Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Autentyczność soków bezpośrednich (NFC)
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Światowy rynek zagęszczonego soku pomarańczowego
G. Frącek
nr katalogowy: 20638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Dynamiczny rozwój rynku soków NFC w Polsce
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 93097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Domowy cydr – tłoczenie i klarowanie soku. Skąd bierze się zapach zgniłych jaj. Czy warto dodawać pożywkę.
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Soczyste normy
nr katalogowy: 30189
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wycisnąć jak najwięcej
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 69659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Ceny skupu owoców i warzyw
IRENA STROJEWSKA
TOMASZ SMOLEŃSKI
GRAŻYNA STĘPKA
nr katalogowy: 27422
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Dar Ogrodu - z miłości do natury, z miłości do tradycji
Mirosława Teleszko
Joanna Kolniak
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 53823
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Ceny skupu owoców i warzyw - kwiecień 2007 r.
IRENA STROJEWSKA
TOMASZ SMOLEŃSKI
GRAŻYNA STĘPKA
nr katalogowy: 26241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105163
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Ile wina w winie?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 140936
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
I Ogólnopolski Dzień Soku i Wielki Finał Konkursu "Piję sok przez cały rok"
nr katalogowy: 70375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zmiany w polskim handlu zagranicznym sokami zagęszczonymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 105150
10.15199/64.2017.4.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Nowy zielnik
fi
nr katalogowy: 13085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 4938
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Wiwat wina niegronowe!
R. Mosiewicż
nr katalogowy: 14532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 12651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Z czego robi się cydr?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 146315
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SZYNKA ŚWIĄTECZNA SOKOŁOWA Z GOŹDZIKAMI (porcja dla 4 osób)
nr katalogowy: 135042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Fermentowany sok marchwiowy
Monika Trząskowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 32844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Ciepłooporność przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Bytońska
Łucja Łaniewska-Trokenheim
nr katalogowy: 40143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Szybko i punktualnie - opłacalna logistyka elementem strategii rynkowej
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 36000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Przegląd rynku soków na Ukrainie
nr katalogowy: 34808
AURA 2012-4
Cytron Cytryna
nr katalogowy: 67520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Soki naturalnie mętne o najwyższej jakości
nr katalogowy: 29433
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Kampania przerobu jabłek zakłócona wyniszczającymi konfliktami
nr katalogowy: 38926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Sok z żurawiny wpływa na zdrowie serca
nr katalogowy: 60523
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Cydr - co to jest?
nr katalogowy: 121990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Bez zatykania Dwustopniowy system filtracji wkładów zapewnia długi okres eksploatacji i łatwą obsługę, gwarantując sterylną filtrację klarownego soku NFC
Amos von Brüning
nr katalogowy: 122480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Wina kachetyjskie - technologia sprzed 8 tysiącleci
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 126620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Domowy cydr - ostatnie kroki przed fermentacją
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149432
OPAKOWANIE 2018-9
Pięć mitów na temat soku w kartonie
nr katalogowy: 116092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Ceny skupu owoców i warzyw
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 30756
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Ceny skupu jabłek i warzyw w II kwartale 2008 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 37606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Ceny skupu owoców i warzyw
IRENA STROJEWSKA
TOMASZ SMOLEŃSKI
GRAŻYNA STĘPKA
nr katalogowy: 25455
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 51273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2008 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 38930
OPAKOWANIE 2019-9
KHS i gospodarka cyrkularna na targach K
nr katalogowy: 122561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polski handel zagraniczny sokami zagęszczonymi w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 97384
10.15199/64.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Prawie 60 tysięcy dzieci w Polsce wie już, czym jest 100% sok!
nr katalogowy: 108068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Nowe alternatywne kierunki w produkcji soków - czyli jak zrobić sok naturalnie mętny najwyższej jakości
nr katalogowy: 51265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Ile wina w winie?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 140936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Sok przez cały rok
nr katalogowy: 85464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pasteryzacja soków
Mariusz Goca
nr katalogowy: 100968
10.15199/65.2016.7.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 45035
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Rynek koncentratu jabłkowego - słabnący popyt groźniejszy od chińskiej konkurencji
nr katalogowy: 67206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Produkty fast food w piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 99148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Gemischter Satz - mieszanka całkiem nieprzypadkowa
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 115689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Kwasy organiczne w cydrach jabłkowych. cz. I
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 83797
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 99960
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling...
winny maniak
nr katalogowy: 113410
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 48464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Jak wycisnąć sok ze swojej firmy?
nr katalogowy: 48270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Akademia Espresso
nr katalogowy: 46092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Cydr to cydr
Daria Majda
nr katalogowy: 80337
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Definitywne rozwiązanie problemu ACB Filtracja soków i koncentratów za pomocą filtrów wgłębnych - metodologia zwalczania Alicyclobacillus spp.
nr katalogowy: 116208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Sok z buraka ćwikłowego.Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Janusz Czapski
Katarzyna Gościnna
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 63783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wpływ kampanii "5 porcji warzyw, owoców lub soku" na świadomość konsumenta
Barbara Groele
Krystyna Gutkowska
nr katalogowy: 101723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Tradycyjne roślinne napoje fermentowane o działaniu prozdrowotnym
Monika Zielińska
Monika Hoffmann
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 91473
10.15199/64.2015.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Docenione sukcesy kampanii KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku"
Barbara Groele
nr katalogowy: 50128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Tendencje na światowym rynku koncentratu jabłkowego a wyzwania, przed którymi stajemy
Jacek Małecki
nr katalogowy: 44680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Oznaczanie soli wapniowych w cukrownictwie
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 73345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of ozone in production of II generation bioethanol and fodder yeast Zastosowanie ozonu w procesach produkcji bioetanolu II generacji i drożdży paszowych
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 99647
10.15199/62.2016.7.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Wpływ obróbki enzymatycznej miazgi na zawartość związków polifenolowych, aktywność przeciwutleniającą i jakość mętnego soku jabłkowego
Paweł Rubiński
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 50732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Produkcja win białych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Produkcja win czerwonych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 43764
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Wyniki techniczno-produkcyjne polskich cukrowni w kampanii cukrowniczej 2009/2010
Stanisław Świetlicki
nr katalogowy: 50991
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (24)
winny maniak
nr katalogowy: 48443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Boskie Amarone i coś jeszcze
winny maniak
nr katalogowy: 59507
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Zagrożenia a higiena w produkcji soków
Monika Trząskowska
Stanisław Kalisz
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Szampan, czyli odrobina luksusu (2)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 56399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2009 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 44006
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Zagospodarowanie jabłek przemysłowych
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 106763
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2009 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 49509
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2009 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 46198
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 121519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 97401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Trendy zdrowotne oraz pokolenie millennialsów napędzają popyt na piwo bezalkoholowe
nr katalogowy: 116201
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Europa rynkiem dla polskich jabłek, ale jakich?
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 105152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 114524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Barwy, smaki i zapachy Krety
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 84685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Sytuacja na rynku jabłek przemysłowych i ZSJ w Polsce i na świecie
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 83789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kw. 2008 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 41078
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2009 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 48284
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101025
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-7
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 107449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Na chłodno. Chłodnictwo w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98392
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Weź co chcesz, daj co możesz
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 92679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Efektywne rozwiązania konstrukcyjne w chłodni i mroźni
nr katalogowy: 127664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje z cząstkami - nowe wyzwanie dla branży napojowej
Ireneusz Lichota
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105147
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 68896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Łyk dla ochłody
nr katalogowy: 115006
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Król pomidor
nr katalogowy: 81040
AURA 2014-12
Zastosowanie ziół w weterynarii ludowej
Czesława Trąba
nr katalogowy: 88230
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wychowanie i żywienie dzieci to radość i partyzantka zarazem
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 68839
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Specjały kaszubskiej gospodyni
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 62231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 90886
10.15199/64.2015.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
"Wycisnąć to, co najlepsze"
Ilona Schneider
Günter Maier
nr katalogowy: 108772
AURA 2014-1
Kwaśne deszcze
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 81794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Rynek draży w USA
Magdalena Mroczkowska
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 61397
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Przełom w przemyśle piwowarskim dzięki energooszczędnej technologii UVC
nr katalogowy: 150459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Wiedza konsumentów o aloesie i produktach aloesowych
Anita Kukułowicz
nr katalogowy: 113839
10.15199/65.2018.5.5
Aloe vera
produkty aloesowe
wiedza
zachowania żywieniowe
Aloe vera
aloe products
knowledge
nutritional behavior
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 74580
AURA 2019-9
Klony i ich skrzydlate nasiona
Małgorzata Falencka -Jabłońska
nr katalogowy: 122148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jak uzyskać bezpieczny sok NFC?
Bożenna Pałacha
nr katalogowy: 93103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 115052
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Bezpieczeństwo przewozów kolejowych
Sylwester Trzepizur
nr katalogowy: 113788
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Dajmy szansę cydrom w Polsce
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 73549
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Przeciwdrobnoustrojowe działanie techniki wysokich ciśnień
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 72540
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zdrowe menu
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 108494
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Szlachecki trunek
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 62237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Możliwość wykorzystania wód odwarowych z procesów zatężania soków w przemyśle owocowym. cz.1
Jan Marjanowski
Jarosław Ostrowski
Andrzej Kukiełko
nr katalogowy: 61777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nietypowe surowce do produkcji soków
Łukasz Skoczylas
Małgorzata Tabaszewska
Sylwester Smoleń
Jacek Słupski
Anna Korus
Piotr Gębczyński
Marta Liszka-Skoczylas
nr katalogowy: 102273
10.15199/65.2016.11.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 92034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Poubojowe chłodzenie mięsa
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 149625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
12 lat aktywności Dobrowolnego Systemu Kontroli Jakości soków i nektarów (DSK)
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Sylwia Skąpska
Barbara Groele
nr katalogowy: 89211
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Zmiany zawartości białka w sokach podczas procesu oczyszczania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Co nowego na rynku soków, nektarów i napojów?
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 68728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Możliwości zagospodarowywania wytłoków i innych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Justyna Cybulska
Artur Zdunek
Iwona Sitkiewicz
Sabina Galus
Emilia Janiszewska
Sylwia Łaba
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 79270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Czarna porzeczka - źródło witaminy C
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 53831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Wzbogacony jadłospis
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Quercetin-metal complexes as potential drugs with anticancer activity. The structure, activity and bioavailability Kompleksy kwercetyny z metalami jako potencjalne leki o aktywności przeciwnowotworowej. Struktura, aktywność i biodostępność
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 100779
10.15199/62.2016.9.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 2. Antyoksydanty jabłek
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 98017
10.15199/64.2016.4.3
AURA 2016-2
Zdrowe życie na zdrowej planecie. Zdrowa żywność nie musi byś droga
Paulina Firak
nr katalogowy: 96501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Noni - tropikalny owoc o wysokim potencjale prozdrowotnym
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 91999
10.15199/65.2015.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Cydr - jabłko z "mocą"
Ilona Schneider
nr katalogowy: 93609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Wina Izraela – czy koszerne znaczy lepsze?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Corrosion performance of aluminum zinc coated steel in tomato, orange and pineapple juices
OLAYIDE R. ADETUNJI
OLUWADARE. J AKINYEMI
SIDIKAT I. KUYE
nr katalogowy: 97187
10.15199/40.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Czy przemysłowy sad jabłoniowy się opłaci?
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 116712
10.15199/64.2018.10.3
jabłka
zbiory
ceny
soki
perspektywy
apples
crops
prices
juices
perspectives
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 125634
10.15199/64.2020.3.2
zagęszczony sok jabłkowy
eksport
import
concentrated apple juice
export
import
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Najistotniejsze zmiany wprowadzone w 7. wydaniu NORSOK M-501
MICHAŁ JACZEWSKI
nr katalogowy: 149437
korozja
offshore
onshore
przemysł petrochemicz ny
systemy malarskie
testy kwalifikacyjne dla operatorów powłok (COQT)
corrosion
offshore
onshore
petrochemical industry
painting systems
coating operator qualification test (COQT)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Zastosowanie wysokich ciśnień do utrwalania soków NFC
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 111191
10.15199/64.2017.11-12.3
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
soki owocowe i warzywne
drobnoustroje
enzymy
5-HMF
bezpieczeństwo
jakość
high hydrostatic pressure
fruit and vegetable juices
microorganisms
enzymes
5-HMF
safety
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny sokami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 126502
10.15199/64.2020.4-5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH