Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Uzdatnianie wody do zasilania kotłów parowych
ROMAN KOWALCZYK
nr katalogowy: 31125
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności w procesach pasteryzacji i sterylizacji
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 81260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności Cz. II. Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Marcin Kidoń
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 86357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Procesy pasteryzacji, garowania ciasta, schładzania żywności oraz mrożenia z wykorzystaniem technologii firmy Heinen Freezing
nr katalogowy: 677
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Korozja opakowań metalowych do żywności
Tomasz Gąsior
nr katalogowy: 60652
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Optymalizacja efektywności energetycznej pasteryzatorów Zastosowanie bardzo szybkich czujników temperatury iTHERM QuickSens
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 85099
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Metoda "zimnej pasteryzacji" chroni środowisko naturalne Porównanie metod pasteryzacji
Reiner Gaub
nr katalogowy: 108405
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Warunki i programy mycia wymienników ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 78780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Czas na lody
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49895
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Alternatywne rozwiązania Kronesa dla technologii aseptyki
Volker Stammel
nr katalogowy: 53814
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pasteryzacja soków
Mariusz Goca
nr katalogowy: 100968
10.15199/65.2016.7.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe urządzenie produkcji B&P Engineering Stacja pasteryzacji i filtracji
nr katalogowy: 27220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Nowe urządzenie produkcji B&P Engineering Stacja pasteryzacji i filtracji
nr katalogowy: 26228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Suszenie owoców i warzyw z wykorzystaniem energii mikrofal
Dariusz Piotrowski
Wojciech Praga
nr katalogowy: 62812
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
The influence of ethylene oxide sterylization on the corrosion behavior of 18-8 steel for contact with blood
Joanna PRZONDZIONO
Witold WALKE
nr katalogowy: 81596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Inaktywacja przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris za pomocą dwutlenku chloru w zawiesinach modelowych
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Chodkiewicz
nr katalogowy: 67223
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napowietrzanie zbiorników po sanityzacji i sterylizacji
Marek Jastrzębski
Piotr Ziarko
nr katalogowy: 83343
OPAKOWANIE 2014-9
Krótka charakterystyka folii barierowych z powłoką tlenkową w aplikacjach opakowaniowych
DARIUSZ MARCHLEWICZ
nr katalogowy: 86735
OPAKOWANIE 2005-10
Zaprosili nas
Monika Mularska
nr katalogowy: 11308
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Walidacja procesów cieplnych
Tomasz TKACZYK
nr katalogowy: 48737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Application of gaseous ozone to agricultural soil sterilization
Kenji EBIHARA
Shinji SUGIMOTO
Tomoaki IKEGAMI
Fumiaki MITSUGI
Henryka STRYCZEWSKA
nr katalogowy: 44738
OPAKOWANIE 2006-9
Wpływ promieniowania jonizującego na właściwości materiałów opakowaniowych
Wojciech Gruszewski
Przemysław P. Panta
Hieronim Kubera
nr katalogowy: 17900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Skuteczność i optymalizacja procesów mycia w zakładzie
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 78781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Systemy kontroli jakości produktów spożywczych
Remigiusz Buczek
nr katalogowy: 14766
OPAKOWANIE 2004-9
Wielkogabarytowy autoklaw firmy LAGARDE, do sterylizacji torebkowanego ryżu
E.M.
nr katalogowy: 3337
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Praktyczne aspekty higienizacji w mleczarniach
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 24745
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Linia firmy Pavan Srl do produkcji makaronu: świeżego - pasteryzowanego, podgotowanego i głęboko zamrożonego
nr katalogowy: 54195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
System do wykrywania drożdży i pleśni w napojach w "czasie rzeczywistym"
nr katalogowy: 29440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Udana inwestycja w sierpeckim Kasztelanie
nr katalogowy: 27426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Urządzenia nagrodzone Złotymi Medalami Polagry-Tech
nr katalogowy: 40043
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 36089
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-12
Elektrochemiczne badania odporności korozyjnej stopu Ti-6Al-7Nb w warunkach symulujących środowisko układu kostnego
ZBIGNIEW PASZENDA
WITOLD WALKE
SONIA JADACKA
nr katalogowy: 55949
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Zastosowanie detektorów UV do budowy uniwersalnych mierników promieniowania
PAWEŁ STUDZIŃSKI
PIOTR MACHALICA
KRZYSZTOF BIERNACKI
nr katalogowy: 40372
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Rentgenowskie pomiary naprężeń własnych wierteł chirurgicznych
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 40538
AURA 2007-4
Gospodarowanie odpadami medycznymi (2)
TOMASZ SADOWSKI
GRZEGORZ ŚWIDERSKI
WŁODZIMIERZ LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 25554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Wypadki
nr katalogowy: 129940
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Atmospheric Pressure Plasma Jet for Sterilization of Heat Sensitive Surfaces
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 71406
OPAKOWANIE 2020-2
Najszybsze na świecie aseptyczne linie PET
nr katalogowy: 125165
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Zimny rozlew win, alternatywa dla procesu pasteryzacji
Janusz Mazur
nr katalogowy: 52623
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Żywność dla astronautów
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 96222
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2010 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 57216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Mycie płytowych wymienników ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 75466
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Przeciwdrobnoustrojowe działanie techniki wysokich ciśnień
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 72540
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Enzymatic removing of hydrogen peroxide Enzymatyczne usuwanie nadtlenku wodoru
Anna Trusek-Hołownia
nr katalogowy: 86566
10.12916/przemchem.2014.1574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Wpływ sterylizacji i odkształcenia w procesie ciągnienia na właściwości korozyjne drutów stosowanych w kardiologii
Witold WALKE
Joanna PRZONDZIONO
Małgorzata FILIPEK
Marta KORCZ
nr katalogowy: 70222
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Elektryczne metody sterylizacji cieczy oraz utylizacji odpadów
Krzysztof KASPRZYK
Krzysztof KOGUT
Beata ZBOROMIRSKA - WNUKIEWICZ
nr katalogowy: 67759
OPAKOWANIE 2020-12
Farby termochromowe zwiększają bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 129476
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Recent development of ozone treatment for agricultural soil sterilization and biomedical prevention
Kenji EBIHARA
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Fumiaki MITSUGI
Tomoaki IKEGAMI
Takamasa SAKAI
Joanna PAWLAT
Shinriki TEII
nr katalogowy: 68775
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
Nowa linia produktów
nr katalogowy: 67920
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Uratować zabytek
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 57007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 1)
Piotr Kulik
nr katalogowy: 125301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
SHIELD - technologia pasteryzacji w Żywcu
Axel Palm
Ludwik Majorczyk
nr katalogowy: 41715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
PRODUKTY MARKI LEDVANCE DO WALKI Z BAKTERIAMI I WIRUSAMI
nr katalogowy: 131835
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Jak obniżyć koszty, poprawić jakość procesu sterylizacji?
nr katalogowy: 122018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Porównanie systemów tekstronicznych ograniczających rozwój bakterii
Ewa ŁADA-TONDYRA
Adam JAKUBAS
nr katalogowy: 124702
:10.15199/48.2020.02.29
promieniowanie ultrafioletowe
tekstronika
sterylizacja
dzianina dystansowa
ultras-violet radiation
textronics
sterilization
warp-knitted spacer fabric
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
HEINEN Freezing - 30 lat doświadczeń!
nr katalogowy: 75480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ zachowania łańcucha chłodniczego na wartość odżywczą mleka spożywczego, w tym zawartość składników bioaktywnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
Bożena Nowakowicz-Dębek
Tomasz Czernecki
nr katalogowy: 107079
10.15199/62.2017.6.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-11
Nowoczesne przemysłowe procesy syntezy etylobenzenu i kumenu
WITOLD TĘCZA
ROBERT BRZOZOWSKI
nr katalogowy: 28616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Maksymalizacja przychodów ze sprzedaży pieczywa za pomocą algorytmu programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Zarządzanie odpadami
Przemysław Ostrzyżek
nr katalogowy: 149986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Procesy chlorowodorowania gliceryny do dichloropropanoli
WALDEMAR M. PAŹDZIOCH
EUGENIUSZ MILCHERT
nr katalogowy: 33534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Pasteryzować, filtrować czy nie? Oto jest pytanie! Odpowiedź Autora na sprostowanie zamieszczone w nrze 11-12/2014
Marek Suliga
nr katalogowy: 89214
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Nowości lodziarskie 2016
nr katalogowy: 96698
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Maksymalizacja przychodów ze sprzedaży pieczywa za pomocą algorytmu programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129957
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Ekspert: jednorazowe maski i rękawice – tak, ale najlepiej tylko w szpitalach
nr katalogowy: 127539
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-8
NOWA WAŻNA PUBLIKACJA: "ELECTRON ACCELERATORS FOR RESEARCH, INDUSTRY AND ENVIRONMENT - THE INCT PERSPECTIVE"
Stanisław Latek
nr katalogowy: 122001
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-3
Kryterium 5. Procesy
Tadeusz Buchacz
nr katalogowy: 18218
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Wykonywanie pomiarów wielkości elektrycznych w zakładzie przemysłowym
Paweł Kazimierczuk
nr katalogowy: 15220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-7
Andrzej Kmieć PROCESY CIEPLNE I APARATY
Jerzy Warych
nr katalogowy: 14362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Pleśnie ciepłooporne w przetwórstwie owoców i warzyw
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 54913
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Przełom w przemyśle piwowarskim dzięki energooszczędnej technologii UVC
nr katalogowy: 150459
DOZÓR TECHNICZNY 2006-6
Procesy uszkodzenia i zniszczenia towarzyszące zjawisku pełzania materiałów metalowych
Z. L. Kowalewski
nr katalogowy: 21463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Uczta jogurtowa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69662
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Gleba porolna
Ireneusz Olejarski
nr katalogowy: 133731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Efekty dynamiczne na powierzchni ciecz-gaz w procesach technologicznych i biomedycznych
Tomasz R. Sosnowski
nr katalogowy: 20375
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
CHŁODNICTWO 2021-5
Jak działają profesjonalne sterylizatory do pomieszczeń?
Sławomir Jewusiak
nr katalogowy: 134085
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-1
Zastosowanie akumulatorów ciepła w miejskich systemach ciepłowniczych
RYSZARD ZWIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 40688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Business Process Management - Optymalizacja procesów i lepsza organizacja pracy
nr katalogowy: 32769
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Monitorowanie i pomiary a wartość dodana
Antoni Kleniewski
nr katalogowy: 55038
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Mobilność metali ciężkich w osadzie ściekowym na przykładzie wybranej oczyszczalni
Jarosław Gawdzik
nr katalogowy: 44244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Rozwiązania CSB do automatyki i logistyki wewnętrznej
Adam Steć
nr katalogowy: 123749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Maszyny dla przetwórstwa spożywczego na miarę oczekiwań
nr katalogowy: 82258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Informatyczny system zarządzania wspiera procesy produkcyjne i logistyczne
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 23594
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Nowe procesy rafineryjne w badaniach Instytutu Nafty i Gazu. Informacja techniczna
ŁUKASZ JĘCZMIONEK
JAN LUBOWICZ
nr katalogowy: 45384
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Wymienniki Alfa Laval w procesie produkcji papieru
nr katalogowy: 12440
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43548
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Rynek wieprzowiny w Polsce
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 40312
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-10
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-4
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-7
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43316
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Procesy fermentacyjne
Katarzyna Dobrosz-Teperek
Beata Dasiewicz
nr katalogowy: 37660
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Urządzenia Alfa Laval w procesie produkcji papieru
Dariusz Dziedziul
nr katalogowy: 4679
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Procesy zużycia endoprotez stawu biodrowego
M. Gierzyńska-Dolna
M. Nabrdalik
nr katalogowy: 10170
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-7
Wydawnictwa - Procesy cieplne i przepływowe w dużych kotłach energetycznych
nr katalogowy: 60725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Optymalizacja procesów i lepsza organizacja pracy
nr katalogowy: 54823
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-12
SAS Institute wspiera zarządzanie w sektorze chemicznym
Tomasz Korcz
nr katalogowy: 28485
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Modyfikacja chemiczna olejów roślinnych w aspekcie ich wykorzystania w produkcji paliw silnikowych i środków smarowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 28507
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Bezpośrednia przemiana metanu do metanolu, formaldehydu i kwasów organicznych.
BEATA MICHALKIEWICZ
KAZIMIERZ KAŁUCKI
nr katalogowy: 28347
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Usuwanie niskich stężeń azotu amonowego z wody
Wiesław Zymon
nr katalogowy: 29862
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
Nie mędrca szkiełko i oko...
Robert Kozela
nr katalogowy: 108945
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-11
Procesy i kierunki zmian w sektorze hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 31000
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-10
Spawanie stali nierdzewnych w aspekcie zagrożeń zdrowia i bezpieczeństwa pracy spawaczy
JOLANTA MATUSIAK
ANDRZEJ WYCIŚLIK
nr katalogowy: 30646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów - czerwiec i lipiec 2011 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 61802
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Miniaturowe źródło zimnej plazmy do zastosowań badawczych i technologicznych
Jerzy JANISZEWSKI
nr katalogowy: 72344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Możliwość wykorzystania katalizy heterofazowej w produkcji ozonu metodą elektroplazmową
KRZYSZTOF SCHMIDT-SZAŁOWSKI
nr katalogowy: 107090
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 2: Czynniki chemiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104905
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Kształtowanie cyklu zgrzewania ultradźwiękowego w postaci funkcji mocy czynnej w czasie
Maciej Brylski
nr katalogowy: 91920
AURA 2017-12
Procesy ruchowe i zabezpieczające w małych elektrowniach wodnych (4)
Agata PRUSEK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 110892
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Starzenie powłok malarskich
Artur Pałasz
nr katalogowy: 88803
10.15199/33.2014.12.07
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Radiacyjna modyfikacja elastomerów
Zbigniew P. Zagórskia
Maria Rajkiewicz
Wojciech Głuszewskia
nr katalogowy: 60214
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-10
Monitorowanie i pomiary
Antoni Kleniewski
nr katalogowy: 71530
AURA 2023-9
Kontrola zanieczyszczeń
nr katalogowy: 144897
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
O metodzie chmielenia piwa na zimno słów kilka...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108401
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-11
Inżynierskie metody identyfikacji procesów
Andrzej S. POLAK
nr katalogowy: 55326
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Zimna, mikrobiologiczna filtracja stabilizująca - system CFS NEO
Reiner Gaub
Marek Jastrzębski
nr katalogowy: 116655
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
zenon - oprogramowanie usprawniające procesy produkcji żywności i napojów
nr katalogowy: 67529
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-1
Niskoenergetyczne procesy spawania łukowego w osłonie gazów do łączenia cienkich blach stalowych
JOLANTA MATUSIAK
BOGUSŁAW CZWÓRNÓG
nr katalogowy: 32678
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Bakterie Salmonella i Escherichia coli w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Zastosowanie systemu EZ-Fluo Merck Millipore do szybkiej oceny jakości mikrobiologicznej soków i napojów
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
nr katalogowy: 89210
10.15199/64.2015.1.1
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
ZAPADY, WZROSTY I PRZERWY W NAPIĘCIU SIECI ELEKTRYCZNEJ
nr katalogowy: 142489
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-2
Techniki immobilizacji stosowane w biotechnologiach ochrony środowiska. Część II. Immobilizowane procesy nitryfikacji, denitryfikacji i defosfatacji
Krzysztof Wojciechowski
Tomasz Czaiński
nr katalogowy: 82477
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Filtracja piwa niepasteryzowanego
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 63323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Stabilność mikrobiologiczna wybranych piw niefiltrowanych i niepasteryzowanych
Małgorzata Makarewicz
Aleksander Poreda
Iwona Drożdż
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60289
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
Instant
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 85300
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
ZAPADY, WZROSTY I PRZERWY W NAPIĘCIU SIECI ELEKTRYCZNEJ
nr katalogowy: 142489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Ekstrakty roślinne w produktach mlecznych
Dorota Zaręba
Mariola Kozłowska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 55112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
DIODY ELEKTROLUMINESCENCYJNE (LED)
nr katalogowy: 147040
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Raport EBI dotyczący inwestycji 2022-2023: Europa musi podjąć działania już teraz, aby stawić czoła wyzwaniom strukturalnym
Nikos Chrysoloras
nr katalogowy: 142781
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-1
Własności filtracyjne membran trekowych
Magdalena Zabłocka
Paweł Wieczorek
Sylwester Kłysz
nr katalogowy: 68016
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Badanie zaburzeń przewodzonych w torze zasilania reaktorów BDB i GlidArc
Paweł A. MAZUREK
Joanna PAWŁAT
Michał KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 94715
10.15199/48.2015.11.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Woda elektrolizowana (EW) jako dezynfektant w przemyśle spożywczym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78777
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Modelowanie zjawisk elektryczno-cieplnych w ultrafioletowej diodzie elektroluminescencyjnej
Robert P. Sarzała
Maciej Kuc
Adam K. Sokół
Michał Wasiak
Renata Kruszka
Krystyna Gołaszewska
nr katalogowy: 79298
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Niekonwencjonalne procesy w technologii chemicznej - - ekstrakcja nadkrytyczna, plazma, ogniwa paliwowe, membrany
PIOTR K. WRONA
JACEK KWIATKOWSKI
RYSZARD PEPŁOŃSKI
ANDRZEJ RESZTAK
PIOTR PIELA
GRZEGORZ ROSŁONEK
TADEUSZ PORĘBSKI
SŁAWOMIR TOMZIK
nr katalogowy: 43273
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-1
Reaktor
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 73686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Specyfika mikrofiltracji proces, membrany i moduły
Bogdan Dec
Władysław Chojnowski
nr katalogowy: 80054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-9
Polski przemysł chemiczny a postępujące procesy globalizacji na światowym rynku
MAREK BOROWIAK
WIESŁAW ZIEMBLA
nr katalogowy: 43330
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81097
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Optymalizacja mikrofalowego generatora plazmy o strukturze współosiowej zasilanego falowodem
Michał SOBAŃSKI
Mariusz JASIŃSKI
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 71405
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Definitywne rozwiązanie problemu ACB Filtracja soków i koncentratów za pomocą filtrów wgłębnych - metodologia zwalczania Alicyclobacillus spp.
nr katalogowy: 116208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
Okiełznać bestię
nr katalogowy: 44435
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Warsztaty studenckie pt. "Modele biznesowe i procesy w zarządzaniu sieciowym" podczas XIX Międzynarodowej Konferencji Naukowej
Magdalena Oronowicz
nr katalogowy: 104182
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Gleba porolna
Ireneusz Olejarski
nr katalogowy: 133731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Diagnostyka nierównowagi termodynamicznej plazmy ślizgającego się wyładowania łukowego
Jarosław DIATCZYK
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 52156
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-9
Procesy w organizacjach - wykorzystanie wyników badań
Andrzej S. Polak
nr katalogowy: 79025
OPAKOWANIE 2016-2
MIS - kluczowa inwestycja
nr katalogowy: 96968
OPAKOWANIE 2020-3
Inteligentne roboty wspomogą procesy logistyczne
nr katalogowy: 125549
OPAKOWANIE 2017-8
Esko usprawnia procesy workflow
nr katalogowy: 108841
AURA 2013-11
Pisaliśmy o tym...1977
nr katalogowy: 80354
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Zastosowanie EIS do oceny własności fizykochemicznych drutów stosowanych na prowadniki kardiologiczne
Witold WALKE
Joanna PRZONDZIONO
nr katalogowy: 73171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Procesy dezynfekcji w instalacjach higienicznych
Łukasz Wołoszyn
nr katalogowy: 119341
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Nauczanie podejścia procesowego
Andrzej S. POLAK
nr katalogowy: 51045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
O procesach unifikacji marek
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 140154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Z półki księgarskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 97290
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Obwód zastępczy kolumny plazmy w falowodzie prostokątnym: wpływ koncentracji elektronów i średnicy kolumny plazmy
Helena NOWAKOWSKA
Piotr DĘBICKI
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 55747
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH