Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Naukowe pisma chemiczne w Internecie. Część III
Ewa Spasówka
nr katalogowy: 14228
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Mikroprzepływowe immunoczujniki z detekcją amperometryczną
ANNA BARANIECKA
MARIANNA GÓRSKA
MICHAŁ ZABOROWSKI
PIOTR PROKARYN
RAFAŁ SZCZYPIŃSKI
KARINA SKWARA
DARIUSZ SZMIGIEL
ANDRZEJ SIERAKOWSKI
MAREK NIEPRZECKI
WALDEMAR MILCZAREK
JAN M. ŁYSKO
DOROTA G. PIJANOWSKA
PIOTR GRABIEC
nr katalogowy: 48914
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Wpływ zastosowania enzymów na poprawę wybranych właściwości wytrzymałościowych bibułki
ARTUR MIASTKOWSKI
AGNIESZKA WYSOCKA-ROBAK
nr katalogowy: 151212
10.15199/54.2024.10.1
enzym
właściwości wytrzymałościowe
masa celulozowa z drewna iglastego
masa celulozowa z drewna liściastego
enzyme
strength properties
bursting strength
softwood pulp
hardwood pulp
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Immobilizacja bioreceptorów na podłożach ceramicznych wykonanych technologią LTCC
Karol MALECHA
Elżbieta REMISZEWSKA
Dorota G. PIJANOWSKA
nr katalogowy: 71352
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Enzyme immobilization on carriers as a way of directed modification of biocatalysator properties Immobilizacja enzymów na nośnikach sposobem na ukierunkowaną modyfikację właściwości biokatalizatorów
Paulina Bolibok
Julita Gembala
Magdalena Wujak
Katarzyna Roszek
Artur P. Terzyk
Marek Wiśniewski
nr katalogowy: 102402
10.15199/62.2016.11.22
CHEMIK 2024-1
Metody stabilizacji biokatalizatorów w syntezie organicznej
Wiktoria CHROMY
Anna WOLNY
nr katalogowy: 148524
10.15199/4.2024.1.1
biokataliza
enzymy
immobilizacja
SILP
technologie
zielona chemia
biocatalysis
enzymes
immobilization
SILP
technologies
green chemistry
CHEMIK 2024-1
Zastosowanie enzymów w produkcji przemysłowej
Anna TABASZEWSKA
Anna WOLNY
nr katalogowy: 148525
10.15199/5.2024.1.2
biokataliza
enzymy
przemysł
technologie
zielona chemia
biocatalysis
enzymes
industry
technologies
green chemistry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużenia trwałości żywności
Renata Cegielska-Radziejewska
Tomasz Szablewski
nr katalogowy: 83699
10.12916/przemchem.2014.542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Electromagnetic field as a factor affecting the activity of the synthesis of the enzyme 3 beta-hydroxysteroid dehydrogenase (3β-HSD) in the cells of the adrenal cortex of lambs
Anna Koziorowska
Jakub Siuta
Ewelina Bator
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141860
10.15199/48.2023.02.38
electromagnetic field of extremely low frequency
enzyme 3β-HSD
adrenal cortex
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
enzym dehydrogenaza 3 beta-hydroksysteroidowa (3β- HSD)
kora nadnerczy
jagnię.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Electromagnetic field as a factor affecting the activity of the synthesis of the enzyme 3 beta-hydroxysteroid dehydrogenase (3β-HSD) in the cells of the adrenal cortex of lambs
Anna Koziorowska
Jakub Siuta
Ewelina Bator
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141860
10.15199/48.2023.02.38
electromagnetic field of extremely low frequency
enzyme 3β-HSD
adrenal cortex
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
enzym dehydrogenaza 3 beta-hydroksysteroidowa (3β- HSD)
kora nadnerczy
jagnię.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Efektywność enzymatycznej konwersji biomasy sorgo i konopi do glukozy
Aleksandra Wawro
Jolanta Batog
Weronika Gieparda
nr katalogowy: 129567
10.15199/62.2020.12.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Efektywność enzymatycznej konwersji biomasy sorgo i konopi do glukozy
Aleksandra Wawro
Jolanta Batog
Weronika Gieparda
nr katalogowy: 129567
10.15199/62.2020.12.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Efektywność enzymatycznej konwersji biomasy sorgo i konopi do glukozy
Aleksandra Wawro
Jolanta Batog
Weronika Gieparda
nr katalogowy: 129567
10.15199/62.2020.12.7
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-11
Jak racjonalnie zagospodarować włókniste odpady naturalne?
JAN WOJTYSIAK
STANISŁAW KANISZEWSKI
nr katalogowy: 95161
10.15199/60.2015.11.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
The electromagnetic fields with an extremely low frequency as a factor affecting the aromatase synthesis in the uterine tissues of European roe-deer (Capreolus Capreolus L.)
Anna KOZIOROWSKA
Natalia GAŁKA
Ewelina BATOR
Robert KRASOWSKI
Marek KOZIOROWSKI
nr katalogowy: 147142
10.15199/48.2024.01.62
electromagnetic field of extremely low frequencies
aromatase enzyme
uterus
European roe-deer
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskiej częstotliwościach
enzym aromataza
macica
sarna europejska
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Nośniki do immobilizacji lakazy w procesach dekoloryzacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 136439
10.15199/62.2022.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Nośniki do immobilizacji lakazy w procesach dekoloryzacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 136439
10.15199/62.2022.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Nośniki do immobilizacji lakazy w procesach dekoloryzacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 136439
10.15199/62.2022.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Nośniki do immobilizacji lakazy w procesach dekoloryzacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 136439
10.15199/62.2022.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Badanie katalitycznej skuteczności metaloorganicznych modyfikatorów spalania w testach laboratoryjnych
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Zbigniew Stępień
nr katalogowy: 73284
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Fotografie na papierze, krążku albo serwerze - co jest lepsze?
TOMASZ KOZIELEC
nr katalogowy: 109597
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
Organizmy ekstremofilne w biotechnologii
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 99498
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Zastosowanie inhibitorów ureazy do zmniejszania emisji amoniaku z nawozów mocznikowych RSM®
Mateusz Marczewski
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140042
10.15199/62.2022.10.15
ureaza
nawozy mocznikowe
inhibitory ureazy
emisja NH3
urease
urea fertilizers
urease inhibitors
NH3 emission
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Zastosowanie inhibitorów ureazy do zmniejszania emisji amoniaku z nawozów mocznikowych RSM®
Mateusz Marczewski
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140042
10.15199/62.2022.10.15
ureaza
nawozy mocznikowe
inhibitory ureazy
emisja NH3
urease
urea fertilizers
urease inhibitors
NH3 emission
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Zastosowanie inhibitorów ureazy do zmniejszania emisji amoniaku z nawozów mocznikowych RSM®
Mateusz Marczewski
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140042
10.15199/62.2022.10.15
ureaza
nawozy mocznikowe
inhibitory ureazy
emisja NH3
urease
urea fertilizers
urease inhibitors
NH3 emission
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Zastosowanie inhibitorów ureazy do zmniejszania emisji amoniaku z nawozów mocznikowych RSM®
Mateusz Marczewski
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140042
10.15199/62.2022.10.15
ureaza
nawozy mocznikowe
inhibitory ureazy
emisja NH3
urease
urea fertilizers
urease inhibitors
NH3 emission
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Rola bakterii fermentacji jabłkowo-mlekowej w winiarstwie
Sylwia Bonin
Marika Bielawska
nr katalogowy: 77523
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Zastosowanie bezpośredniego testu ELISA do amperometrycznego oznaczania białka C-reaktywnego
Beata KAZIMIERCZAK
Anna BARANIECKA
Dorota PIJANOWSKA
nr katalogowy: 55137
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Przechowywanie i jakość ziarna
Lesław Janowicz
Monika Janowicz
nr katalogowy: 103874
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-9
Przegląd metod modyfikacji poliestru na drodze chemicznej. Cz. I
Stanisław Pruś
nr katalogowy: 101030
10.15199/60.2016.09.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Wpływ wielokrotnego użycia katalizatora enzymatycznego na wybrane właściwości biodiesla otrzymanego w obecności octanu etylu jako akceptora acylowego
Joanna Wojturska
Dorota Naróg
Gaweł Żyła
nr katalogowy: 68516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Wpływ temperatury na rozkład nadtlenku wodoru przez katalazę Terminox Ultra
Justyna Miłek
Marek Wójcik
nr katalogowy: 60227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Enzymatyczna degradacja chitozanu przy użyciu lizozymu lub celulazy
Jagoda Ambrozik
Anna Zimoch
Andrzej Jarmoluk
Karolina Semeriak
nr katalogowy: 59840
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Przegląd metod modyfikacji poliestru na drodze chemicznej. Cz. II
Stanisław Pruś
nr katalogowy: 101400
10.15199/60.2016.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ pH na degradację gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
MIROSŁAW ANIOŁ
ALEKSANDRA KOPEĆ
nr katalogowy: 51386
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Effect of material and geometry on dogboning in coronary stent
ANETA IDZIAK-JABŁOŃSKA
PIOTR LACKI
ROMAN MAJOR
nr katalogowy: 79710
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of enzyme additives on the biogas yield. Wpływ dodatków enzymatycznych na uzysk biogazu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
hubert Praska
nr katalogowy: 76892
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effect of furfural on the enzyme activity during enzymatic hydrolysis of cellulose isolated from poplar wood (Populus sp.) Wpływ furfuralu na aktywność enzymu podczas hydrolizy celulozy wyodrębnionej z drewna topoli (Populus sp.)
Janusz Zawadzki
Dominika Szadkowska
Andrzej Antczak
Piotr Elbe
Andrzej Radomski
Michał Drożdżek
Tomasz Zielenkiewicz
Teresa Kłosińska
nr katalogowy: 95005
10.15199/62.2015.11.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Comparison of selected antioxidant enzyme activities of Pinus sylvestris and Quercus robur trees to fungal pathogen infections Porównanie aktywności wybranych enzymów antyoksydacyjnych roślin drzewiastych Pinus sylvestris i Quercus robur na infekcje patogenami grzybowymi
Monika Skwarek
Adrian Witczak
Jacek Patykowski
nr katalogowy: 100786
10.15199/62.2016.9.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Stabilność operacyjna lakaz w warunkach immobilizacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 125291
10.15199/62.2020.3.22
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Wykorzystanie chromatografii preparatywnej do wyodrębniania galaktozylowych pochodnych hydroksykwasów
Aleksandra Wojciechowska
Robert Klewicki
Michał Sójka
Elżbieta Klewicka
nr katalogowy: 124855
10.15199/62.2020.2.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badania adsorpcji białek na powierzchni biomasy w procesie enzymatycznej hydrolizy słomy kukurydzianej do fermentowalnych cukrów prostych
Katarzyna Dąbkowska
Paweł Sobieszuk
Maciej Pilarek
nr katalogowy: 110745
10.15199/62.2017.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ wstępnej obróbki słomy kukurydzianej gorącą wodą na jej skład chemiczny i hydrolizę enzymatyczną
Florentyna Akus-Szylberg
Andrzej Antczak
Olga Bytner
Andrzej Radomski
Krzysztof Krajewski
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 117210
10.15199/62.2018.11.10
AURA 2018-11
Mikrobiologiczny rozkład plastiku w morzach i oceanach
Katarzyna MODRZEJEWSKA
Magda JUSZCZAK
nr katalogowy: 117028
10.15199/2.2018.11.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Recykling enzymów w procesie hydrolizy biomasy miskanta olbrzymiego lub cukrowego
Marcin Walter
Marek Adamczak
Bartosz Brzozowski
nr katalogowy: 132189
10.15199/62.2021.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Chemiczne metody oceny skuteczności ogrzewania nasion rzepaku i śruty rzepakowej
Marek Szmigielski
Piotr Kiczorowski
Dariusz Andrejko
Małgorzata Szczepanik
nr katalogowy: 131428
10.15199/62.2021.4.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Chemiczne metody oceny skuteczności ogrzewania nasion rzepaku i śruty rzepakowej
Marek Szmigielski
Piotr Kiczorowski
Dariusz Andrejko
Małgorzata Szczepanik
nr katalogowy: 131428
10.15199/62.2021.4.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Recykling enzymów w procesie hydrolizy biomasy miskanta olbrzymiego lub cukrowego
Marcin Walter
Marek Adamczak
Bartosz Brzozowski
nr katalogowy: 132189
10.15199/62.2021.6.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Evaluation of the Energy Efficiency of the Process of Vibratory Mixing of Multicomponent Bulk Raw Material of Food Industries
Igor PALAMARCHUK
Marija ZHEPLINSKA
Volodymyr VASYLIV
Maxim GUDZENKO
Nadia ZUBAR
Oksana MARTYNIV
nr katalogowy: 148982
10.15199/48.2024.06.21
kinematic vibration excitation
mixing
energy characteristics
kinematyczne wzbudzenie drgań
mieszanie
charakterystyki energetyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Obróbka wstępna biomasy konopi w procesie otrzymywania bioetanolu
Weronika Gieparda
Jolanta Batog
Aleksandra Wawro
nr katalogowy: 123966
10.15199/62.2019.12.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badania nad wykorzystaniem biomasy skrobiowej jako źródła węgla w procesie fermentacji D-mleczanowej
Alicja Michalczyk
Anna Cieniecka-Rosłonkiewicz
Sylwia Gar baczewska
Bolesław Morytz
Arkadiusz Białek
nr katalogowy: 124469
10.15199/62.2020.1.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ANALIZA PORÓWNAWCZA wybranych sekwencji parwalbumin z mięsa w aspekcie możliwości uwalniania z nich bioaktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 145094
białka
parwalbuminy
biologicznie aktywne peptydy
profil potencjalnej aktywności biologicznej
proteoliza
analiza bioinformatyczna
proteins
parvalbumins
biologically active peptides
profile of potential biological activity
proteolysis
bioinformatic analysissis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-5
Procesy degradacji glifosatu w oczyszczalniach ścieków
Klaudia Kwiatkowska
nr katalogowy: 148832
10.15199/17.2024.5.6
glifosat
herbicydy
adsorpcja
oczyszczalnie ścieków
ścieki
zagrożenie ekologiczne
glyphosate
herbicides
absorption
sewage treatment plants
wastewater
environmental risk
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Effect of electromagnetic field interaction on photon emission of infusions of selected plants
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
nr katalogowy: 148989
10.15199/48.2024.06.28
photon emission
essential oils
eucalyptus
electric field
emisja fotonowa
olejki eteryczne
eukaliptus
pole elektryczne
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH