Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Współczesne przechowalnictwo ziarna cz.I
Lesław Janowicz
Adam Kupczyk
Monika Janowicz
nr katalogowy: 105975
przechowalnictwo ziarna
agregat chłodniczy
mieszalnik
wentylator
rozrzutnik.
grain storage
chiller
mixer
fan
spreader.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ozimej i jarej uprawianej w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2008–2010
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 64148
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Praktyki dobrego przechowywania ziarna
Lesław Janowicz
nr katalogowy: 102724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy uprawianych w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007-2011
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 72899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Znaczenie twardości ziarna dla procesu jego przygotowania do przemiału
nr katalogowy: 23479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów lat 2011-2013
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 88258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Poradnik Młynarza - Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.6. Obróbka powierzchni ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 70541
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Kontrola wilgotności i temperatury ziarna zbóż w czasie ich przechowywania
nr katalogowy: 60744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Jakość ziarna - aspekty istotne dla produkcji piekarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 55873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Możliwości organizacyjne, prawne i ekonomiczne zakupu ziarna pszenic przez kraje członkowskie Unii Europejskiej w Kazachstanie
nr katalogowy: 63578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wzajemne relacje wartości wybranych wyróżników jakościowych ziarna pszenicy
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48618
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Przechowywanie ziarna zbóż o zróżnicowanych parametrach jakościowych
Jan Szyszło
Przemysław Bochat
nr katalogowy: 75009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kontrola temperatury ziarna niezbędnym elementem bezpiecznego przechowywania zbóż
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 105097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kukurydza.Przemiał kukurydzy "na sucho"
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 43804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117558
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
GAZETA MŁYNARSKA Stowarzyszenie Młynar zy RP Nr 84 2017 r. ROK XXI
nr katalogowy: 110965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
GRYKA - Część 2. Charakterystyka chemiczno-żywieniowa
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 37057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Czyszczenie tzw. "czarne" i sortowanie ziarna pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 35963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Nowe techniki czyszczenia ziarna gwarantujące jakość przetworów zgodną z wymaganiami unijnymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 24526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Nowe techniki czyszczenia ziarna gwarantujące jakość przetworów zgodną z wymaganiami unijnymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 24526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2017 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 110959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.5. Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna
Roman Jurga
nr katalogowy: 68977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.5. Podstawowe zasady, charakterystyka parametrów i efektywność przemiału pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 79526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Możliwości oceny efektywności przemiału ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 52977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2010 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Ocena efektywności przemiału ziarna
Roman JURGA
nr katalogowy: 20101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 5)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132047
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-11
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 2105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Nawilżanie niezbędnym warunkiem optymalnego przygotowania ziarna pszenicy do przemiału. Duża różnorodność nawilżaczy oferowanych na rynku
nr katalogowy: 62050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja wilgotnościomierzy elektrycznych użytkowanych do oznaczania wilgotności ziarna zbóż
Hanna Majdak
nr katalogowy: 81088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2019 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 122794
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kilka uwag na temat bezpiecznego przechowywania ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Zmiany aktywności enzymów hydrolitycznych podczas procesu kiełkowania ziarna żyta
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 6302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wspólnotowy Katalog Odmian Roślin Rolniczych a dobór odmian pszenicy do uprawy w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Automatyczne urządzenie do badania prób ziarna zbóż
nr katalogowy: 41879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2015 roku w wybranych krajach członkowskich UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 95165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Mąka będzie nadal drożała. Dlaczego?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 57888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Metodyka oceny wartości przemiałowej ziarna na podstawie wyników przemiału laboratoryjnego
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 57353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2011 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych w latach 2006–2010 – na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 90786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Ciężar objętościowy ziarna kukurydzy może być wykorzystany do określania wagi ziarna w silosach i środkach transportu
nr katalogowy: 22311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.II. Prażenie ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 19003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ wilgotności ziarna pszenicy na jego gęstość w stanie zsypnym
Wojciech GÓRNIAK
Hanna MAJDAK
nr katalogowy: 14189
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ciężar objętościowy ziarna kukurydzy i pszenicy ważnym parametrem oceny jakości
nr katalogowy: 60163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Sortowanie optyczne innowacyjnym elementem czyszczenia pszenicy w młynie
nr katalogowy: 68971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Uwaga na mąkę z porośniętego ziarna
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Samozagrzewanie się ziarna i pomiar temperatury w magazynach zbożowych
nr katalogowy: 52063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
USA. Rynek pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 147198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Lawrence Zeleny – twórca metodyki oznaczania wskaźnika sedymentacyjnego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 150880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenic uprawianych w Polsce - na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007–2009
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 56211
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-2-3
Od sita do wialni
nr katalogowy: 65888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.1 Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 73916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 69725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 3) Bezpieczne przechowywanie ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 118499
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Metody oznaczania wilgotności ziarna zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Co z tą mąką?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 54806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Jakość ziarna pszenicy zebranego w 2012 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej - Jadwiga Rothkaehl - Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 72180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Kontrola sporządzania umów pisemnych przy nabywaniu produktów rolnych od 1 września 2017 roku w gestii Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa - zmiany niektórych dotychczasowych zapisów regulacji prawnych
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 109904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Jakość ziarna pszenicy w zakładach przetwórstwa zbożowego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 149823
10.15199/61.2024.4.2
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Czyszczenie powierzchni ziarna - tzw. czyszczenie białe
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 36658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.3.inne rozdrabniacze stosowane do ziarna i mlewa
Roman Jurga
nr katalogowy: 77127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część II. Wpływ zabiegu nawilżania na zmianę właściwości ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58929
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 147242
10.15199/61.2024.1.2
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Zastosowanie unowocześnionych technik czyszczenia i sortowania ziarna pszenicy zapewnia jakość przetworów zgodną z normami UE
Roman Jurga
nr katalogowy: 57352
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych EFMA Rzym, 4-5 lipca
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121636
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Przechowywanie i jakość ziarna
Lesław Janowicz
Monika Janowicz
nr katalogowy: 103874
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 102712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2019 roku na Ukrainie
nr katalogowy: 122795
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Do Redakcji "Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego"
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 25871
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapewnianie jakości ziarna zbóż oraz ziarna roślin strączkowych i oleistych dzięki konserwacji chłodzeniem
nr katalogowy: 29988
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych Część 1. Wpływ parametrów pracy walców na efektywność rozdrabniania
ROMAN jURGA
nr katalogowy: 38788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Posiedzenie Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 50844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2008 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Podstawowe zasady przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2009 roku
Jadw iga Rothkaehl
nr katalogowy: 49095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Jak corocznie w okresie przedżniwnym do podjęcia trudne decyzje oraz pojawiające się nowe problemy
nr katalogowy: 99936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Prawie wszystko o kaszach
Roman Jurga
nr katalogowy: 82846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 82843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 89829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 146322
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jakość ziarna pszenicy z magazynów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 144367
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Kwasowość tłuszczowa w mące pszennej i żytniej
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
O parametrach strumienia powietrza wykorzystywanego do transportu i w procesie technologicznym w młynach
KAZIMIERZ BOGACZYŃSKI
nr katalogowy: 37684
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Cechy ziarna owsa jako surowca do produkcji otrąb owsianych
MARIA LUTOWSKA
MALWINA TYRANOWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 37058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Spór wokół definicji produktów razowych
nr katalogowy: 56910
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 62045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Transport ziarna zbóż
nr katalogowy: 6316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Technologia młynarska na świecie – dziś i w przyszłości. Czyszczenie ziarna podstawą sukcesu.
nr katalogowy: 49672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Jakość pszenicy i mąki oraz produkcja i spożycie przetworów zbożowych w R osji
nr katalogowy: 63571
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 136184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2012 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 73902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.8. Nowe techniki przygotowania ziarna pszenicy do przemiału gwarancją jakości przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Wybrane informacje o produkcji, jakości i zastosowaniu kasz – ze szczególnym omówieniem kasz gryczanych
Roman Jurga
nr katalogowy: 70531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Co z ziarnem pszenicy i żyta z nowych zbiorów?
nr katalogowy: 69719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wietrzenie masy zbożowej jako ważny zabieg
Roman Jurga
nr katalogowy: 14197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.4. Czyszczenie tzw. czarne i sortowanie ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 68284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Wymagania jakościowe dla mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 91645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Nowy miernik temperatury ziarna
RoJ
nr katalogowy: 13972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Nowy miernik temperatury ziarna
RoJ
nr katalogowy: 13972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna niezbędnym etapem przed przemiałem pszenicy na mąkę
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Branża młynarska w Szwajcarii
nr katalogowy: 113061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Chleba ci u nas dostatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 40670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wdrożenie nowych technik czyszczenia i sortowania ziarna pszenicy gwarancją jakości przetworów zgodnej z normami ue
Roman Jurga
nr katalogowy: 44896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Informacje o zbiorach pszenicy i żyta w 2011 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – na podstawie informacji przekazanych w prezentacjach wygłoszonych w trakcie posiedzenia Zarządu EFMA w Astanie
nr katalogowy: 63577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Wpływ twardości ziarna pszenicy na jakość technologiczną mąki
nr katalogowy: 20079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef ZYCH
nr katalogowy: 20059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
OLVIT - zupełnie nowa oferta
nr katalogowy: 12792
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stosowane technologie wypieku pieczywa a jakość mąki
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 6381
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH