Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Brakujące elementy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Napoje funkcjonalne - listopad 2009 r.
nr katalogowy: 48984
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Soja - wartościowy czy niepotrzebny dodatek do diety?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 125303
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 96258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 11. Roślinne koncentraty i teksturaty białkowe
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 80315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Innowacje w tworzeniu smaku żywności dla sportowców zawierającej białko
nr katalogowy: 54153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy
nr katalogowy: 148326
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wartość odżywcza i możliwości wykorzystania zarodków pszennych
nr katalogowy: 77657
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Błonnik - niezbędne włókno roślinne
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 37625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Przekąski - smacznie i zdrowo
nr katalogowy: 59330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Chemiczna synteza fragmentów DNA i konstrukcja sztucznych genów
ADAM KRASZEWSKI
nr katalogowy: 107988
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
BIOGOSPODARKA
nr katalogowy: 90984
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Soja do zadań specjalnych
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 80325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Zwodnicze białko
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Ukryte pod skorupką
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 4084
AURA 2013-8
Biomasa surowcem paliwowym
Tadeusz JULISZEWSKI
nr katalogowy: 80031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
AURA 2006-2
BADANIA NAD GMO
Magdalena Jaworska
nr katalogowy: 16041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Master Martini. Tort orzechowo-czekoladowy
nr katalogowy: 19264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 5170
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 16783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132052
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Biosmary
nr katalogowy: 17325
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Światowy przemysł paszowy widziany okiem IFIF
Beata Marchand
nr katalogowy: 99952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wiesenhof Eifix Delikatne białko cukiernicze
nr katalogowy: 12873
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Sorpcja wybranych barwników bezpośrednich i reaktywnych przez włókna roślinne
Zdzisława Malinowska-Graboś
Andrzej Gawłowski
nr katalogowy: 58678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-12
Układy cyfrowe zbudowane z bramek prądowych- stan obecny, perspektywy rozwoju i zastosowania
M. Białko
O. Maslennikow
N. Maslennikowa
P. Pawłowski
nr katalogowy: 1260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 20426
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Architektury bloków wnioskowania systemów rozmytych
MAREK POPŁAWSKI
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 39690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 75371
OPAKOWANIE 2014-11
Pierwsze w pełni roślinne opakowanie Tetra Pak
nr katalogowy: 87885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 138280
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Klasyfikacja i charakterystyka głównych grup wyrobów makaronowych w USA i krajach azjatyckich
nr katalogowy: 51683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lody synbiotyczne - zastosowanie probiotyków i prebiotyków
Anna Szosland-Fołtyn
nr katalogowy: 32791
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Implementacja cyfrowego systemu rozmytego z dwukanałowym blokiem wnioskowania w układzie FPGA
MAREK POPŁAWSKI
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 31092
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Znakowanie pieczywa
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 53346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zastosowanie naturalnych przeciwutleniaczy do poprawy stabilności oksydacyjnej produktów emulsyjnych wytwarzanych w przemyśle kosmetycznym
Paulina Malinowska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 62283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Nie tylko na Święto Dziękczynienia
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Zastosowanie algorytmu pszczelego do projektowania filtrów cyfrowych NOI o nietypowych charakterystykach
ADAM SŁOWIK
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 39681
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Próby wykorzystania do produkcji pasz białka pochodzącego z owadów
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 102723
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 149195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Sterole roślinne. Charakterystyka i metody analizy
Aleksandra Leśniarek
Aleksandra Grudniewska
Witold Gładkowski
nr katalogowy: 109330
10.15199/62.2017.9.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej
nr katalogowy: 33832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
PRZEPISY MARKA SOBKOWIAKA - Cytrynowe cygaretki na karnawałowy stół
nr katalogowy: 23347
CHŁODNICTWO 2008-6
Możliwość zastosowania testów przyspieszonych w prognozowaniu trwałości zamrożonych warzyw
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 36068
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
AURA 2007-4
Spalanie pozostałości roślinnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 25562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Oleje niepospolite
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 23324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Epoksydowane oleje roślinne jako środki smarowe
STEFANIA FISZER
URSZULA SZAŁAJKO
WIESŁAW SZEJA
PIOTR NIEMIEC
nr katalogowy: 28781
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Produkty zbożowe potencjalnym źródłem lizynoalaniny?
Dorota Czerwińska
Jolanta Cieślak
nr katalogowy: 82296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Wzrost cen surowców spowoduje wzrost cen wyrobów czekoladowo-cukierniczych
Marek Przeździak
nr katalogowy: 30229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 29243
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Masło - najzdrowszy tłuszcz w diecie człowieka
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 78872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Wyrok Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości w sprawie NPBT opublikowany
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Badanie przydatności wywaru gorzelniczego do uprawy owocników boczniaka
Leonard Kopiński
Sylwia Kwiatkowska-Marks
nr katalogowy: 80285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Rzepakowe danie
nr katalogowy: 109236
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Substancje biologicznie czynne w surowcu jajczarskim, ich znaczenie biomedyczne oraz technologiczne możliwości otrzymywania na skalę przemysłową
Agnieszka Sosnowska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski*
Fabiola Bubel
nr katalogowy: 59916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Beleaf PlantBetter – cukierniczy tłuszcz jutra
nr katalogowy: 148558
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Produkcja mąki w obliczu wymagań jakościowych rynku
nr katalogowy: 50876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Mąki z roślin strączkowych alternatywą i uzupełnieniem mąki pszennej
nr katalogowy: 79013
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Pstrąg to zdrowie!
nr katalogowy: 138214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Pienistość piw otrzymywanych w technologii high gravity brewing (HGB)
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 87589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Implementacja systemu rozmytego w układzie mikrokontrolera rodziny AVR – ATmega128
MAREK POPŁAWSKI
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 54276
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Produkty roślinne z czystą etykietą
nr katalogowy: 131404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
OPAKOWANIE 2024-9
Nowoczesne opakowania – ochrona żywności i ekologia w jednym
nr katalogowy: 150696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
CHEMIK 2024-1
Białko KRAS– struktura, aktywność i rola w terapiach przeciwnowotworowych
Dagmara ŁOPATKO
Michał JEWGIŃSKI
nr katalogowy: 148527
10.15199/5.2024.1.4
mutacja
nowotwór
inhibitor
przełącznik I i II
mutation
cancer
inhibitor
switch I and II
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Dietetyczne hity (część III)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 113041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Śniadanie na dzień dobry
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 86248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44861
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Papier z udziałem piór drobiowych
MARZANNA MARCINKOWSKA
KRYSTYNA WRZEŚNIEWSKA-TOSIK
MAREK SZADKOWSKI
nr katalogowy: 41817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Architektura systemu rozmytego przeznaczona do sterowania elektrycznym wózkiem inwalidzkim
Marek POPŁAWSKI
Michał BIAŁKO
nr katalogowy: 48162
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Wieprzowina QAFP - najlepsza w kuchni!
nr katalogowy: 72547
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Mięso a religia
Grzegorz Tokarczyk
Tomasz Krzywiński
nr katalogowy: 73866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Owady źródło ekologicznego białka
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64639
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Zmiany zawartości białka w sokach podczas procesu oczyszczania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 136184
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Owoce i warzywa nie tylko w przetworach owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 116715
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-2
Seminarium firmy Zschimmer & Schwarzsyfikacji
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 41680
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-12
Masa izolacyjna STYROGUM z odpadów styropianu i gumy
Kazimierz Truchan
Elżbieta Wyszyńska
nr katalogowy: 48850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Kuchnia roślinna w Polsce
nr katalogowy: 130438
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH