Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Badania i ocena skór naturalnych wyprawy chromowo-roślinnej i roślinnej pod kątem ich wykorzystania do produkcji obuwia
Izabela Wierzbicka
Joanna Alvarez
Magdalena Panek
nr katalogowy: 79965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Rozwój metod pomiarowych błędów przędzy
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
MAŁGORZATA JAROS
nr katalogowy: 96268
10.15199/60.2016.01.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Comparison of Two Goal-Oriented Methods for the Evaluation of the Text-Line Segmentation Algorithms
Darko BRODIĆ
Zoran N. MILIVOJEVIĆ
Dragan R. MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 77546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Evaluation of a tubular light guide model
Jiří PLCH
Jitka MOHELNÍKOVÁ
nr katalogowy: 37105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Imperialist Competitive Algorithm and Particle Swarm Optimization Comparison for Eddy Current Non-destructive Evaluation
Ammar HAMEL
Hassane MOHELLEBI
Mouloud FELIACHI
nr katalogowy: 70658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Comprehensive Evaluation on Design Scheme of Cartesian Robot
SHEN Huicun
LIANG Jifeng
LAN Shuailing
nr katalogowy: 75311
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Określanie metoda magnetyczną przy wykorzystaniu modelu Preisacha wpływu obciążenia cyklicznego...
Lode VANDENBOSSCHE
Luc DUPRE
Jan MELKEBEEK
nr katalogowy: 11699
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
A Framework to COTS Component Selection and Evaluation Processes
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 89356
10.15199/48.2015.02.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Ocena efektywności energetycznej oświetlenia drogowego
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 78488
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analysis and evaluation of electric power system reliability
Józef PASKA
nr katalogowy: 36509
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Weight-Related Presentation of Hurst Correlation As a Basis For A Multiscale Distribution Inhomogeneity Evaluation
JERZY CHMIELA
DAMIAN SŁOTA
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 27527
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Influence of surface conditions of NiTi implants on corrosion resistance in body fluids
MARCIN KACZMAREK
nr katalogowy: 40549
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Influence of methodical factors on results of a quantitative evaluation of gamma' phase in MAR M247 superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
nr katalogowy: 37830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Iron loss evaluation in stator cores of rotating machines during manufacturing process
Osamu NAKAZAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 41130
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Interactions of partially conductive cracks with eddy currents in non-destructive evaluation
Ladislav JANOUŠEK
Milan SMETANA
Marcel ALMAN
nr katalogowy: 59951
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Evaluation of the accuracy of hysteresis models by the use of relative residual analysis
Zdzisław WŁODARSKI
Andrzej BRYKALSKI
Jadwiga WŁODARSKA
nr katalogowy: 31310
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Testing device for the rolling friction coefficient evaluation
HOLGER HOŢA
ŞERBAN BOBANCU
AXENTE NEAGU
BOTOND GÁLFI
IOAN SZÁVA
nr katalogowy: 40548
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Performance evaluation of PM DC commutator motor using Finite Element Method as a tool
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 27768
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative evaluation of porosity and primary structure in directionally solidified blades made of CMSX-6 nickel alloy
ROSKOSZ STANISŁAW
ADAMIEC JANUSZ
nr katalogowy: 37831
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Statistical analysis of evaluation reproducibility of the area of MC phase's plane section in the MAR M509 cobalt superalloy
PIOTR SKUPIEŃ
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Development of simplified evaluation method of iron losses in actual stator cores of rotating machines
Norihisa IWASAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
Yoshiyuki ISHIHARA
nr katalogowy: 25130
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of a quantitative materialography methods for an evaluation of a structure repeatability of turbine blades made of MAR M247 nickel-based superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
JAN CWAJNA
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37829
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative evaluation of the structure of EN-GJS-500-7 spheroidal cast iron in stepped casting
AGNIESZKA TOMASZEWSKA
JANUSZ SZALA
HENRYK WOŹNICA
nr katalogowy: 37812
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Safety Evaluation Tool
Wiesław Monkiewicz
nr katalogowy: 57765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Ocena ekonomiczna zastosowania silników energooszczędnych
Grzegorz BADOWSKI
Jerzy HICKIEWICZ
Piotr PLUTA
nr katalogowy: 57810
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
A method for evaluation of the size of a grain on non-planar surfaces
JERZY CHMIELA
DAMIA N SŁOTA
JAN CWAJNA
STANIS ŁAW ROSKOSZ
nr katalogowy: 52769
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
Analysis of eccentricity hot rolled tubes
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK1
Martin RIDZOŇ
Roman ĎURČÍK
Pavol MAŤAŠ
Ľubomír PATIN
nr katalogowy: 100069
10.15199/24.2016.8.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SUBIEKTYWNY POMIAR JAKOŚCI PROGRAMÓW RADIOWYCH STRUMIENIOWANYCH W SIECI METODĄ CROWDSOURCINGU
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 139048
10.15199/59.2022.4.115
pomiary jakości
radiofonia
simulcast
streaming
transmisja multimediów.
broadcasting
multimedia transmission
quality evaluation
simulcast
streaming.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SUBIEKTYWNY POMIAR JAKOŚCI PROGRAMÓW RADIOWYCH STRUMIENIOWANYCH W SIECI METODĄ CROWDSOURCINGU
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 139048
10.15199/59.2022.4.115
pomiary jakości
radiofonia
simulcast
streaming
transmisja multimediów.
broadcasting
multimedia transmission
quality evaluation
simulcast
streaming.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
Kontrowersje związane z projektem REACH
nr katalogowy: 2847
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Evaluation of feature detectors for bladder fluorescence images
Bartosz P. NEUMAN
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 49760
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Efficient data generation for the testing of real-time multiprocessor scheduling algorithms
M. Naeem Shehzad
A.M. Déplanche
Yvon Trinquet
Umer Farooq
nr katalogowy: 86933
10.12915/pe.2014.09.36
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Emerging Trend and Hot topics Researches in Modeling and Management Science
Jinfeng Wang
nr katalogowy: 70718
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Modelling for sound annoyance evaluation of vehicle noise based on neural network
Yansong WANG
Gongqi SHEN
Hui GUO
nr katalogowy: 69347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Research tools for evaluation, development and optimisation of the QRS detection algorithm
Paweł IRZMAŃSKI
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 76349
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Basic experiments set for the evaluation of the text line segmentation
Darko BRODIC
nr katalogowy: 55761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96957
10.15199/48.2016.02.56
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96956
10.15199/48.2016.02.56
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
The testing of the pressuretightness of pressure castings
Małgorzata Łągiewka
Zbigniew Konopka
Andrzej Zyska
Maciej Nadolski
nr katalogowy: 51724
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
UNSUPERVISED CATEGORY LEARNING IN PERCEIVED VIDEO QUALITY
Andres Vejar
Tomasz Konazyński
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 144802
10.15199/59.2023.4.74
Category learning
Perceived video quality
Machine Learning Classification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Ocena emisji cząstek na stanowiskach pracy operatorów stacjonarnych drukarek 3D
Elżbieta Dobrzyńska
Dorota Kondej
Grzegorz Szczepański
Adrian Okołowicz
nr katalogowy: 141540
10.15199/62.2023.1.9
emisja cząstek
druk 3D
technologia FDM
particle emissions
3D printers
FDM technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Performance Evaluation of Synchronous Reluctance Motor in BLDC Drive
Bojan ŠTUMBERGER
Viktor GORIČAN
Gorazd ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Tine MARČIČ
Mladen TRLEP
nr katalogowy: 48814
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
NOWE NORMY
nr katalogowy: 2898
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Ocena i próby zestalania szlamów z oczyszczania ścieków powstających na myjni kolejowych wagonów towarowych
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 140458
10.15199/62.2022.11.7
ścieki z myjni kolejowych wagonów towarowych
oczyszczanie ścieków
koagulacja w reaktorze typu acelator
TCLP
metodyka Tessiera
metale ciężkie
rail freight wagons wash wastewaters
pretreatment of wastewater
coagulation in acelator reactor type
TCLP
Tessier’s methodology
heavy metals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Ambiguity of Fuzzy Quantities and a New Proposal for their Ranking
Luca ANZILLI
Gisella FACCHINETTI
nr katalogowy: 71440
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-6
Szacunek gruntów na potrzeby prac scaleniowych
Jarosław TASZAKOWSKI
Gustaw KORTA
nr katalogowy: 120532
10.15199/50.2019.6.2
scalenia gruntów
szacunek gruntów
land consolidation
land evaluation
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ocena efektywności działania oczyszczaczy powietrza stosowanych w wybranym obiekcie edukacyjnym zlokalizowanym na terenie województwa śląskiego
Ewa Brągoszewska
nr katalogowy: 143239
10.15199/9.2023.5.1
bioaerozol
aerozol bakteryjny
jakość powietrza wewnętrznego
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
oczyszczacz powietrza
bioaerosol
bacterial aerosol
indoor air quality
microbiological pollution
air purifier
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Mathematical model for the evaluation of dielectric properties of inner layers of insulation in three-core belted cables
Ivan KOSTIUKOV
Svitlana LYTVYNENKO
Olga LAVRINENKO
nr katalogowy: 146730
10.15199/48.2023.12.31
partial capacitance
dielectric dissipation factor
diagnostics of power cables
częściowa pojemność elektryczna
współczynnik rozpraszania dielektrycznego
diagnostyka kabli elektroenergetycznych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Układ pomiarowy czujnika sił zgryzu do zobiektywizowanej oceny wydolności narządu żucia
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Mariusz DUK
Tomasz ZYSKA
Wojciech MICHALSKI
nr katalogowy: 55138
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Analiza i ocena składu toksycznych grup związków emitowanych w spalinach pojazdów zgodnych z normą Euro 6
Aleksandra Kęska
nr katalogowy: 138877
10.15199/62.2022.8.12
gazy spalinowe
norma Euro 6
lotne związki organiczne
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
benzen
exhaust gases
Euro 6 emission standard
VOC
PAH
benzene
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Experimental and Numerical Multi-defects Analysis in Ferromagnetic Medium
Hamid MEHADDENE
Hassane MOHELLEBI
Azouaou BERKACHE
Gérard BERTHIAU
nr katalogowy: 125666
10.15199/48.2020.04.11
Multi-defects
Ferromagnetic materials
Eddy current non-destructive evaluation
Finite elements
Crack recognition.
defektoskopia wiroprądowa
metoda elementów skończonych
próbka z wieloma defektami
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Badania topograficzne i mikrostrukturalne powierzchni szkliwa ludzkich zębów
T. Matthews-Brzozowska
M. Mikulewicz
J. Szymkowski
nr katalogowy: 1091
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Ochrona zdrowia i środowiska naturalnego priorytetem w zakładzie Mondi Świecie S.A.
Magdalena Chyl-Ojdowska
nr katalogowy: 55390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
O problemie oceny stanu technicznego eksploatowanych izolatorów kompozytowych
Krzysztof WIECZOREK
nr katalogowy: 72298
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Dielectric response of cellulose impregnated with different insulating liquids
Andrzej GRACZKOWSKI
nr katalogowy: 55824
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Problemy oceny tłoczności materiałów metalicznych
Monika HYRCZA-MICHALSKA
nr katalogowy: 100118
10.15199/24.2016.9.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena jakości powłok ochronnych powlekanych blach cienkich trapezowych
grzegorz STRADOMSKI
Krzysztof jANOSZEK
nr katalogowy: 62541
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Sposób doboru farb przemysłowych z wykorzystaniem analizy wzajemnego wpływu kryteriów
Dominika Siwiec
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
Paulina Bełch
Karolina Czerwińska
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 135199
10.15199/62.2021.12.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Sposób doboru farb przemysłowych z wykorzystaniem analizy wzajemnego wpływu kryteriów
Dominika Siwiec
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
Paulina Bełch
Karolina Czerwińska
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 135199
10.15199/62.2021.12.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Sposób doboru farb przemysłowych z wykorzystaniem analizy wzajemnego wpływu kryteriów
Dominika Siwiec
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
Paulina Bełch
Karolina Czerwińska
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 135199
10.15199/62.2021.12.7
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 110435
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Evaluation of the risk of occupation a diseases caused by electromagnetic field generated by extra-high voltage electric installations
Yevgeni A. BONDARENKO
Vasyl M. KUTIN
Maryna V. KUTINA
Assel MUSSABEKOVA
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 105438
10.15199/48.2017.05.24
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Ocena właściwości ochronnych systemu powłokowego Breston CV350HT stosowanego do ochrony powierzchni stalowych w instalacjach odsiarczania spalin
JACEK BORDZIŁOWSKI
nr katalogowy: 86612
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Rok do parametryzacji 2017 - ocena działalności publikacyjnej - informacje, wskazówki
Witold SYGOCKI
Ewa KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 102663
10.15199/48.2016.12.79
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Fatigue Monitoring of Steel Structures using Electromagnetic and Infrared Thermography Inspection Methods
Grzegorz PSUJ
Barbara SZYMANIK
nr katalogowy: 98166
10.15199/48.2016.05.02
GOSPODARKA WODNA 2008-8
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 37205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-1
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 23364
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Kompleksowy model niezawodnościowy głównych punktów zasilających 110/15 kV
Jan C. STĘPIEŃ
nr katalogowy: 34378
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
Ocena efektywności produkcyjnej wybranych maszyn papier niczych Cz. 2. Definicje wskaźników efektywności. Zestawienie wyników pomiarów i obliczeń
nr katalogowy: 89786
10.15199/54.2015.2.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Measurement device for light pipe evaluation
Jakub KRÁL
nr katalogowy: 136953
10.15199/48.2022.04.13
światłowód
urządzenie pomiarowe
natężenie oświetlenia
daylight measurements
daylighting
light pipe.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Measurement device for light pipe evaluation
Jakub KRÁL
nr katalogowy: 136953
10.15199/48.2022.04.13
światłowód
urządzenie pomiarowe
natężenie oświetlenia
daylight measurements
daylighting
light pipe.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Zastosowanie analizy wielokryterialnej do oceny i wyboru rozwiązania pokrycia dachowego
Magdalena Apollo
Beata Grzyl
nr katalogowy: 138913
10.15199/33.2022.08.13
pokrycia dachowe
analiza wielokryterialna (MCE)
koszt cyklu życia (LCC)
membrana EPDM.
roofing
Multi Criteria Evaluation (MCE)
Life Cycle Cost (LCC)
EPDM membrane.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Zastosowanie analizy wielokryterialnej do oceny i wyboru rozwiązania pokrycia dachowego
Magdalena Apollo
Beata Grzyl
nr katalogowy: 138913
10.15199/33.2022.08.13
pokrycia dachowe
analiza wielokryterialna (MCE)
koszt cyklu życia (LCC)
membrana EPDM.
roofing
Multi Criteria Evaluation (MCE)
Life Cycle Cost (LCC)
EPDM membrane.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Zastosowanie analizy wielokryterialnej do oceny i wyboru rozwiązania pokrycia dachowego
Magdalena Apollo
Beata Grzyl
nr katalogowy: 138913
10.15199/33.2022.08.13
pokrycia dachowe
analiza wielokryterialna (MCE)
koszt cyklu życia (LCC)
membrana EPDM.
roofing
Multi Criteria Evaluation (MCE)
Life Cycle Cost (LCC)
EPDM membrane.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Zastosowanie analizy wielokryterialnej do oceny i wyboru rozwiązania pokrycia dachowego
Magdalena Apollo
Beata Grzyl
nr katalogowy: 138913
10.15199/33.2022.08.13
pokrycia dachowe
analiza wielokryterialna (MCE)
koszt cyklu życia (LCC)
membrana EPDM.
roofing
Multi Criteria Evaluation (MCE)
Life Cycle Cost (LCC)
EPDM membrane.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Zastosowanie analizy wielokryterialnej do oceny i wyboru rozwiązania pokrycia dachowego
Magdalena Apollo
Beata Grzyl
nr katalogowy: 138913
10.15199/33.2022.08.13
pokrycia dachowe
analiza wielokryterialna (MCE)
koszt cyklu życia (LCC)
membrana EPDM.
roofing
Multi Criteria Evaluation (MCE)
Life Cycle Cost (LCC)
EPDM membrane.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Analiza czasu trwania awarii wiejskich linii napowietrznych niskiego napięcia
Jan C. STĘPIEŃ
Zdzisław MADEJ
nr katalogowy: 87783
10.12915/pe.2014.11.57
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Application of the information-gap theory for evaluation of nearest neighbours method robustness to data uncertainty
Marcin PLUCIŃSKI
nr katalogowy: 71438
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Evaluation of resistance of duplex steels to sulFidE stress cracking at various load modes
Petr JONŠTA
Jaroslav SOJKA
Karel MATOCHA
Zdeněk JONŠTA
Kateřina KONEČNÁ
nr katalogowy: 71184
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Methodology for the evaluation of the algorithms for text segmentation based on errors type
Darko BRODIC
nr katalogowy: 65449
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Impact of probe configuration on cracks depth resolution in pulsed eddy current non-destructive evaluation
Mária MICHNIAKOVÁ
Ladislav JANOUŠEK
Milan SMETANA
nr katalogowy: 69328
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Usability evaluation of PEM fuel cell and supercapacitors application in the Emergency Power Backup System
Marek MALINOWSKI
Jacek CHMIELOWIEC
Grzegorz PAŚCIAK
Tymoteusz ŚWIEBODA
nr katalogowy: 78474
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Construction and evaluation of the terahertz human phantom
Norbert PALKA
Radoslaw RYNIEC
Marek PISZCZEK
Marcin KOWALSKI
Elzbieta RURKA
Mieczyslaw SZUSTAKOWSKI
nr katalogowy: 77586
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Performance evaluation of Tree and Mesh ZigBee Network Topologies used in Street Lighting Control Systems
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Codrin MALES
nr katalogowy: 76324
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The preparation of input data in digital image processing
Jakub PĘKSIŃSKI
Grzegorz MIKOŁAJCZAK
nr katalogowy: 75320
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Effect of exciting system configuration on eddy currents distribution in non-destructive evaluation of materials
Ladislav JANOUŠEK
nr katalogowy: 75097
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Reliability Evaluation of Distribution System with Multiple Micro-Sources
Feng Wang
Yanpeng Qi
Zhengcai Fu
nr katalogowy: 74381
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Zastosowanie koherencyjnej interferometrii korelacyjnej do pomiarów topografii powierzchni
Wojciech KAPŁONEK
Czesław ŁUKIANOWICZ
nr katalogowy: 55136
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-9
A new accelerated test for the evaluation of the protective properties of coatings
MATTHIAS WANNER
THADEUS SCHAUER
nr katalogowy: 54058
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
An Approach for Ontology-Based Information Extraction System Selection and Evaluation
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 94749
10.15199/48.2015.11.49
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Measurement subsystem for evaluation of local atomic clocks quality
Ryszard SZPLET
Zbigniew JACHNA
Krzysztof RÓŻYC
Paweł KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 101952
10.15199/48.2016.11.10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Assessment of hardened layer thickness for 40HNMA steel using eddy current method
Dominik Kukla
Paweł Grzywna
Mateusz Kopeć
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 101857
10.15199/28.2016.5.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Determination of blood flow velocity in vessels of the bulbar conjunctiva
Vladimir FIRAGO
Alexey KUBARKO
Oleksandra HOTRA
Irina VOLKOVA
Ainur KOZBAKOVA
Nazarbek MUSABEKOV
nr katalogowy: 99989
10.15199/48.2016.08.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Performance Evaluation of routing algorithms used in largescale WSN: A Step Towards A Smart City
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
nr katalogowy: 92794
10.15199/48.2015.08.24
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
The issue of environmental qualities of lighting
Jiří HABEL
Petr ŽÁK
Tomáš SOUSEDÍK
nr katalogowy: 37103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Ogólnopolska konferencja nt. Systemu REACH (II edycja)
Zofia Machowska
nr katalogowy: 25421
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Eddy current benchmark problem
Tomasz CHADY
Ryszard SIKORA
nr katalogowy: 25142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 24490
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-10
Image cryptography evaluation environment
Marcin Augustyn
Paweł Śniatała
Michał Melosik
nr katalogowy: 110148
10.15199/13.2017.10.6
image cryptography
kryptografia obrazu
entropia obrazu
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Jakość jako kryterium oceny pracowników – wyniki badań jakościowych
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142011
10.15199/46.2023.1.1
oceny pracownicze
jakość
kryteria oceny
employee appraisals
quality
evaluation criteria
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Jakość jako kryterium oceny pracowników – wyniki badań jakościowych
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142011
10.15199/46.2023.1.1
oceny pracownicze
jakość
kryteria oceny
employee appraisals
quality
evaluation criteria
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Jakość jako kryterium oceny pracowników – wyniki badań jakościowych
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142011
10.15199/46.2023.1.1
oceny pracownicze
jakość
kryteria oceny
employee appraisals
quality
evaluation criteria
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Evaluation of uncertainty in infrared thermographic measurements of microcircuits
TADEUSZ WAŁACH
nr katalogowy: 32108
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Energy savings in public lighting
Karel SOKANSKÝ
Tomáš NOVÁK
nr katalogowy: 37107
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Degradation of electrical machines windings insulation in time
Tadeusz GLINKA
nr katalogowy: 36502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zawartość związków fenolowych w produktach z truskawek oferowanych w handlu
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 34812
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-12
Wielokryterialna ocena połączeń splatanych końców przędz wełnianych Sirospun. Cz. III
ROBERT DROBINA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
EWA GŁOWACKA
DAMIAN WŁODARCZYK
nr katalogowy: 88643
AURA 2022-5
Bioetyka w pigułce
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 137574
10.15199/2.2022.5.1
bioetyka
ekoetyka
GMO
ocena etyczna
bioethics
eco-ethics
genetic engineering
GMO
ethical evaluation
AURA 2022-5
Bioetyka w pigułce
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 137574
10.15199/2.2022.5.1
bioetyka
ekoetyka
GMO
ocena etyczna
bioethics
eco-ethics
genetic engineering
GMO
ethical evaluation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Ocena jakości sprężania połączeń śrubowych
Paweł Piątek
Paweł Kocwa
Łukasz Zawada
nr katalogowy: 140378
10.15199/48.2022.11.48
pomiar momentu obrotowego
połączenia śrubowe
inteligentne narzędzia
zakrętarka elektryczna.
torque measurement
bolted joints
intelligent power tools
electric torque tool
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Ocena jakości sprężania połączeń śrubowych
Paweł Piątek
Paweł Kocwa
Łukasz Zawada
nr katalogowy: 140378
10.15199/48.2022.11.48
pomiar momentu obrotowego
połączenia śrubowe
inteligentne narzędzia
zakrętarka elektryczna.
torque measurement
bolted joints
intelligent power tools
electric torque tool
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Ocena jakości sprężania połączeń śrubowych
Paweł Piątek
Paweł Kocwa
Łukasz Zawada
nr katalogowy: 140378
10.15199/48.2022.11.48
pomiar momentu obrotowego
połączenia śrubowe
inteligentne narzędzia
zakrętarka elektryczna.
torque measurement
bolted joints
intelligent power tools
electric torque tool
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Ocena jakości sprężania połączeń śrubowych
Paweł Piątek
Paweł Kocwa
Łukasz Zawada
nr katalogowy: 140378
10.15199/48.2022.11.48
pomiar momentu obrotowego
połączenia śrubowe
inteligentne narzędzia
zakrętarka elektryczna.
torque measurement
bolted joints
intelligent power tools
electric torque tool
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH