Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Definiowanie zrównoważonego budownictwa
Lech Czarnecki
Marek Kaproń
nr katalogowy: 49271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
OPAKOWANIE 2009-3
Technologie cyfrowe w drukowaniu zabezpieczeń
Jolanta Trzcińska
nr katalogowy: 42260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Jakość handlowa pieczywa w Polsce
nr katalogowy: 50389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
charakterystyka zbóż chlebowych uprawianych w Polsce
Paulina Karczewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 76468
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
WYPIEK PIECZYWA - TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ. Część 11.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 99135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Dyskusja i problemy wokół projektu "Promocja pieczywa wysokiej jakości"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 57887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Dwukrotny laureat Krajowego Konkursu Pieczywa "SPOŁEM" Lubelska Spółdzielnia Spożywców
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 44363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Zagospodarowanie pieczywa ze zwrotów metodą fermentacji w zakwasie
nr katalogowy: 42458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Sytuacja na rynku pieczywa
nr katalogowy: 131209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet
nr katalogowy: 12703
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
OPAKOWANIE 2006-1
Wypiek i sprzedaż pieczywa w jednym, higienicznym opakowaniu
nr katalogowy: 18087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Promocja pieczywa w Łodzi
nr katalogowy: 116893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 4.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 95032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Piec piekarski w punkcie sprzedaży detalicznej pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 50842
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Jakość handlowa pieczywa półcukierniczego wg I JHARS
nr katalogowy: 66201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wady pieczywa wynikające z jakości mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wpływ rodzaju zboża i metody prowadzenia ciasta na cechy jakościowe pieczywa
PAULNA KARCZEWSKA
ALICJA CEGLIŃSKA
JOANNA ROLCZYK ANNA RAJKOWSKA
nr katalogowy: 77117
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Drzwi otwarte w piekarniach
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 103581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czerstwienia pieczywa – czy można tego uniknąć?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148547
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 94502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Aromatic Jakościowa produkcja pieczywa
nr katalogowy: 29577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Żyto i produkcja pieczywa żytniego
nr katalogowy: 38982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Innowacyjne urządzenie do kontroli objętości pieczywa
nr katalogowy: 38052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
II Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 40323
CHŁODNICTWO 2007-4
Charakterystyka mikrofalowego rozmrażania pieczywa mieszanego
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 25580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Ulotka promująca spożycie pieczywa
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
KRPiC o cenie mąki i pieczywa
Maciej Mielczarski
nr katalogowy: 54809
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Charakterystyka dodatków technologicznych spowalniających tempo czerstwienia pieczywa
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 73903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Wyniki kontroli jakości i prawidłowości oznakowania pieczywa, ciast o przedłużonej trwałości oraz bułki tartej
nr katalogowy: 47771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Działania promujące spożycie pieczywa realizowane przez Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 67403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Diamant Polska Sp. z o.o. - Naturalny Przyjaciel Piekarza i Cukiernika!
nr katalogowy: 53353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Skąd się biorą dziury w chlebie?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 52408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Zmiany cen pieczywa w latach 1994-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 68225
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Konsumpcja pieczywa w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 36570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
"Promocja pieczywa wysokiej jakości - kontynuacja"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 73946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o pieczywie Zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 83755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Sytuacja na rynku pieczywa
nr katalogowy: 131209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Duże pory w miękiszu pieczywa Przyczyny tej wady i sposoby zapobiegania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 86233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Stan i prognoza rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 79005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Dlaczego musimy jeść chleb
nr katalogowy: 12773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Promocja pieczywa wysokiej jakości - kontynuacja
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 66742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Biokonserwacja pieczywa dzięki zastosowaniu zakwasu
Anna Diowksz
nr katalogowy: 4831
OPAKOWANIE 2004-2
Nowy sposób pakowania pieczywa pappadum przez firmę Patak's
nr katalogowy: 3129
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Sprzedaż obwoźna pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 19204
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
W małej piekarni
Robert Murmiłło
nr katalogowy: 64103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O jakości pieczywa i Wiejskim Bochenku
nr katalogowy: 49812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Znaczenie substancji dodatkowych w produkcji pieczywa
ALICJA KAWKA
nr katalogowy: 13970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Znaczenie substancji dodatkowych w produkcji pieczywa
ALICJA KAWKA
nr katalogowy: 13970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Piekarzu, czy wiesz, że... w wielu piekarniach kierownicy nie wiedzą jak sprawdzić rzeczywistą wydajność pieczywa? Jak zatem rozliczają wykonaną produkcję? Skąd mają wiedzę na temat autentycznego zysku zakładu?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 112486
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Promocja mąki i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 57886
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Zwiększenie produkcji i konsumpcji mąk i pieczywa całoziarnowego - promowane przez PZPRZ
nr katalogowy: 72181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Jakość pieczywa w ocenie GIJHARS - przewaga piekarni nad hipermarketami
nr katalogowy: 22141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coraz wie˛cej graczy na rynku pieczywa
nr katalogowy: 19288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Rynek pieczywa w 2010 r.
nr katalogowy: 4801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wzbogacanie wartości żywieniowej pieczywa
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4765
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Sprawozdanie z panelu dyskusyjnego przetwórców zbóż na Targach POLAGRA 2004
Roman Jurga
nr katalogowy: 6451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Czerstwienie pieczywa
Anna Szajewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 4795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Otworzyć minipiekarnię...
nr katalogowy: 131984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Prawie wszystko o produkcji mąk całoziarnowych (razowych)
nr katalogowy: 58121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Puratos. Płynne polepszacze do pieczywa
nr katalogowy: 4931
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Polepszacze jakości pieczywa - działanie i zakres stosowania
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Czas na rehabilitację pieczywa pszennego
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55874
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Niewielki wzrost produkcji mąki, pieczywa i przetworów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 20151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Gorąca linia. Wykorzystanie niesprzedanego pieczywa - to ciągły problem
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 18992
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Punkty sprzedaży detalicznej pieczywa
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Spożycie pieczywa a zdrowie społeczeństwa
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 64976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Promocja wyrobu = promocja miasta i regionu
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jeść czy nie jeść pieczywa? Oto jest pytanie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Gluten na zdrowie
nr katalogowy: 116341
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Mała piekarnia czy punkt sprzedaży pieczywa - podstawowe wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 105332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Ukierunkowany wzrost jakości produktów poprzez systemy chłodnicze
nr katalogowy: 115184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Konsumenci w U SA oczekują wydłużonej świeżości pieczywa
nr katalogowy: 109912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Walory żywieniowo-zdrowotne wzbogacanego pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
NOWOŚCI
nr katalogowy: 43756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Informacja o wartości odżywczej pieczywa bez opakowania - czy konieczna?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 89097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe warianty pieczywa ProBody odpowiedzią na potrzeby różnych grup konsumentów
nr katalogowy: 133286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Czerstwienie pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 76469
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Wpływ opakowania na jakość i trwałość pieczywa
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
Krzysztof Leszczyński
Piotr Witulski
nr katalogowy: 4867
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Jakość i trwałość pieczywa pakowanego w MAP
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 85830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 122755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Piekarzu, czy wiesz, że... pieczywo na zakwasie, które obecnie jest lansowane jako najzdrowsze (zresztą słusznie), nie zawsze powinno się tak nazywać?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 122154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Na czym polega technologia produkcji smacznego pieczywa razowego?
nr katalogowy: 144325
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
O promocji pieczywa
Maciej Mielczarski
nr katalogowy: 54414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Lantmännen Unibake – miliard bułek rocznie
nr katalogowy: 137869
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Smacznie opakowane
Henryk Mruk
nr katalogowy: 70289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czynności poprzedzające wypiek
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Jasny chleb z mąki żytniej
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 145832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Piekarze i młynarze do MRiRW
nr katalogowy: 61378
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Dziwactwa w modzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 102744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Kalejdoskop nowości. Marketingowym okiem...
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 138279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 49801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Targi HERT
nr katalogowy: 45430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Promocja pieczywa - jednym z najważniejszych celów organizacji branżowych organizacji młynarskich we wszystkich krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 44458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 103576
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Otworzyć minipiekarnię...
nr katalogowy: 131984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Przeprowadzka "Mamuta"
nr katalogowy: 27064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Chleb Proteinowy firmy ULDO nowością na polskim rynku pieczywa
nr katalogowy: 66750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Wpływ modyfikowanej atmosfery na jakość i trwałość pieczywa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 62783
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
WYPIEK PIECZYWA Część 10.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 98564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Znakowanie pieczywa
nr katalogowy: 32760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
II Konferencja Piekarska - "Chleb a nasze zdrowie"
nr katalogowy: 38730
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Producenci pieczywa w Polsce
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 36571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Zużycie drożdży w piekarni
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 29569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Kondycjonowanie pieczywa przeznaczonego do krojenia i pakowania
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 28968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Technologia gwarantująca najwyższą jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 36579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Drobne pieczywo pszenne
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 35898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wpływ dodatku rozdrobnionej mąki żytniej na jakość pieczywa
nr katalogowy: 34890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Marki pieczywa bardzo popularne
nr katalogowy: 25604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Ekspedycja pieczywa bez zbędnej biurokracji
nr katalogowy: 25206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Polepszacze jakości pieczywa -działanie i zakres stosowania
nr katalogowy: 24131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Ile wody w pieczywie?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 74637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Korzyści dla środowiska i konsumenta wynikające z uprawy żyta
nr katalogowy: 124778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Ziarno pełne zdrowia
nr katalogowy: 82308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Laureat II Krajowego Konkursu Pieczywa PSS "Jedność" w Częstochowie Tradycja i nowoczesność
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 44519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowoczesna piekarnia w starym opakowaniu
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 43749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Badania relogiczne pszennej mąki razowej
nr katalogowy: 41566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
My wiemy jak... Targi HERT
nr katalogowy: 47777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jeść czy nie jeść pieczywa? Oto jest pytanie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 101143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Stan obecny i prognozy rozwoju polskiego piekarstwa
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 64961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Dodatek mąki żytniej modyfikowanej przez obróbkę cierną do ciasta żytniego poprawia niektóre cechy pieczywa
nr katalogowy: 32430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
"Co to jest dobry chleb i jak go lansować"
Marta Stus
nr katalogowy: 31364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Chleb coraz droższy
Marta Stus
nr katalogowy: 30208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Chleb aromatyczny
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 27788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Dobra jakość pieczywa - stwierdza IJHARS, znacznie gorzej ze znakowaniem
nr katalogowy: 38985
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zmniejszenie ilości soli a jakość wypieku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 37739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
EU-FRESHBAKE - europejski projekt dotyczący optymalizacji technologii odroczonego wypieku pieczywa
Marek Sikora
nr katalogowy: 36572
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Jakość pieczywa nadal krytykowana
Marta Stus
nr katalogowy: 35893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Jak reklamować pieczywo?
nr katalogowy: 34885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady dobrego wypieku (cz. I)
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 25603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Produkcja pieczywa ekologicznego w Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej "Fawor" w Poznaniu
Maria Ślęzak
nr katalogowy: 25198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Sporządzanie ciast - Cz. II. Mieszenie ciast
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 23334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH