Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Magnetic and rheological properties of materials used in magnetorheological devices
EWA SÓWKA
KAMIL BABSKI
MARCIN LEONOWICZ
JERZY BAJKOWSKI
ROBERT ZALEWSKI
nr katalogowy: 27487
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Niestabilność reologiczna węglanowych mieszanek powlekających zawierających skrobię modyfikowaną
Anna Stanisławska
Artur Gapiński
nr katalogowy: 142029
10.15199/54.2023.2.1
lepkość
naprężenie ścinające
czas ścinania
niestabilność reologiczna cieczy
skrobia modyfikowana
mieszanka powlekająca
powlekanie
viscosity
shear stress
shear time
rheo-instability
time-dependent rheology of liquids
modified starch
coating colors
coating
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Niestabilność reologiczna węglanowych mieszanek powlekających zawierających skrobię modyfikowaną
Anna Stanisławska
Artur Gapiński
nr katalogowy: 142029
10.15199/54.2023.2.1
lepkość
naprężenie ścinające
czas ścinania
niestabilność reologiczna cieczy
skrobia modyfikowana
mieszanka powlekająca
powlekanie
viscosity
shear stress
shear time
rheo-instability
time-dependent rheology of liquids
modified starch
coating colors
coating
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-7
WŁASNOŚCI REOLOGICZNE NOWYCH STOPÓW NA BAZIE ALUMINIUM DEDYKOWANYCH DO ZASTOSOWAŃ NA CELE ELEKTRYCZNE
ANDRZEJ MAMALA
JUSTYNA GRZEBINOGA
RADOSŁAW KOWAL
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
MICHAŁ JABŁOŃSKI
MAREK GNIEŁCZYK
nr katalogowy: 108078
10.15199/67.2017.7.2
aluminium
stopy AlAg
materiały przewodowe
relaksacja naprężeń
aluminum
AlAg alloys
conductor materials
stress relaxation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Theoretical investigations of the interaction of acoustic apparatus with technological environment working process
Iryna М
. BERNYK
Oleksandr F. LUHOVSKYI
Waldemar WÓJCIK
Indira SHEDREYEVA
Gayni KARNAKOVA
nr katalogowy: 119477
10.15199/48.2019.04.06
acoustic apparatus
technological environment
rheological properties
acoustic parameters.
aparatura akustyczna
otoczenie technologiczne
właściwości reologiczne
parametry akustyczne.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Analiza właściwości reologicznych stali w stanie stało-ciekłym
MARTA KOROLCZUK-HEJNAK
MIROSŁAW KARBOWNICZEK
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 54095
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Określenie własności reologicznych wybranych gatunków stali do spęczania na zimno w próbie skręcania
Konrad LABER
nr katalogowy: 91234
10.15199/24.2015.5.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
Analiza lepkości stopów metali wysokotopliwych na przykładzie stali
Marta KoroLCZUK-hEJnaK
KrZysZtof sołEK
woJCiECh ŚLĘZaK
Mirosław KarbowniCZEK
nr katalogowy: 59213
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-6
BADANIA WPŁYWU STANU UMOCNIENIA WALCÓWKI Al NA CIEPLNĄ I REOLOGICZNĄ ODPORNOŚĆ DRUTÓW
KINGA KORZEŃ
nr katalogowy: 68560
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Rheological behavior of nanosized silica suspensions
Tomasz Żmigrodzki
Anna Danelska
Łukasz Wierzbicki
Marcin Leonowicz
Mikołaj Szafra n
nr katalogowy: 52795
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Ocena przydatności ciągliwości do badania reologicznych właściwości naftowych asfaltów drogowych
GRZEGORZ MAKOMASKI
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 40856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Synthesis and properties of magnetorheological fluids
JOANNA KOZŁOWSKA
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 52673
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczną ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
nr katalogowy: 123784
mikoryza
rokitnik zwyczajny
pszenica
cechy farinograficzne
mycorrhiza
sea buckthorn
wheat
farinographic properties.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Rheological properties of an heterogeneous polybutadiene-based propellant slurry Reologiczne właściwości zawiesiny heterogenicznego paliwa rakietowego na bazie kauczuku butadienowego
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 88968
10.15199/62.2015.1.15
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Modelowanie procesu ciągnienia drutów kompozytowych dla przemysłu elektrotechnicznego
Michail Belov
Henryk Dyja
Aleksander Galkin
nr katalogowy: 40930
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
BADANIA RELAKSACJI NAPRĘŻEŃ KOMPOZYTÓW Cu-CNT's
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
KINGA KORZEŃ
nr katalogowy: 87796
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badanie relaksacji i pełzania wybranych papierów pakowych
Karolina Szmidt
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 135101
10.15199/54.2021.12.1
papier
właściwości wytrzymałościowe
pełzanie
relaksacja naprężeń
reologia papieru
paper
mechanical properties
creep
stress relaxation
paper rheology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badanie relaksacji i pełzania wybranych papierów pakowych
Karolina Szmidt
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 135101
10.15199/54.2021.12.1
papier
właściwości wytrzymałościowe
pełzanie
relaksacja naprężeń
reologia papieru
paper
mechanical properties
creep
stress relaxation
paper rheology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badanie relaksacji i pełzania wybranych papierów pakowych
Karolina Szmidt
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 135101
10.15199/54.2021.12.1
papier
właściwości wytrzymałościowe
pełzanie
relaksacja naprężeń
reologia papieru
paper
mechanical properties
creep
stress relaxation
paper rheology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badanie relaksacji i pełzania wybranych papierów pakowych
Karolina Szmidt
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 135101
10.15199/54.2021.12.1
papier
właściwości wytrzymałościowe
pełzanie
relaksacja naprężeń
reologia papieru
paper
mechanical properties
creep
stress relaxation
paper rheology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badanie relaksacji i pełzania wybranych papierów pakowych
Karolina Szmidt
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 135101
10.15199/54.2021.12.1
papier
właściwości wytrzymałościowe
pełzanie
relaksacja naprężeń
reologia papieru
paper
mechanical properties
creep
stress relaxation
paper rheology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Benier dzielarki do ciast luźnych Dough Master i Ekstruder do ciasta żytniego
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 103070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
BADANIA NAD OTRZYMYWANIEM NANOMETRYCZNYCH MATERIAŁÓW KOMPOZYTOWYCH TYPU COVETIC
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
TADEUSZ KNYCH
ANDRZEJ MAMALA
ARTUR KAWECKI
BEATA SMYRAK
WOJTEK ŚCIĘŻOR
nr katalogowy: 80998
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Podczas targów IBA 2015 Benier zaprezentował najnowszą wersję dzielarek Dough Master i Dough Expert oraz Ekstruder do ciast żytnich
nr katalogowy: 99720
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Physical and numerical modelling of cold rolling of ferritic-pearlitic steels accounting for microstructural effects.
Łukasz MADEJ
Roman KUZIAK
Wojciech LIBURA
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 78616
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Charakterystyka reologiczna roztworów żelaza i żużli
Piotr MIGAS
Marta KOROLCZUK-HEJNAK
Mirosław KARBOWNICZEK
nr katalogowy: 67871
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-2-3
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 132338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Benier dzieli i rządzi
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81751
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Rheological model of the austenitic steel subjected to hot deformation, accounting for the microstructure evolution
DARIUSZ KUC
ROMAN KUZIAK
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 46238
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Badania wpływu dodatku chromu do aluminium na własności mechaniczne i elektryczne drutów AlCr
Tadeusz KNYCH
Andrzej MAMALA
Justyna GRZEBINOGA
Paweł KWAŚNIEWSKI
Wojciech ŚCIĘŻOR
Grzegorz KIESIEWICZ
Marek GNIEŁCZYK
Radosław KOWAL
nr katalogowy: 89134
10.15199/24.2015.1.12
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Rheological properties of LMz 58-2 brass in hot rolling conditions
Aleksander M. Galkin
Anna Kawałek
Oleg A. Kiselev
Kirił V. Ozhmegov
nr katalogowy: 51711
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Dough Master - mistrz w swojej klasie Co różni dzielarkę Benier DM od reszty świata (dzielarek)?
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 92622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Badania wpływu dodatku wapnia do aluminium na własności mechaniczne i elektryczne stopów Al-Ca
Andrzej MAMALA
Radosław KOWAL
Paweł KWAŚNIEWSKI
Tadeusz KNYCH
Wojciech ŚCIĘŻOR
Grzegorz KIESIEWICZ
Marek GNIEŁCZYK
Justyna GRZEBINOGA
nr katalogowy: 89139
10.15199/24.2015.1.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości przetwórcze nowych kopolimerów estrowych o właściwościach elastomerowych na bazie surowców pochodzenia roślinnego
Magdalena Kwiatkowska
Inez Kowalczyk
Konrad Kwiatkowski
nr katalogowy: 95644
10.15199/28.2015.6.41
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Modification of rheological properties of vegetable oils Modyfikacja reologicznych właściwości olejów roślinnych
Zbigniew Kobus
Jacek Mazur
Rafał Nadulski
Tomasz Guz
Leszek Rydzak
Kazimierz Zawiślak
nr katalogowy: 94445
10.15199/62.2015.10.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Rheological properties of wastes from conversion of rapeseed oil to biofuel Właściwości reologiczne odpadów z produkcji biopaliw z oleju rzepakowego
Siemowit Muszyński
Agnieszka Sujak
Małgorzata Budzeń
Agnieszka Tomczyk
Marta Tomczyńska-Mleko
Stanisław Mleko
nr katalogowy: 102400
10.15199/62.2016.11.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Determination of the thermal and rheological properties of the polyethylene waxes produced in the low-pressure slurry process. Ocena właściwości termicznych i reologicznych wosków polietylenowych powstających w procesie niskociśnieniowej polimeryzacji zawiesinowej etylenu
Gniewosz Marszałek
Janusz Zieliński
Wiesława Ciesińska
nr katalogowy: 77321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Rozpoznanie możliwości wykorzystania koagulantów w procesach rozdzielania układów dyspersyjnych oraz ich wpływ na właściwości reologiczne
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 146068
10.15199/62.2023.11.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Rozpoznanie możliwości wykorzystania koagulantów w procesach rozdzielania układów dyspersyjnych oraz ich wpływ na właściwości reologiczne
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 146068
10.15199/62.2023.11.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of filler modification on rheological properties of polyolefin-matrix composites highly filled with calcium carbonate. Wpływ modyfikacji napełniacza na właściwości reologiczne kompozytów poliolefin o wysokim stopniu napełnienia węglanem wapnia
Paulina Jakubowska
Arkadiusz Kloziński
nr katalogowy: 76879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technologiczne aspekty produkcji pigmentu aragonitowego
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105311
10.15199/54.2017.4.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-7
Modelowanie matematyczne procesu odkształcenia plastycznego stali mikrostopowych
Marek OPIELA
nr katalogowy: 100047
10.15199/24.2016.7.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Strain distribution analysis in multilayered 3D printed beam during 3-point bending process
Szymon Skibicki
Piotr Szewczyk
Daniel Sibera
nr katalogowy: 150634
10.15199/33.2024.09.02
beton 3D
druk 3D betonu
sczepność między- warstwowa
wytwarzanie przyrostowe
3D concrete
3D concrete printing
3DCP
interlayer adhesion
additive manufacturing
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Strain distribution analysis in multilayered 3D printed beam during 3-point bending process
Szymon Skibicki
Piotr Szewczyk
Daniel Sibera
nr katalogowy: 150634
10.15199/33.2024.09.02
beton 3D
druk 3D betonu
sczepność między- warstwowa
wytwarzanie przyrostowe
3D concrete
3D concrete printing
3DCP
interlayer adhesion
additive manufacturing
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Selection of the flow stress model for austenitic steels
DARIUSZ KUC
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 53519
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Naprężenie uplastyczniające i mikrostruktura stali wysokomanganowej z aluminium
Dariusz KUC
Valeriy PIDVYSOTSK'YY
Stanisław LALIK
Grzegorz PERZYŃSKI
nr katalogowy: 92852
10.15199/24.2015.8.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Computer aided design of manufacturing of anchors for concrete plates - selection of the best manufacturing chain
Mariusz SKÓRA
Roman KUZIAK
Stanisław WĘGLARCZYK
Marek PAĆKO
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 74113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Wpływ koagulantów na separację oraz właściwości reologiczne zawiesiny ziarnistej
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 151466
10.15199/62.2024.11.7
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Obtaining a graft copolymer of polyethylene by electrodischarge synthesis
Elbrus AHMEDOV
Elshad SAFIYEV
Sona RZAYEVA
Nijat MAMMADOV
Nigar GANIYEVA
Kubra MUKHTAROVA
nr katalogowy: 146203
10.15199/48.2023.11.17
high-voltage electrical discharges
uniform and non-uniform electric fields
modification of polyethylene
electrophysical properties of the polymer
wyładowania elektryczne wysokiego napięcia
jednorodne i niejednorodne pola elektryczne
modyfikacja polietylenu
właściwości elektrofizyczne polimeru
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
ARTEZEN Dough Handling- dzielarki, wagi kontrolne i linie do chleba
nr katalogowy: 106087
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Proekologiczne bazy olejowe wysokospecjalistycznych środków smarowych
Jolanta Drabik
Rafał Kozdrach
Marek Wolszczak
Małgorzata Wrona
nr katalogowy: 116161
10.15199/62.2018.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Wpływ wybranych superplastyfikatorów na właściwości reologiczne zaczynów cementowych stosowanych podczas cementowania kolumn rur okładzinowych w otworach wiertniczych
Stanisław Stryczek
Rafał Wiśniowski
Andrzej Gonet
Mirosław Rzyczniak
Aneta Sapińska-Śliwa
nr katalogowy: 114203
10.15199/62.2018.6.14
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Właściwości reologiczne stopu Zr-Nb w warunkach kucia promieniowego na gorąco
KIRYŁ W. OŻMIEGOW
ANNA KAWAŁEK
ALEKSANDER M. GAŁKIN
MARCIN KNAPIŃSKI
nr katalogowy: 68063
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
ARTEZEN DOUGH HANDLING doświadczony pracownik
nr katalogowy: 112491
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Lepkość zerowego ścinania asfaltu 35/50 z dodatkiem asfaltu naturalnego Trynidad Epure (TE)
Krzysztof Kołodziej
Lesław Bichajło
nr katalogowy: 108690
10.15199/33.2017.08.20
lepkość zerowego ścinania
reometr DSR
asfalt naturalny Trynidad Epure (TE)
właściwości reologiczne.
zero shear viscosity
Dynamic Shear Rheometer
Trinidad Lake Asphalt (TLA)
rheological properties.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Identyfikacja Zróżnicowania Struktury Reologicznej Gruntu na Podstawie Map Przewodności Elektrycznej
Mirosław ZAGÓRDA
Sławomir KURPASKA
Tomasz DRÓŻDŻ
Paweł KIEŁBASA
Miroslav ŽITŇÁK
nr katalogowy: 124688
10.15199/48.2020.02.15
przewodność elektryczna gleby
mapy przestrzennej zmienności
GPS
rolnictwo precyzyjne
soil electrical conductivity
maps of spatial variability
GPS
precision farming
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-4
Analiza warunków kształtowania oraz właściwości tiksotropowych stało-ciekłej stali
Krzysztof SOŁEK
nr katalogowy: 119974
10.15199/24.2019.4.7
tiksoforming
stale
reologia
właściwości tiksotropowe
tiksoforming
steels
rheology
thixotropic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Technologia pouch a reologia
Adriana Bomba
nr katalogowy: 124490
10.15199/65.2020.1.6
pouch
reologia
metody pomiaru
funkcjonalność
pouch
rheology
measurement methods
functional properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Materiały ochronne o zwiększonej przewodności cieplnej
Henryk Brzeziński
Ewa Zawadzka
Urszula Świtała
nr katalogowy: 138656
10.15199/48.2022.08.36
maszyny elektryczne
powłoki ochronne
odbiór ciepła
electrical machines
protective coatings
heat removal.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Materiały ochronne o zwiększonej przewodności cieplnej
Henryk Brzeziński
Ewa Zawadzka
Urszula Świtała
nr katalogowy: 138656
10.15199/48.2022.08.36
maszyny elektryczne
powłoki ochronne
odbiór ciepła
electrical machines
protective coatings
heat removal.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Ocena właściwości reologicznych kompozytów polipropylenowych z modyfikowanym i niemodyfikowanym węglanem wapnia w pomiarach typu off-line i in-line
Arkadiusz Kloziński
nr katalogowy: 119090
10.15199/62.2019.3.16
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-8
BADANIA PLASTOMETRYCZNE WŁASNOŚCI REOLOGICZNYCH STOPU ALUMINIUM 6082 W WARUNKACH PROCESU WYCISKANIA
DANIEL ANDRZEJEWSKI
HENRYK DYJA
SYLWESTER SAWICKI
nr katalogowy: 86008
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Skuteczność miesienia ciasta mącznego
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski*
Józef Flizikowski
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 119572
10.15199/62.2019.4.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Tiksoforming stopów miedzi
Arkadiusz Madetko
Krzysztof Sołek
Robert Dąbrowski
nr katalogowy: 151035
10.15199/62.2024.10.18
stopy miedzi
stan stało-ciekły
tiksoforming
reologia
lepkość
copper alloys
semi-solid state
thixoforming
rheology
viscosity
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Stany graniczne żelbetowego zbiornika wieży ciśnień po 55 latach eksploatacji
Marcin Dyba
Łukasz Ślaga
nr katalogowy: 93673
10.15199/33.2015.09.13
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Jakie linie do chleba są najpopularniejsze w Polsce?
nr katalogowy: 87328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Industrial processes control with the use of a neural tomographic algorithm
Tomasz RYMARCZYK
Grzegorz KŁOSOWSKI
Tomasz CIEPLAK
Edward KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 118389
10.15199/48.2019.02.22
industrial tomography
electrical impedance tomography
artificial neural networks
machine learning
tomografia przemysłowa
elektryczna tomografia impedancyjna
sztuczne sieci neuronowe
uczenie maszynowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of Magnetic Properties of Grain-Oriented Electrical Steel Sheet Using 2D Single Sheet Tester
Yuki MORI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
Norio TAKAHASHI
nr katalogowy: 62389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of Metamaterial Structure Influence on Selective Properties of Microwave Waveguide Sensor
Katarína ISTENÍKOVÁ
Dagmar FAKTOROVÁ
nr katalogowy: 69327
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Structure and properties of wires made of tungsten and its alloys
MIROSLAV GREGER
ZBIGNIEW MUSKALSKI
MARTIN Ĉ
ERNÝ
nr katalogowy: 57946
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Wpływ przygotowania masy włóknistej na parametry eksploatacyjne maszyn tissue i użytkowe papierów higienicznych
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
nr katalogowy: 126947
10.15199/54.2020.6.2
przygotowanie masy
papiery higieniczne
jakość formowania
dynamika deflokulacji i reflokulacji
stock preparation
tissue papers
formation of sheet quality
deflocculation and reflocculation dynamics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Examination of Magnetic Properties of Several Magnetic Materials at High Temperature
Masayuki MORISHITA
Norio TAKAHASHI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
nr katalogowy: 62404
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Tribological properties of sliding materials containing glassy carbon
MYALSKI JERZY
ŚLEZIONA JÓZEF
nr katalogowy: 27586
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ polifosforanów na kształtowanie cech reologicznych żeli półrafinatów karagenu
Wiesław Kopeć
Anna Pudło
Dorota Chorążyk
Joanna Rychlicka-Rybska
Danuta Krokosz
nr katalogowy: 116820
10.15199/62.2018.10.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Taking stator cores properties into account when induction motors vibration parameters are calculated
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Igor KOLOTYLO
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 81578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research on Effects of Deicing Salt on Adhesion properties between Asphalt Mortar and Aggregate
Ping LI
Guangwen FU
Dong YANG
Guoling HU
Jianlong ZHENG
nr katalogowy: 65420
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. II. Prognozowanie i badania właściwości termomechanicznych tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95642
10.15199/28.2015.6.39
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Examinations of thermomechanical properties and structure of polyethylene with cardboard fibre and colourant composites after electrochemical ageing
Adam Gnatowski
Mateusz Chyra
nr katalogowy: 99370
10.15199/28.2016.3.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-4
Opracowanie aplikacji webowej do aproksymacji krzywych umocnienia
Łukasz WOLSKI
Magdalena KOPERNIK
nr katalogowy: 113536
10.15199/24.2018.4.2
optymalizacja
równania reologiczne
aproksymacja
aplikacja webowa
funkcja celu
optimization
rheological equation
approximation
web application
goal function
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
Zastosowanie tlenku itru do budowy warstwy przymodelowej ceramicznych form odlewniczych stosowanych w odlewnictwie precyzyjnym
MARCIN MAŁEK
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
HUBERT MATYSIAK
JACEK NAWROCKI
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 81446
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Influence of coiling conditions on IF steel properties
MICHAL KVAČKAJ
MIRKO KRÁĽ
TIBOR KVAČKAJ
JANA BIDULSKA
JANA BIDULSKA
LENKA NÉMETHOVA
nr katalogowy: 46240
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Phase constitution and magnetic properties of nanocrystalline barium ferrite powders produced by mechanical alloying
ARTUR WITKOWSKI
WALDEMAR KASZUWARA
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27490
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanical properties and fracture topography of 18-9 austenitic steel at low temperatures
KIERA - BELEĆ KAMIL
LIS ANDRZEJ
GAJDA - KUCHARSKA BLANKA
nr katalogowy: 27453
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Magnetic properties of powder magnetic core under the stress
Kojiro HORI
Jin ChUN-FENG
Yoshiyuki ISHIHARA
Toshiyuki TODAKA
Kohei YOSHIKAWA
nr katalogowy: 25133
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Effect of selected parameters of the melt-spinning process on the thickness and magnetic properties of Nd-Fe-Al ribbons
Waldemar Kaszuwara
Bartosz Michalski
Jerzy Latuch
Janusz Rębiś
nr katalogowy: 52671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Multifunctional coatings for solar cells application
Karolina Sieradzka
Michał Mazur
Danuta Kaczmarek
Jarosław Domaradzki
Damian Wojcieszak
nr katalogowy: 68605
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Porous silicon - obtainig, properties and applications
FLOREA CRACIUNOIU
MIHAELA MIU
nr katalogowy: 61937
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Właściwości elektromagnetyczne materiałów złożonych i metamateriałów
Ari SIHYOLA
nr katalogowy: 11707
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Evaluation of mechanical properties of soft magnetic materials for axial flux permanent magnet synchronous machines
Zdravko PRAUNSEIS
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74817
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Influence of silver on the glass forming ability and mechanical properties in Cu-Zr-Ti-Ag bulk metallic glasses
Jerzy Latuch
Piotr Błyskun
Tadeusz Kulik
nr katalogowy: 73486
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Laser modification of electrical properties of conductive layers made on teflon substrates
Ewa KORZENIEWSKA
Maria WALCZAK
Ryszard PAWLAK
nr katalogowy: 88173
10.12915/pe.2014.12.30
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Modelling of the structure and mechanical properties of 32CDV13 steel under glow-discharge nitriding for the industrial technology application
Katarzyna Piwowar
Janusz Trojanowski
Anna Drobek
Tomasz Malinowski
Grzegorz Mońka
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 104144
10.15199/28.2017.1.7
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
The transport properties of sputter-deposited Ge-Sb-V thin films
GRAŻYNA BEENSH-MARCHWICKA
EUGENIUSZ PROCIÓW
TADEUSZ BERLICKI
nr katalogowy: 32112
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH