Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Rozwój metod pomiarowych błędów przędzy
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
MAŁGORZATA JAROS
nr katalogowy: 96268
10.15199/60.2016.01.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Some aspects of shaping linear actuators characteristics (Niektóre aspekty kształtowania charakterystyk skokowych siłowników liniowych)
K. Szykiedans
nr katalogowy: 1185
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Galvanic coupling intra-body communication channel model based on anisotropic muscular tissue
Shuang Zhang
Yu Ping Qin
Peng Un Mak
Sio Hang Pun
Mang I Vai
nr katalogowy: 77935
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Charakterystyki regulacyjne zaworów kulowych
ANDRZEJ PUSZER
MARIUSZ WNĘK
nr katalogowy: 65083
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Charakterystyki wejściowe i wyjściowe przetwornic napięcia BUCK i BOOST z uwzględnieniem rezystancji pasożytniczych
Włodzimierz JANKE
Marcin WALCZAK
Maciej BĄCZEK
nr katalogowy: 73212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Transport and magnetic resonance characteristics of SiO2-y-Fe2O3 composites obtained by sol gel method
A. ADAKIMCHIK
I. AZARKO
M. IVANOVSKAYA
D. KOTSIKAU
M. LUKASHEVICH
V. ODZHAEV
nr katalogowy: 33631
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Power production comparison of photovoltaic modules
Franjo PRANJIĆ
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 88215
10.12915/pe.2014.12.72
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Evaluation of the measurement system for determination of frequency characteristics of functional blocks used in AC impedance bridges
Ryszard RYBSKI
Janusz KACZMAREK
Mirosław KOZIOŁ
Marian KAMPIK
Edyta DUDEK
Adam ZIÓŁEK
nr katalogowy: 87740
10.12915/pe.2014.11.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Measurement of frictional force characteristics of pneumatic cylinders under dry and lubricated conditions
Ho CHANG
Chou-Wei LAN
Chih-Hao CHEN
Tsing-Tshih TSUNG
Jia-Bin GUO
nr katalogowy: 69337
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Induction Machine: Comparison of Motor and Generator Characteristics
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Ivan ZAGRADIŠNIK
Bojan ŠTUMBERGER
nr katalogowy: 74835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Study on transformer tank vibration characteristics in the field and its application
Ji SHENGCHANG
Zhu LINGYU
Li YANMING
nr katalogowy: 57854
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
The Method of Approximation of Measurement Characteristics Obtained in Non-Destructive Testing
Mieczysław KOMOROWSKI
Tomasz PIETRUSEWICZ
Stanisław GRATKOWSKI
nr katalogowy: 49705
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Optimization of starting characteristics of asynchronous motor with phase rotor
Vasyl MALYAR
Andriy MALYAR
nr katalogowy: 30396
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-6
Development of electromagnetic field analysis for rotating machines
Katsumi YAMAZAKI
nr katalogowy: 27030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Output power characteristics of the GaInAs lasers emitting in the spectral range of 1.0 µm
Alexander V. IVANOV
Valerii K. KONONENKO
Ivan S. MANAK
nr katalogowy: 33576
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Finding parametric characteristics in diode-transistor circuits
Stanisław HAŁGAS
Michał TADEUSIEWICZ
nr katalogowy: 30335
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Experimentally determinate flux linkage curve for dynamic simulation of universal motor
Miloš BEKOVIĆ
Anton HAMLER
Viktor GORIČAN
nr katalogowy: 40201
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Output power characteristics of the GaInAs lasers emitting in the spectral range of 1.0 µm
Alexander V. IVANOV
Valerii K. KONONENKO
Ivan S. MANAK
nr katalogowy: 30366
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Novel design for improved characteristics of a PM synchronous motor
Lidija PETKOVSKA
nr katalogowy: 27761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Estimating Magnetic Properties of Synchronous Generator’s Materials
Damir ŽARKO
Zlatko MALJKOVIĆ
Milutin PAVLIVA
nr katalogowy: 40238
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Eksperymentalna weryfikacja analitycznej metody wyznaczania charakterystyk rdzeni składanych z różnych materiałów ferromagnetycznych miękkich
Danuta ADAMCZEWSKA
Iwonna BOROWSKA-BANAŚ
Wiesław JAŁMUŻNY
nr katalogowy: 69242
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wpływ warunków pracy na charakterystyki statyczne diod MPS z węglika krzemu
Aneta HAPKA
Włodzimierz JANKE
nr katalogowy: 63382
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
An integral method for determining the parameters of the universal electric arc model describing an arc with a hyperboliclinear static characteristic
Antoni SAWICKI
Maciej HALTOF
nr katalogowy: 99582
10.15199/48.2016.07.35
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative characteristics of microstructure of the rotor in the turbocharger made of the TiAlNb alloy
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 37823
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Measurements of the temperature-dependent changes of the photometrical and electrical parameters of LEDs
Krzysztof WANDACHOWICZ
Konrad DOMKE
nr katalogowy: 37117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
PD pulse burst characteristics in differently aged transformer oils under AC conditions
JUNHAO LI
YANMING LI
GUOLI WANG
Martin D. JUDD
nr katalogowy: 60093
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Thermal stability of SiC MOS transistors
WITOLD J. STEPOWICZ
nr katalogowy: 58376
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wykorzystanie funkcji W-Lamberta do modelowania charakterystyk elektrolizera alkalicznego
Emilian Świtalski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139293
10.15199/48.2022.09.33
numpy
pandas
modelowanie
estymacja parametrów
elektrolizer alkaliczny
charakterystyki statyczne
python
numpy
pandas
modelling
parameters estimation
alkaline electrolyser
dc characteristics
python
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wykorzystanie funkcji W-Lamberta do modelowania charakterystyk elektrolizera alkalicznego
Emilian Świtalski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139293
10.15199/48.2022.09.33
numpy
pandas
modelowanie
estymacja parametrów
elektrolizer alkaliczny
charakterystyki statyczne
python
numpy
pandas
modelling
parameters estimation
alkaline electrolyser
dc characteristics
python
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wykorzystanie funkcji W-Lamberta do modelowania charakterystyk elektrolizera alkalicznego
Emilian Świtalski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 139293
10.15199/48.2022.09.33
numpy
pandas
modelowanie
estymacja parametrów
elektrolizer alkaliczny
charakterystyki statyczne
python
numpy
pandas
modelling
parameters estimation
alkaline electrolyser
dc characteristics
python
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Charakterystyki metrologiczne mierników natężenia pola elektromagnetycznego
Paweł BIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 48780
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Właściwości metrologiczne przekładnika prądowego wyższych częstotliwości
Michał KACZMAREK
nr katalogowy: 83051
10.12915/pe.2014.03.028
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Eksperymentalne szacowanie materiałowych parametrów cieplnych w procesie pośredniego wyznaczania charakterystyk materiałowych indukcyjnie nagrzewanego wsadu
Jerzy ZGRAJA
nr katalogowy: 60794
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Mathematical modeling of processes and characteristics of wound-rotor induction motor
Vasyl MALYAR
Orest HAMOLA
Volodymyr MADAY
Ivanna VASYLCHYSHYN
nr katalogowy: 136960
10.15199/48.2022.04.20
silnik indukcyjny
modelowanie
wirnik uzwojony
mathematical modeling
induction motor
wound-rotor
transients
static characteristics
saturation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Mathematical modeling of processes and characteristics of wound-rotor induction motor
Vasyl MALYAR
Orest HAMOLA
Volodymyr MADAY
Ivanna VASYLCHYSHYN
nr katalogowy: 136960
10.15199/48.2022.04.20
silnik indukcyjny
modelowanie
wirnik uzwojony
mathematical modeling
induction motor
wound-rotor
transients
static characteristics
saturation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Mathematical modeling of processes and characteristics of wound-rotor induction motor
Vasyl MALYAR
Orest HAMOLA
Volodymyr MADAY
Ivanna VASYLCHYSHYN
nr katalogowy: 136960
10.15199/48.2022.04.20
silnik indukcyjny
modelowanie
wirnik uzwojony
mathematical modeling
induction motor
wound-rotor
transients
static characteristics
saturation
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Benchmarking narzędziem doskonalenia jakości wybranego produktu
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 114112
10.15199/48.2018.6.3
benchmarking
konkurencja
jakość
doskonalenie produktu
benchmarking
competition
quality
product improvement
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Influence of the electricity quality on the energy characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Andrii Nesvidomin
Vasyl Bunko
Vasyl Ramsh
Mykola Potapenko
nr katalogowy: 147342
10.15199/48.2024.02.24
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
odchylenie napięcia
asymetria napięcia
wydajność
charakterystyka technologiczna pracującej maszyny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Potencjał energetyczny oświetlenia
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 49773
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
The Impact of a Winding Type on the Operational Characteristics of Converter-Fed Induction Motor
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Bojan ŠTUMBERGER
Tine MARČIČ
Peter VIRTIČ
Gorazd ŠTUMBERGER
Anton HAMLER
Ivan ZAGRADIŠNIK
nr katalogowy: 40210
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Badanie zjawisk w łuku elektrycznym z wykorzystaniem charakterystyk czasowo-częstotliwościowych
Robert KAZAŁA
nr katalogowy: 82686
10.12915/pe.2014.02.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Possibility of graphical environment applications for evaluating of equivalent circuit parameters and time constants
Krzysztof LUDWINEK
Jan STASZAK
nr katalogowy: 64262
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-4
Badanie kompleksu charakterystyk strukturalnych i masowo zmiennych węglowo-włóknistych materiałów fi ltracyjnych (artykuł w języku rosyjskim)
Aleksandr FEDORENKO
Mihal STURI - REKOVSKI
Ivan OBORSKIY
nr katalogowy: 117634
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Rotating polarization microstrip antenna for DSRC system
Marian WNUK
nr katalogowy: 137340
10.15199/48.2022.05.10
Charakterystyka anteny
system DSRC
.antena mikropaskowa
polaryzacja wirująca.
Antenna characteristics
DSRC systems
microstrip antenna
rotating polarization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Rotating polarization microstrip antenna for DSRC system
Marian WNUK
nr katalogowy: 137340
10.15199/48.2022.05.10
Charakterystyka anteny
system DSRC
.antena mikropaskowa
polaryzacja wirująca.
Antenna characteristics
DSRC systems
microstrip antenna
rotating polarization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Rotating polarization microstrip antenna for DSRC system
Marian WNUK
nr katalogowy: 137340
10.15199/48.2022.05.10
Charakterystyka anteny
system DSRC
.antena mikropaskowa
polaryzacja wirująca.
Antenna characteristics
DSRC systems
microstrip antenna
rotating polarization
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Comparison of the results of simulation modeling of an asynchronous electric motor with the calculated electrodynamic and energy characteristics
Oleg Gubarevych
Svitlana Golubieva
Inna Melkonova
nr katalogowy: 139655
10.15199/48.2022.10.11
asynchronous motor
simulation modeling
charakterystyka elektrodynamiczna
mathematical model.
silnik asynchroniczny
modelowanie symulacyjne
electrodynamic characteristics
model matematyczny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Comparison of the results of simulation modeling of an asynchronous electric motor with the calculated electrodynamic and energy characteristics
Oleg Gubarevych
Svitlana Golubieva
Inna Melkonova
nr katalogowy: 139655
10.15199/48.2022.10.11
asynchronous motor
simulation modeling
charakterystyka elektrodynamiczna
mathematical model.
silnik asynchroniczny
modelowanie symulacyjne
electrodynamic characteristics
model matematyczny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Wpływ temperatury na charakterystyki statyczne silnika reluktancyjnego przełączalnego
Mariusz KORKOSZ
nr katalogowy: 82694
10.12915/pe.2014.02.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Assessment of convergence between current - voltage characteristics of photovoltaic modules from mathematical calculations and measurements in real conditions
Artur BUGAŁA
Grażyna FRYDRYCHOWICZ-JASTRZĘBSKA
nr katalogowy: 83060
10.12915/pe.2014.03.037
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Wpływ temperatury na charakterystyki optyczne i elektryczne diod LED mocy
Maciej OLEKSY
Jarosław KRAŚNIEWSKI
Włodzimierz JANKE
nr katalogowy: 86920
10.12915/pe.2014.09.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
System do analizy charakterystyk wyładowania łukowego w spawaniu metodą MMA
Robert KAZAŁA
nr katalogowy: 74889
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Wykorzystanie sztucznych sieci neuronowych do klasyfikacji charakterystyk obciążenia układu wzbudnik-wsad
Piotr URBANEK
Jacek KUCHARSKI
Andrzej FRĄCZYK
nr katalogowy: 97019
10.15199/48.2016.03.27
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
A method for identifi cation of static and dynamic characteristics of a non-zero chirp Mach-Zehnder optical intensity modulator for application in OOK fi ber optic communication line
ZBIGNIEW LACH
nr katalogowy: 83716
10.15199/ELE-2014-006
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Refining Induction Machine Characteristics at High Saturation of Steel
Мykhaylo ZAGIRNYAK
Volodymyr CHENCHEVOI
Vita OGAR
Olha CHENCHEVA
Rostyslav YATSIUK
nr katalogowy: 128838
10.15199/48.2020.11.24
induction machine
induction generator
mathematical model
steel losses
nonlinearity of magnetization curve
hysteresis
silnik indukcyjny
model matematyczny
krzywa magnesowania
straty
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Modeling and analysis of the stress-strain state of robotic systems
Kamil KHAYRNASOV
nr katalogowy: 132829
10.15199/48.2021.08.12
composite materials
complex designs
gearboxes
bearings
gear rings
finite element method
stress-strain state
materiały kompozytowe
złożone konstrukcje
przekładnie
łożyska
pierścienie zębate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Interval estimation of weight-dimensional characteristics of high-frequency magnetic amplifier of pulse power supplies
Mykola DYVAK
Volodymyr YASKIV
Andriy PUKAS
nr katalogowy: 43930
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Analiza układów nieliniowych o wielu rozwiązaniach DC
Michał TADEUSIEWICZ
Stanisław HAŁGAS
nr katalogowy: 48154
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Performance characteristics of the high-speed small power induction motor with core made from different electrical sheets
Maria DEMS
Krzysztof KOMĘZA
nr katalogowy: 65945
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Study of sensor structure for measurement of magnetization characteristics in high pulsed fields
Yasushi NAKAHATA
Bartosz BORKOWSKI
Hiroyasu SHIMOJI
Koji YAMADA
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 62394
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Determination of dynamic characteristics of the single-phase capacitor induction motor
Krzysztof MAKOWSKI
Marcin J. WILK
nr katalogowy: 59994
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Analysis of coreless stator axial flux permanent magnet synchronous generator characteristics by using equivalent circuit
Peter VIRTIČ
Jurij AVSEC
nr katalogowy: 58557
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Measuring system with transformed characteristics used for inspection System pomiarowo-kontrolny o transformowalnej charakterystyce
Eugenij Volodarsky
Zygmunt Warsza
Larysa Kosheva
nr katalogowy: 98962
10.15199/62.2016.6.19
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-1
Charakterystyka łączności radiowej w Państwowej Straży Pożarnej
MICHAŁ GRYMOWICZ
nr katalogowy: 142106
10.15199/59.2023.1.4
Państwowa Straż Pożarna
łączność radiowa
łączność radiowa w Państwowej Straży Pożarnej
charakterystyka łączności Radiowej
łączność kryzysowa
State Fire Service
radio communication
radio communication in the State Fire Service
characteristics of radio communication
emergency communication
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analysis of the impact of wind turbine power characteristics on the amount of generated energy
Damian Głuchy
Grzegorz Trzmiel
nr katalogowy: 140390
10.15199/48.2022.11.60
Wind turbine
Power characteristics modeling
Wind speed histogram
Wind turbine simulation.
turbina wiatrowa
modelowanie charakterystyk mocy
histogram prędkości wiatru
symulacja turbiny wiatrowej.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analysis of the impact of wind turbine power characteristics on the amount of generated energy
Damian Głuchy
Grzegorz Trzmiel
nr katalogowy: 140390
10.15199/48.2022.11.60
Wind turbine
Power characteristics modeling
Wind speed histogram
Wind turbine simulation.
turbina wiatrowa
modelowanie charakterystyk mocy
histogram prędkości wiatru
symulacja turbiny wiatrowej.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analysis of the impact of wind turbine power characteristics on the amount of generated energy
Damian Głuchy
Grzegorz Trzmiel
nr katalogowy: 140390
10.15199/48.2022.11.60
Wind turbine
Power characteristics modeling
Wind speed histogram
Wind turbine simulation.
turbina wiatrowa
modelowanie charakterystyk mocy
histogram prędkości wiatru
symulacja turbiny wiatrowej.
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Verification of the effect of hot springs on arteriosclerosis based on the mathematical model of arteriosclerosis onset Ⅱ: in case of weak radioactive springs
Hiroyuki KAGAMI
Atsushi TERADA
Katsushige NAKASHIMA
nr katalogowy: 148611
10.15199/48.2024.05.26
hot spring
efficacy
arteriosclerosis
mathematical model
gorące źródło
skuteczność
miażdżyca
model matematyczny
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Tworzenie charakterystyk rastrowych na podstawie znormalizowanej transformacji rastrowej okrągłych elementów
Danylo Hunko
nr katalogowy: 131505
10.15199/54.2021.4.1
raster
model
transformacja
norma
symulator
koło
powierzchnia
charakterystyka
liniatura rastra
analiza
raster
model
transformation
norm
simulator
circle
area
characteristics
screen ruling
analysis
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Tworzenie charakterystyk rastrowych na podstawie znormalizowanej transformacji rastrowej okrągłych elementów
Danylo Hunko
nr katalogowy: 131505
10.15199/54.2021.4.1
raster
model
transformacja
norma
symulator
koło
powierzchnia
charakterystyka
liniatura rastra
analiza
raster
model
transformation
norm
simulator
circle
area
characteristics
screen ruling
analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Heterogenne nanoklastery węglowe. Otrzymywanie, charakterystyka i perspektywy aplikacyjne
Michał Bystrzejewski
Andrzej Huczko
nr katalogowy: 14230
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Presentation harmonics distortion of power waveforms signals
Małgorzata ZYGARLICKA
Jarosław ZYGARLICKI
nr katalogowy: 101960
10.15199/48.2016.11.18
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Badania charakterystyk dynamicznych sond skaningowych WMP
J. Woźniak
nr katalogowy: 1154
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Discussion on existing methodologies for the responsibilities assignment problem
Andrés PAVAS
Volker STAUDT
Horacio TORRES-SÁNCHEZ
nr katalogowy: 41158
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-11
Mach-Zehnder non-zero chirp intensity modulator static characteristics parameters estimation based on intensity data
Zbigniew LACH
nr katalogowy: 72736
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Static Characteristics of a Novel Low Cost Brushless DC Permanent Magnet Motor
Lidija PETKOVSKA
Paul W. LEFLEY
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 65363
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-3
Interakcja tkanek człowieka ze światłem widzialnym jako biometria
ANDRZEJ W. MITAS
Marcin Bugdol
Seweryn Piwowarski
Maria Skotnicka
nr katalogowy: 75402
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Adaptive data processing in the presence of outliers with unknown stochastic characteristics
Jurij GRISZIN
nr katalogowy: 111014
10.15199/48.2017.12.04
adaptive filtering
robust estimation
pulse interferences
compatibility.
filtracja adaptacyjna
estymacja krzepka
zakłócenia impulsowe
kompatybilność elektromagnetyczna
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Evaluation of usability of Cassie and hybrid Cassie-Mayr models to simulate processes in AC arc circuits
Antoni SAWICKI
Łukasz ŚWITOŃ
Ryszard SOSIŃSKI
nr katalogowy: 49772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-2
Zadania geodezyjnych urządzeń rolnych w zagospodarowaniu terenów strefy ochronnej zbiornika wodnego Dobczyce
Henryk Bryś
nr katalogowy: 136138
10.15199/50.2022.2.1
Dobczyce
zbiornik wodny
strefa ochronna
geodezyjne urządzenia rolne
zagospodarowanie strefy.
Dobczyce
water reservoir
protection zone
agricultural geodetic devices
development of the zone.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-2
Zadania geodezyjnych urządzeń rolnych w zagospodarowaniu terenów strefy ochronnej zbiornika wodnego Dobczyce
Henryk Bryś
nr katalogowy: 136138
10.15199/50.2022.2.1
Dobczyce
zbiornik wodny
strefa ochronna
geodezyjne urządzenia rolne
zagospodarowanie strefy.
Dobczyce
water reservoir
protection zone
agricultural geodetic devices
development of the zone.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Konstrukcje i charakterystyki czteroelementowej anteny ultraszerokopasmowej UWB
Marek GARBARUK
nr katalogowy: 88157
10.12915/pe.2014.12.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-8
Badanie charakterystyk częstotliwościowych wybranych transformatorów jednofazowych
Stanisław WYDERKA
nr katalogowy: 61630
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
A/D converter for sensor characteristics linearization
EDWARD HRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 58397
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Simulation of neutron irradiation influence on p-n-p bipolar transistor characteristics
Siarhiej MISKIEWICZ
Fadei KOMAROV
Aleksander KOMAROV
Pawel ZUKOWSKI
Viktor MICHAILOV
nr katalogowy: 101999
10.15199/48.2016.11.57
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Zachowanie przepływomierza z oscylatorem mechanicznym w obecności pulsacji przepływu
M. Turkowski
nr katalogowy: 1153
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Zastosowanie wkładek bezpiecznikowych o charakterystyce szybkiej w obwodach linii napowietrznych niskiego napięcia
Mirosław SCHWANN
Janusz PARTYKA
nr katalogowy: 127359
10.15199/48.2020.08.27
linie napowietrzne
ochrona przeciwporażeniowa
samoczynne wyłączenie zasilania
wkładki topikowe
overhead line
protection against electric shock
automatic shutdown of the power supply
fuse links
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Spektrometr Mechelle 900 z kamerą SensiCamFS do badań impulsowych źródeł światła
A. Sarzyński
W. Skrzeczanowski
nr katalogowy: 1169
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-5
Wpływ oświetlenia na szumy krzemowych ogniw słonecznych
J. Vanek
Z. Chobola
L. Hasse
nr katalogowy: 1039
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Identyfikacja parametrów silnika synchronicznego z magnesami trwałymi przy użyciu metody elementów skończonych
Lidija PETKOVSKA
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 11823
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Charakterystyki i parametry tranzystora mocy SiC SJT
Joanna SZELĄGOWSKA
nr katalogowy: 115223
10.15199/48.2018.08.20
tranzystor SJT
węglik krzemu
samonagrzewanie.
SJT
silicon carbide
self-heating phenomenon
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Charakterystyki statyczne tranzystora mocy SiC-JFET
Kamil BARGIEŁ
Damian BISEWSKI
nr katalogowy: 115220
10.15199/48.2018.08.17
tranzystor JFET
węglik krzemu
zjawisko samonagrzewania.
JFET
silicon carbide
self-heating phenomenon.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
Wykorzystanie charakterystyk czasu napraw w podejmowaniu decyzji dotyczących systemu napraw
Jerzy Lewandowski
nr katalogowy: 119377
10.15199/54.2019.3.1
charakterystyki czasu napraw maszyn papierniczych
wartości charakterystyk i parametrów rozkładów z opisem statystycznym i graficznym
time characteristics of papermaking machines
values of characteristics and distribution parameters with statistical and graphical description
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH