Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 68889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Ciemna słodycz
WOJCIECH KOLAMOWSKI
nr katalogowy: 4303
GAZETA CUKROWNICZA 2008-6
Rafinowanie surowego cukru trzcinowego
Witold Łękawski
nr katalogowy: 36274
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61681
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Historyczny przegląd prasy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 62144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 49470
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Ile cukru w cukrze?
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 60144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Cukier będzie droższy, słodycze też
Marta Stus
nr katalogowy: 44538
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 64434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Z Informatora z 1938 r... CUKROWNICTWO PRZED STU LATY
nr katalogowy: 48681
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Spis treści rocznika 2013 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 81029
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Wyniki techniczno-produkcyjne polskich cukrowni w kampanii cukrowniczej 2009/2010
Stanisław Świetlicki
nr katalogowy: 50991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Fair Trade, czyli sprawiedliwy handel
Marta Stus
nr katalogowy: 50253
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
GAZETA CUKROWNICZA 2005-8
Czy konsumenci żywności zawierającej cukier w Unii Europejskiej, w tym i w Polsce, skorzystają na reformie regulacji unijnego cukru
J.Rybski
nr katalogowy: 9434
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Silos wieńczy dzieło
B. Marjankowska
nr katalogowy: 1517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodko-gorzka prawda o cukrze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodko-gorzka prawda o cukrze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Lody rzemieślnicze - lekcja 13
nr katalogowy: 32332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
CiuCiu Cukier Artist - Lider Gdańskiej Przedsiębiorczości
nr katalogowy: 25222
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 62142
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 25230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Z czego składają się lody - Substancje stałe
nr katalogowy: 24465
GAZETA CUKROWNICZA 2007-1
Wahania koniunkturalne na światowym rynku cukru w drugiej połowie XX wieku - część 3
Stanisław Miedziak
nr katalogowy: 23846
GAZETA CUKROWNICZA 2007-1
CHEMADEX s.a zdobywcą prestiżowej nagrody w konkursie "BUDOWA ROKU 2005"
nr katalogowy: 23844
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
teksty-preteksty
nr katalogowy: 108944
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2012 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 66093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Cukry w ganaszu
nr katalogowy: 145346
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 56316
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Budowa silosu na cukier w Krasnymstawie
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 64442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Cukier miewa... gorzki smak, czyli o cenowym tsunami i pierwszej cukrowni
Marek Perzyński
nr katalogowy: 60698
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
W Werbkowicach kolejny silos na cukier
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56313
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-11
Wycieczka Klubu Papiernika pod hasłem "Cukier krzepi..."
Stanisław Matczuk
nr katalogowy: 123505
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Historyczny przegląd prasy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 65666
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Nowości
nr katalogowy: 59054
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 145846
GAZETA CUKROWNICZA 2006-11
Seminarium cukrownicze w Łodzi
nr katalogowy: 21549
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-13
Słodko i bezpiecznie
nr katalogowy: 19652
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Fizykochemiczna obróbka wysłodów
S. Wawro
nr katalogowy: 16588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
K-2. Rewolucja w cukierni rozpoczęta
nr katalogowy: 4977
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Nowości
nr katalogowy: 50994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Cukier będzie tańszy
nr katalogowy: 12798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
ITP. Silosy belgijskiej firmy Spiromatic
nr katalogowy: 12782
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Cukrownia Środa gościła Ministra Rolnictwa
nr katalogowy: 9471
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 64446
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Kampania 2008/2009 w BSO Polska S.A.
Mirosław Dziadowiec
nr katalogowy: 44250
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Doktoraty - Zbigniew Tamborski
nr katalogowy: 65660
GAZETA CUKROWNICZA 2013-2
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 76118
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Kusząca tabliczka Dlaczego warto jeść czekoladę
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Torcik Colloseum
nr katalogowy: 12722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 12595
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
System sterowania silosem na cukier i stacją segregacji cukru w Chełmży
T. Kąpała
M. Szczeniowski
nr katalogowy: 9365
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 5170
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Zamykanie substancji zapachowych i barwnych w kryształach sacharozy
A. Sztekmiller. J. G rąbka
nr katalogowy: 1410
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Kampania 2004-2005 w grupie polskich cukrowni Sudzucker
M. Dobrowolski
nr katalogowy: 9389
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
System sterowania silosem na cukier i stacją segregacji cukru w Chełmży
T. Kąpała
M. Szczeniowski
nr katalogowy: 9365
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Chełmża pobiła rekord - nowy silos zmieści 60000 ton cukru
nr katalogowy: 1498
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Cukier biały jako bezpieczny produkt do konsumpcji i surowiec do dalszego przerobu
A. Baryga
nr katalogowy: 1421
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Norma PN-A-74850-1996. Cukier biały, zgodnie z wymaganiami UE
H. Gruszecka
nr katalogowy: 1412
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Silos na cukier o pojemności 65 tyś. ton został oddany do użytku
nr katalogowy: 16664
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
27 czerwca 2006 - wielki dzień Cukrowni Cerekiew S.A.
B. Marjankowska
nr katalogowy: 16609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
TANAKE S.A. + SPIROMATIC N.V. Bezpieczeństwo i higiena w przechowaniu i transporcie surowców sypkich
Piotr KIEŁBIEWSKI
nr katalogowy: 5047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Odkryj magiczny świat pierników Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Bezalkoholowe napoje orzeźwiające (problemy z jakością w produkcji). Cz. II - Proces produkcyjny
A. Gasik
M. Mitek
nr katalogowy: 14861
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Z krzesłem po zdrowie
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 74540
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 57429
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Targi Sachsenback zakończone
nr katalogowy: 148548
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Dolce vita
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 107423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 119921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 121632
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Słodki świat PRL-u,czyli jakie desery jadaliśmy w czasie, gdy cukier był na kartki, a czekoladę zastępowały produkty czekoladopodobne?
nr katalogowy: 103085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Francuskie makaroniki od Maison du blé
nr katalogowy: 84375
GOSPODARKA WODNA 2012-12
Polskie szlaki żeglowne. Szlak Bugu. Wyszków
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 72955
GAZETA CUKROWNICZA 2007-11
Zagrożenia wybuchowe w cukrownictwie
Jan Grabka
nr katalogowy: 31167
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Nowości - z koncernów
nr katalogowy: 24114
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
O Sowa Caffe
nr katalogowy: 122770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Sposób na ofertę zgodną z trendami
nr katalogowy: 138271
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Z koncernów
nr katalogowy: 29353
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 27157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
OPAKOWANIE 2022-9
Cukier z powietrza – docelowo materiały opakowaniowe
nr katalogowy: 139584
OPAKOWANIE 2022-9
Cukier z powietrza – docelowo materiały opakowaniowe
nr katalogowy: 139584
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Bezpardonowy atak na chleb - Czy Grzegorz Lewicki to truciciel?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 80075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67252
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lody synbiotyczne - zastosowanie probiotyków i prebiotyków
Anna Szosland-Fołtyn
nr katalogowy: 32791
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Wiosenny cukier z Glinojecka
nr katalogowy: 27356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
GAZETA CUKROWNICZA 2008-9
Spożycie cukru i produktów zawierających cukier w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 38349
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Kampania 2006 w Nordzucker Polska S.A.
Piotr Wawro
nr katalogowy: 24962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 24195
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
CHEMADEX S.A. powraca na rynki wschodnie
Dariusz Szepietowski
nr katalogowy: 67258
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Budowa żelbetowego silosu na cukier w Nakle nad Notecią
Cezary Sternicki
Jakub Szreder
nr katalogowy: 61589
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Nowy silos w Krasnymstawie
nr katalogowy: 60126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Edukacja sprzyja popularyzacji stewii
nr katalogowy: 93916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wpływ jakości cukru na przebieg izoterm sorpcji wilgoci
Zbigniew Tamborski
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 30589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Umiarkowanie nowocześnie - Światowe Forum Chleba w Moskwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 27060
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Cukier po II rundzie zrzeczeń
nr katalogowy: 35259
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Polski Cukier ma już 5 lat
nr katalogowy: 24110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Sweet Heart
nr katalogowy: 23349
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
STEWIA - nowe możliwości
Jolanta Matuska
nr katalogowy: 67484
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Festiwal sękacza w Roskoszy
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Sposób na ofertę zgodną z trendami
nr katalogowy: 138271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnosci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90195
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 73341
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2006
Andrzej Baryga
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 29822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zachowania konsumentów na rynku cukru i wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 27072
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Piec Revent – wszechstronny tytan pracy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 148917
GAZETA CUKROWNICZA 2008-1
ŻELBETOWE SILOSY, STALOWE ZBIORNIKI, BIOLOGICZNE OCZYSZCZALNIE ŚCIEKÓW nasze hity dla przemysłu cukrowniczego
nr katalogowy: 32671
OPAKOWANIE 2016-9
Bosch Packaging Technology: proekologiczna innowacja
nr katalogowy: 101434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wiosna pełna nadziei
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 130783
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Gorzka słodycz
Irena Fober
nr katalogowy: 81664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Róbmy lody najlepiej jak się da
nr katalogowy: 148925
GAZETA CUKROWNICZA 2007-12
Praca doktorska pt. Zamykanie substancji zapachowych i barwnych w kryształach sacharozy wykonana jako projekt badawczy nr: 2 P06T 015 28
Anna Sztekmiller-Szymańska
nr katalogowy: 32083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-1
Złoto ze słomy
nr katalogowy: 66182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Ciasto z internetu
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Nauka przeczy mitom na temat cukrów
nr katalogowy: 103593
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarka idealna nie istn... A nie, czekaj...
nr katalogowy: 143448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Napoje butelkowane odchodzą od chemii
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 144098
10.15199/62.2023.7.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Strategie sieci w kreowaniu marek własnych
Izabela Bohdan-Talmont
nr katalogowy: 74651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Walne Zebranie Polbisco
Marek Przeździak
nr katalogowy: 56933
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-12
Współfermentacja osadów ściekowych i produktu ubocznego rafinacji buraków cukrowych
Katarzyna Kalemba
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 117833
10.15199/17.2018.12.5
współfermentacja
osady ściekowe
melasa
produkcja biogazu
współfermentacja
osady ściekowe
melasa
produkcja biogazu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
PORADNIK Wino dla inżyniera (182) - Kilka łyków szampana
winny maniak
nr katalogowy: 105493
OPAKOWANIE 2012-9
Kod kolorystyczny na etykietach produktów
nr katalogowy: 71155
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-1
Primitivo z mojej piwnicy (2)
winny maniak
nr katalogowy: 124314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Czy przekazać piekarnię dziecku?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 126602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107856
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Bimbrownictwo - wczoraj i dziś
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 50736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Nie nauka, lecz praktyka zrobi z ciebie cukiernika
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 49816
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Ambitna strategia KSC SA na najbliższe cztery lata
nr katalogowy: 49783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Jakość otrąb pszennych i żytnich dla przemysłu paszowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 45165
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Jest problem, nie ma alternatywy
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 44251
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-3
Wykorzystanie infrastruktury przemysłu cukrowniczego do produkcji nośników energetycznych
Zenon Żukowski
nr katalogowy: 41850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 124746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Wykorzystywanie sezonowych owoców w wypiekach – dlaczego cukiernictwo tak bardzo kocha lato?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Wpływ wybranych czynników na krystalizację kwasu szczawiowego
JERZY MYDLARZ
nr katalogowy: 108286
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Nowości
nr katalogowy: 54634
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Smak tradycji
nr katalogowy: 49798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Wydarzenia Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 42542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
CHŁODNICTWO 2009-10
Produkcja lodów w Polsce
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 47477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Wybrane zagadnienia z eksploatacji silosów o dużych średnicach
Wojciech Tajchert
nr katalogowy: 46532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kto zarabia, a kto traci na kwotach cukrowych?
Marek Przeździak
nr katalogowy: 74652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
O sytuacji w branży rozmowa z Januszem Profusem, maestro czekolady Wedel
nr katalogowy: 128332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Callebaut Hero
nr katalogowy: 127890
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Nic się nie zmarnuje
nr katalogowy: 149980
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 73342
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 70116
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Fabryka Cukru w Tarzymiechach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67256
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Historyczny przegląd prasy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 74578
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Nowości
nr katalogowy: 56315
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Kostarykańskie złoto
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 44385
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Kampania 2008/2009 w KSC
Mariusz Kaźmierczak
nr katalogowy: 44246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 85725
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Rynek cukru w sezonie 2008/2009
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 45033
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Co się kryje w filiżance?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 65000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Innowacyjne rozwiązania w napojach - warsztaty CPKelco i Biesterfeld
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64618
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 65655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Diamant Polska Sp. z o.o. - Naturalny Przyjaciel Piekarza i Cukiernika!
nr katalogowy: 53353
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH