Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2010
Teresa Sumińska
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 61685
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 73342
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 61682
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Przemiany w polskim przemyśle cukrowniczym
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 77898
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Rynek cukru w sezonie 2008/2009
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 45033
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 68896
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem w roku gospodarczym 2012/2013
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 73343
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Mechanism of a white layer formation as a result of tribological contacts
JANUSZ KRAWCZYK
nr katalogowy: 79721
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Właściwości mechaniczne tkanki buraczanej w technologii cukru, ich znaczenie i możliwości modyfikacji
Radosław Gruska
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 65656
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 60122
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 65665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Koncentrat z buraka cukrowego - nowy surowiec niesłodowany do produkcji piw jasnych i ciemnych
P. Dziugan
K. Dziedziczak
T. Kuchciak
nr katalogowy: 20621
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Próba oceny wartości technologicznej buraków cukrowych uprawianych w XX wieku
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 57427
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Light quality improvement for white electroluminescent diodes
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 37121
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 68891
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Fabryka Cukru w Tarzymiechach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67256
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem po zmianach w 2010 roku
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 56309
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
On the Moon by car... Mieczyslaw Grzegorz Bekker (1905-1989)
nr katalogowy: 70129
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-4
Konkurs PERŁY CERAMIKI UE 2010 - NOMINACJE
nr katalogowy: 56235
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Spis treści rocznika 2009 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 48684
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Study on White Noise Suppression for PD Signals Using ICA
Si Wenrong
Li Junhao
Guo Hong
Luo Yongfen
Li Yanming
nr katalogowy: 48836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Opportunities to apply LED RGB systems in lighting
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 37135
OPAKOWANIE 2017-8
Premiera Domino K-Series na Labelexpo Europe 2017
nr katalogowy: 108843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
All in White w łazienkach
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 102948
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 47483
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Zagadnienia kompatybilności urządzeń pracujących w białych przestrzeniach w zakresach/pasmach telewizyjnych
Marek JERMAKOWICZ
Marek MICHALAK
Karolina SPALT
Monika SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 94725
10.15199/48.2015.11.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of the microelement fertilizer form and the way of its application on the stability of solution and the herbicide effectiveness in linked treatments in the sugar beet culture Wpływ formy nawozu mikroelementowego i sposobu jego stosowania na stabilność roztworu oraz skuteczność chwastobójczą herbicydu w zabiegach łączonych w buraku cukrowym
Krzysztof Domaradzki
Stanisław Wróbel
nr katalogowy: 87213
10.12916/przemchem.2014.1758
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku po reformie rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 81022
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Oznaczanie soli wapniowych w cukrownictwie
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 73345
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Jakość wysłodków i melasu w aspekcie ich przydatności jako karmy dla zwierząt
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 68892
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Porównanie wyników oznaczeń cukru w melasach klarowanych siarczanem glinu oraz płynami Herlesa
Bożena Wnuk
Emilia Grabska
nr katalogowy: 74574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16641
GAZETA CUKROWNICZA 2005-9
Jubileuszowy XXV Kongres ISSCT w Gwatemali
nr katalogowy: 9449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodka książka coraz bliżej
nr katalogowy: 128993
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Cukrownictwo polskie w Unii Europejskiej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 41269
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Produkcja bioetanolu z buraków cukrowych
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 47482
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Improved Electrical Measurement Method for Junction Temperature of Light Emitting Diodes
Kai HAN
Muqing LIU
Shenglong FAN
Haiping SHEN
nr katalogowy: 66647
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Kalkulator on-line masy gniazd bociana białego – wykorzystanie w energetyce
Adam Zbyryt
nr katalogowy: 143319
10.15199/74.2023.5.10
bocian biały
gniazdo
masa gniazda
kalkulator on-line
white stork
nest
nest mass
on-line calculator
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Kalkulator on-line masy gniazd bociana białego – wykorzystanie w energetyce
Adam Zbyryt
nr katalogowy: 143319
10.15199/74.2023.5.10
bocian biały
gniazdo
masa gniazda
kalkulator on-line
white stork
nest
nest mass
on-line calculator
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Nowoczesne rozwiązania dla profesjonalistów na przykładzie „Białej Wanny” – SIKA® White Box Concept
Dawid Pakłos
Przemysław Grabarczyk
nr katalogowy: 131791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Przewaga konkurencyjna spirytusu brazylijskiego do produkcji bioetanolu nad spirytusem europejskim
Agnieszka Wójcik
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 44688
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 53046
OPAKOWANIE 2016-7
UPM Raflatac poszerza swój asortyment
nr katalogowy: 99614
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Badanie dokładności rekonstrukcji powierzchni z interferogramu światła białego z wykorzystaniem metod bazujących na transformacie Hilberta
Maria WRZUSZCZAK
Anna KHOMA
nr katalogowy: 97624
10.15199/48.2016.04.46
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - czerwiec 2005 r.
nr katalogowy: 14636
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 67261
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Kuchnia Kreatywna
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 47245
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Nowe kierunki rozwoju cukrownictwa na świecie - sprawozdanie z międzynarodowej konferencji cukrowniczej - Atlanta 4-7 kwietnia 2004
M. Wojtczak
nr katalogowy: 1475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza śladu węglowego krajowej produkcji żywności – badania na przykładzie cukru
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 146886
10.15199/65.2024.1.2
ślad węglowy
produkcja cukru
emisje gazów cieplarnianych
carbon footprint
sugar production
greenhouse gas emissions
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Książka Jowity Woszczyńskiej coraz bliżej
nr katalogowy: 129974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Książka roku już na rynku!
nr katalogowy: 130240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Książka roku już na rynku!
nr katalogowy: 130240
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-7
Volume is in the detail - nowa, europejska kampania reklamowa Arctic Volume White
nr katalogowy: 45929
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Nowości
nr katalogowy: 53047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Książka Jowity Woszczyńskiej coraz bliżej
nr katalogowy: 129974
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 37408
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-4
Praca zbiorowa PORADNIK TECHNOLOGA GUMY
Bolesław Jurkowski
nr katalogowy: 20472
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Pierwsza polska cukrownia - część 1 The first Polish sugar factory - part 1
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 81021
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Prymat Żywiołów
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 64437
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Badania biegłości PK ICUMSA jako kryterium samooceny laboratoriów zajmujących się analityką cukrowniczą w Polsce
Krystyna Lisik
Joanna Biernasiak
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 62143
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Pierwszy zjazd cukrowników polskich
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 56314
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Porównanie modelowanych oraz rzeczywistych wartości parametrów świetlnych i kolorymetrycznych białych diod LED pracujących w szerokim zakresie temperatur
Maciej LISTOWSKI
nr katalogowy: 137794
10.15199/48.2022.06.10
źródła LED światła białego
rozkłady widmowe (SPD)
model Superpozycji Gaussa
metryki dopasowania.
white light LED sources
spectral distributions (SPD)
Gaussian superposition model
matching metrics.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Porównanie modelowanych oraz rzeczywistych wartości parametrów świetlnych i kolorymetrycznych białych diod LED pracujących w szerokim zakresie temperatur
Maciej LISTOWSKI
nr katalogowy: 137794
10.15199/48.2022.06.10
źródła LED światła białego
rozkłady widmowe (SPD)
model Superpozycji Gaussa
metryki dopasowania.
white light LED sources
spectral distributions (SPD)
Gaussian superposition model
matching metrics.
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24261
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Sprawozdanie z letniej sesji Polskiego Komitetu ICUMSA
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 78744
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-4
Prosta, ponadzczasowa łazienka
Szymon Kamiński
nr katalogowy: 110934
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Kampania 2006/2007 w Republice Czeskiej
nr katalogowy: 25765
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 72023
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Charakterystyka składu chemicznego kłaczków izolowanych z zakwaszonych roztworów cukru
Jan Iciek
Ilona Błaszczyk
Joanna Biernasiak
nr katalogowy: 64436
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Comparison of real street lighting with sodium lamps and LEDs
Marek BÁLSKÝ
Rudolf BAYER
nr katalogowy: 59112
GAZETA CUKROWNICZA 2008-2
Modernizacja układu zabezpieczeń, statycznego wzbudzenia i monitoringu w BSO Polska S.A. (Cukrownia Glinojeck)
nr katalogowy: 33201
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Problem celowości przerobu buraków zdegradowanych termicznie
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 29345
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Wiosenny cukier z Glinojecka
nr katalogowy: 27356
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Niektóre aspekty zarabiania i gotowania cukrzyc
nr katalogowy: 35266
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Niektóre aspekty zarabiania i gotowania cukrzyc
nr katalogowy: 35265
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
Effect of AlF3 and H3BO3 fluxes on the structure and optical properties of Ca-α-SiAlON:Eu2+ phosphor powders
Tomasz Pawlik
Daniel Michalik
Małgorzata Sopicka-Lizer
Radosław Lisiecki
nr katalogowy: 96777
10.15199/28.2016.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przegląd najważniejszych szkodników buraków cukrowych i ich zwalczanie
Danuta Wrzesińska
nr katalogowy: 29351
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Dopłaty do eksportu cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 25760
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych - Jak donosi "International Sugar Journal"
nr katalogowy: 24113
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w czwartym roku trwania reformy rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 54630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
Kolorystyczna odwilż
nr katalogowy: 76036
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Thermo-mechanical properties of epoxy composites highly filled with white barite Właściwości termomechaniczne kompozytów epoksydowych wysoko napełnionych barytem białym
DANUTA CHMIELEWSKA
MAGADA PACYNA
TOMASZ STERZYŃSKI
nr katalogowy: 82148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Mistrz Wenecji
nr katalogowy: 52083
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2021 – NOMINACJE
nr katalogowy: 133624
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Monitoring rolnic w integrowanej ochronie roślin - możliwości wykorzystania dla przemysłu cukrowniczego
Magdalena Jakubowska
Henryk Ławiński
nr katalogowy: 70119
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce Podsumowanie reformy regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej w latach 2006/2007-2009/2010
Marcin Mucha
nr katalogowy: 51882
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of the effectiveness of a mixture of herbicides and biostimulators in the cultivation of sugar beet Ocena skuteczności mieszaniny herbicydów i biostymulatorów w uprawie buraka cukrowego
Krzysztof Domaradzki
Katarzyna Marczewska-Kolasa
Marcin Bortniak
nr katalogowy: 91329
10.15199/62.2015.5.28
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-12
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 31888
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Niebieskie, zielone i białe emitery światła wytwarzane z półprzewodników AIII-BN
Mariusz RUDZIŃSKI
Marek WESOŁOWSKI
Włodzimierz STRUPIŃSKI
nr katalogowy: 85334
10.12915/pe.2014.07.01
OPAKOWANIE 2014-12
Lżejsza i bielsza tektura od BillerudKorsnäs
nr katalogowy: 88448
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-8
Śmiertelność bielika (Haliaeetus albicilla L.) w wyniku kolizji z transportem kolejowym na terenie administrowanym przez Nadleśnictwo Dąbrowa (materiał z lat 2013-2023)
Adam Szymański
nr katalogowy: 144485
10.15199/74.2023.8.4
bielik
kolizje z pociągiem
zabezpieczenia torów
white-tailed eagle
collision with a train
railway track protection
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w British Sugar Overseas Polska Sp. z o.o.
Józef Klimaszewski
nr katalogowy: 35262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
OPAKOWANIE 2008-10
Nagroda w Ogólnopolskim Konkursie Opakowań PakStar 2008
nr katalogowy: 38591
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-2
Mała łazienka w klasycznym stylu
nr katalogowy: 106749
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Trwałość koloru i faktury betonu
Svend Barnholdt
nr katalogowy: 29924
OPAKOWANIE 2007-6
Eleganckie zamknięcia niezwykłym osiągnięciem technicznym
nr katalogowy: 27382
OPAKOWANIE 2007-6
Eleganckie zamknięcia niezwykłym osiągnięciem technicznym
nr katalogowy: 27379
GAZETA CUKROWNICZA 2008-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 36761
OPAKOWANIE 2013-2
Chłodne piękno zimy w pigmentach firmy Merck
nr katalogowy: 74769
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-1
Duże płyty ceramiczne w salonie
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 125528
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Nowe trendy w wyprawie skór w jarbur – chem
nr katalogowy: 150024
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Suppression method of partial-discharge interference signal based on the combination of morphological filters and complex wavelet transform
Youyuan Wang
Dawei Zhang
Guojun Lu
Yanguang Huang
nr katalogowy: 76315
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WPŁYW ZMIANY PRZEZNACZENIA PASMA 700 MHZ NA INNE SYSTEMY BEZPRZEWODOWE W POLSCE
Dariusz Więcek
Daniel Niewiadomski
Janusz Sobolewski
Jacek Wroński
nr katalogowy: 101785
10.15199/59.2016.6.61
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
LEDs and their application in practice
Sandra TABIŠOVA
nr katalogowy: 37091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Pod znakiem dwunastek
nr katalogowy: 123656
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Do kawiarni z własnym kubkiem
nr katalogowy: 147595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
OPAKOWANIE 2007-1
Zamknięcia gwintowane z tworzywa sztucznego z trójmiejscowym uszczelnieniem typu Plasti-Twist Triple Seal
nr katalogowy: 23725
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
MIECZYSŁAW WOCH
nr katalogowy: 23503
OPAKOWANIE 2024-3
Innovia wprowadza na rynek białą folię RayoFloat
nr katalogowy: 147937
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-3
Czy pasywacja powłoki Zn jest gwarancją jej odporności korozyjnej?
NATALIA DRÓŻDŻ
MACIEJ HAJDUGA
SARA SMOSZNA
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MICHALINA OLAK
nr katalogowy: 125379
10.15199/40.2020.3.6
cynkowanie ogniowe
biała korozja
powłoka cynkowa
odporność korozyjna
pasywacja chemiczna
pasywacja polimerowa
hot dip galvanizing
white corrosion
zinc coating
corrosion resistance
chemical passivation
polymeric passivation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Ultrasonic white stick for detecting holes for blind people
ANDRZEJ KOS
WOJCIECH GELMUDA
nr katalogowy: 55008
GOSPODARKA WODNA 2007-12
Recenzje - Wybrane wielkie rzeki świata w albumach (przełożonych na polski)
Marian Miłkowski
nr katalogowy: 31781
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Parameters of model luminaire with high power LED diodes
Krzysztof ZAREMBA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 25695
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Speech recognition by means of feature extraction method based on slope transformation assisted
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
nr katalogowy: 25113
OPAKOWANIE 2011-11
Luksus w opakowaniach firmy Stora Enso
nr katalogowy: 63973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Z wizytą w Rogaliku, czyli black or white ?
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 79472
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
API GmbH gratuluje Mondi SCP Ružomberok udanego uruchomienia maszyny MP19
nr katalogowy: 133603
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 51884
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 74580
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Application of Light Emitting Diodes for local lighting
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 25685
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 41273
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Wyzwania dla energetyki
nr katalogowy: 64959
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Możliwości otrzymywania stałego pentatlenku fosforu(V) wysokiej jakości z fosforu białego pochodzenia kazachskiego
Leszek Urbańczyk
Damian Milde
Marcin Figura
Janusz Cholewa
Agnieszka Kurzańska
Michał Ochman
Anna Milde
Wojciech Piś
nr katalogowy: 113511
10.15199/62.2018.4.8
AURA 2019-7
Uprawa morwy białej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 121446
10.15199/2.2019.7.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Teoretyczne i przydatne eksperymentalnie modele szumów
Adam KOWALCZYK
nr katalogowy: 128824
10.15199/48.2020.11.10
szum biały
szum dolnopasmowy
funkcja autokorelacji
gęstość widmowa mocy
white noise
low-band noise
autocorrelation function
power spectral density.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Nowe podejście do doboru środków i optymalizacji warunków ich stosowania w zwalczaniu żywic szkodliwych i zanieczyszczeń kleistych w różnych układach masowych
Nuri Kerman
Harri Eronen
Tony Burke
Simo - Pekka
nr katalogowy: 23860
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Program Comenius
Iwona Kapela
nr katalogowy: 45454
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Sugar Industry
nr katalogowy: 48680
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Produkcja buraka cukrowego w dobie kryzysu gospodarczego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 45996
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie wysokotemperaturowej osmotycznej destylacji membranowej do zatężania roztworów
Marek Gryta
nr katalogowy: 65158
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Użyteczność wysłodków buraczanych jako biopaliwa stałego w świetle analizy statystycznej wyników badań paliwowo-emisyjnych
Beata Kubik
nr katalogowy: 67255
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Kazimierz Wagnerowski - skromny, starszy Pan
Piotr Sługocki
nr katalogowy: 62146
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Substancje pomocnicze w przetwórstwie w świetle prawa paszowego UE
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 74571
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Nowe korzenie Zinfandela
winny maniak
nr katalogowy: 79103
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej i czerwonej na jakość chrupek kukurydzianych, otrzymanych przy użyciu ekstrudera jednoślimakowego
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 123780
chrupki kukurydziane
komosa ryżowa biała
komosa ryżowa czerwona
właściwości fizyczne
wodochłonność
corn puffs
white quinoa
red quinoa
physical properties
water absorption
OPAKOWANIE 2018-3
Nowe folie UPM Raflatac do produkcji etykiet
nr katalogowy: 112813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH