Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zdrowa słodycz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 82377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Zmiany dyrektyw w sprawie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 46496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Piwo bezalkoholowe a opłata od środków spożywczych
Dawid Siedlecki
nr katalogowy: 147563
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
Substancje barwiące włosy
JOANNA RUTOWICZ
nr katalogowy: 27128
OPAKOWANIE 2008-10
Bakteriocyny jako składniki opakowań o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 38589
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Rola wybranych substancji smakowych i aromatyzujących
Halina Makała
nr katalogowy: 59065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
AURA 2010-6
Kosmetyki ekologiczne - od uprawy do gotowego produktu
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 52186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
AURA 2013-7
Ostoja Przyrody Kodiak - Szmaragdowa Wyspa
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 77705
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Guma
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 112254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Otrzymywanie pigmentów cynkowo-kobaltowych o dużym stopniu rozdrobnienia na nośniku krzemionkowym
JAN BŁASZCZAK
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
nr katalogowy: 105908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Abstrakty konferencji ANTYKOROZJA 2024
nr katalogowy: 149436
AURA 2014-5
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Mariusz Dudziak
Edyta Burdzik
nr katalogowy: 84521
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Ilościowe oznaczanie niebezpiecznych substancji chemicznych w tekstyliach - pestycydy
Agnieszka Lisiak-Kucińska
nr katalogowy: 102202
10.15199/60.2016.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Perspektywy stosowania aromatów dymu wędzarniczego w żywności
JOANNA GAJDA –WYRĘBEK
nr katalogowy: 148722
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
KARAGENY - SUBSTANCJE KSZTAŁTUJĘCE TEKSTURĘ PRZETWORÓW MIĘSNYCH
Ryszard Kowalski
Jolanta Malczak-Solińska
nr katalogowy: 42885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Regulacje prawne dotyczące stosowania syntetycznych czynników chłodniczych
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 42487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Syntetyczne czynniki chłodnicze przegląd regulacji prawnych
Urszula Stęplewska
Krzysztof Maćkowiak
Paweł Kuleta
nr katalogowy: 47073
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Energia zielona, emisje CO2
HENRYK DRECHNOWICZ
nr katalogowy: 63988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Badania zmian powierzchniowych powłok z dodatkiem cieczy jonowych
Joanna Kowalik
Anna Zalewska
nr katalogowy: 58896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Analiza elementarna osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni ścieków woj. pomorskiego
Arkadiusz Ostojski
nr katalogowy: 45662
AURA 2010-5
Kosmetyki ekologiczne - nie kaprys, ale konieczność
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 51905
OPAKOWANIE 2016-5
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem wybranych bakterii Gram-dodatnich oraz Gram-ujemnych
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98747
10.15199/42.2016.5.1
OPAKOWANIE 2022-10
Jak wyeliminować z użycia szkodliwy plastik
nr katalogowy: 140205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Nowe rozporządzenie w sprawie dodatków do żywności a koncentraty barwiące EXBERRY
nr katalogowy: 50745
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Kto się boi lnu?
nr katalogowy: 78231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Coal-water mixtures as an alternative fuel. Mieszaniny wodno-węglowe (CWL) jako paliwo alternatywne
Anita Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
Paweł Staroń
nr katalogowy: 75934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Będą zmiany na unijnej liście substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźm
nr katalogowy: 61883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Ammonium ionic liquids containing an ester group as stored product insect antifeedants Amoniowe ciecze jonowe zawierające grupę estrową jako deterenty pokarmowe owadów magazynowych
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
Filip Walkiewicz
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 86579
10.12916/przemchem.2014.1632
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-11
Analiza koncepcji modernizacji gminnej oczyszczalni ścieków wykorzystującej metody naturalne: studium przypadku
Zbigniew Mucha
Jerzy Mikosz
Marzena Mucha
nr katalogowy: 110769
10.15199/17.2017.11.2
naturalne metody oczyszczania
modernizacja
osad czynny
Lemna Streszczenie
natural treatment methods
modernization
activated sludge
Lemna
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Reputacja znaków E
nr katalogowy: 65900
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Autoklawizowany beton komórkowy - ekologiczny materiał budowlany
Bogumiła Górska
Piotr Gębarowski
nr katalogowy: 64808
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Naturalne dodatki i ich działanie przeciwdrobnoustrojowe
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 89081
AURA 2021-10
Promieniowanie oraz hałas w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
nr katalogowy: 133682
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-3
Rodzaje i charakterystyka kamieni (cz. 2)
Sławomir Chłądzyński
Romuald Skrzypczyński
nr katalogowy: 54550
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Postęp w poznawaniu chemicznych zależności między roślinami a owadami
JURAJ HARMATHA
JAN NAWROT
nr katalogowy: 108114
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Aromaty dymu wędzarniczego
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 84431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ dodatku pochodnych poliheksametylenoguanidyny na masowy wskaźnik szybkości płynięcia oraz podatność na biodegradację kompozytów polilaktydowych
Agnieszka Richert
Maciej Walczak
nr katalogowy: 70097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Substancje biologicznie czynne w surowcu jajczarskim, ich znaczenie biomedyczne oraz technologiczne możliwości otrzymywania na skalę przemysłową
Agnieszka Sosnowska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski*
Fabiola Bubel
nr katalogowy: 59916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Separation and identification of biologically active compounds from algae and their use in nutrition of plants. Wyodrębnienie i identyfikacja substancji biologicznie czynnych z glonów oraz ich zastosowanie w żywieniu roślin
Bogusława Górka
Jacek Lipok
Piotr P. Wieczorek
nr katalogowy: 77352
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Przemysł lotniczy w Polsce wobec wprowadzenia Rozporządzenia REACH***
Andrzej Krześlak
Krzysztof Raga
Andrzej Sobkowiak
nr katalogowy: 98937
10.15199/62.2016.6.3
AURA 2012-5
Mineralny wszechświat wulkanów
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 67549
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Aromaty naturalne przepisy prawne i zasady znakowania
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 102264
10.15199/65.2016.11.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-1
Konferencja online Click-Watch-Talk 3.0 dla branży materiałów kompozytowych
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 136545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
AURA 2019-2
Metabolizm wtórny porostów jako źródło potencjalnych związków przeciwgrzybicznych
Łukasz Furmanek
nr katalogowy: 118523
10.15199/2.2019.2.2
porosty
metabolity wtórne
związki przeciwgrzybiczne
naturalne substancje antybiotyczne
lichens
secondary metabolites
antifungal compounds
natural antibiotic substances
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-20
Ekologiczne materiały budowlane
Przemysław Brzyski
nr katalogowy: 79821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-13
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 45223
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Characteristics of adsorbents used to remove petroleum contaminants from soil and wastewater Charakterystyka adsorbentów stosowanych do usuwania zanieczyszczeń ropopochodnych z gleby i ścieków
Wilhelm J. Tic
Piotr M. Pijarowski
nr katalogowy: 90060
10.15199/62.2015.3.7
OPAKOWANIE 2015-5
Aktywność antymikrobiologiczna olejku cynamonowego i olejku eterycznego z chińskiego piołunu stanowiącego składniki aktywnej emulsji powłokotwórczej nanoszonej na celulozowe materiały opakowaniowe
QIHAO TAN
PATRYCJA SUMIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 91361
10.15199/42.2015.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-4
Z DZIAŁALNOŚCI STOWARZYSZENIA SEP
nr katalogowy: 9045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-4
Rynki
nr katalogowy: 2270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Zgrane trio
DG
nr katalogowy: 4042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
W aromatycznym dymie
nr katalogowy: 4036
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-9
Międzynarodowe Sympozjum ISPSD'05
S.Januszewski
nr katalogowy: 9137
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
Biomateriały w ortopedii
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 5454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Konsumenci produktów mleczarskich
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 22425
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Zakłopotany organ państwowy
J. Knyziak
nr katalogowy: 220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Use of natural sorbents for removal of heavy metal ions Zastosowanie sorbentów naturalnych w procesie usuwania jonów metali ciężkich
Dorota Kołodyńska
Marzena Gęca
Zbigniew Hubicki
nr katalogowy: 105745
10.15199/62.2017.5.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of benzoic and cinnamic acid derivatives in fruits from Rosaceae family plants Analiza zawartości wybranych pochodnych kwasu benzoesowego i cynamonowego w owocach roślin z rodziny Rosaceae
Małgorzata Olek
Jakub Dziedzic
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 99659
10.15199/62.2016.7.26
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-2-3
Recenzje - Tadeusz Łuba - Synteza układów logicznych
Bogdan Zbierzchowski
nr katalogowy: 19713
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-10
Technika radia programowalnego
R. J. KATULSKI
A. MARCZAK
J. STEFAŃSKI
nr katalogowy: 5785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Czy intensywnie pracując mamy szansę na zdrowe odżywianie się?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116908
AURA 2024-11
Jak wygląda sytuacja w Polsce?
Tomasz MARCZEWSKI
nr katalogowy: 151514
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Standaryzacja modelowych badań procesu filtracji zawiesin
JÓZEF KABAŁA
nr katalogowy: 107715
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Properties of chemical agents used for cleaning industrial surfaces Właściwości użytkowe preparatów stosowanych do oczyszczania powierzchni po awariach przemysłowych
Katarzyna Radwan
Joanna Rakowska
Zuzanna Ślosorz
Bożenna Porycka
nr katalogowy: 81961
10.12916/przemchem.2014.58
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Poziom bezpieczeństwa i czynniki kształtujące środowisko pracy
Izabella NOWA KOWSKA
nr katalogowy: 57417
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Rozwój firmy Solenis odpowiada trendom panującym w branży i wymaganiom klientów
nr katalogowy: 121922
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
OPAKOWANIE 2013-7
Technologia produkcji opakowań z zastosowaniem farb i lakierów zapachowych
SVITLANA HAVENKO
OLENA KOTMALOVA
PAVLO PETRYK
nr katalogowy: 77732
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
TECHNIKA SENSOROWA- Nowoczesne sensory - moduły edukacyjne
Z. Niedbała
D. Węglarska
M. Węglarski
nr katalogowy: 996
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-5
Nowe możliwości procesów przeróbki plastycznej w warunkach wymuszonej drogi odkształcenia
GROSMAN F.
PAWLICKI J.
nr katalogowy: 9916
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Przeglądarka kosztorysów na urządzenia mobilne
nr katalogowy: 94205
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-6
Wodoszczelne modyfikowane nanocząsteczkami materiały powłokowe o właściwościach bakteriostatycznych
STEFAN BRZEZIŃSKI
MAREK JASIORSKI
KRZYSZTOF MARUSZEWSKI
MARIAN ORNAT
nr katalogowy: 21753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Szczególne właściwości wyróżniające wody naturalne - mineralne i źródlane
T. Latour
nr katalogowy: 20577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-9
Seminarium polsko-niemieckie nt. katastru i wyceny nieruchomości w Niemczech
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 18701
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Fotele Toyoty z kinetycznymi poduszkami
nr katalogowy: 144458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-5
Elektrody z węgla szklistego oraz z platyny otrzymane metodą PLD dla barwnikowych ogniw fotowoltaicznych
Michał Górski
Katarzyna Siuzdak
Maciej Sibiński
nr katalogowy: 76544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. II)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek Politechnika Łódzka
nr katalogowy: 69081
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-2
Dyskowe generatory elektryczne z magnesami trwałymi ferrytowymi i neodymowymi dla małej energetyki
Victor V. Grebenikov
Piotr Szymczak
Rostislav R. Gamaleja
Maksim V. Pryjmak
nr katalogowy: 82277
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
50 lat temu- Geneza, budowa i kampania rozruchowa Cukrowni Werbkowice
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 77887
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Laborant, kierownik laboratorium, cz. 1
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
KARAGENY JAKO SKŁADNIK preparatów funkcjonalnych
Justyna Osiecka
Adam Kostecki
Lech Adamczak
nr katalogowy: 142887
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Półsyntetyczne wypełniacze w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 60526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Substancje endokrynnie aktywne. Występowanie, zagrożenia i metody ich oznaczania
Małgorzata Szewczyńska
Elżbieta Dobrzyńska
nr katalogowy: 112283
10.15199/62.2018.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Kwas ferulowy. Właściwości, oznaczanie i zastosowanie w przemyśle kosmetycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Anna Przybylska
Danuta Kurasiak-Popowska
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 110066
10.15199/62.2017.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Evaluation of agricultural and animal origin waste-to-energy technologies and the environmental impact of their co-firing with fossil fuels Ewaluacja energetycznego wykorzystania substancji odpadowych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego oraz wpływu na środowisko procesów ich współspalania z paliwami kopalnymi
Andrzej J. Wandrasz
Krzysztof Pikoń
Magdalena Bogacka
nr katalogowy: 93589
10.15199/62.2015.9.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-1
Płytki imitujące materiały naturalne
Maria Tyniec
nr katalogowy: 33801
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-3
Tribologiczne właściwości kompozytów zbrojonych mieszaniną cząstek ceramicznych i węgla szklistego
JERZY MYALSKI
JAKUB WIECZOREK
JÓZEF ŚLEZIONA
ANNA DOLATA-GROSZ
MACIEJ DYZIA
nr katalogowy: 10041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Wiewiórka z wegańskim lukrem
nr katalogowy: 149864
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-5
Zastosowanie adaptogenów w medycynie regeneracyjnej
CLAUDIA GARBOWSKA
OLIWIA GRZYWACZ
WIKTORIA WRZESIŃSKA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 151198
10.15199/28.2024.5.1
adaptogeny
substancje bioaktywne
fitoterapia
adaptogens
bioactive substances
phytotherapy
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Nowe książki
nr katalogowy: 34387
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Pomiar kapitału intelektualnego miasta
Jan Amir FAZLAGIĆ
nr katalogowy: 35543
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-7
Analiza resztek informacji w glajchszaltowanych ciągach obserwacji GPS sieci EPN
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
nr katalogowy: 69043
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-9
Co to znaczy "Oparty na wiedzy"?
Amir Jan FAZLAGIĆ
nr katalogowy: 29549
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Bezprzewodowe sieci transmisji danych w zastosowaniach sensorowych
JACEK STĘPIEŃ
KONSTANTY MARSZAŁEK
nr katalogowy: 35701
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Nowe inwestycje w Browarze Zamkowym w Raciborzu
nr katalogowy: 131443
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Opracowanie metody estryfikacji kwasów stearynowego i oleinowego alkoholami 2-etyloheksylowym i decylowym
STANISŁAW ROPUSZYŃSKI
EDWARD MULARCZYK
GRAŻYNA MATACZYŃSKA
nr katalogowy: 107265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Wśród książek
inż. Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 32153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Supermarkety i Krahelska
Robert Kozela
nr katalogowy: 29776
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Perspektywy rozwoju technologii produkcji bioetanolu z surowców skrobiowych
WŁODZIMIERZ GRAJEK
MAŁGORZATA GUMIENNA
MAŁGORZATA LASIK
ZBIGNIEW CZARNECKI
nr katalogowy: 39043
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Zarządzanie jakością a rozwój innowacji na rynku opakowań
Agnieszka KAŃCZUKOWSKA-STADNIK
nr katalogowy: 38309
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Retencja kontrolowana
Maria Bogacz-Rygas
nr katalogowy: 25814
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-1
Perlit ekspandowany - wykorzystanie unikalnych właściwości w systemie dociepleń dla indywidualnych inwestorów
Adam Buchelt
nr katalogowy: 23652
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Reforming metanu ditlenkiem węgla
JACEK MICHAŁ RYNKOWSKI
nr katalogowy: 28708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Po fali zwolnień nadeszła fala rekrutacji w branży HoReCa
nr katalogowy: 138211
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-12
Historia i doświadczenie zobowiązują - 36 lat JM-TRONIC na rynku energetycznym
nr katalogowy: 111132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-6
Czy środowisko naturalne da szansę branży papierniczej
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 18870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Fluorowane gazy cieplarniane nowe obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115589
10.15199/65.2018.8.4
f-gazy
certyfikacja
obowiązki i kary
f-gas
certification
obligations and penalties
AURA 2019-10
Sorbenty do odsiarczania biogazu na osnowie związków żelaza. Cz. 1. Rudy darniowe
Magdalena Szymczak
Kamila Płacheta
Andrzej Żarczyński
Marcin Zaborowski
nr katalogowy: 123000
10.15199/2.2019.10.2
biogazownie
ruda darniowa
siarkowodór
odsiarczanie biogazu
biogas plants
bog iron ore
hydrogen sulphide
biogas desulphurization.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Niektóre instalacje systemowe na rynkach europejskich
Michał SEMENIUK
Jacek LECHECKI
Dariusz ŻMUDZIN
nr katalogowy: 33440
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Egipt - kraj słońca i bawełny
nr katalogowy: 32879
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Pomiary charakterystyk anten w strefie bliskiej
SYLWESTER PYSZAK
MARIAN WNUK
nr katalogowy: 32122
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Metoda wykrywania uszkodzeń parametrycznych w układach tranzystorowych
MICHAŁ TADEUSIEWICZ
STANISŁAW HAŁGAS
PIoTR SIDYK
nr katalogowy: 31079
AURA 2007-10
Jedyne w swoim rodzaju miasto Craco
MAŁGORZATA FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 30454
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Niektóre aspekty zastosowań nanotechnologii w przemyśle włókienniczym
MIROSŁAW POLIPOWSKI
nr katalogowy: 29423
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH