Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Podstawowe technologie termochemicznego pozyskiwania wodoru
Witold Warowny
nr katalogowy: 35112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Nowości piwne
nr katalogowy: 98026
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-4
Pozyskiwanie biogazu w mikroskali
Sebastian Englart
nr katalogowy: 90630
10.15199/17.2015.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Konsumencki Konkurs Piw nabiera rozpędu
nr katalogowy: 101685
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
Utrwalenie barwy nubuków obuwiowych
Krzysztof Galczak
nr katalogowy: 23816
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Wady okien, które w ujęciu norm nie są wadami
Jerzy Płoński
nr katalogowy: 37528
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
OD REDAKCJI
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 25632
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Instytut Ciężkiej Syntezy Organicznej. Garść wspomnień sprzed pół wieku
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 25636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
PIWO ROKU 2013
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 84834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Konsumencki Konkurs Piw 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 110185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Złodziejka wzroku
nr katalogowy: 51162
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-1
Nietypowa reklamacja elewacji z płytek ceramicznych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 83330
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Pejzaż wczesnojesienny
nr katalogowy: 69121
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Ściana z oknami - współczesna reinterpretacja
Maria Jaworska-Michałowska
nr katalogowy: 54315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
HEX-A-GONE REVOLUTION Rewelacyjna metoda chromowania, która rozwiązuje co najmniej dwa problemy
nr katalogowy: 142754
AURA 2014-2
Roztocze w naszej kuchni
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 82234
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Elektrochromowe szyby dla inteligentnych domów
nr katalogowy: 124966
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Cabernet, Merlot i Pinot Noir
winny maniak
nr katalogowy: 114017
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Miniaturowe kodery kąta
nr katalogowy: 44951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Różne szczepy - różne wina
nr katalogowy: 42287
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Precyzyjne warzenie piwa
Ruediger Selig
nr katalogowy: 41799
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Rola koloru we współczesnym wzornictwie
Łukasz Kula
nr katalogowy: 46155
OPAKOWANIE 2015-5
Farby metaliczne część I
nr katalogowy: 91357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Jakość i ergonomia - Myślące kapelusze
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 46852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
V Ogólnopolski Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64977
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
O planetach pod letnim niebem
Jan Desselberger
nr katalogowy: 107392
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-11-12
PORADNIK Wino dla inżyniera (30)
winny maniak
nr katalogowy: 45196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Jawor pachnący chlebem i piernikami
nr katalogowy: 101139
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-1
NAGRODZONE PROJEKTY
nr katalogowy: 90177
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
HEX-A-GONE REVOLUTION Rewelacyjna metoda chromowania, która rozwiązuje co najmniej dwa problemy
nr katalogowy: 142754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciemny chleb z mąki żytniej
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 144826
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. I)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51280
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-4
Piękno farb dekoracyjnych
Piotr Nowacki
nr katalogowy: 88376
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Rysowanie światłem
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 79904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Przedsiębiorstwo a zaangażowanie polityczne
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 129439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Przedsiębiorstwo a zaangażowanie polityczne
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 129439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Barowy tygrys
nr katalogowy: 113112
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-1
WIĘCEJ ŚWIATŁA!
Tacjana Pa zura
nr katalogowy: 66733
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-4
Reklamacje dotyczące okładzin z kamienia na elewacjach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 129683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. II*)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Gatunki piwa i kryteria oceny sensorycznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 60535
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
Posadzki z kamieni naturalnych wewnątrz i na zewnątrz obiektów – wybrane problemy
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 138342
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
Posadzki z kamieni naturalnych wewnątrz i na zewnątrz obiektów – wybrane problemy
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 138342
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Porter bałtycki – piwowarski skarb Polski
Marcin Chmielarz
nr katalogowy: 151232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ciekawe wina izraelskie Z dużych i małych winiarń
winny maniak
nr katalogowy: 85483
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
INFRASTRUKTURY KOMUNIKACJI KWANTOWEJ – SYNERGIE ORAZ INTEGRACJA Z SYSTEMAMI TRANSMISJI WZORCOWYCH SYGNAŁÓW CZASU I CZĘSTOTLIWOŚCI
Piotr Rydlichowski
Adrian Kliks
nr katalogowy: 144754
10.15199/59.2023.4.26
QKD
komunikacja kwantowa
obliczenia kwantowe
kwantowa dystrybucja klucza
sygnały czasu i częstotliwości
QKD
quantum communication
quantum computing
quantum key distribution
time and frequency sign
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Guarana - dar od boga
nr katalogowy: 66083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-4
Reklamacje dotyczące okładzin z kamienia na elewacjach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 129683
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kto kreuje rynek piwa?
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 81719
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Kruszywo wapienne przeznaczone do materiałów konstrukcyjnych nawierzchni drogowych
Marek Iwański
nr katalogowy: 72651
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Zastosowanie oleju talowego w przemyśle chemicznym
Krzysztof Formela
Józef T. Haponiuk
nr katalogowy: 68513
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Surowce skaleniowe w Polsce i możliwość ich wykorzystania
Wiesław Heflik
Mirosław Kotowski
nr katalogowy: 60298
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Tynki osuszające skuteczną technologią renowacji ścian gotyckiego kościoła
Krzysztof Kamiński
nr katalogowy: 90222
10.15199/33.2015.03.07
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Alentejo - portugalska Kalifornia
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 85539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
AURA 2012-8
Idzie lato - chroń włosy
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 69874
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Dwuwymiarowe kryształy fotoniczne jako materiał nowoczesnej fotoniki – metody wytwarzania i zastosowania
Szymon Lis
Konrad Ptasiński
Przemysław Ryba
Marcin Wielichowski
Adrian Zakrzewski
Sergiusz Patel
nr katalogowy: 66146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Nowości piwne polskich browarów rzemieślniczych na tle trendów światowych
nr katalogowy: 87602
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Słody karmelowe - produkcja, cechy jakościowe i wpływ na właściwości piwa
Władysław Jamborowicz
nr katalogowy: 58625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-9
PITTI UOMO Skąpani w kolorze
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 93523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Dylatacje konstrukcji a zapewnienie szczelności
Agnieszka Kaliszuk-Wietecka
nr katalogowy: 130967
10.15199/33.2021.03.04
izolacje wodochronne
dylatacje
naprawy
uszczelnienia.
waterproof insulation
expansion joints
repairing
sealing.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-2
Pioruny Catatumbo
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 147551
10.15199/74.2024.2.4
zjawiska elektryczne w atmosferze
pioruny
electrical phenomena in the atmosphere
lightning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-11
Trajektoria światła w czasoprzestrzeni uniwersum
Henryk BRYŚ
nr katalogowy: 145864
10.15199/50.2023.11.1
Uniwersum
grawitacja
ugięcie światła
foton
geodetyka
trajektoria światła
Universe
gravity
light deflection
photon
geodetics
light trajectory
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH