Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zdrowa słodycz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 82377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Zmiany dyrektyw w sprawie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 46496
AURA 2005-5
SURFAKTANTY W WODACH POWIERZCHNIOWYCH I ŚCIEKACH
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 8421
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Piwo bezalkoholowe a opłata od środków spożywczych
Dawid Siedlecki
nr katalogowy: 147563
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
The use of amphoteric and anion exchange resins of different basicity of functional groups in the recovery and separation of the noble metal ions Zastosowanie jonitów amfoterycznych i anionitów o różnej zasadowości grup funkcyjnych w procesie odzysku i rozdzielania jonów metali szlachetnych
Anna Wołowicz
nr katalogowy: 91672
10.15199/62.2015.6.6
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Zmiany przewodnictwa elektrycznego materiałów polimerowych na skutek działania par substancji organicznych. Cz. I
Agnieszka Brochocka
nr katalogowy: 63511
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
OPAKOWANIE 2014-11
Wpływ opakowania i czasu przechowywania na jakość surowców zielarskich
BARBARA KOŁODZIEJ
DANUTA SUGIER
BEATA KRÓL
nr katalogowy: 87895
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Będą zmiany na unijnej liście substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźm
nr katalogowy: 61883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Niebezpieczne związki chemiczne jako nowe substancje psychoaktywne. Współczesne zagrożenia zdrowotne i wyzwanie edukacyjne
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Alicja Walosik
Małgorzata Supińska
Bożena Wójtowicz
Bartłomiej Chmielowiec
Mariola Wojciechowska
nr katalogowy: 129624
10.15199/62.2020.12.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Niebezpieczne związki chemiczne jako nowe substancje psychoaktywne. Współczesne zagrożenia zdrowotne i wyzwanie edukacyjne
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Alicja Walosik
Małgorzata Supińska
Bożena Wójtowicz
Bartłomiej Chmielowiec
Mariola Wojciechowska
nr katalogowy: 129624
10.15199/62.2020.12.20
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Mikrostruktura i właściwości cienkich powłok węglowych modyfikowanych borem
ANDRZEJ CZYŻNIEWSKI
nr katalogowy: 88463
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Wyrzuć papierosy
Irena Fober
nr katalogowy: 96345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-3
Wykorzystanie światła niebieskiego do diagnostyki nowotworów i stanów przednowotworowych
A. Bednarkiewicz
P. Gacek
J. Jaroński
nr katalogowy: 16460
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zawodowe narażenie pracowników zakładów powłok galwanicznych na substancje chemiczne oraz związane z tym skutki zdrowotne w aspekcie edukacji zdrowotnej i profilaktyki
Jarosław Chmielewski
Bożena Wójtowicz
Ilona Żeber-Dzikowska
Małgorzata Dziechciaż
Radosław Sierpiński
Anna Cedro
Kamil Markowski
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 127568
10.15199/62.2020.8.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
GOSPODARKA WODNA 2007-12
Wstępne wyznaczenie silnie zmienionych i sztucznych części wód powierzchniowych Regionu Wodnego Warty
MARTA BEDRYJ
nr katalogowy: 31774
AURA 2021-4
Podstawy metodyczne wyznaczania silnie zmienionych i sztucznych części wód rzecznych w Polsce
Jerzy GRELA
Rafał KOKOSZKA
Paweł MADEJ
Magdalena STĘPIEŃ
nr katalogowy: 131343
10.15199/2.2021.4.2
AURA 2021-4
Podstawy metodyczne wyznaczania silnie zmienionych i sztucznych części wód rzecznych w Polsce
Jerzy GRELA
Rafał KOKOSZKA
Paweł MADEJ
Magdalena STĘPIEŃ
nr katalogowy: 131343
10.15199/2.2021.4.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Charakterystyka mikroporowatego węgla aktywnego - analiza izoterm adsorpcji benzenu za pomocą ogólnego równania Jarońca-Chomy
JERZY CHOMA
MIECZYSŁAW JARONIEC
nr katalogowy: 106609
CHŁODNICTWO 2010-4
Technologiczne aspekty procesu liofilizacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 51213
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Sonotroda do maceracji materiałów roślinnych
Piotr Gawryś
Paweł Kogut
Łukasz Krzemiński
Bohdan Młynarski
nr katalogowy: 70169
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Ocena właściwości użytkowych grubowarstwowych powłok hydroizolacyjnych z wyrobów asfaltowych modyfikowanych polimerami
Barbara Francke
nr katalogowy: 120272
AURA 2021-6
Porównanie rezultatów wyznaczania silnie zmienionych i sztucznych części wód rzecznych w Polsce w II i III cyklu planistycznym
Jerzy GRELA
Rafał KOKOSZKA
Paweł MADEJ
Magdalena STĘPIEŃ
nr katalogowy: 132002
10.15199/2.2021.6.2
jednolita część wód powierzchniowych
analizy planistyczne
wyznaczanie silnie zmienionych i sztucznych części wód powierzchniowych
przekształcenia hydromorfologiczne
Ramowa Dyrektywa Wodna
surface water body
planning analyses
designation of heavily modified and artificial surface water bodies
hydromorphological transformations
Water Framework Directive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-5
Analiza zmian w warstwie połączenia płyt Al-Cu spajanych wybuchowo
hENRYK PAUL
MAGDALENA MISZCZYK
MARIUSZ PRAżMOWSKI
ZYGMUNT SZULC
nr katalogowy: 54676
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Wytrzymałość zawiesiny pokoagulacyjnej podczas transportu – rola odczynu
Jolanta Gumińska
Waldemar Sawiniak
nr katalogowy: 51591
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Układy membranowe do oczyszczania toksycznych ścieków garbarskich
Paweł RELIGA
Paweł GIERYCZ
nr katalogowy: 54857
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-5
Skrawanie materiałów żaroodpornych
nr katalogowy: 22578
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Zdrowe smażenie Beztłuszczowe smażenie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 22010
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Badania temperaturowe energii aktywacji defektów radiacyjnych w silnie zdefektowanym krzemie
Paweł WĘGIEREK
Paweł ZHUKOWSKI
Piotr BILLEWICZ
nr katalogowy: 53434
GOSPODARKA WODNA 2006-7
INFORMACJE - NOWOîCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 16837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Kwasy humusowe. Ekstrakcja, analiza i znaczenie w środowisku oraz metody ich usuwania
nr katalogowy: 122837
10.15199/62.2019.10.10
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-10
Leczenie uzależnienia od Internetu
nr katalogowy: 22524
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Pierniki nie tylko świąteczne
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12868
GOSPODARKA WODNA 2004-8
Zabudowa potoków górskich w terenach silnie zagospodarowanych
Jerzy Ratomski
nr katalogowy: 1894
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wpływ sposobu zagospodarowania zlewni na poziom zanieczyszczenia rzeki Utraty
MAŁGORZATA WOJTKOWSKA
nr katalogowy: 21532
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Zawory do nakładania klejów cyjanoakrylowych Nowy zawór do natrysku
nr katalogowy: 10238
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Zawory do nakładania klejów cyjanoakrylowych Nowy zawór do natrysku
nr katalogowy: 10238
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
AURA 2014-1
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych. Zanieczyszczenia wody (6)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 81803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
PATENTY
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 147822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Ofensywne akcje francuskiego młynarstwa
HENRYK PIESIEWICZ
nr katalogowy: 14143
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Nawęglanie laserowe sworzni tłokowych
D. Buczma
W. Waligóra
nr katalogowy: 10054
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Branża piekarnicza w Polsce - stan i wyzwania
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 20003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Wzrost znaczenia marki w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12803
OPAKOWANIE 2022-9
Simec Group: innowacyjność i odpowiedzialność
nr katalogowy: 139574
AURA 2004-3
BLISKA NATURZE REGULACJA CIEKÓW - NA PRZYKŁADZIE Z NIEMIEC (3)
Katarzyna Czoch
nr katalogowy: 469
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-6
Czterdzieści lat Instytutu Technologii Elektronowej w Warszawie
Świderski J.
nr katalogowy: 16377
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Wzajemne oddziaływania bliźniaków odkształcenia w monokryształach Cu-8%at.AI
Szczerba M. S.
Perek M.
nr katalogowy: 15078
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14678
AURA 2005-9
DOLINA SANU JAKO KORYTARZ EKOLOGICZNY
Zbigniew Głowaciński
nr katalogowy: 8523
AURA 2006-12
TAJEMNICE ZDROWIA ZIMOWY TRUCICIEL - TLENEK WĘGLA (CO)
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 22619
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Coraz więcej nowotworów zawodowych
nr katalogowy: 125347
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Konferencja „Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca”
nr katalogowy: 132806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Rozkład stężonej mieszaniny detergentów pod działaniem odczynnika
Fentona Karina Michalska
Jan Perkowski
Stanisław Ledakowicz
Lech Kos
nr katalogowy: 20372
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-1
Rozwój radiowych systemów szerokopasmowych oraz usług i aplikacji
T. KOSIŁO
K. PŁATEK
nr katalogowy: 5704
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Czujniki Halla z silnie domieszkowanych epitaksjalnych warstw n-InSb
Maciej OSZWAŁDOWSKI
Tomasz BERUS
Maciej ZIMNIAK
nr katalogowy: 3667
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-11
Właściwy kierunek Wywiad z dyr. PCBC Wojciechem Henrykowskim
Tomasz Strzelecki
nr katalogowy: 3629
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Wpływ parametrów technologii wytwarzania na cechy warstwy wierzchniej podkładek stosowanych do połączeń silnie obciążonych
Czaja J.
Śliwa R.
nr katalogowy: 15099
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Wpływ dużych prędkości odkształcenia na własności mechaniczne i rozdrobnienie struktury w aluminium i miedzi
Leszczyńska B.
Rlchert M.
nr katalogowy: 15092
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
Model wpływu rozrzutu długości bramek tranzystorów MOS na równomierność rozprowadzania sygnału zegara w buforowanych H-drzewach
D. Kasprowicz
nr katalogowy: 9143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Porównanie efektów rozdzielania mieszaniny aminokwasów metodą ligand-exchange na różnych kationitach silnie kwasowych
JOANNA MASŁOWSKA
ELŻBIETA GASIŃSKA
nr katalogowy: 107913
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Porównanie efektów rozdzielania mieszaniny aminokwasów metodą ligand-exchange na różnych kationitach silnie kwasowych
JOANNA MASŁOWSKA
ELŻBIETA GASIŃSKA
nr katalogowy: 107702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-2
Komentarze Rola przemysłu chemicznego w strategii gospodarczego rozwoju kraju. Kilka uwag o prywatyzacji polskiej chemii
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 20504
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie silnie kwaśnego makroporowatego jonitu Amberlyst®15 w procesie otrzymywania rozcieńczonych roztworów zolu kwasu metakrzemowego
Wojciech Malewski
Andrzej Krysztafkiewicz
nr katalogowy: 20227
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-12
Występowanie zjawiska pierwszej fali w kanalizacji ogólnospławnej na przykładzie Łodzi
MAREK ZAWILSKI
AGNIESZKA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 1399
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-3
Nowoczesne metody układania i renowacji rurociągów z wykorzystaniem rur PE- przykłady z rynku polskiego
JACEK ROMAN
nr katalogowy: 1302
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-6
Fluor nieznany
nr katalogowy: 63690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Aktywność antyoksydacyjna oraz skład chemiczny soków jabłkowych dostępnych na polskim rynku
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 14662
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-2
Możliwości tomografii optycznej analiza dwuwymiarowa regionu z ze szczeliną
Jan SIKORA
Stefan F. FILIPOWICZ
Zygmunt FILIPOWICZ
Konrad NITA
nr katalogowy: 11634
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106934
GOSPODARKA WODNA 2013-4
Silnie zmienione części wód - ponowne spojrzenie na wstępne wyznaczenie
RAFAŁ KOKOSZKA
nr katalogowy: 75942
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie szybkości ekstracji Cd(II) hydrofobowymi pochodnymi nikotynoamidu z układów chlorkowych
Marta Tomaszewska
Anna Jeschke
Aleksandra Borowiak-Resterna
Ryszard Cierpiszewski
nr katalogowy: 20176
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-7
Usuwanie fluoru z rozcieńczonych ścieków przy użyciu jonitów
Danuta Różycka
Marian Grobelny
nr katalogowy: 14355
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
Kolorystyczna odwilż
nr katalogowy: 76036
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Czy można poprawić zdrowie psychofizyczne i zdolność do pracy nauczycieli?
nr katalogowy: 149052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Bifurkacje i chaos w układach dynamicznych
RADOSŁAW BASIŃSKI
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 33182
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
ZIMOBET - sposób na zimę
nr katalogowy: 31591
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Siła ceny
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 37921
AURA 2007-5
Walory śródlądowych muraw psammofilnych
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 26020
OPAKOWANIE 2022-9
Simec Group: innowacyjność i odpowiedzialność
nr katalogowy: 139574
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Karty charakterystyki ważny element informacyjny
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 50947
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Substancje reprotoksyczne i zmiana dotycząca szkół
nr katalogowy: 149903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 42953
SZKŁO I CERAMIKA 2008-5
Przegląd patentów zgłoszonych w Urzędzie Patentowym RP
nr katalogowy: 38388
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Struktura i właściwości tribologiczne warstw na bazie azotku boru osadzonych laserem impulsowym na podłożu polimerowym i metalicznym
ROBERT KOSYDAR
MARCIN KOT
SŁAWOMIR ZIMOWSKI
R. MAJOR
nr katalogowy: 21674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ sposobu sporządzania mieszanek gumowych na właściwości elastomerów
ANNA KOSMALSKA
MARIAN ZABORSKI
nr katalogowy: 28867
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-6
Inteligentny czujnik temperatury
nr katalogowy: 63682
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Światowy przemysł obuwniczy a Covid-19
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 126349
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ rozporządzenia REACH na wielkość produkcji i import substancji chemicznych niebezpiecznych dla środowiska i zdrowia człowieka
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 122258
10.15199/62.2019.9.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 33027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 31127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 29261
GOSPODARKA WODNA 2007-3
Msze św. za hydrotechników
Kazimierz Klimczak
nr katalogowy: 24793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
DeliAir TM tłuszcze do nadzień silnie napowietrzanych
nr katalogowy: 23344
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Remont tunelu Gotthard
nr katalogowy: 51440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 57384
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
Kemira KemFlite monitoruje obecność i zachowanie się hydrofobowych mikrocząstek
Henri I.I. Villanen
Mari E. Zabihian
nr katalogowy: 79170
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Obowiązek informowania o zawartości substancji niebezpiecznych w wyrobach budowlanych wynikający z rozporządzeń UE nr 1907/2006 i nr 305/2011
Małgorzata Głowacz
Halina Prejzner
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 71125
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-2
Sytuacja polskich dystrybutorów paliw wobec otwarcia rodzimego rynku
Jerzy MAŁYSKA
nr katalogowy: 41293
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Obróbka stali specjalnych
nr katalogowy: 32739
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH