Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-5
Radiation-cured coating materials
MACIEJ UMIŃSKI
nr katalogowy: 148644
10.15199/40.2024.5.2
radiation curing
water-based radiation curing systems
UV/EB cured coatings
radical mechanism
cationic mechanism
anionic mechanism
sieciowanie radiacyjne
wodne systemy sieciowane radiacyjnie
powłoki sieciowane UV/EB
mechanizm utwardzania rodnikowego
mechanizm kationowy
mechanizm anionowy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Bakterie fermentacji mlekowej – tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania w przetwórstwie mięsa
Elżbieta HAĆ-SZYMAŃCZUK
Edyta LIPIŃSKA
Aneta CEGIEŁKA
Kamil PIWOWAREK
nr katalogowy: 148325
bakterie fermentacji mlekowej
mięsne produkty fermentowane
bakteriocyny
biokonserwowanie
lactic acid bacteria
fermented meat products
bacteriocins
biopreservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Colour rendition quality of typical fluorescent lamps determined by CIE Colour Fidelity Index and Colour Rendering Index
Justyna KOWALSKA
Irena FRYC
nr katalogowy: 121190
10.15199/48.2019.07.20
colorimetry
colour rendering index
colour fidelity index
CIE illuminants.
kolorymetria
wskaźnik oddawania barw
wskaźnik wierności barwy
iluminanty CIE.
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Co piszą inni
nr katalogowy: 16763
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-5
Radiation-cured coating materials
MACIEJ UMIŃSKI
nr katalogowy: 148644
10.15199/40.2024.5.2
radiation curing
water-based radiation curing systems
UV/EB cured coatings
radical mechanism
cationic mechanism
anionic mechanism
sieciowanie radiacyjne
wodne systemy sieciowane radiacyjnie
powłoki sieciowane UV/EB
mechanizm utwardzania rodnikowego
mechanizm kationowy
mechanizm anionowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Automatic detection of colour charts in images
Andrzej KORDECKI
Henryk PALUS
nr katalogowy: 86947
10.12915/pe.2014.09.49
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Porównanie dokładno´sci reprodukcji barw dla wybranych systemów kalibracji kolorymetrycznej monitorów LCD
Artur BAL
Andrzej KORDECKI
Henryk PALUS
Mariusz FRA˛CKIEWICZ
nr katalogowy: 97594
10.15199/48.2016.04.16
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-4
Total colour management in textiles
nr katalogowy: 19884
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
NCS - notacje - recepcja
Ryszard BOJAR
nr katalogowy: 3749
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-9
Innovative lead-free UV-cured paint coatings for decorating utility glass
EWA LANGER
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
GRAŻYNA KAMIŃSKA-BACH
SEBASTIAN JURCZYK
TERESA BAŃCER
ANDRZEJ ZIÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 144983
10.15199/40.2023.9.1
UV-cured paints
glass painting
adhesion to glass
farby utwardzane UV
malowanie szkła
przyczepność do szkła
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-9
Innovative lead-free UV-cured paint coatings for decorating utility glass
EWA LANGER
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
GRAŻYNA KAMIŃSKA-BACH
SEBASTIAN JURCZYK
TERESA BAŃCER
ANDRZEJ ZIÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 144983
10.15199/40.2023.9.1
UV-cured paints
glass painting
adhesion to glass
farby utwardzane UV
malowanie szkła
przyczepność do szkła
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
FlintGroup stawia na rozwój serwisów - otwarcie Global Colour Centre i Global Innovation Centre
Izabela Czekajewska
Marta Rutkowska
nr katalogowy: 109585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The impact of the colour of the surface on the results of measurements taken with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80853
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Similarity detection of image using vector quantization and compression
Petr BEREK
Michal PRÍLEPOK
Jan PLATOŠ
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80845
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Nowa linia FUG Knauf Bauprodukte
Artur Kwiatkowski
nr katalogowy: 35514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Wpływ wybranych parametrów napięcia zasilającego na właściwości elektryczne, fotometryczne i kolorymetryczne zintegrowanych świetlówek kompaktowych
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 91034
10.15199/48.2015.04.43
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Colour Measurement as a Tool for Monitoring Oil Quality
nr katalogowy: 86880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Opportunities to apply LED RGB systems in lighting
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 37135
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-12
Application of Image Analysis Methods for Assessing the Print Quality on Fabrics
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
KATARZYNA MADZIO
nr katalogowy: 146697
10.15199/54.2023.12.2
Printing on fabrics
Image analysis
Print quality
Automatiic quality assessment
Drukowanie na tkaninach
analiza obrazów
jakość druku
automatyczna ocena jakości
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwo z Browaru Widawa – Kraft Roku 2021
nr katalogowy: 135246
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Mixing colours inside the optical fibre elements
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 37136
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Kalibracja kolorymetryczna w procesie pozyskiwania obrazów
Andrzej KORDECKI
Henryk PALUS
Artur BAL
nr katalogowy: 76304
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
METODA AUTOMATYCZNEJ IDENTYFIKACJI KOLORU SUKIEN
Michał Grega
nr katalogowy: 101757
10.15199/59.2016.6.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Spectrally Tuneable LED Lighting Simulator Laboratory Room at University of Pannonia
Ferenc SZABO
Peter CSUTI
Janos SCHANDA
nr katalogowy: 77617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Ocena możliwości modelowania temperatury barwowej najbliższej zestawu diod LED dużej mocy
Łukasz GRYKO
Urszula BŁASZCZAK
Andrzej ZAJĄC
Anna PALKOWSKA
nr katalogowy: 100529
10.15199/48.2016.09.41
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Importance of sensitive on-site testing and diagnosis of transmission power cables
Edward GULSKI
Przemysław CHOJNOWSKI
Aleksandra RAKOWSKA
Krzysztof SIODŁA
nr katalogowy: 41256
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
UV-curable coatings – environment-friendly solution for sustainable protection of metal substrates
BARTOSZ KOPYCIŃSKI
EWA LANGER
nr katalogowy: 143568
10.15199/40.2023.6.1
protective coatings on metal
UV-curable varnishes
green chemistry
powłoki ochronne na metal
lakiery utwardzane promieniowaniem UV
zielona chemia
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-19
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 54520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwo z Browaru Widawa – Kraft Roku 2021
nr katalogowy: 135246
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
The effect of isobutyltriethoxysilane concentration on the protective properties of aged silane fi lms on stainless steel
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 86610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Ocena wpływu ciekłego odplamiacza na bazie nadtlenku wodoru na trwałość barwników bezpośrednich stosowanych do barwienia wyrobów włókienniczych Notatka laboratoryjna
PAWEŁ KIKOLSKI
RENATA DUDEK
ELŻBIETA DŁUSKA-SMOLIK
nr katalogowy: 54180
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-2
Kolejny Projekt badawczy realizowany przez Polskie Stowarzyszenie Korozyjne
nr katalogowy: 141914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Rozważania teoretyczne o skuteczności świetlnej i oddawaniu barw przez źródła światła
Wojciech ŻAGAN
nr katalogowy: 80180
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
The effect of rhodanine on the protective properties of aged silane fi lms on stainless steel
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 88244
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
The effect of aging of transformer oil on the magnitude and temperature dependence of its Kerr constant
Włodzimierz KUCHARCZYK
Rafał LEDZION
Piotr GÓRSKI
nr katalogowy: 88151
10.12915/pe.2014.12.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
PD pulse burst characteristics in differently aged transformer oils under AC conditions
JUNHAO LI
YANMING LI
GUOLI WANG
Martin D. JUDD
nr katalogowy: 60093
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
The infl uence of ammonia on protective properties of aged silane fi lms on iron
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 80576
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Effect of isobutyltriethoxysilane concentration on the protective properties of aged silane fi lms on iron
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 79350
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
UV-curable coatings – environment-friendly solution for sustainable protection of metal substrates
BARTOSZ KOPYCIŃSKI
EWA LANGER
nr katalogowy: 143568
10.15199/40.2023.6.1
protective coatings on metal
UV-curable varnishes
green chemistry
powłoki ochronne na metal
lakiery utwardzane promieniowaniem UV
zielona chemia
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie oznaczania zabarwienia różnych cukrów metodami oficjalnymi z metodą referencyjną MOPS przy pH 7,0
Krystyna Lisik
Maciej Siedziako
nr katalogowy: 81025
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Wpływ warunków pomiar u barwy na współrzędne barwy nadruku
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ RYCHTER
nr katalogowy: 88278
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Constant-current driving of the RGB LED
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 55179
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-6
Badania jakości utwardzonych rękawów CIPP
Andrzej Kolonko
nr katalogowy: 36270
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-5
VOC free Waterborne epoxy dispersions and emulsions for ambient cured coatings
TOINE DINNISSEN
nr katalogowy: 26032
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Wpływ wielkości uszkodzeń rurociągów na możliwość zastosowania wewnętrznych wykładzin naprawczych typu CIPP
Tomasz Abel
Remigiusz Gut
Wiktor Jasiński
nr katalogowy: 143371
10.15199/33.2023.05.12
renowacja rurociągów
technologie bezwykopowe
CIPP
sztywność obwodowa
pipeline renovation
trenchless technologies
CIPP
ring stiffness.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Wpływ wielkości uszkodzeń rurociągów na możliwość zastosowania wewnętrznych wykładzin naprawczych typu CIPP
Tomasz Abel
Remigiusz Gut
Wiktor Jasiński
nr katalogowy: 143371
10.15199/33.2023.05.12
renowacja rurociągów
technologie bezwykopowe
CIPP
sztywność obwodowa
pipeline renovation
trenchless technologies
CIPP
ring stiffness.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Wpływ wielkości uszkodzeń rurociągów na możliwość zastosowania wewnętrznych wykładzin naprawczych typu CIPP
Tomasz Abel
Remigiusz Gut
Wiktor Jasiński
nr katalogowy: 143371
10.15199/33.2023.05.12
renowacja rurociągów
technologie bezwykopowe
CIPP
sztywność obwodowa
pipeline renovation
trenchless technologies
CIPP
ring stiffness.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
The influence of aging temperature on corrosion resistance of sintered 17-4 PH stainless steel
Aneta Szewczyk-Nykiel
Jan Kazior
nr katalogowy: 97968
10.15199/28.2016.2.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
The influence of aging temperature on corrosion resistance of sintered 17-4 PH stainless steel
Aneta Szewczyk-Nykiel
Jan Kazior
nr katalogowy: 97968
10.15199/28.2016.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
Emilia Janiszewska-Turak
nr katalogowy: 121989
10.15199/65.2019.8.8
truskawki
suszenie
zawartość wody
aktywność wody
właściwości mechaniczne
struktura
barwa
strawberries
drying
water content
water activity
mechanical properties
structure
colour
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-12
Destrukcja powłok akrylowych pod wpływem czynników klimatycznych i zanieczyszczeń środowiskowych
DANUTA KOTNAROWSKA
nr katalogowy: 123822
10.15199/40.2019.12.2
powłoki akrylowe
starzenie środowiskowe
destrukcja
erozja
acrylic coatings
environmental ageing
destruction
erosion
OPAKOWANIE 2004-6
DCP-nowy produkt do kolorowego druku cyfrowego w ofercie Ecco-Papier
nr katalogowy: 3266
SZKŁO I CERAMIKA 2010-2
Wpływ warunków wypalania na wybrane właściwości ekologicznego pigmentu cyrkonowo-żelazowego
CECYLIA DZIUBAK
nr katalogowy: 51092
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Laboratoryjne badania materiałów włókienniczych. Analiza zapotrzebowania rynku, przegląd najpopularniejszych metod badawczych
Katarzyna Chylewska
nr katalogowy: 103003
10.15199/60.2016.12.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Technika segmentacji obrazów barwnych i jej właściwości
Henryk PALUS
nr katalogowy: 11667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Zmiany barwy, zawartości polifenoli i właściwości przeciwrodnikowych soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
A. Sokół-Łętowska
A. Z. Kucharska
nr katalogowy: 20711
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Badania powierzchni świetlnej kostkowych pulpitów nastawczych
Juliusz KAROLAK
nr katalogowy: 81927
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-8
Polymers Point Colour Journal nr 4473, Materials Perfortnance 2-2004,3-2004
nr katalogowy: 2965
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the microstructure of microwave cured urea-nitrile-urethanes
JOANNA RYSZKOWSKA
nr katalogowy: 37795
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
The influence of hydrostatic extrusion on size, shape and spatial distribution of intermetallic particles in 7475 aluminium alloy
KINGAWAWER
MAŁGORZATA LEWANDOWSKA
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 27520
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Optimisation of electric and catalytic properties of the nanocrystalline RuO2 for catalytic applications
AGNIESZKA KOPIA
IRENEUSZ SULIGA
MACIEJ TYKA
nr katalogowy: 27475
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Regulacja barwy diod LED RGB przy zasilaniu impulsowym
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 67785
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
The possibilities of adjusting the luminous flux of the metal halide lamps
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 55194
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Studies on compression strength of photoreactive composite fillings cured with visible light Badania wytrzymałości na ściskanie fotoreaktywnych wypełnień stomatologicznych utwardzanych światłem widzialnym
Waldemar Świderski
Zbigniew Czech
Piotr Malara
nr katalogowy: 88693
10.12916/przemchem.2014.2214
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Badanie odpor ności farb na ścieranie z zastosowaniem ur ządzeń typu Sutherland
MARTA GAJADHUR
nr katalogowy: 88277
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
SZKŁO I CERAMIKA 2011-4
Wpływ jakości surowców na właściwości barwiące cyrkonowego pigmentu prazeodymowego
Cecylia Dziubak
nr katalogowy: 61532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Analiza procesów relaksacyjnych w starzonym termicznie przepuście z izolacją stałą
Jan SUBOCZ
Marek ZENKER
Andrzej MROZIK
nr katalogowy: 72313
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Study on properties of amine-cured glycidylsiloxane coatings Badanie właściwości utwardzanych aminami powłok z żywic glicydylosiloksanowych
Edwin Makarewicza
Piotr Cysewski
Tomasz Jeliński
Hieronim Maciejewski
Iryna Shyychuk
nr katalogowy: 89492
10.15199/62.2015.2.5
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Renowacja obiektów podziemnej infrastruktury komunikacyjnej metodą CIPP w aspekcie zasad zrównoważonego rozwoju
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 136269
10.15199/33.2022.02.06
renowacja infrastruktury podziemnej
technologie CIPP
ekologia
efektywność ekonomiczna
obiekty inżynierskie.
rehabilitation of underground infrastructure
CIPP technologies
ecology
economic efficiency
engineering structures.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Renowacja obiektów podziemnej infrastruktury komunikacyjnej metodą CIPP w aspekcie zasad zrównoważonego rozwoju
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 136269
10.15199/33.2022.02.06
renowacja infrastruktury podziemnej
technologie CIPP
ekologia
efektywność ekonomiczna
obiekty inżynierskie.
rehabilitation of underground infrastructure
CIPP technologies
ecology
economic efficiency
engineering structures.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Parameters of model luminaire with high power LED diodes
Krzysztof ZAREMBA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 25695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ impulsowego pola elektrycznego na barwę wina
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
nr katalogowy: 117361
10.15199/48.2018.12.63
impulsowe pole elektryczne
PEF
kolor wina
winogrona
metoda CIELab.
pulsed electric field
PEF
wine colour
grapes
CIELab method.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Application of energy-efficient systems in a processing line
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
Jacek KOZYRA
nr katalogowy: 117318
10.15199/48.2018.12.21
Energy-efficient systems
processing line
Energooszczędne systemy
linia technologiczna.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Właściwości elektryczne kompozycji epoksydowej sieciowanej cieczami jonowymi
Bożena BITTNER
Rafał J. WRÓBEL
Jan BURSA
Eugeniusz MILCHERT
nr katalogowy: 74167
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Determination of Water added in Raw Milk using Interdigital Capacitor Sensor
Songgrod Phimphisan
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 93289
10.15199/48.2015.09.65
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
COBALT AS A CRITICAL RAW MATERIAL
Martyna POTEMPA
Łukasz MYĆKA
Łukasz KORTYKA
Piotr MADEJ
Tomasz SAK
nr katalogowy: 134405
10.15199/180.2021.3.1
cobalt
critical raw material
non-ferrous metals
recycling
kobalt
surowiec krytyczny
metale nieżelazne
recykling
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Studies on temperature changes during polymerization of light-cured dental composite materials Badanie zmian temperatury podczas polimeryzacji światłoutwardzalnych dentystycznych materiałów kompozytowych
Waldemar Świderski
Piotr Malara
Jolanta Świderska
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105752
10.15199/62.2017.5.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Use of alizarin dye in spectrophotometric detection of residual amine in cured epoxy polymer Zastosowanie alizaryny do spektrofotometrycznego oznaczania niezwiązanej ilości aminy w utwardzonym polimerze epoksydowym
Tomasz Jeliński
Piotr Cysewski
nr katalogowy: 82925
10.12916/przemchem.2014.326
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
On-site Testing and Diagnosis of Transmission Power Cables
Edward GULSKI
Aleksandra RAKOWSKA
Krzysztof SIODŁA
Przemysław CHOJNOWSKI
nr katalogowy: 43952
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Parametry dobrych jakościowo zrębków wędzarniczych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 114009
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Lotne składniki w szynce surowo dojrzewającej "Serrano" poddanej ciśnieniowaniu
nr katalogowy: 60580
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-1
Badania odporności wybarwień wyrobów włókienniczych na światło sztuczne. Przegląd i praktyczne zastosowanie metod znormalizowanych
Katarzyna Kaniowska -Chylewska
nr katalogowy: 74217
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-11
Górnictwo morskie gwarantem przyszłości hutnictwa
RICHARD SABELA
nr katalogowy: 39162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Wpływ metod otrzymywania roztworów polikrzemianu litu na ich strukturę i charakterystykę dyspersyjną
WOJCIECH MALEWSKI
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 47223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Potencjalne markery biologiczne zaawansowania procesu produkcyjnego szynek surowo dojrzewających
nr katalogowy: 65236
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-4
Moduł Younga kompozytu wzmacnianego włóknami węglowymi w podwyższonej temperaturze
Robert Szczepaniak
Paweł Przybyłek
Andrzej Komorek
Przemysław Sapiński
Artur Rowicki
Sławomir Tkaczuk
Andrzej Rypulak
Sebastian Stabryn
nr katalogowy: 135281
10.15199/160.2021.4.5
próba rozciągania
kompozyt ze wzmocnieniem węglowym
moduł Younga
wytrzymałość statyczna
tensile test
CFRP
Young’s modulus
static strength
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-4
Moduł Younga kompozytu wzmacnianego włóknami węglowymi w podwyższonej temperaturze
Robert Szczepaniak
Paweł Przybyłek
Andrzej Komorek
Przemysław Sapiński
Artur Rowicki
Sławomir Tkaczuk
Andrzej Rypulak
Sebastian Stabryn
nr katalogowy: 135281
10.15199/160.2021.4.5
próba rozciągania
kompozyt ze wzmocnieniem węglowym
moduł Younga
wytrzymałość statyczna
tensile test
CFRP
Young’s modulus
static strength
OPAKOWANIE 2012-9e
EFI Expands Jetrion 4900 Line
nr katalogowy: 71177
OPAKOWANIE 2017-7
Właściwości przeciwutleniające i optyczne folii BOPP i PET modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińska
nr katalogowy: 107524
10.15199/42.2017.7.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
High-temperature three-colour thermal imager
Vladimir FIRAGO
Waldemar WOJCIK
nr katalogowy: 89382
10.15199/48.2015.02.47
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Geopolimeryzacja odpadów glinokrzemianów wykorzystywanych w chemii budowlanej
Martin Sisol
Michal Marcin
Ivan Brezáni
Martin Straka
Andrea Rosová
Helena Makyšová
nr katalogowy: 119567
10.15199/62.2019.4.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
FPAA Accelerator for Machine Vision systems
Szymon SZCZĘSNY
Andrzej HANDKIEWICZ
Mariusz NAUMOWICZ
Michał MELOSIK
nr katalogowy: 93272
10.15199/48.2015.09.48
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 116719
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-1
Analiza możliwości zastosowania metody rękawa CIPP oraz technologii nawojowej do renowacji fragmentu kanalizacji deszczowej
Adrianna Gawrylak
Beata Kowalska
nr katalogowy: 135878
10.15199/17.2022.1.3
bezwykopowa renowacja
wykładzina CIPP
technologie nawojowe
trenchless rehabilitation
CIPP technology
Spiral-wound pipe lining technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Zmienność parametrów świetlnych prostych opraw z diodami świecącymi
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 48191
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
KNIT-LINE - nowa linia do wykończania dzianin w szerokości
nr katalogowy: 76029
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
Nanocząsteczkowy tlenek cynku w wykończeniach higienicznych tkanin
JUSTYNA SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA
nr katalogowy: 67933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Electro-optical system for the automated selection of dental implants according to their colour matching
Sergii V. PAVLOV
Aleksandr T. KOZHUKHAR
Sergiy V. TITKOV
Olexander S. BARYLO
Olena M. SOROCHAN
Waldemar WÓJCIK
Ryszard ROMANIUK
Tomasz ZYSKA
Azamat ANNABAEV
nr katalogowy: 104314
10.15199/48.2017.03.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Wpływ metody sterowania na stabilność parametrów chromatycznych diod LED
Jacek CHĘCIŃSKI
Zdzisław FILUS
nr katalogowy: 93229
10.15199/48.2015.09.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Praktyczne zastosowanie diod świecących w oświetleniu pośrednim
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 92117
10.15199/48.2015.07.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Road signs recognition with two-dimensional hidden Markov models
Janusz BOBULSKI
Henryk PIECH
nr katalogowy: 89364
10.15199/48.2015.02.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Model zmian ceny surówki wielkopiecowej na świecie w latach 2001÷2010
eDyta KarDas
nr katalogowy: 62525
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
SUROWCE KRYTYCZNE W NOWYCH TECHNOLOGIACH – ARTYKUŁ PRZEGLĄDOWY
MARTYNA POTEMPA
nr katalogowy: 129785
surowce krytyczne
strategiczne technologie
Komisja Uni Europejskiej
Lista surowców krytycznych
Critical Raw Materials
strategic technologies
European Commission
CRM List
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
SUROWCE KRYTYCZNE W NOWYCH TECHNOLOGIACH – ARTYKUŁ PRZEGLĄDOWY
MARTYNA POTEMPA
nr katalogowy: 129785
surowce krytyczne
strategiczne technologie
Komisja Uni Europejskiej
Lista surowców krytycznych
Critical Raw Materials
strategic technologies
European Commission
CRM List
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Nawozy wieloskładnikowe – produkcja i rynek surowców
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Maciej Kaniewski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140044
10.15199/62.2022.10.17
nawozy wieloskładnikowe
przemysł nawozowy
rynek surowców
nawozy z odnawialnych źródeł fosforu
nawozy typu NPK
multicomponent fertilizers
fertilizer industry
raw material market
fertilizers from renewable P sources
NPK fertilizers
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
OPAKOWANIE 2009-11
Standardowe warunki wizualnej oceny i pomiaru współrzędnych barw odbitek drukarskich oraz ich różnic
Tomasz Dąbrowa
nr katalogowy: 47750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Image encryption algorithms based on wavelet decomposition and encryption of compressed data in wavelet domain
Ewa ŚWIERCZ
nr katalogowy: 111974
10.15199/48.2018.02.19
image cryptosystem
security
wavelet transform
compression.
szyfrowanie obrazu
bezpieczeństwo
transformacja falkowa
kompresja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Image encryption algorithms based on wavelet decomposition and encryption of compressed data in wavelet domain
Ewa ŚWIERCZ
nr katalogowy: 111973
10.15199/48.2018.02.19
image cryptosystem
security
wavelet transform
compression.
szyfrowanie obrazu
bezpieczeństwo
transformacja falkowa
kompresja
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Surowce dla przemysłu chemicznego.Zapotrzebowanie i logistyka
WOJCIECH LUBIEWA-WIELEŻYŃSKI
ANDRZEJ SIKORA
nr katalogowy: 44920
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH