Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-5
Możliwości ograniczenia strat mocy w instalacjach elektrycznych niskiego napięcia
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 105518
10.15199/74.2017.5.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
nr katalogowy: 6481
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-12
Wspomnienie Profesor Andrzej Królikowski (1933-2015)
Lech Dzienis
nr katalogowy: 95486
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-12
OSTATNIE POŻEGNANIE Profesor Andrzej Królikowski 1933-2015
nr katalogowy: 95432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Dlaczego warto zainwestować w piece HEUFT?
nr katalogowy: 34902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mechaniczne uszkodzenie skrobi a wartość wypiekowa mąki
ALICJA CEGLIŃSKA
ANNA SZAJEWSKA
TADEUSZ HABER
nr katalogowy: 30245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Po co ten cyrk
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 19043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Jeszcze o przestrzeganiu zasad gwarantujących trafny wybór odpowiedniej maszyny, pieca lub urządzenia
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 4955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Jeszcze o przestrzeganiu zasad gwarantujących trafny wybór odpowiedniej maszyny, pieca lub urządzenia
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 4954
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Liczby z sufitu
M. Głowicki
nr katalogowy: 15788
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-12
Analiza wydajności transmisji sieci IEEE 802.11g w obecności zakłóceń Bluetooth
Ha Quang Huy
nr katalogowy: 73228
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-10
Wyniki finansowe Spółki ArcelorMittal za drugi kwartał 2020 i pierwsze półrocze 2020 roku1
nr katalogowy: 128421
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-8
Diagnostyka warunków pracy studni ujęciowej oraz systemu pompowo-tłocznego na podstawie próbnego pompowania
Krzysztof Polak
Kamil Górecki
nr katalogowy: 100159
10.15199/17.2016.8.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Profesor Wincenty Pezacki nie żyje!
nr katalogowy: 35401
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-12
Nadwyżka mocy cieplnej wymagana do skompensowania skutków osłabienia ogrzewania wg PN-EN 12831
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 31665
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Nowa siedziba Przedstawicielstwa GEST
nr katalogowy: 59081
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-5
Wielka strata dla Stowarzyszenia Elektryków Polskich – zmarł prof. dr hab. Edward Włodarczyk
Piotr Szymczak
nr katalogowy: 131683
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-3
Jan Małecki (1938-2022)
nr katalogowy: 139853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wartość wypiekowa ziarna pszenicy ze zbiorów 2012 lepsza niż w dwóch poprzednich sezonach
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 71818
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 65600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 111262
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-3
Jan Małecki (1938-2022)
nr katalogowy: 139853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
XXXIV Konferencja w Krynicy Morskiej
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77284
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-5
Wielka strata dla Stowarzyszenia Elektryków Polskich – zmarł prof. dr hab. Edward Włodarczyk
Piotr Szymczak
nr katalogowy: 131683
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-1
Profesor ANDRZEJ HOPFER
nr katalogowy: 146793
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
teksty-preteksty
nr katalogowy: 72967
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Poprawa sprawności pomp i turbin wodnych
Roman Masek
nr katalogowy: 139503
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 139541
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 139541
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Smak tradycji
nr katalogowy: 46586
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Codzienne dylematy nie tylko scaleniowców, ale wszystkich Wykonawców prac geodezyjnych (STB6, §33a, adresy do zawiadomień)
nr katalogowy: 143606
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
Wspomnienie Ela Maszer 1960 - 2018
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 113280
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Aktualności
nr katalogowy: 48685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 139541
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 117883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Rozmaryn i zielona herbata Skuteczne połączenie
nr katalogowy: 54642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
"Będzie mi brakowało pachnącego pieczywa" - ROZMOWA Z NATALIĄ ROHENKOHL DO CANTO, BRAZYLIJSKĄ STUDENTKĄ, KTÓRA LATEM ODBYŁA PRAKTYKĘ W FIRMIE GETH
Małgorzata Majdan
nr katalogowy: 80090
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Real-Time Optimal Power Flow of South Sulawesi Network System That Integrated Wind Power Plant Based on Artificial Intelligence
Andi Muhammad ILYAS
Ansar SUYUTI
Indar Chaerah GUNADIN
Sri Mawar SAID
nr katalogowy: 137814
10.15199/48.2022.06.30
przepływ mocy
optymalizacja
czas rzeczywisty
Real-time
OPF
MIPSO
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Real-Time Optimal Power Flow of South Sulawesi Network System That Integrated Wind Power Plant Based on Artificial Intelligence
Andi Muhammad ILYAS
Ansar SUYUTI
Indar Chaerah GUNADIN
Sri Mawar SAID
nr katalogowy: 137814
10.15199/48.2022.06.30
przepływ mocy
optymalizacja
czas rzeczywisty
Real-time
OPF
MIPSO
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Kradzież towaru a podatek dochodowy
nr katalogowy: 62796
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ koloru pokrycia na funkcjonowanie dachu
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 140625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-11
Wykorzystanie światła rozproszonego do wyznaczania dwójłomności modowej światłowodów planarnych
Kazimierz GUT
Tomasz HERZOG
nr katalogowy: 72744
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
Jak zabezpieczyć budynek przed niekontrolowaną ucieczką ciepła? Poznaj produkty Stahlton zapobiegające mostkom termicznym
Adam Jędruszek
nr katalogowy: 57778
CHŁODNICTWO 2019-3
Zastosowanie rozprężarek w układach chłodniczych
Konrad Kuryło
Adam Ruciński
nr katalogowy: 121271
20.15199/8.2019.3.2
rozprężarki
układy chłodnicze
oszczędność energii
expanders
refrigeration systems
energy savings
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
O tym się pisze Rachunek zysków i strat
nr katalogowy: 97704
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
O tym się pisze Rachunek zysków i strat
nr katalogowy: 97702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Prof. dr Andrzej Maria Bylicki (1916–2010)
Barbara Ciesielska
Daria Frączak
nr katalogowy: 128457
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-6
Ochrona materiałów inżynierskich przed mechanicznym wycieraniem
Roman Masek
nr katalogowy: 132071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 133193
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Poprawa sprawności pomp i turbin wodnych
Roman Masek
nr katalogowy: 139503
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Rok 2014 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 89217
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenic uprawianych w Polsce - na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007–2009
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 56211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
GOSPODARKA WODNA 2024-4
Zmiany składu chemicznego wód podziemnych na obszarze Żuław Wielkich w ujęciu historycznym i współcześnie
MAŁGORZATA PRUSZKOWSKA-CACERES
AGNIESZKA PUSKARZ
SZYMON GRABOWSKI
ALICJA WOLAŃSKA
nr katalogowy: 148242
10.15199/22.2024.4.2
chemizm wód
zasolenie wód podziemnych
Żuławy Wielkie
water chemistry
groundwater salinity
Żuławy Wielkie
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-8
Koszty w procesie inwestycyjnym. Znaczenie "Dobrego Projektu" dla realizacji inwestycji i użytkowania wykonanego obiektu
Piotr Miecznikowski
nr katalogowy: 78538
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-9
Wpływ inwestora na szybkość postępowania administracyjnego
Joanna Wawryniuk-Barańska
nr katalogowy: 133487
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 54864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Orkisz zdrowa żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
Adam Siwek
nr katalogowy: 101000
10.15199/65.2016.8.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
CHŁODNICTWO 2013-4
Poprawa efektywności energetycznej sprężarkowych układów chłodniczych
Adam Dudar
nr katalogowy: 76109
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Ecological aspects and development strategies of sulfuric acid industry. Aspekty ekologiczne i strategia rozwoju przemysłu kwasu siarkowego
Piotr Grzesiak
Marcin Grobela
Rafał Motała
nr katalogowy: 79450
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Rentowność zakładów przemysłu mięsnego
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 76022
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Różne
nr katalogowy: 51729
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Nienadzorowana korekcja CMA-DD i MMA-DD zniekształceń kanału transmisyjnego w obecności stałego błędu synchronizacji kąta fazowego sygnałów nośnych
GRZEGORZ DZIWOKI
nr katalogowy: 56705
ELEKTROINSTALATOR 2019-3
Ochrona instalacji PV przed skutkami przepięć
nr katalogowy: 120087
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
Nowoczesne terahercowe techniki antenowe
Yevhen Yashchyshyn
nr katalogowy: 92008
10.15199/59.2015.6.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Z prasy zagranicznej
Dr inż. Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130828
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Z prasy zagranicznej
Dr inż. Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130828
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-4
Przyczyny uzasadnionych i urojonych wad płytek ceramicznych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 146633
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-12
Praktyczne wskazówki doboru przekładników prądowych do zabezpieczeń różnicowych
Zygmunt Kuran
Sławomir Skrodzki
nr katalogowy: 72932
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
O marnotrawstwie w literaturze nauk o zarządzaniu
Iwona BURKA
nr katalogowy: 69438
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-3
Synthesis and use of palladium catalysts immobilized on novel polymeric supports. Synteza i zastosowanie katalizatorów palladowych immobilizowanych na nowych nośnikach polimerowych
Karolina Wąsikowska
Krzysztof Strzelec
Sylwia Ostrowska
Natalia Bączek
nr katalogowy: 75223
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 133193
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Strata minimalna i nadmiarowa w linii układu trójfazowego stowarzyszone z przepływem strumieni mocy pulsującej i oscylującej w dziedzinie czasu jako podstawa nowej interpretacji fizycznej i ekonomicznej kompensacji mocy biernej..
Adam SKOPEC
Czesław STEC
nr katalogowy: 105425
10.15199/48.2017.05.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Właściwości fizyczne wyrobów z betonu komórkowego o niskiej gęstości
Mukesh C. Limbachiya
Hsein-Yang Kew
nr katalogowy: 81394
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Wpływ zawartości strat prażenia w popiele lotnym krzemionkowym na właściwości cementu i betonu
ALBIN GARBACIK
TOMASZ BARAN
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 70060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
A Nonnegative Subspace Approach for Packet Loss Concealment
Jianjun HUANG
Yafei ZHANG
Xiongwei ZHANG
Zou XIA
nr katalogowy: 63424
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Biogaz zaczyna być doceniany
Andrzej Brudzyński
nr katalogowy: 54446
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-10
Badania oporu przepływu płynów w strefie przejściowych liczb Reynoldsa - aspekty techniczne i ekologiczne
MARIUSZ WNĘK
MACIEJ ROZPONDEK
nr katalogowy: 94243
10151.9/99.2015.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Concept of a demo carbon-capture plant for coal-fired power unit Koncepcja instalacji demonstracyjnej usuwania CO2 ze spalin bloku węglowego
Adam Tatarczuk
Macin Stec
Marek Ściążko
Lucyna Więcław-Solny
Aleksander Krótki
nr katalogowy: 102416
10.15199/62.2016.11.36
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Dydaktyka - strata czasu?
Jadwiga LAL-JADZIAK
nr katalogowy: 97037
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-1
Wymiana ciepła przy przeróbce plastycznej metali - porównanie modeli
Marcin RYWOTYCKI
Zbigniew MALINOWSKI
Artur SZAJDING
Jan FALKUS
Krzysztof SOŁEK
Katarzyna MIŁKOWSKA-PISZCZEK
nr katalogowy: 96894
10.15199/24.2016.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Aktualności
nr katalogowy: 99629
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Prof. dr Andrzej Maria Bylicki (1916–2010)
Barbara Ciesielska
Daria Frączak
nr katalogowy: 128457
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 135331
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Codzienne dylematy nie tylko scaleniowców, ale wszystkich Wykonawców prac geodezyjnych (STB6, §33a, adresy do zawiadomień)
nr katalogowy: 143606
GOSPODARKA WODNA 2023-11
Prof. Michał Jamiołkowski 1932-2023
Waldemar Świdziński
nr katalogowy: 145914
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-2
Podstawowe zasady stosowania klejów cementowych do płytek ceramicznych
Krzysztof Nosal
Szymon Kasprzyk
Michał Czop
nr katalogowy: 149894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Strata strumienia ciepła przez zewnętrzne powierzchnie pieca obrotowego
Janusz Bujak
Sebastian Majkowski
Magdalena Nakielska
Ryszard Okoński
nr katalogowy: 113888
10.15199/33.2018.05.06
piec obrotowy
termiczne przekształcanie odpadów medycznych
straty ciepła.
rotary kiln
thermal treatment of medical waste
heat loss.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Aktualności
nr katalogowy: 81303
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
How to estimate the impact of burst packet loss on speech quality in packet network of Electric Power Utility
Tomislav ŠUH
Aleksandar LEBL
Dragan MITIĆ
Žarko MARKOV
nr katalogowy: 78459
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Z prasy zagranicznej
Dr inż. Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130828
OPAKOWANIE 2022-1
Rynek maszyn pakujących w dobie pandemii
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 136015
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
AKTUALNOŚCI
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 150552
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Optimization Of Distributed Generation Placement Using Particle Swarm Optimization Method At Sampang Feeder
Riny Sulistyowati
Hari Agus Sujono
Yudha Cipta
nr katalogowy: 140346
10.15199/48.2022.11.16
Distributed Generation (DG)
Particle Swarm Optimization (PSO)
Drop Voltage
Power Loss
rozmieszczenie generatorów w sieci rozproszonej
optymalizacja rojowa.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Optimization Of Distributed Generation Placement Using Particle Swarm Optimization Method At Sampang Feeder
Riny Sulistyowati
Hari Agus Sujono
Yudha Cipta
nr katalogowy: 140346
10.15199/48.2022.11.16
Distributed Generation (DG)
Particle Swarm Optimization (PSO)
Drop Voltage
Power Loss
rozmieszczenie generatorów w sieci rozproszonej
optymalizacja rojowa.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
KONCEPCJA ZAPEWNIANIA JAKOŚCI PAY&REQUIRE - BADANIA WYDAJNOŚCI Z ZASTOSOWANIEM SYMULATORA NS3
Dariusz Żelasko
Jarosław Koźlak
Krzysztof Wajda
nr katalogowy: 109488
10.15199/59.2017.8-9.27
Require
QoS
sieci komputerowe
agenci
Pay&Require
QoS
computer networks
agents
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Wpływ oczyszczenia danych pomiarowych na wyznaczenie wartości przepływu masowego za pomocą kryzy
Anna GOLIJANEK-JĘDRZEJCZYK
Robert HANUS
Marcin ZYCH
Andrzej MROWIEC
nr katalogowy: 123226
10.15199/48.2019.11.14
przepływ
kryza
menzurand
niepewność.
flow
orifice
measurand
uncertainty.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
OCENA MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA PROTOKOŁU OLSR W SIECIACH SENSOROWYCH ROZWIJANYCH W TERENIE ZURBANIZOWANYM
Adam Kraśniewski
Janusz Romanik
Edward Golan
nr katalogowy: 106391
10.15199/59.2017.6.91
AODV
OLSR
routing
sieć sensorowa
AODV
OLSR
routing
sensor network.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Porównanie w warunkach laboratoryjnych skuteczności inhibitorów ureazy NBPT oraz 2-NPT w ograniczaniu strat gazowych amoniaku z nawozów zawierających azot amidowy
Michał Dawidowicz
Janusz Igras
Piotr Rusek
nr katalogowy: 128500
10.15199/62.2020.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Porównanie w warunkach laboratoryjnych skuteczności inhibitorów ureazy NBPT oraz 2-NPT w ograniczaniu strat gazowych amoniaku z nawozów zawierających azot amidowy
Michał Dawidowicz
Janusz Igras
Piotr Rusek
nr katalogowy: 128500
10.15199/62.2020.10.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Błędy pomiaru strumienia masy gazu kryzą ISA przy odwrotnym ustawieniu kryzy w rurociągu
Mariusz RZĄSA
Artur ANDRUSZKIEWICZ
nr katalogowy: 144440
10.15199/48.2023.08.33
strumień przepływu
metoda zwężkowa pomiaru
błąd pomiaru
flow rate
orifice method of measurement
error of measurement
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Perspektywa rozwoju uprawy i wykorzystania orkiszu w Polsce
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 148945
10.15199/61.2024.3.2
orkisz
jakość
wartość technologiczna
spelled
quality
technological value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Apparent Power Effectiveness for the Assessment of the Efficiency of the Cable Transmission Line in the Supply System with Sinusoidal Current
Olexii BIALOBRZHESKYI
Dmytro ROD`KIN
nr katalogowy: 127799
10.15199/48.2020.09.05
instantaneous electrical power
energy process indicators
apparent power
line losses.
chwilowa moc elektryczna
wskaźniki procesu energetycznego
straty mocy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Investigation of power saving modes in 10/0.4 kV distribution networks
Oleksandr MIROSHNYK
Andrzej SZAFRANIEC
nr katalogowy: 125691
10.15199/48.2020.04.36
current and voltage asymmetry
energy-saving power supply system
graphs of load
loss of electrical power
network of 0.4/0.23 kV.
asymetria prądu i napięcia
energooszczędny układ zasilania
diagram obciążenia
strata energii elektrycznej
sieć 0
4/0
23 kV.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Characteristic of non-adiabatic tapered fiber towards humidity
Mohd Hafiz Jali
Hazli Rafis Abdul Rahim
Md. Ashadi Md Johari
Haziezol Helmi Mohd
Yusof
Aminah Ahmad
Mohamad Faizal baharom
Siddharth Thokchom
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 133557
10.15199/48.2021.10.10
non-adiabatic
tapered fiber
humidity
nieadiabatyczne
stożkowe włókno
wilgotność
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-1
WARTOŚĆ TŁUMIENNOŚCI WTRĄCENIOWEJ FILTRÓW ZASILANIA URZĄDZEŃ IT
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
Aleksandra Maria Ślubowska
nr katalogowy: 135941
10.15199/13.2022.1.2
podsłuch elektromagnetyczny
prowadzona emisja kompromitująca
strata wtrąceniowa
electromagnetic eavesdropping
conducted compromising emission
insertion loss
mains filters
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Straty chemicznych składników pokarmowych roślin oraz gleby w wyniku odpływu wody z zadarnionego stoku lessowego
Andrzej Mazur
nr katalogowy: 117904
10.15199/62.2018.12.28
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
WPŁYW STRATY PAKIETÓW I OPÓŹNIENIA E2E NA JAKOŚĆ USŁUGI VOIP
Tadeus Uhl
Stefan Paulsen
Janusz Klink
nr katalogowy: 109487
10.15199/59.2017.8-9.26
VoIP
techniki pomiarowe jakości usług
E2E opóźnienie
E model
PESQ
VoIP
QoS measurement techniques
E2E delay
E-model
PESQ
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
FireFinder - Sieć detektorów środowiskowych, wykorzystujących AI i NB-IoT umożliwiających wczesną detekcję pożarów w lasach
Konrad Zuchniak
Eryk Kosk
Piotr Jaglarz
nr katalogowy: 144777
10.15199/59.2023.4.49
detekcja pożarów
Narrowband IoT
sensory środowiskowe
sieci sensorowe
uczenie maszynowe
environmental sensors
fire detection
machine learning
Narrowband IoT
sensor networks
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
MANIANA: URZĄDZENIE IOT DO TESTOWANIA QOS I QOE APLIKACJI W SIECI DOMOWEJ
Dominika Wanat
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
Lucjan Janowski
nr katalogowy: 150425
10.15199/59.2024.4.36
Quality of Service (QoS)
Quality of Experien- ce (QoE)
niezawodność aplikacji
Internet of Things (IoT)
za- kłócenia sieciowe
Quality of Service (QoS)
Quality of Experience (QoE)
applications reliability
Internet of Things (IoT)
network distortions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Tropical climate effects on corona power losses on 275 kV transmission lines in the South Sulawesi system
Ikhlas KITTA
Salama MANJANG
Ida RACHMANIAR
Faris MARICAR
nr katalogowy: 117985
10.15199/48.2019.01.48
tropical climate
corona loss
transmission lines
South Sulawesi
klimat tropikalny
strata koronowa
linie transmisyjne
South Sulawesi
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
FireFinder - Sieć detektorów środowiskowych, wykorzystujących AI i NB-IoT umożliwiających wczesną detekcję pożarów w lasach
Konrad Zuchniak
Eryk Kosk
Piotr Jaglarz
nr katalogowy: 144777
10.15199/59.2023.4.49
detekcja pożarów
Narrowband IoT
sensory środowiskowe
sieci sensorowe
uczenie maszynowe
environmental sensors
fire detection
machine learning
Narrowband IoT
sensor networks
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-7
Porównanie strat ciśnienia filtrów powietrza w warunkach laboratoryjnych i rzeczywistych na przykładzie modułowej centrali klimatyzacyjnej
MAREK BOROWSKI
PIOTR ŻYCZKOWSKI
RAFAŁ ŁUCZAK
MICHAŁ KARCH
nr katalogowy: 121235
10.15199/9.2019.7.6
filtracja powietrza
filtr wstępny
filtr plisowany
filtr kieszeniowy
klasa filtra
strata ciśnienia filtra
air filtration
pre-filter
pleated filter
pocket filter
filter class
filter pressure loss
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of the process of active-ventilation drying of legume grasses’ fractional processing products
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Ihor BABYN
Ihor TVERDOKHLIB
nr katalogowy: 147350
10.15199/48.2024.02.32
drying
structural and technological scheme
heat and mass exchange equipment
dryer
alfalfa
calculation
simulation
parame
suszarnia
schemat konstrukcyjny i technologiczny
urządzenia do wymiany ciepła i masy
suszarnia
lucerna
obliczenia
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH