Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
Jolanta Gawałek
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 102847
10.15199/65.2016.12.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Próżniomierz ultradźwiękowy
ALEKSANDER ZAWADA
PIOTR KONARSKI
nr katalogowy: 40890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
40 lat pieca konwekcyjno-parowego
nr katalogowy: 99767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności Cz. II. Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Marcin Kidoń
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 86357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
ChefTop
nr katalogowy: 27090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Z niejednego już pieca... Szeroka gama różnych typów pieców konwekcyjno-parowych pozwala na idealny dobór urządzenia odpowiedniego do potrzeb zakładu gastronomicznego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4202
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Urządzenia wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińsk
nr katalogowy: 38464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Serce nowoczesnej kuchni
nr katalogowy: 23280
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 73876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 93434
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Odkształcenia kół zębatych w procesie nawęglania niskociśnieniowego z hartowaniem w gazie pod wysokim ciśnieniem
Konrad Dybowski
Piotr Kula
Jacek Sawicki
Robert Pietrasik
nr katalogowy: 57104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Dobry wybór
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47229
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Koniec poszukiwań!
nr katalogowy: 18491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102063
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ sposobu suszenia na wybrane właściwości suszy z owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 77522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
System cook & chill
nr katalogowy: 4005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
O piecach raz jeszcze Piece konwekcyjno-parowe
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wpływ procesu suszenia hydroksyapatytu na jego właściwości powierzchniowe
Agnieszka Sobczak-Kupiec
Zbigniew Wzorek
Alicja Michalik-Zym
Piotr Radomski
nr katalogowy: 61058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Cyfrowe modelowanie przepięć generowanych przez łączniki próżniowe w obwodach o charakterze indukcyjnym
Robert FIUK
Zbigniew WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 23926
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Pod próżnią - nie na próżno
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 36830
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Przełomowe innowacje
nr katalogowy: 30184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Doskonałość designerska
nr katalogowy: 130946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Wyjazd kulinarioznawczy
JERZY PASIKOWSKI
nr katalogowy: 32367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Doskonałość designerska
nr katalogowy: 130946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
W co zapakować
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11882
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
W co zapakować
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11882
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-8
Wyłączniki próżniowe SN - podział i klasyfikacja
Piotr Lachowski
nr katalogowy: 21183
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Technologia złoża fluidalnego pyrofluidTM jako najlepsza metoda termicznej utylizacji osadów ściekowych
Małgorzata Chodur
nr katalogowy: 25811
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-12
TECHNIKA PRÓŻNI l TECHNOLOGIE PRÓŻNIOWE - biuletyn 2-3 (40-41) 2005
Kazimierz Reszką
nr katalogowy: 9210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni - oszczędzaj wodę i... pieniądze
nr katalogowy: 86178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pakowanie żywności w gastronomii
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130430
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
RATIONAL jeszcze bliżej klienta
nr katalogowy: 90918
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Woreczki Cryovac Grip & Tear oraz Quick Rip Łatwo otwierane woreczki termokurczliwe
nr katalogowy: 82087
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Analiza dwuetapowego suszenia kukurydzy
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
Antoni RYNIECKI
Jolanta WAWRZYNIAK
nr katalogowy: 14150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Nowoczesne próżniowe urządzenia dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 37399
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-5
Chwytaki próżniowe
nr katalogowy: 30440
OPAKOWANIE 2011-7
Zmodernizowane pompy próżniowe
nr katalogowy: 60773
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Siemens opracował dwa nowe kompaktowe wyłączniki SN
Marcin Spinczyk
nr katalogowy: 109216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pakowanie żywności w gastronomii
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Piece konwekcyjno-parowe w gastronomii. Wielofunkcyjne urządzenia grzejne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116444
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Metody szacowania parametrów charakterystycznych silników indukcyjnych niskiego napięcia do obliczeń przepięć łączeniowych generowanych przez łączniki próżniowe
Robert FIUK
Zbigniew WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 27733
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Współczesne przechowalnictwo ziarna cz. II
Lesław Janowicz
Adam Kupczyk
Monika Janowicz
nr katalogowy: 106475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Suszenie pianowe nowe kierunki w suszeniu żywności
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 60531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Jagoda kamczacka - wartościowy surowiec do suszenia
Dorota Konopacka
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
Jan Piecko
Witold Płocharski
nr katalogowy: 123885
10.15199/64.2019.12.3
jagoda kamczacka
suszenie
skład chemiczny
blue honeysuckle
drying
chemical composition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni - oszczędzaj wodę i... pieniądze
nr katalogowy: 108406
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-11
Wpływ zjawisk falowych na wartość przepięć generowanych przez łączniki próżniowe w obwodach z silnikami indukcyjnymi niskiego napięcia
Robert Fiuk
Zbigniew Wróblewski
nr katalogowy: 31038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni - oszczędzaj wodę i... pieniądze
nr katalogowy: 93121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Suszarki sublimacyjne do żywności
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 34572
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suszenie żywności w niskiej temperaturze
MAŁGORZATA RZĄCA
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 25470
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Poszukiwania idealnej technologii piekarskiej nie ustają STUDZENIE próżniowe
nr katalogowy: 111914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Studzenie próżniowe
nr katalogowy: 92620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Puffingi wieprzowe dobór obróbki wstępnej surowca
Tomasz Pawlak
Michał Piątek
Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 95675
10.15199/65.2015.12.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Kompleksowo dla sektora HoReCa
nr katalogowy: 110913
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 1.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość wybranych metabolitów wtórnych i zdolność przeciwutleniająca ziela Mentha × piperita L. var. officinalis Sole f. pallescens Camus suszonego próżniowo
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 124474
10.15199/62.2020.1.18
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Wpływ sposobu hartowania na wielkość odkształceń detali wykonanych ze stali 16MnCr5 nawęglanych niskociśnieniowo
KONRAD DYBOWSKI
PIOTR KULA
RADOMIR ATRASZKIEWICZ
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
ADAM RZEPKOWSKI
KRZYSZTOF JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 86422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Zastosowanie niskiego ciśnienia w technologii żywności
Piotr P. Lewicki
nr katalogowy: 58952
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Przyspieszanie powstawania warstw w elementach nawęglanych próżniowo
EMILIA WOŁOWIEC
PIOTR KULA
LESZEK KLI MEK
BARTŁOMIEJ Januszewicz
nr katalogowy: 64731
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
KONCEPCJA DYSTRYBUCYJNEJ MIKROFALOWO-FOTONICZNEJ SIECI SDR-SDN PRACUJĄCEJ POD KONTROLĄ OPENFLOW/GMPLS
Zbigniew Zakrzewski
nr katalogowy: 101908
10.15199/59.2016.8-9.55
CHŁODNICTWO 2011-9
Dlaczego słoneczne kolektory próżniowe nie zawsze spełniają pokładane w nich nadzieje?
Zbysław Pluta
nr katalogowy: 62650
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Perspektywy rozwoju mikrofalowej elektroniki próżniowej dużej mocy
ZBIGNIEW KEMPISTY
WOJCIECH CZARCZYŃSKI
nr katalogowy: 54293
OPAKOWANIE 2015-12
Pakowanie próżniowe jako metoda przedłużenia trwałości mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
JOANNA ŁOPACKA
URSZULA RAFALSKA
ANNA SAKOWSKA
nr katalogowy: 95537
10.15199/42.2015.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Liderzy rynku
nr katalogowy: 44852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Próżno o lepsze rozwiązanie
nr katalogowy: 46076
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Opakowanie też się liczy
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 79796
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Mocowanie próżniowe
nr katalogowy: 2229
OPAKOWANIE 2009-2
Suszenie granulatu PET
nr katalogowy: 41631
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Migawki z EuroGastro
nr katalogowy: 44857
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
sprawozdanie z Vacuum Based science and Technology
nr katalogowy: 22683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Suszenie mikrofalowe żywności
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 65293
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Przegląd aktualnych kierunków badań w zakresie łącznikowej techniki próżniowej
Szymon STOCZKO
Marcin SZEWCZYK
nr katalogowy: 130199
10.15199/48.2021.02.35
wyłączniki próżniowe
komory próżniowe
aktualny stan badań
vacuum circuit breaker
vacuum interrupter
current research state.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
III Kongres Polskiego Towarzystwa Próżniowego
nr katalogowy: 1000
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effective fluidized bed drying materials from the Geldart D group Efektywne suszenie fluidalne materiałów z grupy D wg Geldarta
Anita Kamińska-Pękala
Włodzimierz Ciesielczyk
nr katalogowy: 105266
10.15199/62.2017.4.31
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 1.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131499
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Azotowanie próżniowe stali maraging
RZEPKOWSKI A.
GAWROŃSKI Z.
KLIMEK L.
nr katalogowy: 2039
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-1
Wyłączniki próżniowe rozdzielnicy rozdziału pierwotnego średniego napięcia - analiza porównawcza napędów elektromagnesowych i zasobnikowo-sprężynowych
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 111874
wyłączniki próżniowe SN
konstrukcja
napęd elektromagnesowy
napęd zasobnikowo-sprężynowy
vacuum MV circuit-breakers
construction
electromagnet drive
storage energy spring drive
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Próżniowe komory gaszeniowe - nowe opracowania Przemysłowego Instytutu Elektroniki
A. Grodziński
A. Szymański
nr katalogowy: 16355
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Optymalizacja warunków wytwarzania warstw dyfuzyjnych na stalach niskowęglowych w procesie chromowania próżniowego
E. Kasprzycka
nr katalogowy: 10093
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Wyznaczenie efektywnego współczynnika dyfuzji dla potrzeb sterowania procesem nawęglania próżniowego
K. Dybowski
P. Kula
nr katalogowy: 10080
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-1
TECHNIKA PRÓŻNI ! TECHNOLOGIE PRÓŻNIOWE-biuletyn 1-2 (37-38) 2004
nr katalogowy: 8972
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-1
TECHNIKA PRÓŻNI ! TECHNOLOGIE PRÓŻNIOWE-biuletyn 1-2 (37-38) 2004
nr katalogowy: 8972
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1414
CHŁODNICTWO 2005-8
Nowe tendencje w systemach pakowania żywności przechowywanej w niskich temperaturach. Część 2
Jacek Kondratowicz
Ewa Kościelak
nr katalogowy: 8687
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-3
Wyłączniki próżniowe do wyłączania prądów zwarcia
nr katalogowy: 90031
10.15199/74.2015.3.11
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Próżniowe komory wyłącznikowe
Andrzej Grodziński. Andrzej Szymański
Henryk Sibilski
Andrzej Dzierżyński
Krzysztof Krasuski
nr katalogowy: 91956
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Narażenia przepięciowe transformatorów przy wyłączaniu wyącznikami próżniowymi
Marek FLORKOWSKI
Jakub FURGAŁ
Piotr PAJĄK
nr katalogowy: 55821
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Reologiczne podstawy kształtowania cech ciasta makaronowego
Wiktor OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20050
OPAKOWANIE 2005-1
Wybrane urządzenia do recyklingu materiałowego odpadów opakowaniowych z tworzyw polimerowych
Jan Gołębiewski
nr katalogowy: 11055
OPAKOWANIE 2005-1
Wybrane urządzenia do recyklingu materiałowego odpadów opakowaniowych z tworzyw polimerowych
Jan Gołębiewski
nr katalogowy: 11055
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-3
Uwarunkowania słonecznego suszenia osadów ściekowych
JACEK SZCZYGIEŁ
PIOTR KRAWCZYK
nr katalogowy: 16541
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
SIHIsanivac - biologicznie bezpieczne wytwarzanie próżni w liniach rozlewniczych
nr katalogowy: 99239
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Produkty rozpuszczalnikowej rafinacji frakcji próżniowych z hydroodsiarczania pozostałości próżniowej jako plastyfikatory
Oliwia Liberek
Dawid Kajkowski
Paweł Grabowski
nr katalogowy: 141539
10.15199/62.2023.1.8
rafinacja rozpuszczalnikowa
ciężkie frakcje próżniowe
hydroodsiarczanie
plastyfikatory
solvent refining
heavy vacuum fractions
hydrodesulfurization
plasticizers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Produkty rozpuszczalnikowej rafinacji frakcji próżniowych z hydroodsiarczania pozostałości próżniowej jako plastyfikatory
Oliwia Liberek
Dawid Kajkowski
Paweł Grabowski
nr katalogowy: 141539
10.15199/62.2023.1.8
rafinacja rozpuszczalnikowa
ciężkie frakcje próżniowe
hydroodsiarczanie
plastyfikatory
solvent refining
heavy vacuum fractions
hydrodesulfurization
plasticizers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Produkty rozpuszczalnikowej rafinacji frakcji próżniowych z hydroodsiarczania pozostałości próżniowej jako plastyfikatory
Oliwia Liberek
Dawid Kajkowski
Paweł Grabowski
nr katalogowy: 141539
10.15199/62.2023.1.8
rafinacja rozpuszczalnikowa
ciężkie frakcje próżniowe
hydroodsiarczanie
plastyfikatory
solvent refining
heavy vacuum fractions
hydrodesulfurization
plasticizers
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Pakowanie próżniowe
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 127694
pakowarki próżniowe
opakowania
mięso
vacuum packaging machines
packaging
meat
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-12
Suszenie na życzenie
jaz
nr katalogowy: 13168
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Narażenia przepięciowe transformatorów w układach z wyłącznikami próżniowymi
Marek FLORKOWSKI
Jakub FURGAŁ
Maciej KUNIEWSKI
Piotr PAJĄK
nr katalogowy: 87448
10.12915/pe.2014.10.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Próżnia i pompy próżniowe w przemyśle spożywczym
Zygmunt Zander
Lidia Zander
Fabian Dajnowiec
nr katalogowy: 76488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
XV Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2006)
D. Piotrowski
nr katalogowy: 22405
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość nasion rozpuszczalnych w silosie metalowym
Tomasz KRIEGER
Magdalena RUDZIŃSKA
Antoni RYNIECKI
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
nr katalogowy: 6430
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-2
Prasowanie impulsowe - równoczesne prasowanie i suszenie wstęgi papieru
Mariusz Reczulski
Włodzimierz Kawka
nr katalogowy: 4548
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-7
Suszenie słońcem - przegląd stosowanych technologii
BEATA GRABOWSKA
JACEK KASPERSKI
nr katalogowy: 99856
10.15199/9.2016.7.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Produkcja elektrod otulonych ze stali i materiałów specjalnych - dobór i nakładanie masy otulinowej
SKOŁYSZEWSKI A.
ŁUKSZA J.
SZAJDING K.
nr katalogowy: 16925
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Wpływ suszenia próżniowo-mikrofalowego na wydajność i jakość utrwalonych owoców i warzyw
D. Piotrowski
A. Figiel
nr katalogowy: 14584
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-9
Wyłączniki próżniowe 3AH5 jako retrofit wyłączników małoolejowych
nr katalogowy: 30066
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Badania przepięć generowanych podczas łączenia transformatorów średnich napięć
Jakub FURGAŁ
Marcin IBRAGIMOW
nr katalogowy: 30815
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Próżniowe otrzymywanie cienkich warstw na wielkogabarytowych, szklanych podłożach. Część 2 - linia przesyłowa
Jarosław Halarewicz
Piotr Domanowski
Jerzy Dora
Andrzej Wawrzak
Kazimierz Karwowski
Piotr Pinio
Artur Wiatrowski
Witold Michał Posadowski
nr katalogowy: 67042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-5
Niezawodne gratowanie, mycie i suszenie części w 15-sekundowym cyklu
nr katalogowy: 126451
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-2
Charakterystyka płyt kompozytowych wytworzonych metodą RTM ze zszywanych preform włókna szklanego
MATEUSZ KOZIOŁ
JOZEF ŚLEZIONA
nr katalogowy: 34344
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Technika próżni i technologie próżniowe - Biuletyn Polskiego towarzystwa próżniowego nr 1-2
nr katalogowy: 32125
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-9
Układy próżniowe wałów ssących w maszynach papierniczych
KRZYSZTOF ŻODŹ
nr katalogowy: 30097
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Technika próżni i technologie próżniowe Biuletyn Polskiego Towarzystwa Próżniowego 1-2 (46-47) 2008
nr katalogowy: 40388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Zmywarka wózkowa Multi Washer kontra zmywarka tunelowa
nr katalogowy: 139351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Zielona herbata - najstarszy (po wodzie) napój świata
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 64619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Sterowanie procesem mikrofalowego suszenia wybranych owoców i warzyw
Bogusława ŁAPCZYŃSKA-KORDON
Stanisław LIS
Marcin TOMASIK
nr katalogowy: 118963
10.15199/48.2019.03.18
suszenie mikrofalowe
modelowanie
sterowanie automatyczne.
microwave drying
modeling
automatic control.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-11
Badanie prądów połukowych w wyłączniku próżniowym w układzie syntetycznym z wymuszonym obcięciem prądu
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 31039
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych - pakowanie próżniowe
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 37282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mrożonek z grzybów jadalnych
EMILIA BERNAŚ
GRAŻYNA JAWORSKA
nr katalogowy: 25012
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-3
Pompy ciepła Viessmann VITOCAL od 30 lat na rynku europejskim
nr katalogowy: 24818
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Zagadnienia związane z wytwarzaniem i miernictwem próżni w Instytucie Tele- i Radiotechnicznym
Aleksander Zawada
Piotr Konarski
nr katalogowy: 99201
10.15199/13.2016.6.7
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Wpływ czynników atmosferycznych na beton w świetle badań jego gazoszczelności
BARBARA MATLAK
nr katalogowy: 34330
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Targi, konferencje
nr katalogowy: 27014
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Ręcznik bardziej higieniczny
nr katalogowy: 101388
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Warunki i procesy zachodzące w trakcie suszenia makaronu
nr katalogowy: 66834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-5
Tranzystor - 60 lat minęło i co dalej?
Andrzej JAKUBOWSKI
Lidia ŁUKASIAK
nr katalogowy: 35331
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Zachowawcze suszenie i rozdrabnianie suszonego materiału w poziomej, rotacyjnej suszarce cienkowarstewkowej
ADAM SKOCZYLAS
LEOKADIA LESZCZYŃSKA
JANUSZ DZIAK
nr katalogowy: 42972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Nowoczesny system suszenia firmy PAVAN S.r.l. - nowatorskie rozwiązania
nr katalogowy: 29986
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Tissue bez cylindra Yankee? Alternatywa dla TAD technologia ADT
nr katalogowy: 24401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Energetyczne i ekonomiczne aspekty ekstrakcyjnej fermentacji etanolowej
KRZYSZTOF WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
REMIGIUS ZAUTSEN
nr katalogowy: 28810
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni oszczędzaj wodę i ...pieniądze
nr katalogowy: 79263
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Opakowanie musi umożliwiać właściwą prezentację produktu - podkreśla Zbigniew Zdunek, prezes zarządu MULTIVAC Sp. z o.o. oddziału w Polsce firmy MULTIVAC Sepp Haggenmueller G mbH & Co.KG, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 66935
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Suszenie biomasy parą przegrzaną do celów produkcji brykietowanego paliwa odnawialnego
ZDZISŁAW PAKOWSKI
BEATA KRUPIŃSKA
ROBERT ADAMSKI
nr katalogowy: 28821
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Substancje konserwujące w procesie peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 125972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
OPAKOWANIE 2017-3
Termoforming - TFS 407 SKIN
nr katalogowy: 104794
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
POMPY PRÓŻNIOWE Z PIERŚCIENIEM CIECZOWYM MOGĄ DZIAŁAĆ JESZCZE LEPIEJ!
nr katalogowy: 129153
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
OPAKOWANIE 2018-9
TFS 407 R - maszyna pakująca redukująca ilość folii
Piotr Kosik
nr katalogowy: 116089
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Revent
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 65761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
POMPY PRÓŻNIOWE Z PIERŚCIENIEM CIECZOWYM MOGĄ DZIAŁAĆ JESZCZE LEPIEJ!
nr katalogowy: 129153
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Preparatyka katalizatorów hydroodsiarczania CoMo/AI20 3 z surowców odzyskanych w procesie przeróbki zużytych katalizatorów
JERZY WALENDZIEWSKI
JERZY GRZECHOWIAK
BOHDAN RADOMYSKI
nr katalogowy: 108240
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Kształtowanie rozkładu energii na powierzchni tygla przez padająca wiązkę elektronów odchylaną pod dużymi kątami w urządzeniu EB PVD
WIKTOR SIELANKO
ANDRZEJ CZOPIK
MIROSŁAW KOZŁOWSKI
MAREK JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 30571
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Technologie mikrokapsułkowania - nowe trendy
Damian Kawka
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 113393
10.15199/65.2018.4.3
metody mikrokapsułkowania
suszenie rozpyłowe
cyklodekstryny
gaz w stanie nadkrytycznym
microencapsulation methods
spray drying
cyclodextrins
supercritical gas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zastosowanie osuszonego powietrza w procesie suszenia żywności
Aleksandra Matys
Alicja Barańska
Dorota Witrowa-Rajchert
Katarzyna Samborska
nr katalogowy: 127665
10.15199/65.2020.8.5
osuszone powietrze
suszenie konwekcyjne
suszenie fluidyzacyjne
suszenie rozpyłowe
dehumidified air
convective drying
fluid bed drying
spray drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zastosowanie osuszonego powietrza w procesie suszenia żywności
Aleksandra Matys
Alicja Barańska
Dorota Witrowa-Rajchert
Katarzyna Samborska
nr katalogowy: 127665
10.15199/65.2020.8.5
osuszone powietrze
suszenie konwekcyjne
suszenie fluidyzacyjne
suszenie rozpyłowe
dehumidified air
convective drying
fluid bed drying
spray drying
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-9
Wyłączniki próżniowe średniego napięcia 3AH3 oraz 3AH4 do zastosowań specjalnych
nr katalogowy: 100701
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-5
Od wyzwań związanych z energią do konkretnych rozwiązań Systemy próżniowe TURBAIR w centrum uwagi
OLIVER SIX
nr katalogowy: 148848
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wpływ nanofluidów zastosowanych podczas hartowania na właściwości warstwy azotowęgloutwardzonej
Wojciech Gęstwa
nr katalogowy: 81477
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Suszenie materiałów ziarnistych w aparacie silosowym
Dominika Boroń
Anita Kamińska-Pękala
nr katalogowy: 123956
10.15199/62.2019.12.6
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-2
Materiały - Urzadzenia - Technologie
nr katalogowy: 65794
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Maszyny próżniowe przeznaczone do przemysłu
nr katalogowy: 87483
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Małogabarytowe komory gaszeniowe do styczników energetycznych
ANDRZEJ GRODZIŃSKI
ANDRZEJ SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 45489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Produkty nagrodzone Złotym Medalem MTP
nr katalogowy: 93117
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Stanowiska rozłącznikowe średniego napięcia przeznaczone do sieci konwencjonalnych i sieci fotowoltaicznych
Stanisław Kiszło
Piotr Cybulko
Andrzej Frącek
nr katalogowy: 139379
10.15199/74.2022.9.6
rozłączniki SN
komory próżniowe
MV outdoor switch disconnector
vacuum interrupter
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Stanowiska rozłącznikowe średniego napięcia przeznaczone do sieci konwencjonalnych i sieci fotowoltaicznych
Stanisław Kiszło
Piotr Cybulko
Andrzej Frącek
nr katalogowy: 139379
10.15199/74.2022.9.6
rozłączniki SN
komory próżniowe
MV outdoor switch disconnector
vacuum interrupter
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Daniel Tokarski
Izabela Adamowicz-Łogwińska
nr katalogowy: 116035
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Pompy próżniowe w przemyśle spożywczym
Grzegorz Wojciechowski
nr katalogowy: 83600
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Konstrukcje łączników próżniowych i próżniowych komór gaszeniowych opracowane w Instytucie Elektroenergetyki Politechniki Poznańskiej
Jerzy JANISZEWSKI
Ryszard BATURA
nr katalogowy: 55826
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Sprężarki i pompy próżniowe różnych typów konstrukcyjnych
Piotr Cyklis
nr katalogowy: 90735
10.15199/65.2015.4.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Procesy suszenia w przemyśle owocowo-warzywnym i wykorzystanie wytłoków
Olgierd Lossman
nr katalogowy: 65499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Porady praktyczne dla powodzian na przykładzie Wilkowa
Robert Wójcik
nr katalogowy: 53085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Przegląd metod diagnozowania stanu próżni wyłączników próżniowych
Waldemar CHMIELAK
nr katalogowy: 82728
10.12915/pe.2014.02.54
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Pakowanie próżniowe - bezpieczny sposób przechowywania mięsa i jego przetworów
Agnieszka Starek
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 122020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Sposoby poprawy parametrów komór próżniowych stosowanych w nowych konstrukcjach rozłączników średniego napięcia
Stanisław KISZŁO
Janusz PARTYKA
nr katalogowy: 94766
10.15199/48.2015.11.66
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Production and characterization of thermal insulation materials based on polyurethane and aerogels Wytwarzanie i charakterystyka materiałów termoizolacyjnych na bazie poliuretanu i aerożeli
Teofil Jesionowski
Łukasz Klapiszewski
Damian Ambrożewicz
Arkadiusz Kloziński
Paulina Jakubowska
Kasper Górny
Wiesław Zwierzycki
Krzysztof Bieńczak
Jan Szczepaniak
nr katalogowy: 88965
10.15199/62.2015.1.12
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Czy cena kawy zawsze idzie w parze z jakością? Przypadek Kopi Luwak
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Wykończenia fluorowęglowe z efektem LAD
HEIKO WÜNSCHE
nr katalogowy: 44487
CHŁODNICTWO 2009-4
Kinetyka suszenia sublimacyjnego piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44073
CHŁODNICTWO 2013-8
Możliwości zastosowania pomp ciepła w procesach suszenia
ANDRZEJ GRZEBIELEC
nr katalogowy: 78732
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH