Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Kwiaty jadalne - właściwości prozdrowotne oraz potencjalne kierunki ich wykorzystania w przemyśle spożywczym
Paulina Nowicka
Igor Turkiewicz
Aneta Wojdyło
Karolina Tkacz
nr katalogowy: 111756
10.15199/64.2018.1.1
kwiaty jadalne
właściwości prozdrowotne
nutraceutyki
edible flowers
pro-health properties
nutraceuticals
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 150005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Pamiętajcie o ziołach
nr katalogowy: 51049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
VIII Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 145007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
AURA 2022-6
Aktualności Samorządowe
nr katalogowy: 137945
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Powłoki jadalne - tworzenie i zastosowanie
Sabina Kokoszka
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 48954
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kwiatami przy stole
nr katalogowy: 4149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Opakowania jadalne do żywności aspekty prawne
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83238
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Kwiaty na tapetach i tkaninach
Barbara Łukasiak
nr katalogowy: 119225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Aranżacje kwiatowe we wnętrzach
Jolanta Nowak-Wicherska
nr katalogowy: 111928
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Kwiaty na urodziny dla wielkiego kartografa
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 130687
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Kwiaty na urodziny dla wielkiego kartografa
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 130687
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Powłoki jadalne
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 126412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 96244
10.15199/64.2016.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 140783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Grzyby - producenci i przetwórcy
nr katalogowy: 22422
AURA 2018-9
Lipa - niepowtarzalna woń i czar lata
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 115751
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
AURA 2013-11
Zanieczyszczenia wody (4)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 80360
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Rynek draży w USA
Magdalena Mroczkowska
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 61397
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 140783
OPAKOWANIE 2006-1
Suszone grzyby w słoikach z PET
nr katalogowy: 18092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Styl Angielski z Małgorzatą Weber - Kwiaty z papieru
nr katalogowy: 149429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej -Pierniczki na pożegnanie lata
nr katalogowy: 150317
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską Tutorial Niezapominajka
nr katalogowy: 144849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 104085
10.15199/64.2017.2.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Kolekcja Spécialité
nr katalogowy: 24623
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Bukiet smaków
DAG
nr katalogowy: 11980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wykwintne dodatki o smaku pomidorów absolutnie najlepsze od firmy Synergy
nr katalogowy: 53799
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Kuchnia, kwiaty i taniec
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 69673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Polski handel suszami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 34162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Krzesła i stoły w zgodzie z bhp
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 38572
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Tissue bez cylindra Yankee? Alternatywa dla TAD technologia ADT
nr katalogowy: 24401
CHŁODNICTWO 2023-1
Czy liofilizacja jest lepsza od mrożenia?
Karol Zarębiński
nr katalogowy: 142007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 143941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Lipidy w powlekaniu żywności
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Kwiatowy plaster miodu
nr katalogowy: 148039
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-8
ZE WSPOMNIEŃ GEODETÓW - Moja przygoda iracka (1974-1979). Cz. II
TADEUSZ DZIKIEWICZ
nr katalogowy: 29173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
NOWOŚCI
nr katalogowy: 80016
OPAKOWANIE 2012-3
Kody QR, czyli jak kawa pomaga sprzedawać kwiaty doniczkowe
nr katalogowy: 66339
SZKŁO I CERAMIKA 2014-4
Spółdzielnia Przemysłu Ludowego i Artystycznego KWIATOGAL - powstanie, profil produkcji i stylistyka
ANNA WISZNIEWSKA
nr katalogowy: 85892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Styl Angielski z Małgorzatą Weber - Cukrowe kwiaty (cz. 2 )
nr katalogowy: 62026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Urok kwiatów utrwalony na porcelanie
nr katalogowy: 123625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Chleb pieczony w domu
nr katalogowy: 37334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Ona i On
nr katalogowy: 125314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
AURA 2007-3
Wspólnie z dziećmi
nr katalogowy: 24715
AURA 2020-7-8
Głóg znany i doceniany już w starożytności, nie tylko w fitoterapii
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 127276
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Innowacje produktowe firmy Nutrimix
nr katalogowy: 66082
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
AURA 2007-6
Wspólnie z dziećmi WYCIECZKA NA ŁĄKĘ
nr katalogowy: 27341
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wykorzystanie folii jadalnych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych
MARIAN PANASIEWICZ
JACEK MAZUR
nr katalogowy: 151151
folie jadalne
opakowania produktów mięsnych
właściwości folii
edible foils
packaging of meat products
foil properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Rozwój przemysłu paszowego w Afryce
nr katalogowy: 117565
AURA 2008-6
Czerwcowy spacer wśród kwiatów
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 36118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Na długie szczęśliwe życie
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 35910
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-5
Kwiaty, koronki i futra
DOROTA RURAIŃSKA
URSZULA IMIOŁCZYK
nr katalogowy: 26056
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Cukrowe kwiaty (cz. 1)
Małgorzata Weber
nr katalogowy: 61403
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Jakość i efektywność: kolagenowe osłonki jadalne Fcase
nr katalogowy: 97364
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-2
Kwiaty na wiosnę i lato
nr katalogowy: 82551
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-4
150. rocznica urodzin Michała Doliwo-Dobrowolskiego w Szczecinie
Ryszard Kacperski
nr katalogowy: 66887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Przepisy dietetyka
nr katalogowy: 90209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Festiwal czekolady
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 125822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdradliwa zupa szczawiowa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 70507
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
OPAKOWANIE 2009-6
Trzy modele naważarek wielogłowicowych
nr katalogowy: 45085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Czas na herbatę
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 42269
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Bezpieczne grzybobranie
nr katalogowy: 116456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Wsi wesoła
nr katalogowy: 98242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 134811
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Droga przemian
nr katalogowy: 51174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 64122
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
CHŁODNICTWO 2023-1
Czy liofilizacja jest lepsza od mrożenia?
Karol Zarębiński
nr katalogowy: 142007
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych
Adrianna PRZYBYSZEWSKA
Sabina GALUS
nr katalogowy: 148728
folie jadalne
powłoki ochronne
biopolimery
mięso
pakowanie aktywne
edible films
protective coatings
biopolymers
meat
active packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Dobre ujęcie smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Paczki jadalne, rośliny żarłoczne
nr katalogowy: 124551
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-10-11
Sterowanie chlebem
nr katalogowy: 91283
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Grafen, który zapewni przyszłość
nr katalogowy: 138485
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Charakterystyka i właściwości osłonek naturalnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Marlena Baryczka
Anna Dębczyńska
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 102456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ temperatury i obróbki mikrofalowej na aktywność antyoksydacyjną suszonych śliwek
Aleksandra Duda-Chodak
Tomasz Tarko
Marek Suwara
nr katalogowy: 46201
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Szybko i niezawodnie - perfekcja kombinacji z ISHIDA
nr katalogowy: 93320
AURA 2012-3
Wycinka pod pretekstem rewitalizacji
nr katalogowy: 66244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Fair Trade, czyli sprawiedliwy handel
Marta Stus
nr katalogowy: 50253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 134811
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Cieszę się z tego, co mam
nr katalogowy: 59188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Działanie prozdrowotne pestek dyni
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Joanna Kobus-Cisowska
Dominik Kmiecik
nr katalogowy: 102272
10.15199/65.2016.11.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Aktualności
nr katalogowy: 85136
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Ocena jakości zaprojektowanych jadalnych kubków żelowych
Dominika Chałupka
Anna Galińska
Angelika Kucharska
Ewelina Radzimsk
nr katalogowy: 123538
AURA 2009-4
Rośliny motylkowe - walory ekologiczne
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Ogródki kawiarniane
nr katalogowy: 42474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Mangostan – królowa owoców
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 48287
AURA 2021-3
Wibracje natury
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 131058
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Microwave-assisted extraction of polyphenols from Sambucus nigra flowers Wspomagana mikrofalami ekstrakcja polifenoli z kwiatu bzu czarnego
Tomasz Blicharski
Tomasz Oniszczuk
Kamila Kasprzak
Sławomir Kocira
Anna Oniszczuk
nr katalogowy: 105275
10.15199/62.2017.4.40
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
OPAKOWANIE 2012-10
Ryba owinięta w rybę, czyli jadalne opakowania
nr katalogowy: 71926
AURA 2015-6
Zwierzęta w służbie roślin
Piotr Skubała
nr katalogowy: 91632
10.15199/2.2015.6.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. V) Szafran
Renata Smardzewska-Lasota
nr katalogowy: 50855
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Noni służące zdrowiu
nr katalogowy: 49510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Granatowiec właściwy - tradycja, produkty i korzyści zdrowotne
nr katalogowy: 45297
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-4
Wiosna niesie radość życia
nr katalogowy: 58760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Święto Chleba i Piernika w Jaworze
nr katalogowy: 122764
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 146443
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-4
Wiosna, bez żartu, to kolejna wiosna, jak zwykle ona radosna.
Tomasz MALINOWSKI
nr katalogowy: 148008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Owady jadalne jako składnik nowych produktów spożywczych: stan i perspektywy
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Karolina Szulc
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149066
10.15199/65.2024.6.4
owady jadalne
produkty na bazie owadów
nowe produkty spożywcze
wartość odżywcza
edible insects
insect-based products
novel food products
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Interakcja, czyli słońce, plaża i...
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 69611
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Nowa generacja linii do produkcji długich form makaronu
nr katalogowy: 99948
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z zadartą głową
nr katalogowy: 89415
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Borowik kontra kotlet
nr katalogowy: 113670
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Technologia wytwarzania benzoesanu sodowego - konserwantu dla rolnictwa
ZOFIA POKORSKA
RENATA FISZER
PAWEŁ SMOCZYŃSKI
FRANCISZEK BŁASZKIEWICZ
nr katalogowy: 107721
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
AURA 2010-5
"Płynne złoto" Homera
Roman KARCZMARCZUK
nr katalogowy: 51903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
OPAKOWANIE 2014-10
Firma FPS zadebiutowała na targach Taropak
nr katalogowy: 87383
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jadalne osłonki w przemyśle spożywczym
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 92041
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
AURA 2012-7
Zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny w środowisku
Magdalena ANKIEWICZ-KOPICKA
Monika KULESZA-CISIAK
Joanna WIECZOREK
nr katalogowy: 69571
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH