Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Badania porównawcze zamienników tradycyjnych żarówek
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 55549
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 73342
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 61682
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Przemiany w polskim przemyśle cukrowniczym
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 77898
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Rynek cukru w sezonie 2008/2009
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 45033
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 68896
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem w roku gospodarczym 2012/2013
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 73343
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Właściwości mechaniczne tkanki buraczanej w technologii cukru, ich znaczenie i możliwości modyfikacji
Radosław Gruska
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 65656
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 60122
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 65665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Koncentrat z buraka cukrowego - nowy surowiec niesłodowany do produkcji piw jasnych i ciemnych
P. Dziugan
K. Dziedziczak
T. Kuchciak
nr katalogowy: 20621
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Próba oceny wartości technologicznej buraków cukrowych uprawianych w XX wieku
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 57427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Zamienniki LED klasycznych żarówek
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 72099
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Zamienniki LED klasycznych żarówek (2)
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 89380
10.15199/48.2015.02.45
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 68891
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Fabryka Cukru w Tarzymiechach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67256
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem po zmianach w 2010 roku
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 56309
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
On the Moon by car... Mieczyslaw Grzegorz Bekker (1905-1989)
nr katalogowy: 70129
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Spis treści rocznika 2009 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 48684
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 47483
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of the microelement fertilizer form and the way of its application on the stability of solution and the herbicide effectiveness in linked treatments in the sugar beet culture Wpływ formy nawozu mikroelementowego i sposobu jego stosowania na stabilność roztworu oraz skuteczność chwastobójczą herbicydu w zabiegach łączonych w buraku cukrowym
Krzysztof Domaradzki
Stanisław Wróbel
nr katalogowy: 87213
10.12916/przemchem.2014.1758
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku po reformie rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 81022
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Oznaczanie soli wapniowych w cukrownictwie
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 73345
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Jakość wysłodków i melasu w aspekcie ich przydatności jako karmy dla zwierząt
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 68892
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2010
Teresa Sumińska
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 61685
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Porównanie wyników oznaczeń cukru w melasach klarowanych siarczanem glinu oraz płynami Herlesa
Bożena Wnuk
Emilia Grabska
nr katalogowy: 74574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16641
GAZETA CUKROWNICZA 2005-9
Jubileuszowy XXV Kongres ISSCT w Gwatemali
nr katalogowy: 9449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Cukrownictwo polskie w Unii Europejskiej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 41269
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Produkcja bioetanolu z buraków cukrowych
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 47482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Przewaga konkurencyjna spirytusu brazylijskiego do produkcji bioetanolu nad spirytusem europejskim
Agnieszka Wójcik
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 44688
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 53046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - czerwiec 2005 r.
nr katalogowy: 14636
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 67261
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Nowe kierunki rozwoju cukrownictwa na świecie - sprawozdanie z międzynarodowej konferencji cukrowniczej - Atlanta 4-7 kwietnia 2004
M. Wojtczak
nr katalogowy: 1475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza śladu węglowego krajowej produkcji żywności – badania na przykładzie cukru
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 146886
10.15199/65.2024.1.2
ślad węglowy
produkcja cukru
emisje gazów cieplarnianych
carbon footprint
sugar production
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Książka Jowity Woszczyńskiej coraz bliżej
nr katalogowy: 129974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Książka roku już na rynku!
nr katalogowy: 130240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Książka roku już na rynku!
nr katalogowy: 130240
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Nowości
nr katalogowy: 53047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Książka Jowity Woszczyńskiej coraz bliżej
nr katalogowy: 129974
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 37408
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Pierwsza polska cukrownia - część 1 The first Polish sugar factory - part 1
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 81021
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Prymat Żywiołów
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 64437
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Badania biegłości PK ICUMSA jako kryterium samooceny laboratoriów zajmujących się analityką cukrowniczą w Polsce
Krystyna Lisik
Joanna Biernasiak
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 62143
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Pierwszy zjazd cukrowników polskich
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24261
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Sprawozdanie z letniej sesji Polskiego Komitetu ICUMSA
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 78744
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Kampania 2006/2007 w Republice Czeskiej
nr katalogowy: 25765
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 72023
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Charakterystyka składu chemicznego kłaczków izolowanych z zakwaszonych roztworów cukru
Jan Iciek
Ilona Błaszczyk
Joanna Biernasiak
nr katalogowy: 64436
GAZETA CUKROWNICZA 2008-2
Modernizacja układu zabezpieczeń, statycznego wzbudzenia i monitoringu w BSO Polska S.A. (Cukrownia Glinojeck)
nr katalogowy: 33201
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Problem celowości przerobu buraków zdegradowanych termicznie
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 29345
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Wiosenny cukier z Glinojecka
nr katalogowy: 27356
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Niektóre aspekty zarabiania i gotowania cukrzyc
nr katalogowy: 35266
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Niektóre aspekty zarabiania i gotowania cukrzyc
nr katalogowy: 35265
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przegląd najważniejszych szkodników buraków cukrowych i ich zwalczanie
Danuta Wrzesińska
nr katalogowy: 29351
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Dopłaty do eksportu cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 25760
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych - Jak donosi "International Sugar Journal"
nr katalogowy: 24113
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w czwartym roku trwania reformy rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 54630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Monitoring rolnic w integrowanej ochronie roślin - możliwości wykorzystania dla przemysłu cukrowniczego
Magdalena Jakubowska
Henryk Ławiński
nr katalogowy: 70119
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce Podsumowanie reformy regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej w latach 2006/2007-2009/2010
Marcin Mucha
nr katalogowy: 51882
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of the effectiveness of a mixture of herbicides and biostimulators in the cultivation of sugar beet Ocena skuteczności mieszaniny herbicydów i biostymulatorów w uprawie buraka cukrowego
Krzysztof Domaradzki
Katarzyna Marczewska-Kolasa
Marcin Bortniak
nr katalogowy: 91329
10.15199/62.2015.5.28
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w British Sugar Overseas Polska Sp. z o.o.
Józef Klimaszewski
nr katalogowy: 35262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 51884
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 74580
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
Corrosion resistance of intermediate coatings containing micaceous iron oxide of different degree of lamellarity
PIER LUIGI BONORA
MARIA LEKKA
nr katalogowy: 44835
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 41273
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Program Comenius
Iwona Kapela
nr katalogowy: 45454
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Sugar Industry
nr katalogowy: 48680
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Produkcja buraka cukrowego w dobie kryzysu gospodarczego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 45996
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie wysokotemperaturowej osmotycznej destylacji membranowej do zatężania roztworów
Marek Gryta
nr katalogowy: 65158
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Użyteczność wysłodków buraczanych jako biopaliwa stałego w świetle analizy statystycznej wyników badań paliwowo-emisyjnych
Beata Kubik
nr katalogowy: 67255
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Kazimierz Wagnerowski - skromny, starszy Pan
Piotr Sługocki
nr katalogowy: 62146
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Substancje pomocnicze w przetwórstwie w świetle prawa paszowego UE
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 74571
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Nowe zasady handlu zagranicznego produktami sektora cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 48676
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Wykorzystanie prognozowania epidemii chwościka buraka w wyznaczaniu terminów stosowania fungicydów
Anna Majewicz
nr katalogowy: 45999
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Nowoczesność i tradycja - dwa oblicza znanej węgierskiej cukierni "SUGAR"
Leszek Truskolawski
nr katalogowy: 52424
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Znakowanie wyrobów przemysłu cukrowniczego w świetle wymogów rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 70118
GAZETA CUKROWNICZA 2013-2
Ocena zagrożenia gleb Polski mątwikiem burakowym (Heterodera schachtii Schmidt)
Agnieszka Ulatowska
Dariusz Górski
Jacek Piszczek
Renata Gaj
nr katalogowy: 76121
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Aktualny stan polskiego rolnictwa i informacje o bioenergii w Polsce i UE
Marcin Damian Kucner
nr katalogowy: 53043
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Cukrownie w Polsce - kampania 2008/2009
nr katalogowy: 41422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Teoria i praktyka z zakresu sugar confectionery - relacja ze szkolenia organizowanego przez ZDS Solingen
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 47601
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Aspekty technologiczne otrzymywania syropu z buraka cukrowego dla przemysłu spożywczego
Weronika Konka
Jan Grabka
nr katalogowy: 47480
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Z półki księgarskiej Pratima Bajpai Biobased polymers. Properties and applications in packaging
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 124454
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 85725
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Kampania 2008/2009 w BSO Polska S.A.
Mirosław Dziadowiec
nr katalogowy: 44250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Ocena cyklu życia (LCA) jako narzędzie realizacji wymagań zawartych w projekcie nowelizacji Dyrektywy 98/70/WE
ALEKSANDRA FILIP
nr katalogowy: 42352
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Wpływ warunków dygestii miazgi na wyniki obliczeń przewidywanej wydajności cukru z buraków
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 48674
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku trwania reformy rynku cukru UE
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 46000
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Preparation of adsorbents by chemical activation of sugar beet pulp with phosphoric acid Otrzymywanie adsorbentów poprzez aktywację chemiczną wysłodek z buraka cukrowego kwasem fosforowym
Maria Jasieńko-Hałat
Karina Małaszyńska
nr katalogowy: 96170
10.15199/62.2016.1.7
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Przygotowanie ekstraktów polisacharydowych pyłku chryzantemy i ich wpływ na komórki in vitro raka jelita grubego
Zhongping Fang
Rui Luo
Ming Jiang
Guangfu Jiang
Maosong Fu
Shangwu Chen
Xianghong Lai
nr katalogowy: 116812
10.15199/62.2018.10.20
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 57430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 118730
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 59059
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Ocena ekonomiczna zastosowania silników energooszczędnych
Grzegorz BADOWSKI
Jerzy HICKIEWICZ
Piotr PLUTA
nr katalogowy: 57810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 73348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Nowości w świecie słodyczy i przekąsek ISM - 2016
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 97852
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Przeróbka plastyczna mosiądzu bizmutowego CuZn38Bi2
WITOLD S. MALEC
BEATA E. CWOLEK
LUDWIK K. CIURA
ŁUKASZ J. WIERZBICKI
BARBARA A. JUSZCZYK
nr katalogowy: 53520
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 146659
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Wysokotemperaturowe charakterystyki plastyczności stopu Mg-Y-RE-Zr
Dariusz KUC
Ivo SCHINDLER
Eugeniusz HADASIK
Grzegorz NIEWIELSKI
Agata MRUGAŁA
nr katalogowy: 86592
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Właściwości elektryczne polimerowych ogniw paliwowych na bazie modyfikowanych elektrolitów
Marek MALINOWSKI
Agnieszka IWAN
Grzegorz PAŚCIAK
nr katalogowy: 86917
10.12915/pe.2014.09.20
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Wysokotemperaturowe charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
nr katalogowy: 78615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
On Fast Optimization of Quasi-Periodic Slow-Wave Structures: Application to Broadband Microwave Coupler Miniaturization
Piotr KURGAN
Sławomir KOZIEŁ
nr katalogowy: 100506
10.15199/48.2016.09.18
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Wpływ dodatku litu na charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
Tomasz MIKUSZEWSKI
Ivo SCHINDLER
nr katalogowy: 92854
10.15199/24.2015.8.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH