Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Small-Size Skin Features for Motion Tracking
Robert KRUPIŃSKI
Przemysław MAZUREK
Konrad DERDA
nr katalogowy: 89346
10.15199/48.2015.02.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Speaker verification using various dynamic kernels for prosodic features combined with spectral information
Szymon DRGAS
Adam DABROWSKI
Dariusz ZAMORSKI
nr katalogowy: 68761
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Tomografia biotkanki bazująca na macierzy Muellera
Ye. G. Ushenko
nr katalogowy: 1173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Rozwój metod pomiarowych błędów przędzy
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
MAŁGORZATA JAROS
nr katalogowy: 96268
10.15199/60.2016.01.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
The magnetic microsensors response
Cornel PANAIT
George CĂRUNTU
nr katalogowy: 30401
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Segmentation and characterization of grandular ducts in microscopic colon image
Michał KRUK
Stanisław OSOWSKI1
Robert KOKTYSZ
nr katalogowy: 30389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Text Independent Automatic Speaker Recognition System using fusion of features
Ewelina MAJDA-ZDANCEWICZ
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 94042
10.15199/48.2015.10.52
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Epileptic seizure detection using single-class SVM
Bartosz ŚWIDERSKI
Stanisław OSOWSKI
Andrzej CICHOCKI
nr katalogowy: 30376
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Features of subcircuits matching with components described by discrete parameters during analysis of electric circuits transient processes
Serhiy RENDZINYAK
Andriy KORUD
Bohdan MELNYK
nr katalogowy: 30370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Automatic prosodic modification in a Text-To-Speech synthesizer of polish language
KUBA ŁOPATKA
PIOTR SUCHOMSKI
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 59596
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
A research web-based system in the field of fire safety "FireRisks"
S.V. Gudin
Renat Sh. Khabibulin
nr katalogowy: 87548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Mechatronika - moda, czy nieuchronność?
Krzysztof KLUSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 46037
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-1
Cechy widm impedancyjnych stali w zaczynie cementowym, zaprawie i betonie
MARIUSZ JAŚNIOK
nr katalogowy: 57217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Features extraction of 3D objects by using Laplace series
Kamil NOWAK
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 49753
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Nowe oraz niedoceniane funkcje automatyki zabezpieczeniowej w reklozerach KTR 27 (Rec25_Al1)
Janusz Byrczek
nr katalogowy: 138148
10.15199/74.2022.6.5
reklozer
automatyka zabezpieczeniowa
FDIR
autonomiczne systemy odbudowy zasilania
automatyzacja sieci SN
sieci inteligentne
recloser
protection automatics
FDIR
autonomous power restoration systems
MV grid automation
smart grids
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Nowe oraz niedoceniane funkcje automatyki zabezpieczeniowej w reklozerach KTR 27 (Rec25_Al1)
Janusz Byrczek
nr katalogowy: 138148
10.15199/74.2022.6.5
reklozer
automatyka zabezpieczeniowa
FDIR
autonomiczne systemy odbudowy zasilania
automatyzacja sieci SN
sieci inteligentne
recloser
protection automatics
FDIR
autonomous power restoration systems
MV grid automation
smart grids
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
DB2 pureXML - advanced of data storage in the relational - hierarchical structures
Pawel DRZYMALA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 83059
10.12915/pe.2014.03.036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Feature selection methods in application to gene expression: autism data
Tomasz LATKOWSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 85965
10.12915/pe.2014.08.047
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
The Feature Selection based Power Quality Event Classification using Wavelet Transform and Logistic Model Tree
Huseyin ERISTI
Yakup DEMIR
nr katalogowy: 69199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Speech Emotion Recognition Using Hybrid Generative and Discriminative Models
Yongming HUANG
Guobao ZHANG
Fei DONG
Yue LI
Feipeng DA
nr katalogowy: 66633
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Analyzing feature trajectories for audio content discrimination
Tomasz Mąka
nr katalogowy: 63268
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Features Generation by Means of Currents' Physical Components for Load Identification
Yuval BECK
Nezah CALAMARO
Liran KATZIR
Doron SHMILOVITZ
nr katalogowy: 94730
10.15199/48.2015.11.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Improving the Performance of Machine Learning with Sequential Feature Selection and Grid Search
Tsehay Admassu ASSEGIE
Sangeetha MURUGAN
Rajkumar GOVINDARAJAN
Komal Kumar NAPA
Nageswari D
nr katalogowy: 149530
10.15199/48.2024.07.29
K-Nearest Neighbors
parameter tuning
machine learning
jakość wina
dostrajanie parametrów
uczenie maszynowe
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
Niepewność pomiaru i MEMS
A. Weckenmann
T. Wiedenhoefer
nr katalogowy: 9153
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Spolaryzowana kartografia biofraktali
Yu.A. Ushenko
nr katalogowy: 1176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Employing Probabilistic Dissimilarity for Feature Discovery in a Game of Chess
Rafał ŁOPATKA
Dominik OLSZEWSKI
nr katalogowy: 58343
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Zastosowanie analizy obrazu i morfologii matematycznej w petrografii
Mariusz MŁYNARCZUK
nr katalogowy: 11662
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Definiowanie usług. Analiza cech usług w definicjach literaturowych
Małgorzata LOTKO
nr katalogowy: 114110
10.15199/48.2018.6.1
usługi
analiza
definicje
cechy
services
analysis
definitions
features
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Overview of an Improved and Speedy Features Detection Method for Digital Imagery
Touka HAFSIA
Khaled NOURI
Asma BELHAJ
Hatem TLIIJANI
nr katalogowy: 146731
10.15199/48.2023.12.32
image processing
object recognition
features
POIs
edges
features detector
PSNR
MSE
SC
przetwarzanie obrazu
rozpoznawanie obiektów
cechy
punkty POI
krawędzie
detektor cech
PSNR
MSE
SC
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Zastosowanie siatek simpleksów do obiektowej segmentacji obrazów 3D
Eduard SNEZHKO
Alexander TUZIKOY
nr katalogowy: 11671
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wlagnetooptyczna bistabilność półprzewodników organicznych
O. Derevyanchuk
C. Zenkova
V. Kramar
B. Nitsovich
nr katalogowy: 1172
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Properties of feature contours for audio classification tasks
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 56020
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Methods for the classification and selection of extracted features of insulation defects from PD
Paweł KLUGE
nr katalogowy: 132287
10.15199/48.2021.06.14
CNN
PD
selection of features
Konwulsyjne sieci neuronowe
WNZ
selekcja wyodrębnionych cech
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-5
Wpływ oświetlenia na szumy krzemowych ogniw słonecznych
J. Vanek
Z. Chobola
L. Hasse
nr katalogowy: 1039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
A functional testing of analogue electronic circuits with the use of specification approximation in the time-domain response features space
Piotr JANTOS
Tomasz GOLONEK
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 63371
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Weryfikacja użytkownika na podstawie obrazu tęczówki oka
Michał OCHOCKI
Marcin KOŁODZIEJ
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 94760
10.15199/48.2015.11.60
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Wykorzystanie cech fraktalnych ekstrahowanych z sygnałów radarowych w procesie specyficznej identyfikacji
Janusz DUDCZYK
Adam KAWALEC
nr katalogowy: 87780
10.12915/pe.2014.11.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Image features based on morphological class distribution functions and its application to binary pattern recognitio
Michał ŚWIERCZ
Marcin IWANOWSKI
nr katalogowy: 65952
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
Wpływ indywidualnych cech ludzi na modelowanie wymiany ciepła między człowiekiem a otoczeniem
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 66264
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Rozpoznawanie twarzy na podstawie cech lokalnych obrazów z zakresu światła widzialnego i podczerwieni
Jolanta PACAN
Jacek JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 79561
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Research of alternative diagnostic features in intelligent computer-based cardiological decision support systems
Anatolii I. POVOROZNYUK
Anna E. FILATOVA
Olexander S. KOVALENKO
Waldemar WÓJCIK
Marcin MACIEJEWSKI
Małgorzata SZATKOWSKA
Azhar TULESHOVA
nr katalogowy: 104315
10.15199/48.2017.03.29
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Badanie stacjonarności szumu w rezystorach RuO2-szkło
A.W. Stadler
A. Kolek
Z. Zawiślak
K. Mleczko
D. Żak
P. Ptak
P. Szałański
nr katalogowy: 22668
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Benchmarking narzędziem doskonalenia jakości wybranego produktu
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 114112
10.15199/48.2018.6.3
benchmarking
konkurencja
jakość
doskonalenie produktu
benchmarking
competition
quality
product improvement
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
WZMACNIACZ AKUSTYCZNY DUŻEJ MOCY Z TRANZYSTORAMI Z GaN
nr katalogowy: 136857
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Audio features for speech detection in adverse conditions
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 51393
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Modeling and optimization of the feature generator for speaker recognition systems
Ewelina MAJDA
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 73077
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A hybrid color texture image classification method based on 2D and semi 3D texture features and extreme learning machine
Erkan TANYILDIZI
nr katalogowy: 72151
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
A Novel K-means Image Clustering Algorithm Based on Glowworm Swarm Optimization
Yongquan Zhou
Zhe Ouyang
Jiakun Liu
Gaoli Sang
nr katalogowy: 69817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
PCA transformation and Support Vector Machine for recognition of the noisy images
Stanisław OSOWSKI
SIKORSKA-ŁUKASIEWICZ
nr katalogowy: 66540
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Implementation of genetic algorithms to feature selection for the use of brain-computer interface
Marcin KOŁODZIEJ
Andrzej MAJKOWSKI
Remigiusz RAK
nr katalogowy: 59954
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Multivariate non-stationary time series predictor based on an adaptive neuro-fuzzy approach
YEVGENIY BODYANSKIY
OLEKSII TYSHCHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 78804
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wavelet Decomposition of Signal and Feature Selection by LASSO for Pattern Recognition
Urszula LIBAL
nr katalogowy: 76306
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
An Asymmetric Multi-Recipient Encryption S
Yang SHI
Guoyue XIONG
nr katalogowy: 74360
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Noise signal analyzer for multi-terminal devices
ADAM WITOLD STADLER
nr katalogowy: 32114
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Technological features of gliding arc discharges plasma
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Grzegorz KOMARZYNIEC
Jarosław DIATCZYK
nr katalogowy: 36546
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
WZMACNIACZ AKUSTYCZNY DUŻEJ MOCY Z TRANZYSTORAMI Z GaN
nr katalogowy: 136857
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Przetwarzanie zdjęć lotniczych na podstawie tekstury
Michał Kućko
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 113676
10.15199/13.2018.5.2
przetwarzanie obrazów
cechy tekstury
segmentacja obrazu
klasyfikacja tekstur
image processing
texture features
image segmentation
texture classification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Effect of features extraction on improving LSTM network quality in ECG signal classification
Grzegorz KŁOSOWSKI
Tomasz RYMARCZYK
Dariusz WÓJCIK
Tomasz CIEPLAK
Przemysław ADAMKIEWICZ
nr katalogowy: 129298
10.15199/48.2020.12.41
ECG signal classification
artificial neural networks
machine learning
time series analysis.
klasyfikacja sygnałów EKG
sztuczne sieci neuronowe
uczenie maszynowe
analiza szeregów czasowych..
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Ni5Zr+V' eutectic in Ni3Al-Cr intermetallic alloy
MIROSŁAW PILAWA
ELŻBIETA JEZIERSKA
nr katalogowy: 27514
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
DETEKCJA STEGANOGRAFII OBRAZOWEJ Z UŻYCIEM PROSTYCH SIECI NEURONOWYCH
Mikołaj Płachta
Artur Janicki
nr katalogowy: 138974
10.15199/59.2022.4.46
steganografia
głębokie uczenie maszynowe
przetwarzanie obrazów
baza BOSS
steganography
deep machine learning
image processing
BOSS database
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
DETEKCJA STEGANOGRAFII OBRAZOWEJ Z UŻYCIEM PROSTYCH SIECI NEURONOWYCH
Mikołaj Płachta
Artur Janicki
nr katalogowy: 138974
10.15199/59.2022.4.46
steganografia
głębokie uczenie maszynowe
przetwarzanie obrazów
baza BOSS
steganography
deep machine learning
image processing
BOSS database
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-4
Modified dynamic time warping method applied to handwritten signature authenticity verification
Michał Lech
Andrzej Czyżewski
nr katalogowy: 105320
10.15199/13.2017.4.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Intelligent Methods for Characterization of Electrical Power Quality Signals using Higher Order Statistical Features
Jose´ Carlos PALOMARES-SALAS
Juan Jose´ GONZA´ LEZ DE LA ROSA
Agust´ı
n AGU¨ ERA-PE´REZ
Antonio MORENO-MUN˜
OZ
nr katalogowy: 69811
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Database and recording system for registration, maintaining and fast searching of emergency telephone calls
JULIAN BALCEREK
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM KONIECZKA
nr katalogowy: 59598
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Loading torque in tests of low-power drive system
Janusz IGIELSKI
nr katalogowy: 39571
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Modeling the metallic reflection using appropriate BRDF model
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 25688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Development of object detection algorithm in halftone images
Oleksandr VOZNYAK
Yurii POLIEVODA
Ihor KUPCHUK
Olena TRUKHANSKA
Ludmila SHVETS
Mykhailo ZAMRII
nr katalogowy: 146219
10.15199/48.2023.11.33
classification ability
light conditions
local binary patterns
simple classifier
clustering and verification
umiejętność klasyfikacji
warunki oświetleniowe
lokalne układy binarne
prosty klasyfikator
grupowanie i weryfikacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Metrological aspects of piezoresistors arrangements on the membrane in miniaturized pressure sensors
Victor LOZBIN
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 33628
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Steady-state optimization algorithm for industrial process control
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 33619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Intelligent lighting systems and users’ visual fatigue
Agnieszka WOLSKA
nr katalogowy: 25707
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Wykrywanie zdarzeń awaryjnych w silnikach indukcyjnych na podstawie analizy danych z rejestratorów zakłóceń
Dariusz Sajewicz
Wojciech Łaguna
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 141387
10.15199/48.2023.01.41
detekcja uszkodzeń
probabilistyczne uczenie maszynowe
przetwarzanie sygnału
FFT.
fault detection
probabilistic machine learning
signal processing
FFT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Wykrywanie zdarzeń awaryjnych w silnikach indukcyjnych na podstawie analizy danych z rejestratorów zakłóceń
Dariusz Sajewicz
Wojciech Łaguna
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 141387
10.15199/48.2023.01.41
detekcja uszkodzeń
probabilistyczne uczenie maszynowe
przetwarzanie sygnału
FFT.
fault detection
probabilistic machine learning
signal processing
FFT.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Support Vector Machine for MUAP scalograms classification
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Mariusz WIERZBOWSKI
Kazimierz TOMCZYKIEWICZ
nr katalogowy: 40258
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Konwerter protokołów EKM Smart
Michał Hanusek
nr katalogowy: 144052
10.15199/74.2023.7.6
przemysłowe protokoły komunikacyjne
konwerter protokołów
RS-485
Ethernet
IEC 6185
Modbus
industrial communication protocols
protocol converter
RS-485
Ethernet
IEC-61850
Modbus
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Konwerter protokołów EKM Smart
Michał Hanusek
nr katalogowy: 144052
10.15199/74.2023.7.6
przemysłowe protokoły komunikacyjne
konwerter protokołów
RS-485
Ethernet
IEC 6185
Modbus
industrial communication protocols
protocol converter
RS-485
Ethernet
IEC-61850
Modbus
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Using Full Covariance Matrix for CMU Sphinx-III Speech Recognition System
Marcin PŁONKOWSKI
Pavel URBANOVICH
nr katalogowy: 114665
10.15199/48.2018.07.25
speech recognition
CMU Sphinx
covariance matrix
rozpoznawanie mowy
CMU Sphinx
macierz kowariancji
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
3-D analysis of biological materials on the basis of human jaw bones in comparison with analysis of materials used in engineering applications
MACIEJ STUPKA
LESZEK WOJNAR
ZBIGNIEW LATAŁA
nr katalogowy: 37848
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Computer completion of the process of modelling the layout of illumination of Wawel Hill in Cracow
Wojciech ŻAGAN
Marcin CIUPAK
Mariusz PŁUSKA
nr katalogowy: 37112
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
A PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 74539
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Rotor bar fault diagnosis of induction motor based on single class SVM
Jarosław KUREK
Adam BIERNAT
Jan SZCZYPIOR
nr katalogowy: 30390
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Microfluidic valve made in LTCC (Low Temperature Co-fired Ceramic) technology - preliminary results
Mateusz Czok
Karol Malecha
Leszek Golonka
nr katalogowy: 82064
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Specifics of hydropower plant management in isolated power systems
Sherkhon SULTONOV
Murodbek SAFARALIEV
Sergey KOKIN
Stepan DMITRIEV
Inga ZICMANE
Shokhin DZHURAEV
nr katalogowy: 136952
10.15199/48.2022.04.12
zasoby hydroenergetyczne
optymalizacja
kaskada Vakhsh
Norak HPP
system energetyczny Tadżykistanu
energetyka.
hydropower resources
optimization
Vakhsh cascade
Norak HPP
power system of Tajikistan
power generation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Specifics of hydropower plant management in isolated power systems
Sherkhon SULTONOV
Murodbek SAFARALIEV
Sergey KOKIN
Stepan DMITRIEV
Inga ZICMANE
Shokhin DZHURAEV
nr katalogowy: 136952
10.15199/48.2022.04.12
zasoby hydroenergetyczne
optymalizacja
kaskada Vakhsh
Norak HPP
system energetyczny Tadżykistanu
energetyka.
hydropower resources
optimization
Vakhsh cascade
Norak HPP
power system of Tajikistan
power generation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
An Improved Performance of Support Vector Machine to Classify EEG Motor Imagery based on Differential Asymmetry
Yulianto Tejo Putranto
Oddy Virgantara Putra
Isa Hafidz
Tri Arief Sardjono
Mochamad Hariadi
nr katalogowy: 143771
10.15199/48.2023.06.40
EEG Motor Imagery
Discrete Wavelet Transform
Empirical Mode Decomposition
Differential Asymmetry
EEG
Dyskretna Transformata Falkowa
asymeetria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
An Improved Performance of Support Vector Machine to Classify EEG Motor Imagery based on Differential Asymmetry
Yulianto Tejo Putranto
Oddy Virgantara Putra
Isa Hafidz
Tri Arief Sardjono
Mochamad Hariadi
nr katalogowy: 143771
10.15199/48.2023.06.40
EEG Motor Imagery
Discrete Wavelet Transform
Empirical Mode Decomposition
Differential Asymmetry
EEG
Dyskretna Transformata Falkowa
asymeetria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Time-Optimal Position Control of DC Motor Servo Drive
Andrzej ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 123698
10.15199/48.2019.12.16
time-optimal control
position control
dynamic programming
DC motor.
sterowanie czasowo-optymalne
regulacja położenia
programowanie dynamiczne
silnik prądu stałego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Impact of Signal Features on Machine Learning-Based Tool Condition Classification in the Milling Chipboard Process
Agata PRZYBYŚ-MAŁACZEK
Karol SZYMANOWSKI
Jarosław KUREK
nr katalogowy: 148642
10.15199/48.2024.05.57
Istotność cech sygnału
monitorowanie stanu narzędzia
uczenie maszynowe
frezowanie płyty wiórowej
signal features importance
tool state monitoring
machine learning
milling chipboard
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-4
Zastosowanie sztucznej sieci neuronowej do klasyfikacji zgłoszeń alarmowych
Julian Balcerek
Paweł Pawłowski
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 113367
10.15199/13.2018.4.1
centrum powiadamiania ratunkowego
meta dane rozmów telefonicznych
klasyfikacja mówcy
klasyfikacja zdarzeń
sztuczna sieć neuronowa
emergency notification center
telephone calls metadata
speaker classification
event classification
artificial neural network
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Relabeling the imperfect labeled data to improve recognition of face images using CNN
Robert SZMURŁO
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 148966
10.15199/48.2024.06.05
relabeling
CNN
KNN
face recognition
feature analysis
deep networks
reetykietowanie. CNN
KNN
rozpoznawanie twarzy
analiza cech
sieci głębokie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Visual Emotion Recognition based on transfer learning technique using VGG16
Souha AYADI
Zied LACHIRI
nr katalogowy: 149752
10.15199/48.2024.08.31
Visual-Speech emotion recognition
transfer learning
VG16
Wizualne rozpoznawanie emocji
uczenie się transferowe
VG16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Entropy-based feature extraction for classification of EEG signal using Lifting Wavelet Transform
A. Ananthi
M.S.P.Subathra
S.Thomas George
N.J.Sairamya
nr katalogowy: 150366
10.15199/48.2024.09.27
Brain Computer Interface
EEG
Lifting Wavelet Transform
LSTM
Interfejs mózg-komputer
EEG
transformacja falkowa typu Lifting Wavelet Transform
LSTM
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-8
Pomiar prądu w ocenie powłoki rurociągu
MARIAN HANASZ
nr katalogowy: 46465
OPAKOWANIE 2012-9e
EFI Expands Jetrion 4900 Line
nr katalogowy: 71177
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Optymalizacja cech geometrycznych łańcucha kinematycznego mechanizmu na przykładzie sekcji obudowy zmechanizowanej
Bartosz BUKOWIECKI
Adam GAŁUSZKA
Stanisław SZWEDA
nr katalogowy: 66578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Specjalistyczny system ekspertowy w technikach zabezpieczeń danych
Józef DRABAREK
nr katalogowy: 63377
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Classification of control features related to microgrid operation standardisation
Erik FEDERAU
Erik BLASIUS
Przemyslaw JANIK
nr katalogowy: 101244
10.15199/48.2016.10.57
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Optymalizacja systemu automatycznego rozpoznawania mówcy w warunkach zróżnicowanych torów akustycznych
Kamil KAMIŃSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Ewelina MAJDA-ZDANCEWICZ
Daniel POSIADAŁA
nr katalogowy: 93247
10.15199/48.2015.09.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Controlling the characteristics of photovoltaic cells based on their own semiconductors
Roman VOROBEY
Oleg GUSEV
Konstantin TYAVLOVSKY
Alexander SVISTUN
Lyudmila SHADURSKAYA
Nadezhda YARZHEMBITSKAYA
Konrad KIERCZYNSKI
nr katalogowy: 92791
10.15199/48.2015.08.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Analiza metod określania cech dystynktywnych dla interfejsów sprzętowych PC na bazie emisji promieniowanej
Rafał PRZESMYCKI
Marian WNUK
nr katalogowy: 118956
10.15199/48.2019.03.11
interfejs sprzętowy
PC
EMC
emisja promieniowana
cecha dystynktywna.
hardware interface
PC
EMC
radiated emission
distinctive feature.
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
OPAKOWANIE 2010-2
Znaczenie działań marketingowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50112
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Czy technika inkjet single pass zrewolucjonizuje rynek opakowań?
E. Włodarczyk
M. Żubrzak
nr katalogowy: 100455
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
WŁAŚCIWOŚCI I ZASADA DZIAŁANIA SILNIKA SYNCHRONICZNEGO WZBUDZANEGO ELEKTROMAGNETYCZNIE
Tomasz Grasza
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 138495
10.15199/13.2022.7.3
silnik synchroniczny
minimalizacja strat mocy
zasada działania silnika synchronicznego
synchronous motor
minimization of power losses
operation principle of synchronous motor
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
WŁAŚCIWOŚCI I ZASADA DZIAŁANIA SILNIKA SYNCHRONICZNEGO WZBUDZANEGO ELEKTROMAGNETYCZNIE
Tomasz Grasza
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 138495
10.15199/13.2022.7.3
silnik synchroniczny
minimalizacja strat mocy
zasada działania silnika synchronicznego
synchronous motor
minimization of power losses
operation principle of synchronous motor
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
WŁAŚCIWOŚCI I ZASADA DZIAŁANIA SILNIKA SYNCHRONICZNEGO WZBUDZANEGO ELEKTROMAGNETYCZNIE
Tomasz Grasza
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 138495
10.15199/13.2022.7.3
silnik synchroniczny
minimalizacja strat mocy
zasada działania silnika synchronicznego
synchronous motor
minimization of power losses
operation principle of synchronous motor
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Distribution Grid Monitoring: challenges and related complexity
Antonello MONTI
Ferdinanda PONCI
Junqi LIU
Andrea ANGIONI
nr katalogowy: 81537
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Zastosowanie nieniszczących dyfrakcyjnych metod rentgenowskich do charakteryzowania stanu struktury materiałów
Stanisław J. SKRZYPEK
Małgorzata WITKOWSKA
Joanna KOWALSKA
Krzysztof CHRUŚCIEL
nr katalogowy: 67877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Automatyzacja przetwarzania pomiarów w rozpoznawaniu sygnałów impulsowych
Kazimierz BANASIAK
nr katalogowy: 62302
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Traffic Flow Forecasting in Leisure Farm Areas Using Artificial Neural Networks
Cheng-I HOU
nr katalogowy: 74365
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
BADANIA WSTĘPNE W ZAKRESIE ZWIĘKSZENIA TRWAŁOŚCI ZMĘCZENIOWEJ CIĘGIEN RUROWYCH WYTWARZANYCH ZE STOPÓW ALUMINIUM
KRZYSZTOF ŁUKASIK
nr katalogowy: 52504
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Comparative Analysis of Magnetic Field in Surface Permanent Magnet Motor at Various Types of Rotor Magnetization
Lidija PETKOVSKA
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 95285
10.15199/48.2015.12.49
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH