Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 60122
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Spis treści rocznika 2009 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 48684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Przewaga konkurencyjna spirytusu brazylijskiego do produkcji bioetanolu nad spirytusem europejskim
Agnieszka Wójcik
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 44688
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Rynek cukru w sezonie 2008/2009
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 45033
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Produkcja bioetanolu z buraków cukrowych
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 47482
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 73342
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza śladu węglowego krajowej produkcji żywności – badania na przykładzie cukru
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 146886
10.15199/65.2024.1.2
ślad węglowy
produkcja cukru
emisje gazów cieplarnianych
carbon footprint
sugar production
greenhouse gas emissions
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Przemiany w polskim przemyśle cukrowniczym
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 77898
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
On the Moon by car... Mieczyslaw Grzegorz Bekker (1905-1989)
nr katalogowy: 70129
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Właściwości mechaniczne tkanki buraczanej w technologii cukru, ich znaczenie i możliwości modyfikacji
Radosław Gruska
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 65656
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 53046
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 68891
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Fabryka Cukru w Tarzymiechach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67256
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku po reformie rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 81022
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Jakość wysłodków i melasu w aspekcie ich przydatności jako karmy dla zwierząt
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 68892
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Prymat Żywiołów
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 64437
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Produkcja buraka cukrowego w dobie kryzysu gospodarczego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 45996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 61682
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Aspekty technologiczne otrzymywania syropu z buraka cukrowego dla przemysłu spożywczego
Weronika Konka
Jan Grabka
nr katalogowy: 47480
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 68896
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem w roku gospodarczym 2012/2013
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 73343
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce Podsumowanie reformy regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej w latach 2006/2007-2009/2010
Marcin Mucha
nr katalogowy: 51882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku trwania reformy rynku cukru UE
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 46000
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 65665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Koncentrat z buraka cukrowego - nowy surowiec niesłodowany do produkcji piw jasnych i ciemnych
P. Dziugan
K. Dziedziczak
T. Kuchciak
nr katalogowy: 20621
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Próba oceny wartości technologicznej buraków cukrowych uprawianych w XX wieku
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 57427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Formation and elimination of foam in the technological process of potato starch production
Paweł Tomtas
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118234
10.15199/65.2019.1.5
foam
starch
defoamer pump
piana
skrobia
pompa odpieniająca
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Kazimierz Wagnerowski - skromny, starszy Pan
Piotr Sługocki
nr katalogowy: 62146
AURA 2023-1
Wymyślmy papier na nowo
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141420
10.15199/2.2023.1.1
papier
skażenie środowiska
lasy gospodarcze
kenaf
konopie włókniste
paper
environmental pollution
managed forests
kenaf
hemp
AURA 2023-1
Wymyślmy papier na nowo
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141420
10.15199/2.2023.1.1
papier
skażenie środowiska
lasy gospodarcze
kenaf
konopie włókniste
paper
environmental pollution
managed forests
kenaf
hemp
AURA 2023-1
Wymyślmy papier na nowo
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141420
10.15199/2.2023.1.1
papier
skażenie środowiska
lasy gospodarcze
kenaf
konopie włókniste
paper
environmental pollution
managed forests
kenaf
hemp
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 59059
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem po zmianach w 2010 roku
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 56309
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Aktualny stan polskiego rolnictwa i informacje o bioenergii w Polsce i UE
Marcin Damian Kucner
nr katalogowy: 53043
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 47483
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of the microelement fertilizer form and the way of its application on the stability of solution and the herbicide effectiveness in linked treatments in the sugar beet culture Wpływ formy nawozu mikroelementowego i sposobu jego stosowania na stabilność roztworu oraz skuteczność chwastobójczą herbicydu w zabiegach łączonych w buraku cukrowym
Krzysztof Domaradzki
Stanisław Wróbel
nr katalogowy: 87213
10.12916/przemchem.2014.1758
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Oznaczanie soli wapniowych w cukrownictwie
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 73345
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2010
Teresa Sumińska
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 61685
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Porównanie wyników oznaczeń cukru w melasach klarowanych siarczanem glinu oraz płynami Herlesa
Bożena Wnuk
Emilia Grabska
nr katalogowy: 74574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16641
GAZETA CUKROWNICZA 2005-9
Jubileuszowy XXV Kongres ISSCT w Gwatemali
nr katalogowy: 9449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Cukrownictwo polskie w Unii Europejskiej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 41269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - czerwiec 2005 r.
nr katalogowy: 14636
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 67261
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Nowe kierunki rozwoju cukrownictwa na świecie - sprawozdanie z międzynarodowej konferencji cukrowniczej - Atlanta 4-7 kwietnia 2004
M. Wojtczak
nr katalogowy: 1475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Książka Jowity Woszczyńskiej coraz bliżej
nr katalogowy: 129974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Książka roku już na rynku!
nr katalogowy: 130240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Książka roku już na rynku!
nr katalogowy: 130240
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Nowości
nr katalogowy: 53047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Książka Jowity Woszczyńskiej coraz bliżej
nr katalogowy: 129974
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 37408
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Pierwsza polska cukrownia - część 1 The first Polish sugar factory - part 1
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 81021
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Badania biegłości PK ICUMSA jako kryterium samooceny laboratoriów zajmujących się analityką cukrowniczą w Polsce
Krystyna Lisik
Joanna Biernasiak
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 62143
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Pierwszy zjazd cukrowników polskich
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56314
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24261
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Sprawozdanie z letniej sesji Polskiego Komitetu ICUMSA
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 78744
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Kampania 2006/2007 w Republice Czeskiej
nr katalogowy: 25765
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 72023
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Charakterystyka składu chemicznego kłaczków izolowanych z zakwaszonych roztworów cukru
Jan Iciek
Ilona Błaszczyk
Joanna Biernasiak
nr katalogowy: 64436
GAZETA CUKROWNICZA 2008-2
Modernizacja układu zabezpieczeń, statycznego wzbudzenia i monitoringu w BSO Polska S.A. (Cukrownia Glinojeck)
nr katalogowy: 33201
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Problem celowości przerobu buraków zdegradowanych termicznie
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 29345
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Wiosenny cukier z Glinojecka
nr katalogowy: 27356
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Niektóre aspekty zarabiania i gotowania cukrzyc
nr katalogowy: 35266
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Niektóre aspekty zarabiania i gotowania cukrzyc
nr katalogowy: 35265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przegląd najważniejszych szkodników buraków cukrowych i ich zwalczanie
Danuta Wrzesińska
nr katalogowy: 29351
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Dopłaty do eksportu cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 25760
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych - Jak donosi "International Sugar Journal"
nr katalogowy: 24113
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w czwartym roku trwania reformy rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 54630
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Monitoring rolnic w integrowanej ochronie roślin - możliwości wykorzystania dla przemysłu cukrowniczego
Magdalena Jakubowska
Henryk Ławiński
nr katalogowy: 70119
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of the effectiveness of a mixture of herbicides and biostimulators in the cultivation of sugar beet Ocena skuteczności mieszaniny herbicydów i biostymulatorów w uprawie buraka cukrowego
Krzysztof Domaradzki
Katarzyna Marczewska-Kolasa
Marcin Bortniak
nr katalogowy: 91329
10.15199/62.2015.5.28
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w British Sugar Overseas Polska Sp. z o.o.
Józef Klimaszewski
nr katalogowy: 35262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Suitability of biomass from waste wood composites for liquid biofuel production Możliwość wykorzystania biomasy poużytkowych tworzyw drzewnych w technologii ciekłych biopaliw
Dominika Szadkowska
Andrzej Radomski
Monika Marchwicka
Anna Lewandowska
Jan Szadkowski
Janusz Zawadzki
Michał Drożdżek
Radosław Auriga
nr katalogowy: 94439
10.15199/62.2015.10.9
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
The use of electrotechnical equipment for food production wastewater treatment
Natalia ZAIETS
Volodymyr SHTEPA
Ihor KONDRATENKO
Andrii ZHYLTSOV
Andrii ROHOVIK
nr katalogowy: 133246
10.15199/48.2021.09.22
emergencies
electrophlotocoagulation
electrodialysis
environmental safety
oczyszczanie ścieków
elektrodializa
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 51884
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 74580
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of ozone in production of II generation bioethanol and fodder yeast Zastosowanie ozonu w procesach produkcji bioetanolu II generacji i drożdży paszowych
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 99647
10.15199/62.2016.7.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 41273
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Program Comenius
Iwona Kapela
nr katalogowy: 45454
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Sugar Industry
nr katalogowy: 48680
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie wysokotemperaturowej osmotycznej destylacji membranowej do zatężania roztworów
Marek Gryta
nr katalogowy: 65158
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Użyteczność wysłodków buraczanych jako biopaliwa stałego w świetle analizy statystycznej wyników badań paliwowo-emisyjnych
Beata Kubik
nr katalogowy: 67255
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Substancje pomocnicze w przetwórstwie w świetle prawa paszowego UE
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 74571
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-12
Współfermentacja osadów ściekowych i produktu ubocznego rafinacji buraków cukrowych
Katarzyna Kalemba
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 117833
10.15199/17.2018.12.5
współfermentacja
osady ściekowe
melasa
produkcja biogazu
współfermentacja
osady ściekowe
melasa
produkcja biogazu
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Nowe zasady handlu zagranicznego produktami sektora cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 48676
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Wykorzystanie prognozowania epidemii chwościka buraka w wyznaczaniu terminów stosowania fungicydów
Anna Majewicz
nr katalogowy: 45999
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Nowoczesność i tradycja - dwa oblicza znanej węgierskiej cukierni "SUGAR"
Leszek Truskolawski
nr katalogowy: 52424
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Znakowanie wyrobów przemysłu cukrowniczego w świetle wymogów rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 70118
GAZETA CUKROWNICZA 2013-2
Ocena zagrożenia gleb Polski mątwikiem burakowym (Heterodera schachtii Schmidt)
Agnieszka Ulatowska
Dariusz Górski
Jacek Piszczek
Renata Gaj
nr katalogowy: 76121
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Cukrownie w Polsce - kampania 2008/2009
nr katalogowy: 41422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Teoria i praktyka z zakresu sugar confectionery - relacja ze szkolenia organizowanego przez ZDS Solingen
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 47601
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Z półki księgarskiej Pratima Bajpai Biobased polymers. Properties and applications in packaging
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 124454
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 85725
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Kampania 2008/2009 w BSO Polska S.A.
Mirosław Dziadowiec
nr katalogowy: 44250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Ocena cyklu życia (LCA) jako narzędzie realizacji wymagań zawartych w projekcie nowelizacji Dyrektywy 98/70/WE
ALEKSANDRA FILIP
nr katalogowy: 42352
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Wpływ warunków dygestii miazgi na wyniki obliczeń przewidywanej wydajności cukru z buraków
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 48674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Preparation of adsorbents by chemical activation of sugar beet pulp with phosphoric acid Otrzymywanie adsorbentów poprzez aktywację chemiczną wysłodek z buraka cukrowego kwasem fosforowym
Maria Jasieńko-Hałat
Karina Małaszyńska
nr katalogowy: 96170
10.15199/62.2016.1.7
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Przygotowanie ekstraktów polisacharydowych pyłku chryzantemy i ich wpływ na komórki in vitro raka jelita grubego
Zhongping Fang
Rui Luo
Ming Jiang
Guangfu Jiang
Maosong Fu
Shangwu Chen
Xianghong Lai
nr katalogowy: 116812
10.15199/62.2018.10.20
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Corrugated Board Production and Consumption 2015 in Poland
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 100452
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-2
Dobór wsadu do realizacji codziennych zleceń produkcyjnych w hutach
JOSÉ ARZOLA-RUIZ
LUIS SUAREZ-GARCIA
MIGUEL-ANGEL KINDELÁN-SIRA
JOSÉ-ANGEL VARGAS-AGÜERO
nr katalogowy: 131514
10.15199/24.2021.2.2
wykorzystanie produkcji stalowniczej
podejmowanie decyzji
dekompozycja zadań optymalizacyjnych
systemy inżynierskie
operation of the steel making production
decision making
decomposition of optimization tasks
engineering systems
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Skropliny z procesu produkcji dżemu truskawkowego jako źródło związków aromatycznych
Krzysztof Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Agata Bieńczak
Danuta Kalemba
Liliana Rak-Urbaniak
Albin Pera
Andrzej Bartczak
nr katalogowy: 110076
10.15199/62.2017.10.17
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Corrugated Board Production and Consumption 2012 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 79150
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2019 r.
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 125557
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-9
Corrugated board production and consumption 2018 in Poland
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 122525
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-8
Corrugated Board Consumption and Production 2013 in P oland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 86389
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
Corrugated Board Production and Consumption 2011 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 71784
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE BEST-CASE SCENARIO FOR WORLD STEEL PRODUCTION ON THE BASED OF FORECAST OF QUANTITY OF WORLD STEEL PRODUCTION
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 123275
10.15199/180.2019.2.2
world steel production
forecast for the amount of the steel production
produkcja stali na świecie
prognoza wielkości produkcji stali
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE BEST-CASE SCENARIO FOR WORLD STEEL PRODUCTION ON THE BASED OF FORECAST OF QUANTITY OF WORLD STEEL PRODUCTION
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 123275
10.15199/180.2019.2.2
world steel production
forecast for the amount of the steel production
produkcja stali na świecie
prognoza wielkości produkcji stali
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 57430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 118730
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
Corrugated board production and consumption 2016 in Poland
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 108992
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
XXVI INTERNATIONAL SCIENCE CONFERENCE "INTENSIFICATION PROBLEM WITH LIVESTOCK PRODUCTION ACCORDING TO UE STANDARDS INCLUDING ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ALTERNATIVE RENEWABLE SOURCES PRODUCTION INCLUDING BIOGAS"
nr katalogowy: 128616
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
XXVI INTERNATIONAL SCIENCE CONFERENCE "INTENSIFICATION PROBLEM WITH LIVESTOCK PRODUCTION ACCORDING TO UE STANDARDS INCLUDING ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ALTERNATIVE RENEWABLE SOURCES PRODUCTION INCLUDING BIOGAS"
nr katalogowy: 128616
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Planowanie produkcji stali a uwarunkowania technologiczne elektrostalowni
taDeUsz WieCzoreK
magDaLena LetUn-ŁĄtKa
nr katalogowy: 62533
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-8
Corrugated Board Consumption and Production 2010 in Poland
nr katalogowy: 61806
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-8
Corrugated board production and consumption 2017 in Poland
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 115646
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Paper Industry in Poland after Three Quarters of 2011
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 65545
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Przemysł papierniczy w Polsce w I półroczu 2011 roku
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 63474
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-7
Production logistics in czech metallurgical enterprises
Radim Lenort
nr katalogowy: 27903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Corrugated Board Consumption and Production 2009 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 53863
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Fiducial Markers Recognition on Basis of Neural Network Training Method in Wavelet Transformation Space
Yulia KOZINA
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 78816
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Selected problems of supply chains planning in the metallurgical sector
Marzena KUCZYŃSKA-CHAŁADA
nr katalogowy: 95810
10.15199/24.2015.11.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ wykorzystania zdolności produkcyjnej na energochłonność produkcji surowego soku z buraków ćwikłowych
Roman Kowalczyk
Dorota Szwan
nr katalogowy: 46202
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
APPLICATION OF SELECTED BALANCING METHODS FOR ANALYSIS AND EVALUATION OF THE WORKING EFFICIENCY OF THE ASSEMBLY LINE ON THE EXAMPLE OF A SELECTED PRODUCT
Katarzyna ANTOSZ
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 125710
10.15199/160.2019.4.4
assembly line performance
RPW (Ranked Positional Weight) method
SPT (Shortest Processing Time) method
balancing the production line
wydajność linii montażu
metoda RPW (ang. Ranked Positional Weight)
metoda SPT (ang. Shortest Processing Time)
balansowanie linii produkcyjnej
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-10
Paper Industr y in Poland in the 1st Half of 2013
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 80187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Why alfa-activity diagrams, alfa-nets and s-nets are good models of production processes?
Agnieszka LASOTA
nr katalogowy: 64231
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH