Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Na czym polega technologia smacznej bułki?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Na czym polega technologia smacznej bułki?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Systemy odkładania i przeładunku bułek na blachy
Piotr Kulik
nr katalogowy: 42471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Wyniki kontroli jakości i prawidłowości oznakowania pieczywa, ciast o przedłużonej trwałości oraz bułki tartej
nr katalogowy: 47771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Sprzedawców jest wielu...
Henryk Mruk
nr katalogowy: 44981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Bułka tarta - parametry i warunki przechowywania
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 37329
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Mleko i jego pochodne w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77282
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Piekarzu, czy wiesz, że... przygotowanie prawdziwej, dobrej bagietki bez długiej fermentacji jest niemożliwe?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 111478
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
ABC marketingu. Marketingowe zarządzanie piekarnią i cukiernią
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Konsument musi znać skład chleba i ciast
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 87289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Sklepy firmowe piekarni zmieniają swój charakter
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Przeprowadzka "Mamuta"
nr katalogowy: 27064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nie tylko bułki
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 23767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Adam Nurkowski przedstawia przemysłowe linie Kaiser Line-CSC
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 91495
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Polacy lubią chleb
nr katalogowy: 111913
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Od wypieku do punktu sprzedaży, czyli wpływ zabiegów powypiekowych na jakość pieczywa
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 27779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
15. Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 80087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Margerytka
H.P.
nr katalogowy: 56387
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
XIX Ogólnopolski Turniej Piekarski im. Anny Butki
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 98585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
XVII Ogólnopolski Turniej Piekarski im. Anny Butki
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 84378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Kanapki na ciepło z pieczywa typu włoskiego - moda czy trend?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 87981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Plăcintă, palanet czy merdenele ?
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 115015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Revent – niezawodny i innowacyjny
nr katalogowy: 56330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Ograniczanie zwrotów pieczywa – system FreshBake
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 142949
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Z ŻYCIA SZKOŁY
nr katalogowy: 93328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Sklepy firmowe piekarni zmieniają swój charakter
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Aktualne problemy ze znakowaniem produktów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 56849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Jak nie marnować chleba?
nr katalogowy: 134225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czy sklep firmowy piekarni może być konkurencją dla restauracji?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 143450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Produkcja ciast w piekarni – podstawowe wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 48346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
XII OGÓLNOPOLSKI TURNIEJ PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 45002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 41841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Nie ma jak u Any
nr katalogowy: 53360
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zero waste dla klientów piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 141611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
W St. Lambrecht - jak co roku
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 42469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Nie tylko cena
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 95785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Jak nie marnować chleba?
nr katalogowy: 134225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Dobry chleb – rzemieślniczy czy przemysłowy?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140138
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Chleb na co dzień i od święta
nr katalogowy: 50344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Święto Chleba i Piernika w Jaworze
nr katalogowy: 122764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
FRITSCH. Serenada z ciastem. Już niemal od 100 lat
nr katalogowy: 137380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Sposób na najlepsze sznytki
nr katalogowy: 144328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Co kraj, to obyczaj
nr katalogowy: 83763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Jaki marketing?
Henryk Mruk
nr katalogowy: 69605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 59324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Taktyki promocyjne w sklepie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 101148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zero waste dla klientów piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 141611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czy sklep firmowy piekarni może być konkurencją dla restauracji?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 143450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Jak promować pieczywo?
nr katalogowy: 87299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Czy sklepy z pieczywem mają przyszłość?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 86247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Sytuacja branży młynarskiej w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80078
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Odroczony wypiek pieczywa Część II. Metoda odroczonego rozrostu
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 76262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 58731
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Dobry chleb – rzemieślniczy czy przemysłowy?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140138
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Wielkanoc przy stole
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 83438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 57919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Jaką przyszłość prognozujemy dla chleba?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 150307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Szwajcaria różnorodnością pieczywa słynie (część 2) Silserli
Beata Marchand
nr katalogowy: 92626
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Rachunek kosztów pełnych i kosztów zmiennych - porównanie metod
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 71825
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Zasady znakowania żywności
nr katalogowy: 53800
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Realizacja wyrobu
Antoni Kleniewski
nr katalogowy: 70496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Powtórka ze znakowania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 104287
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Automatyzacja i zmechanizowanie w piekarnictwie, nowe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 84593
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 52430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Gorące wypieki, czyli o tym jak smakują chleby i bułki w tropikach
Beata Marchand
nr katalogowy: 84364
CHŁODNICTWO 2015-6
Właściwości bułek pszennych chłodzonych i głęboko mrożonych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 92142
10.15199/8.2015.6.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
FRITSCH. Serenada z ciastem. Już niemal od 100 lat
nr katalogowy: 137380
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
„Rośniemy w Kluczach, rozkwitamy w Europie!” Potrójne świętowanie w Velvet CARE
J. Wiatroszak
nr katalogowy: 140054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH