Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of moisture, temperature, genotype and sowing dates on protein content and amino acid profile in seeds of Andean lupine Wpływ wilgotności, temperatury, genotypu i terminu siewu na zawartość białka i profil aminokwasów w nasionach łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet)
Magda Aniołowska
Marta Gas
Andrzej Kotecki
nr katalogowy: 83694
10.12916/przemchem.2014.524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of new biostimulators on the initial phase of plant growth Wpływ nowych biostymulatorów na początkową fazę wzrostu roślin
Agnieszka Dmytryk
Edward Rój
Radosław Wilk
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85025
10.12916/przemchem.2014.1020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Z półki księgarskiej - Shawn Doonan BIAŁKA I PEPTYDY
Aleksander Kołodziejczyk
nr katalogowy: 38410
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 151458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Groch i soja jako dodatek wzbogacający wartość pokarmową w przemyśle piekarskim
Magdalena Sobolewska
Marek Śnieg
nr katalogowy: 144371
groch
soja
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
pea
soybean
chemical composition
nutrients
ash
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Technologia produkcji hydrolizatów białkowych i suszonych protein z tkanki mięsno-kostnej
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 61052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
AURA 2024-3
Fasolnik chiński – cenne, lecz mało znane warzywo strączkowe
Elżbieta PATKOWSKA
nr katalogowy: 147705
10.15199/2.2024.3.3
fasolnik chiński
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
asparagus bean
leguminous plant
nutritional value
pro- -health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Zmiany zawartości białka w sokach podczas procesu oczyszczania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Zastosowanie bezpośredniego testu ELISA do amperometrycznego oznaczania białka C-reaktywnego
Beata KAZIMIERCZAK
Anna BARANIECKA
Dorota PIJANOWSKA
nr katalogowy: 55137
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Jakość technologiczna słodów niskobiałkowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 121518
10.15199/64.2019.7.3
słody niskobiałkowe
jakość technologiczna
low protein malts
technological quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Sterowanie i monitorowanie farmy fotowoltaicznej przy zastosowaniu aplikacji Siemensa SICAM Photovoltaic Power Plant Controller oraz Photovoltaic Power Plant Monitoring
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 130805
10.15199/74.2021.3.5
farmy fotowoltaiczne
SICAM
magazyny energii
zarządzanie farmą fotowoltaiczną
photovoltaic power plant
photovoltaic park
SICAM
energy storage
photovoltaic power plant management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Sterowanie i monitorowanie farmy fotowoltaicznej przy zastosowaniu aplikacji Siemensa SICAM Photovoltaic Power Plant Controller oraz Photovoltaic Power Plant Monitoring
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 130805
10.15199/74.2021.3.5
farmy fotowoltaiczne
SICAM
magazyny energii
zarządzanie farmą fotowoltaiczną
photovoltaic power plant
photovoltaic park
SICAM
energy storage
photovoltaic power plant management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Used textiles. Burdensome waste or valuable biotechnological raw material?
Justyna Z. Żuberek
Michał J. Binczarski
Anna Baranowska-Korczyc
Małgorzata Cieślak
Izabela A. Witońska
nr katalogowy: 147403
10.15199/62.2024.2.5
textile waste
waste management
cotton hydrolysis
cotton hydrolysates
fermentation
ethanol
microbial protein
odpady tekstylne
gospodarka odpadami
hydroliza bawełny
hydrolizaty
fermentacja
etanol
proteiny
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Assessment of a microelement compound fertilizer obtained in the processing of poultry feathers Ocena nawozu wieloskładnikowego z mikroelementami, uzyskanego w procesie przetwarzania piór drobiowych
Małgorzata Popko
Radosław Wilk
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85019
10.12916/przemchem.2014.987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Nowe technologie części mokrej są gotowe na Box Plant 2025
nr katalogowy: 147464
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania laboratoryjne i przemysłowe oczyszczania, zatężania i suszenia hydrolizatów białkowych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 59875
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Optimization model of the Joint operation of Pumped-Storage Hydro Plant and Wind Farm: Considering the Imbalances of Wind Power Output
Wei SONG
Kun ZHANG
Lingyun LI
Ming ZENG
Ge ZHANG
nr katalogowy: 75302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Wyzwania rozliczeniowe związane ze stacjami regazyfikacji LNG z perspektywy OSD
Andrzej Żero
nr katalogowy: 141084
10.15199/17.2022.12.1
małe LNG
stacja regazyfikacji
pomiar LNG.
small scale LNG
satellite LNG regasification plant
measurement of LNG.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Wyzwania rozliczeniowe związane ze stacjami regazyfikacji LNG z perspektywy OSD
Andrzej Żero
nr katalogowy: 141084
10.15199/17.2022.12.1
małe LNG
stacja regazyfikacji
pomiar LNG.
small scale LNG
satellite LNG regasification plant
measurement of LNG.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 2. Instalacje do suszenia mas włóknistych w płatkach
nr katalogowy: 126942
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Zagospodarowanie tkanki mięsno-kostnej do produkcji protein
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 110062
10.15199/62.2017.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Used textiles. Burdensome waste or valuable biotechnological raw material?
Justyna Z. Żuberek
Michał J. Binczarski
Anna Baranowska-Korczyc
Małgorzata Cieślak
Izabela A. Witońska
nr katalogowy: 147403
10.15199/62.2024.2.5
textile waste
waste management
cotton hydrolysis
cotton hydrolysates
fermentation
ethanol
microbial protein
odpady tekstylne
gospodarka odpadami
hydroliza bawełny
hydrolizaty
fermentacja
etanol
proteiny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
Fish skin as a source of collagen. Characteristics, extraction methods and applications
JULIA SADLIK
DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 142181
10.15199/28.2023.1.3
fish collagen
collagen
protein
biomaterials
rybi kolagen
kolagen
białka
biomateriały
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
AURA 2019-2
Integrowana ochrona roślin jako element dobrej praktyki rolniczej
Marek KOPACKI
Patrycja Maria Stępniak
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 118524
10.15199/2.2019.2.3
integrowana ochrona roślin
metody niechemiczne
metody chemiczne
dobre praktyki w ochronie roślin
integrated plant protection
non-chemical methods
chemical methods
good practices in plant protection
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Metody izolowania substancji leczniczych z materiału biologicznego
AGATA SAROSIEK
ANNA SZLAGOWSKA
KAMILA KOBYLIŃSKA
nr katalogowy: 29237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Charakterystyka procesu uszkodzeń suwnic lejniczych wydziału stalowni
SZYMON SALAMON
nr katalogowy: 45872
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Steel plant transformer operational issues
Tadeusz GLINKA
Marek GLINKA
nr katalogowy: 69235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-2
Simatic WinCC V6.2 z funkcjami Plant Intelligence
Krzysztof Okoński
nr katalogowy: 25237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
CHEMIK 2024-1
Białko KRAS– struktura, aktywność i rola w terapiach przeciwnowotworowych
Dagmara ŁOPATKO
Michał JEWGIŃSKI
nr katalogowy: 148527
10.15199/5.2024.1.4
mutacja
nowotwór
inhibitor
przełącznik I i II
mutation
cancer
inhibitor
switch I and II
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Energy storage system in connection with a PV power plant
Petr MOLDRIK
Daniel MINARIK
Zdenek HRADILEK
nr katalogowy: 80846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Elektrownia wodna Dychów jako źródło rozruchowe do odbudowy zdolności wytwórczych elektrowni cieplnych
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
nr katalogowy: 101232
10.15199/48.2016.10.45
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 61867
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Współpraca elektrowni cieplnej ze źródłem geotermalnym
Janusz BUCHTA
nr katalogowy: 33439
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
The system of the pumping plant hydrodynamic protection in the event of an emergency shutdown of the power supply
Tetyana Korenkova
Viktoriya Kovalchuk
Oleksandr Serdiuk
Mohamed Zaidan Qawaqzeh
nr katalogowy: 140349
10.15199/48.2022.11.19
pumping plant
emergency state
hydrodynamic protection
capacitive storage devices
hydro-turbine unit.
przepompownia
praca awaryjna
ochrona hydrodynamiczna
magazyny pojemnościowe
zespół hydroturbinowy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
The system of the pumping plant hydrodynamic protection in the event of an emergency shutdown of the power supply
Tetyana Korenkova
Viktoriya Kovalchuk
Oleksandr Serdiuk
Mohamed Zaidan Qawaqzeh
nr katalogowy: 140349
10.15199/48.2022.11.19
pumping plant
emergency state
hydrodynamic protection
capacitive storage devices
hydro-turbine unit.
przepompownia
praca awaryjna
ochrona hydrodynamiczna
magazyny pojemnościowe
zespół hydroturbinowy.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Europejczycy jedzą coraz mniej mięsa
nr katalogowy: 146445
OPAKOWANIE 2013-6
Europejski projekt BioBoard - rozwiązanie proekologiczne
nr katalogowy: 77407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Platynowe i grafitowe immunoczujniki amperometryczne do oznaczania białka C-reaktywnego
Beata KAZIMIERCZAK
Anna BARANIECKA
Marek DAWGUL
Dorota G. PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Marianna GÓRSKA
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71294
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of the process of active-ventilation drying of legume grasses’ fractional processing products
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Ihor BABYN
Ihor TVERDOKHLIB
nr katalogowy: 147350
10.15199/48.2024.02.32
drying
structural and technological scheme
heat and mass exchange equipment
dryer
alfalfa
calculation
simulation
parame
suszarnia
schemat konstrukcyjny i technologiczny
urządzenia do wymiany ciepła i masy
suszarnia
lucerna
obliczenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Stany dynamiczne elektrowni wiatrowej z maszyną indukcyjną dwustronnie zasilaną
Tomasz LERCH
nr katalogowy: 60069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Samostart i podanie napięcia oraz mocy rozruchowej z elektrowni wodnej Dychów do elektrowni Dolna Odra – próba systemowa
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
Krzysztof MARSZAŁKIEWICZ
nr katalogowy: 70600
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Determining energy production of CdTe photovoltaic system
Jan ŠLAMBERGER
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Restytucja zdolności wytwórczych elektrowni cieplnych w zachodniej części Krajowego Systemu Elektroenergetycznego w trakcie awarii katastrofalnej
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
nr katalogowy: 53695
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Creep damage zone detection in exploited power plant tubes with magnetoacoustic emission
Bolesław AUGUSTYNIAK
Leszek PIOTROWSKI
Marek CHMIELEWSKI
Martin J. SABLIK
nr katalogowy: 25136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Synthetic growth and development regulators of plants in modern agricultural production Syntetyczne regulatory wzrostu i rozwoju roślin w nowoczesnej produkcji rolniczej
Edward Grzyś
Anna Demczuk
Elżbieta Sacała
nr katalogowy: 86568
10.12916/przemchem.2014.1583
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Habilitacje - Natasza Borodynko
nr katalogowy: 64439
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Katalityczne oczyszczanie ścieków koksowniczych w wodzie w stanie nadkrytycznym
Xueping Wang
Zhenhua Tian
nr katalogowy: 144111
10.15199/62.2023.7.6
ścieki koksownicze
oczyszczanie ścieków
produkcja wodoru
sole zasadowe
zgazowanie wodą w stanie nadkrytycznym
coking plant wastewater
wastewater purification
hydrogen production
alkali salts
supercritical water gasification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Katalityczne oczyszczanie ścieków koksowniczych w wodzie w stanie nadkrytycznym
Xueping Wang
Zhenhua Tian
nr katalogowy: 144111
10.15199/62.2023.7.6
ścieki koksownicze
oczyszczanie ścieków
produkcja wodoru
sole zasadowe
zgazowanie wodą w stanie nadkrytycznym
coking plant wastewater
wastewater purification
hydrogen production
alkali salts
supercritical water gasification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Katalityczne oczyszczanie ścieków koksowniczych w wodzie w stanie nadkrytycznym
Xueping Wang
Zhenhua Tian
nr katalogowy: 144111
10.15199/62.2023.7.6
ścieki koksownicze
oczyszczanie ścieków
produkcja wodoru
sole zasadowe
zgazowanie wodą w stanie nadkrytycznym
coking plant wastewater
wastewater purification
hydrogen production
alkali salts
supercritical water gasification
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH