Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 129188
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Alfa. Przyszłe pokolenie konsumentów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 146306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Triki Marketingowe
nr katalogowy: 70288
OPAKOWANIE 2023-11
Uszlachetnianie opakowań – jak robić to dobrze?
nr katalogowy: 146020
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w europejskim piekarstwie
nr katalogowy: 52409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Nowe segmentacje rynku konsumentów i nowe strategie zakupowe
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 141115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
EXBERRY Żywność Barwiąca to spełnienie oczekiwań konsumentów
nr katalogowy: 67222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Trendy konsumenckie w świecie gastronomii
nr katalogowy: 108505
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Bezpieczne i trwałe powłoki dekoracyjne do wnętrz
nr katalogowy: 2816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Aspekty produkcji wyrobów mięsnych typu light
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 75372
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Rynek żywności wygodnej w Polsce
MICHAŁ KOCISZEWSKI
nr katalogowy: 30670
OPAKOWANIE 2012-8
Opakowania do artykułów higieny osobistej warte 41 mln dolarów
nr katalogowy: 70237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Nowe prawo konsumenckie
Marta Stus
nr katalogowy: 33749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Wdrażanie prawa unijnego
Anna Maria Szerenos
nr katalogowy: 30486
OPAKOWANIE 2016-6
Kotkamills- produkty z tektury wielowarstwowej
nr katalogowy: 99081
OPAKOWANIE 2008-10
INTERPLASTICA Moskwa w 2009 roku w kursie wzrostu
nr katalogowy: 38588
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
OPAKOWANIE 2012-2
Kolor a kulturowa tożsamość opakowania
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 65821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Konsument stuprocentowo ponowoczesny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 118418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Starpap – firma godna zaufania
nr katalogowy: 131077
OPAKOWANIE 2014-11
Ocena cyklu życia produktu korzystna dla środowiska
VESA PUOSKARI
nr katalogowy: 87893
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Starpap – firma godna zaufania
nr katalogowy: 131077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Nowe przestrzenie, świeże pomysły na biznes
nr katalogowy: 69595
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Prezentacja Freescale w Warszawie
nr katalogowy: 61179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Cukiernia na lato
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 76273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kryzys nie oszczędza browarów. Co dalej z polskim piwem?
nr katalogowy: 142850
OPAKOWANIE 2014-9
Opticom ustala hierarchię producentów i marek tektury opakowaniowej
nr katalogowy: 86699
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Żywność, żywienie a zdrowie
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 44689
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Prace Zarządu i Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 44457
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Papiery higieniczne: ograniczenie wykorzystania mocy produkcyjnych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 42440
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Cztery strefy zabawy
nr katalogowy: 57008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Przyszłość piwa warzy się dziś
nr katalogowy: 121517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Kolejne spotkanie w ramach projektu COST Action
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148941
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-5
Nieliniowa analiza sprężystego zachowania się pianek
Romańska J.
Korbel K.
Pęcherski R.
nr katalogowy: 20932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Certyfikacja dobrowolna wyrobów na znak bezpieczeństwa "B"
Janusz LEŚNIEWSKI
nr katalogowy: 41784
OPAKOWANIE 2016-3
Trendy w projektowaniu opakowań a ochrona prawna
nr katalogowy: 98007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Piwne trendy konsumenckie 2020-2021. Wyniki badań prowadzonych podczas kursów degustacyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 134181
OPAKOWANIE 2024-6
IPACK Strong Pro: doskonały wybór dla ekologicznych rozwiązań opakowaniowych
nr katalogowy: 149295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Trendy: naturalne aromaty i ekstrakty roślinne
nr katalogowy: 98608
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
OPAKOWANIE 2012-2
Drinksplus, czyli napoje o wartości dodanej
nr katalogowy: 65814
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy kawiarniane w Polsce
nr katalogowy: 145174
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Recenzja monografii „Zachowania konsumentów...”
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 139521
AURA 2022-6
„Krótki kurs zachowania zwierząt”
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 137946
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Promocja ciepła sieciowego jako wyraz zachowania rynkowego
MAREK DEC
nr katalogowy: 30154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zachowania konsumentów na rynku cukru i wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 27072
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Napoje na bazie piwa - innowacyjna kategoria wzrostu na rynku piwa
nr katalogowy: 57195
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Globalne badania ujawniają aktualne trendy żywieniowe
nr katalogowy: 98604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Cydr wreszcie bez akcyzy?
nr katalogowy: 150453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
"Młynarstwo tradycyjne - wczoraj, dziś, jutro. Problemy zachowania ginącego dziedzictwa" - międzynarodowa konferencja w C horzowie - retrospekcje
nr katalogowy: 92755
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
CES - nowości w Las Vegas
nr katalogowy: 82631
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów (cz. III)
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 83161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podążamy za trendami
nr katalogowy: 69073
OPAKOWANIE 2011-4
"Sukces opakowany - dlaczego puszka?"
SŁAWOMIR ŻUREK
nr katalogowy: 59280
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Różnica między wypadkiem przy pracy a w czasie podróży służbowej
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 114870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Recenzja monografii „Zachowania konsumentów...”
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 139521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Ranking wartości marek
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 66713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w piekarstwie
nr katalogowy: 52410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Targi BrauBeviale 2023. Cz.2. Przegląd wybranych ofert
nr katalogowy: 147562
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Psychologiczne aspekty prowadzenia przetargów w zamówieniach publicznych
Stanisława MIELIMĄKA
nr katalogowy: 48733
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Wymagania norm na zaprawy murarskie
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 51454
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Patologiczne zachowania pracowników w aspekcie jakości środowiska pracy
Dawid SZOSTEK
nr katalogowy: 97118
10.15199/47.2016.3.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wnioski z badań stosunku opinii publicznej do żywności modyfikowanej genetycznie
nr katalogowy: 40833
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Badania przemysłowe oraz modelowanie matematyczne kształtowania się menisku stali i ciekłego żużla w krystalizatorze do ciągłego odlewania wlewków płaskich
Marcin BIELNICKI
Jan JOWSA
Piotr PRZEGRAŁEK
nr katalogowy: 102669
10.15199/24.2016.11.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
W jaki sposób kadra kierownicza powinna kształtować bezpieczne zachowania pracowników?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 138226
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Mocowanie próżniowe
nr katalogowy: 2229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Magazynowanie produktów świeżych
P. Broniecki
nr katalogowy: 14893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Ekologia a opakowanie
A. Piotrowicz
nr katalogowy: 14874
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Ocena bezpieczeństwa pożarowego elewacji
Michał Wieczorek
Krzysztof Nosal
nr katalogowy: 122908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Przyszłość marketingu - dokąd zmierzamy
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 122165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Burza w mózgu
Ewa Górska
nr katalogowy: 18123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Kompetencje menedżera. Cz. 3. Społeczne kompetencje menedżera (2)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Kompetencje menedżera. Cz. 3. Społeczne kompetencje menedżera (2)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128988
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Czystość krok po kroku
nr katalogowy: 12121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XIX)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12091
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Gdzie uzyskać tytuł technika bhp
nr katalogowy: 8037
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Gdzie uzyskać tytuł technika bhp
nr katalogowy: 7994
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-2
Struktura organizacyjna w konecpcji TQM
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 18232
GOSPODARKA WODNA 2004-4
Jan Winter-Wpływ statku na drogę wodną
nr katalogowy: 1838
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Konduktometryczne określanie gęstości mleka wapiennego
M. Ludwicki
nr katalogowy: 16592
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Doświadczenie i rozwaga-cechy dobrego kierowcy
Jadwiga Bąk
nr katalogowy: 8103
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Instytut Transportu Samochodowego
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 378
AURA 2005-10
GOSPODARKA ODPADAMI KOMUNALNYMI W KRAKOWIE
Tadeusz Trzmiel
nr katalogowy: 8526
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Wyjątkowy § 4 art. 42 k.p.
joa
nr katalogowy: 7918
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jak usprawnić recykling tektury falistej
nr katalogowy: 130576
SZKŁO I CERAMIKA 2004-1
Przegląd patentów zgłoszonych w Urzędzie Patentowym RP
nr katalogowy: 7423
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Systemy Bestmanna - nowoczesne, ekologiczne, skuteczne
L. Iwanowski
nr katalogowy: 2650
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
ABC marketingu. Zachowania nabywców i segmentacja
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12667
AURA 2005-2
LASY I OCHRONA ŚRODOWISKA - UKŁAD SYMBIOZY
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 8361
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jak usprawnić recykling tektury falistej
nr katalogowy: 130576
OPAKOWANIE 2006-11
Materiały drzewne w opakowaniach
Aleksandra Szostak
Ewa Ratajczak
nr katalogowy: 21911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
nr katalogowy: 7043
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-3
Symulacyjne pomiary geodezyjne z wykorzystaniem projekcji optycznej
Kazimierz Ćmielewski
Krzysztof Kowalski
nr katalogowy: 12207
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-10
Janusz IGIELSKI - Analiza zachowań hamulców elektromagnetycznych ciernych w warunkach nieustalonych
Janusz IGIELSKI
nr katalogowy: 21961
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Badania elementów prefabrykowanych z zastosowaniem stali o podwyższonej ciągliwości w gatunku B500SP
nr katalogowy: 17502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Korelacja między wskaźnikami oceny alweograficznej a ekstensograficznej
Danuta ABRAMCZYK
Sylwia STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XXII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12174
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-6
Elektrochemiczna spektroskopia impedancyjna w badaniu korozji stopu Fe78Si9B13
D. Szewieczek
O. Baron
G. Nawrat
nr katalogowy: 10883
AURA 2006-11
TAJEMNICE ZDROWIA SIŁA SPRAWCZA ZACHOWANIA…
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21396
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Wrażliwość w układach trójfazowej kompensacji pasywnej
Dawid Buła
Marcin Maciążek
Marian Pasko
nr katalogowy: 21142
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-5
Własności fizyczne brykietowanych zasypek krystalizatorowych
NOWACKI K.
LIS T. KANIA H.
SIWIEC G
nr katalogowy: 16968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Piekarzu, czy wiesz, że... kwas piekarski nie zawsze jest wystarczająco i właściwie zakwaszony? Jak osiągnąć dobry rezultat i jaki to ma wpływ na jakość wyrobu końcowego?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 110814
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
OPAKOWANIE 2020-3
Kemira kreśli wizję przyszłości opakowań
nr katalogowy: 125534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Podsumowanie 2016 r. i wyzwania na 2017 r. w ocenie organizacji branżowych
Julian Pawlak
nr katalogowy: 103476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92036
OPAKOWANIE 2021-6
Opakowania pomogą ochronić zagrożone ekosystemy
nr katalogowy: 132229
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Wpływ wybranych parametrów włókien decydujących o jakości formowanych przędz
T. Jackowski
D. Cyniak
J. Czekalski
nr katalogowy: 19957
AURA 2006-3
KOŚCIÓŁ ŚW. SEBASTIANA WSTRZELCACH WIELKICH I JEGO WŁASNOŚCI AKUSTYCZNE
Zbigniew Engel
Krzysztof Kosała
nr katalogowy: 16007
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-11
Produkt i opakowanie
nr katalogowy: 72373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Temperament i osobowość a motywowanie pracowników
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 132064
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Poziom stężenia dwutlenku węgla w magazynie zbożowym wskazuje na aktywność szkodników
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Poziom stężenia dwutlenku węgla w magazynie zbożowym wskazuje na aktywność szkodników
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128429
GAZETA CUKROWNICZA 2006-12
Zachowania współczesnych konsumentów na rynku cukru i produktów cukierniczych w Polsce
M. Piekut
nr katalogowy: 22711
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Wpływ warunków wykonania oznaczania na wynik oceny farinograficznej i alweograficznej ziarna pszenicy i mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6327
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-4
Wybrane zagadnienia Teologicznego zachowania się drutów ze stopu AlMgSi w warunkach zmiennego naprężenia i temperatury
Smyrak B.
Knych T.
Mamala A.
nr katalogowy: 15008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Higiena transportu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 94486
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Technologie informacyjne w predykcji pogodowych zagrożeń w ruchu drogowym
Andrzej W. Mitas
Marcin Bernaś
Marcin Bugdol
Artur Ryguła
nr katalogowy: 65215
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-10
Problem nieświadomości użytkownika jako koszt usługi przenoszenia numerów
Ewa Galewska
nr katalogowy: 63472
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Zaprawy tynkarskie do murów wg PN-EN 998-1
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 54330
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12
Modernizacja, rozwój oraz możliwości zachowania zdolności przesyłowych układu sieci gazowej wysokiego ciśnienia w płd.-wsch. części krajowego systemu przesyłowego cz. II
MACIEJ HIRSZ
nr katalogowy: 22687
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-10
Modernizacja, rozwój oraz możliwości zachowania zdolności przesyłowych układu sieci gazowej wysokiego ciśnienia w południowo-wschodniej części krajowego systemu przesyłowego cz. I
nr katalogowy: 21505
GOSPODARKA WODNA 2004-4
Porozumienie w sprawie wspierania inicjatyw i programów rozwoju gospodarczego Polski w oparciu o walory rzek i Morza Bałtyckiego
nr katalogowy: 1842
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-7-8
Pomiary temperatur punktów rosy w gazach ziemnych. Część I. Przegląd metod do pomiaru temperatur punktów rosy wody
GRZEGORZ ROSŁONEK
nr katalogowy: 9288
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-2
Gospodarka przestrzenna
nr katalogowy: 32918
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-11
Obsługa reklamacji
Katarzyna Szczepańska
nr katalogowy: 31567
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-12-13
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 36643
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
W jaki sposób kadra kierownicza powinna kształtować bezpieczne zachowania pracowników?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 138226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Influencer marketing
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 121164
OPAKOWANIE 2023-7
Nowe horyzonty z drukiem danych zmiennych i potencjałem Web2Pack
nr katalogowy: 144297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Róbmy lody najlepiej jak się da
nr katalogowy: 148925
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-2
Stabilność nieliniowej interpolacji właściwości pary wodnej
KAZIMIERZ ŻARSKI
nr katalogowy: 33359
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Wiedza pedagogiczna - zasady dydaktyczne
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 31235
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 35206
AURA 2022-6
„Krótki kurs zachowania zwierząt”
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 137946
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
Zachowanie się warstwy powierzchniowej wyrobów ze stali i stopów aluminium w warunkach przeróbki cieplno-plastycznej - metodyka badań, przykłady
Michał KRZYŻANOWSKI
nr katalogowy: 83570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Kompetencje menedżera. Cz. 3. Społeczne kompetencje menedżera (2)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128988
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Wykorzystanie przetwornika piezoelektrycznego w badaniach uderzeniowych nasion
Artur BOGUTA
nr katalogowy: 33603
GOSPODARKA WODNA 2007-10
Informacje
nr katalogowy: 30183
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Kultura bezpieczeństwa w praktyce
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 36139
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Badanie efektywności hydrofobizacji powierzchni cegieł
Zdzisława Owsiak
nr katalogowy: 24216
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Program kalkulacyjny HEAT ROCK
nr katalogowy: 32038
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Określanie współrzędnych końca ostrza i zużycia noża tokarskiego z wykorzystaniem sondy tensometrycznej
Radosław Gościniak
nr katalogowy: 31420
AURA 2007-7
"Ekozabawa to wielka sprawa"
PIOTR PĘKAŁA
nr katalogowy: 27690
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Kryteria wytrzymałościowe muru w złożonym stanie naprężeń.Część 2 - kryteria teoretyczne
nr katalogowy: 39416
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-10
Przegląd zasad dokonywania wywłaszczeń w krajach Unii Europejskiej
KUCHARSKA-STASIAK
nr katalogowy: 38453
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Rozważania o etyce w biznesie
Henryk Mruk
nr katalogowy: 37741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Wzbogacać żywność czy nie wzbogacać?
HANNA KUNACHOWICZ
BEATA PRZYGODA
nr katalogowy: 37394
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-4
Współczesne wyzwania sieci IP
Marcin PILARSKI
nr katalogowy: 25483
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-12
Zachowania przełączeniowe w przejściach potrójnych spinów i duża magnetorezystancja w Ca3(Co1-xMx)2O6
Jiaolian LUO
Koji YAMADA
Zentarou HONDA
Takashi TAYAMA
Toshirou SAKAKIBARA
Isao J. OHSUGI
nr katalogowy: 22903
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-11
Wizualizacja zachowania się klejów samoprzylepnych w procesie odbarwiania i statystyczny opis ich przemiany w cząstki kleiste
Henryk Gonera
Józef Dąbrowski
Tomasz Mik
Mirosława Ziemińska
nr katalogowy: 22107
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-25
Drewniane wodociągi
nr katalogowy: 64553
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43107
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Korozja nanokrystalicznych materiałów magnetycznych typu RE-M-B
GRAŻYNA PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 34285
AURA 2008-4
Nowa struktura globalnego systemu energii
WIESŁAW CIECHANOWICZ
STEFAN SZCZUKOWSKI
nr katalogowy: 34222
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Modelling a single phase multicell DC/AC inverter using FPGA
Stanisław PIRÓG
Marcin BASZYŃSKI
nr katalogowy: 33443
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Strategia firmy "Borpelle"
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 32886
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-11
Wielkości termodynamiczne do opisu zachowania się fazy gazowej
Witold Warowny
nr katalogowy: 31112
OPAKOWANIE 2007-10
Nadzór jednostki certyfikującej w procesie certyfikacji opakowań towarów niebezpiecznych
nr katalogowy: 30686
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-9
Obciążalność prądowa długotrwała kabli ułożonych w ziemi, w świetle norm i przepisów
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 30078
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
BHP w sieci
nr katalogowy: 29793
AURA 2007-8
Przemiany krajobrazu kulturowego Pogórza Wiśnickiego
MAREK ANGIEL
nr katalogowy: 28995
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Symulacja zachowania czujnika termoelektrycznego do testów regulatorów temperatury
DANIEL KUCHARSKI
MARCIN WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 40382
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Badanie niejednorodności warstwy ceramiki PLZT metodami optycznej interferometrii niskokoherentnej
MARCIN STRĄKOWSKI
BOGDAN B. KOSMOWSKI
JERZY PLUCIŃSKI
nr katalogowy: 39651
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Ściany osłonowe osłonowe
Adam Zbigniew Pawłowski
Ireneusz Cała
nr katalogowy: 39407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-9
Światła sygnałowe
Wojciech Moćko
nr katalogowy: 35181
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH