Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Europejski Trybunał Sprawiedliwości zajmie się polskimi stawkami VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 100568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Podatek VAT na pieczywo i ciastka od 1 kwietnia 2011 r.
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 59319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
8% czy 23% - wyrok NSA nie wyjaśnił wątpliwości
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 116362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Preferencyjna stawka VAT nie może zależeć od trwałości produktu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 75341
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Cena zdrowia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 96444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Ciastka w sklepie firmowym piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Rynek słodyczy
nr katalogowy: 4853
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Kraft deklaruje ealkę z otyłością
nr katalogowy: 7052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jak marzenie
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Ciastka i wafle
nr katalogowy: 4784
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
OFERTA SPECJALNA DLA PIEKARNI
nr katalogowy: 4743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Ciastka w sklepie firmowym piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132504
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Towaroznawcza ocena wpływu opakowania na jakość ciastek kruchych w aspekcie pomiaru zawartości wody
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 116062
10.15199/48.2018.9.20
opakowanie
zawartość wody
ciastka kruche
pomiar masy
jakość produktu
packaging
water content
shortbread cookies
mass measurement
product quality
OPAKOWANIE 2017-1
Schubert pakuje kruche ciasteczka
nr katalogowy: 103733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Ciastka lubiłem od dziecka
nr katalogowy: 53350
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-3
Wpływ rozdrobnienia proszku fazy osnowy na mikrostrukturę i właściwości mechaniczne kompozytu ziarnistego SiC-TiB2
Gabriela Górny
Marian Rączka
Paweł Rutkowski
Ludosław Stobierski
nr katalogowy: 85034
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-2
Model kruchych uszkodzeń betonu
G. Golewski
T. Sadowski
nr katalogowy: 17623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Jeśli nie mają chleba, niech jedzą ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Jeśli nie mają chleba, niech jedzą ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
ABC marketingu. Marketingowe zarządzanie piekarnią i cukiernią
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 135327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Nareszcie jedna stawka VAT na pieczywo, ciastka i lody
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 123179
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-26
Kruche cacka
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 23056
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Kruche pęknięcia odlewów ze staliwa Hadfielda
ANDRZEJ CHOJECKI
IRENEUSZ TELEJKO
EDMUND TASAK
nr katalogowy: 17185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Holenderska specjalność- stroopwafel
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 22130
SZKŁO I CERAMIKA 2005-1
Szklany wiek życia człowieka, czyli kruche szczeble żywota
LUTOSLAW LICHOTA
nr katalogowy: 15119
SZKŁO I CERAMIKA 2005-1
Szklany wiek życia człowieka, czyli kruche szczeble żywota
LUTOSLAW LICHOTA
nr katalogowy: 15119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Dobre rozwiązanie – kruche ciasteczka
nr katalogowy: 139354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Niezłe ciacho pozna fajną foczkę
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Nowa matryca VAT - odpowiadamy na pytania
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 125825
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
DOZÓR TECHNICZNY 2005-6
Identyfikacja wad materiałowych w ujęciu mechaniki pękania - podstawy teoretyczne (dokończenie)
Z. Kowalewski
J. Deputat
nr katalogowy: 8954
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Odporność na pękanie stali R260 stosowanej na rozjazdy kolejowe
Jerzy HERIAN
Marek CIEŚLA
nr katalogowy: 70206
OPAKOWANIE 2021-12
Schubert: bezpieczne i wydajne pakowanie produktów
nr katalogowy: 135076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Dobre rozwiązanie – kruche ciasteczka
nr katalogowy: 139354
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-4
Wpływ udziału objętościowego TiB2 na mikrostrukturę i właściwości mechaniczne kompozytu ziarnistego SiC-TiB2
Gabriela Górny
Grzegorz Grabowski
Marian Rączka
Paweł Rutkowski
Ludosław Stobierski
nr katalogowy: 86399
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-6
Struktura i właściwości warstw kompozytowych typu Al2O3 + Al-Ni na stopie INCONEL 600...
JACEK SŁOMA
MICHAŁ TACIKOWSKI
MICHAŁ WOŻNIAK
ELLINA ŁUNARSKA
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 2176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Aranżacja słodkiego stołu Trochę o kolorach
nr katalogowy: 115195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
23% VAT na pierniki
nr katalogowy: 85532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Sprzedaż o charakterze ciągłym
nr katalogowy: 27087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Spełnione marzenie
nr katalogowy: 76509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Jak karnawał, to karnawał!
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 73880
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Jagnię nie tylko pieczone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 39709
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-6
Stal wytrzymała i plastyczna
nr katalogowy: 72521
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-1
Odporność na zużycie ścierne, kruche pękanie i zmęczenie
Krzysztof ANIOŁEK
Jerzy HERIAN
Marek CIEŚLA
nr katalogowy: 88751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Zdrowie a lody i ciastka
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 36606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Nowości oraz innowacje na szkoleniu KOMPLET Polska
nr katalogowy: 66754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
SZKŁO I CERAMIKA 2008-4
Czy kruche szkło tłucze się na szczęście?
nr katalogowy: 37001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Ludwińskie smaki
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 119907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Eliminowanie alergenów wyzwaniem dla producentów wyrobów cukierniczych i przetworów zbożowych
nr katalogowy: 118019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Tureckie lody
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 63547
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Wyniki kontroli wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 150313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Ekologiczne opakowania wspomagają sprzedaż
nr katalogowy: 126615
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Określanie parametrów wytrzymałościowych stali w istniejących konstrukcjach
Maciej Szumigała
Marcin Chybiński
Łukasz Polus
nr katalogowy: 102324
10.15199/33.2016.11.31
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Rengo, czyli rewolucja na rynku cukierniczym
nr katalogowy: 111924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Credi Cookies Sensation Małe ciasteczka robią wielką karierę
Marek Perzyński
nr katalogowy: 77299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Wszystkie smaki pączków
Maria Pawlik
nr katalogowy: 135318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Minimalne zbrojenie ze względu na kruche wyczerpanie nośności przekrojów żelbetowych i sprężonych
Michał Knauff
Marcin Niedośpiał
nr katalogowy: 139979
10.15199/33.2022.10.02
minimum zbrojenia
kruche zniszczenie
konstrukcja żelbetowa
konstrukcja sprężona.
minimum reinforcement
brittle failure
reinforced concrete structure
prestressed structure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Minimalne zbrojenie ze względu na kruche wyczerpanie nośności przekrojów żelbetowych i sprężonych
Michał Knauff
Marcin Niedośpiał
nr katalogowy: 139979
10.15199/33.2022.10.02
minimum zbrojenia
kruche zniszczenie
konstrukcja żelbetowa
konstrukcja sprężona.
minimum reinforcement
brittle failure
reinforced concrete structure
prestressed structure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Minimalne zbrojenie ze względu na kruche wyczerpanie nośności przekrojów żelbetowych i sprężonych
Michał Knauff
Marcin Niedośpiał
nr katalogowy: 139979
10.15199/33.2022.10.02
minimum zbrojenia
kruche zniszczenie
konstrukcja żelbetowa
konstrukcja sprężona.
minimum reinforcement
brittle failure
reinforced concrete structure
prestressed structure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Minimalne zbrojenie ze względu na kruche wyczerpanie nośności przekrojów żelbetowych i sprężonych
Michał Knauff
Marcin Niedośpiał
nr katalogowy: 139979
10.15199/33.2022.10.02
minimum zbrojenia
kruche zniszczenie
konstrukcja żelbetowa
konstrukcja sprężona.
minimum reinforcement
brittle failure
reinforced concrete structure
prestressed structure.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Piernik – niezwykłe ciasto o wielowiekowej historii. Akademia Mistrza z wizytą w tradycyjnych piernikarniach
nr katalogowy: 134238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 129450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 129450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 129450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 143464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 143464
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Materiały ceramiczne dla protetyki stomatologicznej - badanie właściwości fizycznych i mikrostruktury tworzyw cyrkonowych
Zbigniew Jaegermann
Robert Michalik
nr katalogowy: 56257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
"Kulinarne podróże po świecie", czyli XIII Małopolski Konkurs Kucharsko-Cukierniczy dla uczniów szkół zawodowych specjalnych
Anna Korfel
nr katalogowy: 85201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Rollmatic - wałkowarki do ciast dla wymagających!
Piotr Kulik
nr katalogowy: 44976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Słodki symbol Warszawy - Zygmuntówka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44537
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Smaki otomańskie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 47115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Uczniowskie zmagania w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 68254
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58702
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Minimalne zbrojenie ze względu na kruche wyczerpanie nośności przekrojów żelbetowych i sprężonych
Michał Knauff
Marcin Niedośpiał
nr katalogowy: 139979
10.15199/33.2022.10.02
minimum zbrojenia
kruche zniszczenie
konstrukcja żelbetowa
konstrukcja sprężona.
minimum reinforcement
brittle failure
reinforced concrete structure
prestressed structure.
OPAKOWANIE 2023-6
Ekologiczne pakowanie dzięki rozwiązaniu firmy Schubert
nr katalogowy: 143917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chrupek kukurydzianych
MICHAEL ABDALLA
HANNA GRZELKA
KAROL KUDŁA
nr katalogowy: 45900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
OPAKOWANIE 2024-4
Szybki start z lightline Flowpacker
nr katalogowy: 148309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakość kosztuje, ale nieprzemyślana oszczędność bywa znacznie droższa
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 58699
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 144058
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Analiza mikrostruktury i właściwości warstw wierzchnich otrzymanych w wyniku borowania dyfuzyjnego i laserowego stali z mikrododatkiem boru
Aleksandra Pertek-Owsianna
Dorota Kapcińska-Popowska
Aneta Bartkowska
Karolina Wiśniewska
nr katalogowy: 94648
10.15199/28.2015.5.11
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Wędrówki z piernikiem
nr katalogowy: 117395
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
A może kawę do ciastka?
Agnieszka Huszczyńska
Anna Owczarek
nr katalogowy: 67481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Trudne sytuacje Kiedy klient przychodzi z reklamacją...
nr katalogowy: 60037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Święto Chleba i Piernika w Jaworze
nr katalogowy: 122764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Wszystko o ciastkach
nr katalogowy: 99154
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
O pomiarach pracy wyjścia stopów metali trudnotopliwych
STANISŁAW HAŁAS
TOMASZ PIEŃKOS
nr katalogowy: 40891
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Struktura i właściwości laserowo przetapianych powłok amorficznych na bazie żelaza
JAN KUSIŃSKI
SŁAWOMIR KĄC
GRZEGORZ KUSIŃSKI
nr katalogowy: 48714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Obserwujemy rynek i stale modyfikujemy naszą ofertę
nr katalogowy: 64616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Czy powinniśmy podjadać pomiędzy posiłkami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 102525
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Nowe odmiany pszenicy miękkiej we Francji
Beata Marchand
nr katalogowy: 101314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
102Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 86263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Magiczne makaroniki
nr katalogowy: 84373
OPAKOWANIE 2013-1
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 73750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 118727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zadowolenie naszych kolegów papierników jest dla nas sukcesem – mówią Bartek Stawicki, dyrektor zarządzający BIM Kemi Polska i Dawid Jarzębski, menedżer sprzedaży
nr katalogowy: 133148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Piernik – niezwykłe ciasto o wielowiekowej historii. Akademia Mistrza z wizytą w tradycyjnych piernikarniach
nr katalogowy: 134238
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-4
Zasady prawidłowego montażu oraz doboru materiałów do układania płytek
Mariusz Stańczyk
nr katalogowy: 110928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Dolce Vita
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 74650
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Tajemnice ciasta francuskiego
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122772
AURA 2021-5
Surmia bignoniowa, urzekająca pięknem kwiatów
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 131816
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Reklamacje w przypadku wykładzin z wielkoformatowych płyt ceramicznych
mgr inż. Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 131043
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Reklamacje w przypadku wykładzin z wielkoformatowych płyt ceramicznych
mgr inż. Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 131043
OPAKOWANIE 2023-6
Ekologiczne pakowanie dzięki rozwiązaniu firmy Schubert
nr katalogowy: 143917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czy nad firmami rodzinnymi ciąży „klątwa trzeciego pokolenia”?
Robert Nogacki
nr katalogowy: 148913
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-6
Badania wytrzymałości na ściskanie betonów wysokowartościowych z dodatkiem włókien stalowych
Mieczysław Kamiński
Czesław Bywalski
Maciej Kaźmierowski
nr katalogowy: 92200
10.15199/33.2015.06.26
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Jak tworzyć przekaz medialny piekarni?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137377
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
OPAKOWANIE 2016-1
Schubert rozkwita w Turcji
nr katalogowy: 96373
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Z poligrafią przez wieki. Drukowanie ruchomą czcionką
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 132358
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Z poligrafią przez wieki. Drukowanie ruchomą czcionką
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 132358
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-11
QWERTY
Ryszard Rus
nr katalogowy: 134437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
„Rośniemy Mądrze” – Cukiernia Sowa ogłosiła strategię rozwoju do 2026 r.
nr katalogowy: 150903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Warstwy międzymetaliczne Fe-Al wytwarzane metodami spawalniczymi
Przemysław Połaski
nr katalogowy: 151480
10.15199/62.2024.11.21
faza międzymetaliczna
Fe-Al
natryskiwanie łukowe
przetapianie plazmowe
intermetallic phase
Fe-Al
arc spraying
plasma remelting
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Wymagania techniczne utrzymania konstrukcji stalowych w kontekście ochrony przed korozją
Teresa Możaryn
Helena Bobryk
Michał Wójtowicz
nr katalogowy: 71120
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Reklamacje w przypadku wykładzin z wielkoformatowych płyt ceramicznych
mgr inż. Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 131043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
46. Międzynarodowe Targi Słodyczy ISM
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 104868
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 144058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 124794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Dobry produkt, w dobrej cenie. Rozmowa z Kamilem Spiechowiczem, właścicielem rodzinnej palarni kawy Harmonia
nr katalogowy: 138670
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Właściwości kompozytów MMC zawierających węgliki z układu Ti-Mo-C wytwarzanych metodą nadtapiania SLS/M
ANNA BIEDUNKIEWICZ
PAWEL FIGIEL
DARIUSZ GRZESIAK
WITOLD BIEDUNKIEWICZ
RAFAŁ WRÓBEL
MARTA KRAWCZYK
ANNA STASIUKIEWICZ
nr katalogowy: 88458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Badania wpływu temperatury wyciskania i wyżarzania na strukturę drutów ze stopu CuAg15P5
RAFAŁ WŁUDZIK
JAN W. PILARCZYK
BOGDAN GOLIS
JUSTYNA ADAMCZYK
nr katalogowy: 57987
OPAKOWANIE 2021-4
Tradycyjnie i nowocześnie, szybko i elastycznie
nr katalogowy: 131392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Na słodkim szlaku
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 113665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Cukiernia-lodziarnia Melba - krzeszowicka słodka perła
Anna Korfel
nr katalogowy: 87988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Wpływ środowiska wodnego na średnicowe napięcie rozciągające wybranych materiałów kompozytowych
Bogumiła Frączaka
Mariusz Pryliński
Halina Ey-Chmielewska
Ewa Sobolewska
nr katalogowy: 67021
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Charakterystyka mikrostruktury oraz właściwości złącza stopu AlMg2 z tytanem
ZYGMUNT NITKIEWICZ
MONIKA GWOŹDZIK
MARCIN GAJDA
KWIRYN WOJSYK
nr katalogowy: 56487
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Biokompozyty epoksydowe wzmacniane naturalnymi włóknami krótkimi oraz mikrowłóknami z łusek zbożowych
Magdalena Urbaniak
Andrzej K. Błędzki
nr katalogowy: 94638
10.15199/28.2015.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Strzał w dziesiątkę
nr katalogowy: 63542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Mieszarka pozioma
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 122130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Analiza niejednorodnych struktur budowlanych w procesach naprawczo-rewaloryzacyjnych
Czesław Miedziałowski
Adam Walendziuk
nr katalogowy: 110657
10.15199/33.2017.11.08
analiza struktur niejednorodnych
modelowanie numeryczne
rewaloryzacja i wzmacnianie konstrukcji.
non-homogeneous materials analysis
numerical modelling
revaluation and strengthening of structures.
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Bożonarodzeniowe wędzonki
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 88576
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Odporność laminatów aluminium/kompozyt epoksydowo-szklany na uderzenia o małej prędkości
Patryk Jakubczak
Jarosław Bieniaś
Barbara Surowska
nr katalogowy: 73504
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Wybrane właściwości wytrzymałościowe laminatów hybrydowych tytan-kompozyt węglowo/epoksydowy
JAROSŁAW BIENIAŚ
PATRYK JAKUBCZAK
nr katalogowy: 70322
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Modelowanie procesu pękania stali DP z wykorzystaniem cyfrowej reprezentacji materiału
Konrad PERZYNSKI
Łukasz MADEJ
nr katalogowy: 70218
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-1
Statyczna próba rozciągania jako metoda oznaczenia parametrów wytrzymałościowych materiałów stosowanych na wierzchy obuwia
HALINA BRZOZOWSKA
MAGDALENA PAŹDZIOR
nr katalogowy: 57639
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Kompozyty gipsowo-włóknowe z dodatkiem odpadów celulozowych
Małgorzata Sobala
nr katalogowy: 54694
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-5
Struktura i właściwości stopów Alnico wytworzonych metodą szybkiego chłodzenia cieczy
ŁUKASZ WIERZBICKI
ELŻBIETA JEZIERSKA
ARTUR STANEK
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 54671
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Synteza biopoliolu z kwasu rycynolowego i żywicy epoksydowej
Marlena Roguszewska
Paweł Parzuchowski
Gabriel Rokicki
nr katalogowy: 124465
10.15199/62.2020.1.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-4
Numeryczny model pękania dla stali dwufazowych
Konrad PERZYŃSKI
Łukasz MADEJ
nr katalogowy: 97803
10.15199/24.2016.4.3
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Analiza przyczyn uszkodzeń części złącznych cynkowanych galwanicznie
Ilona SZŁAPA
Dariusz JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 99433
10.15199/40.2016.7.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-6
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 129734
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Specjalne mąki pszenne Orkisz
Beata Marchand
nr katalogowy: 99140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wytwarzanie bainitu bezwęglikowego w warstwie wierzchniej stali chromowo-krzemowo-manganowej po nawęglaniu próżniowym
Emilia Skołek
Krzysztof Wasiak
Janusz Krasoń
Wiesława. Świątnicki
nr katalogowy: 81519
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Wytwarzanie materiałów gradientowych za pomocą technologii tarciowej modyfikacji powierzchni
MAREK STANISŁAW WĘGLOWSKI
nr katalogowy: 88486
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Akumulacja zabrudzeń na izolatorach silikonowych i porcelanowych
Krystian Leonard CHRZAN
nr katalogowy: 64248
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Plastometryczne modelowanie procesu kontrolowanego walcowania stali X80
A.M gAŁKIN
m. KNAPIŃSKI
a. KAWAŁEK
s. SAWICKI
W. DRIOMOW
W. SZARONOW
nr katalogowy: 62537
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Ocena właściwości nanokompozytów otrzymanych w procesie SLS/M z proszków TiC-TiB2 i stali 1.4404
ANNA BIEDUNKIEWICZ
PAWEŁ FIGIEL
WITOLD BIEDUNKIEWICZ
DARIUSZ GRZESIAK
MARTA KRAWCZYK
Wojciech Teszke
Rafał Wróbel
Urszula Gabriel-Półrolniczak
nr katalogowy: 80235
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Odbar wianie masy makulaturowej z makulatur y zawierającej papier y zadr ukowane techniką cyfrową Część 2.
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 78135
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Starzenie się magnesów trwałych stosowanych w maszynach elektrycznych
Zdzisław KRZEMIEŃ
nr katalogowy: 103798
10.15199/48.2017.02.21
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Wpływ warunków przygotowania próbki na zawartość wodoru w stalach poddanych cynkowaniu galwanicznemu
Konrad Dybowski
Leszek Klimek
Sylwia Droździel
nr katalogowy: 94649
10.15199/28.2015.5.12
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Z poligrafią przez wieki. Drukowanie ruchomą czcionką
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 132358
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Wpływ wybranych czynników na trwałość betonowych mostów sprężonych
Arkadiusz Madaj
nr katalogowy: 145656
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Wartość technologiczna odmian pszenicy ozimej
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 108643
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Magnetic separation of mobile phones used after the thermal treatment process in the fluidized bed reactor Separacja magnetyczna zużytych telefonów komórkowych po procesie termicznej utylizacji w reaktorze fluidyzacyjnym
Amelia Kowalska
Witold Żukowski
nr katalogowy: 105272
10.15199/62.2017.4.37
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH