Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnoąci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
ABC informatyki w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 27057
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przyprawy ziołowe - subtelność smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 74567
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 70116
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Nowości
nr katalogowy: 59054
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Nowości
nr katalogowy: 56315
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Produkcja cukru w Polsce i w 15 krajach Unii Europejskiej
Ł. Chudoba
nr katalogowy: 9382
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 65655
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przebieg reformy rynku cukru w krajach UE
Mirosław Nowakowski
nr katalogowy: 29347
GAZETA CUKROWNICZA 2007-1
Rynek cukru na początku sezonu 2006-2007
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 23845
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Wpływ stopnia zakażenia półproduktów na jakość mikorobiologiczną cukru białego
M. Kowalska
nr katalogowy: 1420
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Dzieje Polskiego Piśmiennictwa Cukrowniczego
nr katalogowy: 41271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnosci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90195
GAZETA CUKROWNICZA 2013-2
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 76118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 121519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Reforma rynku cukru
Marek Przeździak
nr katalogowy: 60697
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67252
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Wpływ reformy rynku cukru w Unii Europejskiej na polski sektor cukrowniczy
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 51883
CHŁODNICTWO 2004-4
Charakterystyka czynnika chłodniczego R419A (Forane ® FX 90) zamiennika HCFC 22
Adam Ruciński
nr katalogowy: 703
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Ocena mikrobiologiczna cukru białego na przestrzeni lat 2005-2008
Alina Kunicka-Styczyńska
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 38540
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 72013
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Pomiar zawartości węgla błyszczącego w materiałach stosowanych jako zamienniki pyłu węglowego w masach formierskich
A. Witowski
nr katalogowy: 16363
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Reforma sektora cukru II s. okł.
nr katalogowy: 9419
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Import do Unii Europejskiej produktów objętych wspólną organizacją rynku cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 27359
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Wyniki techniczno-produkcyjne cukrowni w kampanii cukrowniczej 2006/2007
Stanisław Świetlicki
nr katalogowy: 24957
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Nowości
nr katalogowy: 50994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115693
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wpływ jakości cukru na przebieg izoterm sorpcji wilgoci
Zbigniew Tamborski
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 30589
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Rynek cukru w sezonie 2008/2009
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 45033
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 73341
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 64434
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Zamienniki LED klasycznych żarówek
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 72099
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Zamienniki LED klasycznych żarówek (2)
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 89380
10.15199/48.2015.02.45
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Wpływ rodzaju środka klarującego miazgę na wyniki obliczeń przewidywanej zawartości cukru w melasie
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 38542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Informatyka w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 37327
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
Międzynarodowa Konferencja Związków Producentów Cukru
B. M
nr katalogowy: 1454
GAZETA CUKROWNICZA 2006-4
Rynek cukru na początku sezonu 2005-2006
Ł. Chudoba
nr katalogowy: 16632
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Reforma rynku cukru w Unii Europejskiej
D. Błeszyńska
nr katalogowy: 14614
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - cz. 2
M. Piekut
nr katalogowy: 16658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Sytuacja na rynku cukru
nr katalogowy: 50859
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 49786
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 56316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Ocena skutków reformy rynku cukru
L Chudoba
Z. Smoleński
R. Urban
P. Szajner
nr katalogowy: 14744
GAZETA CUKROWNICZA 2006-5
Wpływ destabilizacji światowego rynku na ekonomiczne uwarunkowania produkcji cukru w Unii Europejskiej i w Polsce
S. Miedziak
nr katalogowy: 16619
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Termiczne kondycjonowanie i krystalizacja cukru z syropów odbarwianych ozonem
J. Grabka
L. Miłek
K. Śmigielski
nr katalogowy: 16590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Ocena skutków reformy rynku cukru
L Chudoba
Z. Smoleński
R. Urban
P. Szajner
nr katalogowy: 14744
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
teksty-preteksty
nr katalogowy: 108944
CHŁODNICTWO 2012-1-2
XII Spotkanie Krajowej Sieci Serwisowej "Serwis Polska" Chłodnictwo - Klimatyzacja - Gastronomia
nr katalogowy: 66001
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Nowości techniki
nr katalogowy: 32126
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Tętnienie światła wytwarzanego przez lampy LED - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 106216
10.15199/48.2017.06.16
oświetlenie
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
lampy LED
tętnienie światła.
lighting
light sources
LED lamps
incandescent lamps
halogen lamps
ripple of luminous flux.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 84438
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Związek Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 64441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Synteza i badanie właściwości nowych laków disazowych
WOJCIECH CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 43293
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 87259
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 50756
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 53046
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Charakterystyka składu chemicznego kłaczków izolowanych z zakwaszonych roztworów cukru
Jan Iciek
Ilona Błaszczyk
Joanna Biernasiak
nr katalogowy: 64436
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 41273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 89615
GAZETA CUKROWNICZA 2008-11
Jubileusz 5-lecia Związku Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 39386
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Reformowanie reformy: zmiany w przepisach prawnych regulujących wspólnotowy rynek cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 30594
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Konkurencja cukru trzcinowego z buraczanym na przestrzeni wieków
Jan Malec
nr katalogowy: 29824
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w Südzucker Polska
Maciej Dobrowolski
nr katalogowy: 35261
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Dopłaty do eksportu cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 25760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Czy możemy liczyć na obniżenie i ustabilizowanie cen cukru w Polsce i Unii Europejskiej?
Marek Przeździak
nr katalogowy: 67483
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Z krzesłem po zdrowie
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 74540
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek cukru i artykułów cukierniczych w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 60517
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Spis treści rocznika 2010 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 56317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zachowania konsumentów na rynku cukru i wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 27072
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1496
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Wyłączniki linkowe – bezpieczeństwo taśmociągów
nr katalogowy: 149691
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Walidacja podstawowych metod analizy cukru białego
K. Lisik
nr katalogowy: 21537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 49470
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Nowe zasady handlu zagranicznego produktami sektora cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 48676
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Wybrane zagadnienia z eksploatacji silosów o dużych średnicach
Wojciech Tajchert
nr katalogowy: 46532
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Jubileusz 10-lecia Związku Producentów Cukru w Polsce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 78740
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2010
Teresa Sumińska
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 61685
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
GAZETA CUKROWNICZA 2005-5
Nowości
nr katalogowy: 9409
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 21541
GAZETA CUKROWNICZA 2006-12
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 22707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Ciemna słodycz
WOJCIECH KOLAMOWSKI
nr katalogowy: 4303
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 60121
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
GAZETA CUKROWNICZA 2009-3
Ważniejsze problemy gospodarki surowcowej w historii polskiego cukrownictwa
Andrzej Sypka
nr katalogowy: 42123
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku trwania reformy rynku cukru UE
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 50992
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Identyfikacja zanieczyszczeń znajdujących się na powierzchni kryształów cukru białego
M. Wojtczak
K. Polański
nr katalogowy: 1513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Cukier będzie tańszy
nr katalogowy: 12798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka struktury i właściwości stopu Fe-28Al-5Cr
IWONA BEDNARCZYK
EWELINA BERNSTOCK-KOPACZYŃSKA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 35988
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 62142
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Reforma reżimu cukrowego Unii Europejskiej
Marek Przeździak
nr katalogowy: 4810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Dotychczasowe próby regulacji światowego rynku cukru
S. Miedziak
nr katalogowy: 9421
GAZETA CUKROWNICZA 2004-4
O niektórych istotnych wskaźnikach jakościowych cukru konsumpcyjnego
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 1436
GAZETA CUKROWNICZA 2004-4
Kampania 2003-2004 w Grupie Nordzucker
P. Wawro
nr katalogowy: 1435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Master Martini. Tort czekoladowy
nr katalogowy: 12843
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Wyniki techniczno-produkcyjne polskich cukrowni w kampanii cukrowniczej 2008/2009
Stanisław Świetlicki
nr katalogowy: 43818
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Wpływ warunków dygestii miazgi na wyniki obliczeń przewidywanej wydajności cukru z buraków
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 48674
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Komunikat Komisji Europejskiej dla Rady i Parlamentu Europejskiego
nr katalogowy: 1490
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Słodka kampania w KSC
Ł. Wróblewski 37
nr katalogowy: 16663
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Przemówienie Prezesa Krzysztofa Kowy ze Związku Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 16649
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Proorganika S.A. Rozładunek big-bagów i transport pneumatyczny cukru
nr katalogowy: 16594
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - część 1
M. Piekut
nr katalogowy: 9474
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Kryzys na światowym rynku cukru trwa i pogłębia się
S. Miedziak
nr katalogowy: 9392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
GAZETA CUKROWNICZA 2004-6
Związek Producentów Cukru w Polsce. Rozmowa z Dyrektorem Generalnym ZPC mgr. Janem Rybskim
nr katalogowy: 1471
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Intensyfikacja wykorzystania właściwości adsorpcyjnych węglanu wapnia w technologii otrzymywania cukru z buraków
S. Wawro
nr katalogowy: 16601
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2005 r.
M. Kowalska
nr katalogowy: 16577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Zmiany w systemie regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej
P. Szajner
nr katalogowy: 20862
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Kondycjonowanie cukru na przykładzie silosu w Cukrowni Środa
K. Szczeciński
W. Kazimierski
nr katalogowy: 16595
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Seminarium Postęp techniczny w przemyśle cukrowniczym Zakopane 2005 - część 2
K.Wasińska
nr katalogowy: 9468
GAZETA CUKROWNICZA 2005-7
Jakość cukru białego produkowanego podczas kampanii 2004
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 9432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
GAZETA CUKROWNICZA 2006-12
Wahania koniunkturalne na światowym rynku cukru w drugiej połowie XX wieku - część 2
S. Miedziak
nr katalogowy: 22709
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Sytuacja na światowym i krajowym rynku cukru
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 19048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Krótka informacja o jakości mikrobiologicznej cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2003
M. Kowalska
nr katalogowy: 1481
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2003
T. Sumińslca
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 1448
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2005
A. Baryga
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 16591
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - czerwiec 2005 r.
nr katalogowy: 14636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Słodka skrzynka z owocami
SEBASTIAN SZMYD
nr katalogowy: 45448
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku po reformie rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 81022
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem w roku gospodarczym 2012/2013
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 73343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Cukrownie zamykane w wyniku trendów prozdrowotnych
nr katalogowy: 123176
GAZETA CUKROWNICZA 2006-12
Zachowania współczesnych konsumentów na rynku cukru i produktów cukierniczych w Polsce
M. Piekut
nr katalogowy: 22711
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Spis treści rocznika 2013 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 81029
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Skraplacze płytowe i barometryczne w procesach cukrowniczych
Christian Stoffers
nr katalogowy: 45036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Producenci żywności stoją przed koniecznością obniżania zawartości soli, cukru i tłuszczu
nr katalogowy: 74643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Technologia otrzymywania kwasy metodą ciśnieniową
PAWEŁ NOWAK
nr katalogowy: 108246
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Cukrownie w Polsce - kampania 2011/2012
nr katalogowy: 67262
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Odpowiedź krajów AKP1 na komunikat Komisji Europejskiej z dnia 14 lipca 2004 r. w sprawie reformy wspólnej organizacji rynku cukru
nr katalogowy: 1524
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 68889
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce Podsumowanie reformy regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej w latach 2006/2007-2009/2010
Marcin Mucha
nr katalogowy: 51882
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 29828
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 37408
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 35268
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Ambitna strategia KSC SA na najbliższe cztery lata
nr katalogowy: 49783
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
W Werbkowicach kolejny silos na cukier
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56313
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Nowości
nr katalogowy: 30600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Kwoty cukrowe - ciąg dalszy
nr katalogowy: 76269
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 64446
GAZETA CUKROWNICZA 2005-5
Krótka analiza wpływu reformy regulacji unijnego rynku cukru według przedłożenia Komisji Europejskiej z 14 lipca 2004 r. na branżę cukrowniczą oraz konsumentów cukru w Polsce
J. Rybski
nr katalogowy: 9408
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GAZETA CUKROWNICZA 2008-9
Nowości
nr katalogowy: 38358
GAZETA CUKROWNICZA 2008-6
Umowy o partnerstwie gospodarczym
Marcin Mucha
nr katalogowy: 36276
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kto zarabia, a kto traci na kwotach cukrowych?
Marek Przeździak
nr katalogowy: 74652
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Use of the methanol-activated carbon sorption set in a refrigeration unit Wykorzystanie zespołu sorpcyjnego metanol-węgiel aktywny w adsorpcyjnym urządzeniu chłodniczym
Andrzej Grzebielec
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 91684
10.15199/62.2015.6.18
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 60128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Rynek cukru po 2017 r. - konferencja SITSpoż
nr katalogowy: 105846
GAZETA CUKROWNICZA 2008-3
Konferencja pokampanijna 2007/2008
nr katalogowy: 33882
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Dokumentowanie eksportu z dopłatami produktów rolno-spożywczych
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 29826
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 39884
GAZETA CUKROWNICZA 2008-9
Spożycie cukru i produktów zawierających cukier w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 38349
GAZETA CUKROWNICZA 2008-6
Rafinowanie surowego cukru trzcinowego
Witold Łękawski
nr katalogowy: 36274
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH