Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Produkty chemii gospodarczej jako źródło zagrożenia środowiskowego i zdrowotnego
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Arkadiusz Rutkowski
Tomasz Wójcik
Igor Kondzielski
Agnieszka Gonczaryk
Jarogniew J. Łuszczki
Barbara Gworek
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125287
10.15199/62.2020.3.18
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Proces mycia w browarze referencyjnym Część 2. Postępy i wyzwania
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 96249
10.15199/64.2016.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Mycie, czyszczenie - a potem sprawdzenie Słów kilka o walidacji procesów mycia i dezynfekcji
Bartłomiej Koźniewski
nr katalogowy: 116218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Synteza N,N-di(polioksyetyleno)alkiloamin i ich N-tlenków
WOJCIECH MISIURNY
WOJCIECH JERZYKIEWICZ
nr katalogowy: 106926
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Technologie chemicznej obróbki powierzchni metali oparte na rozpuszczalnikach organicznych
Antonina Kozłowska
nr katalogowy: 115918
technologie bezściekowe
odtłuszczanie
fosforanowanie
usuwanie powłok lakierowych.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Wykorzystanie soli magnezowych kwasu lauryloeterosiarkowego i kwasu alkilobenzenosulfonowego do wytwarzania płynów do ręcznego mycia naczyń
TOMASZ WASILEWSKI
JAN PRZONDO
JUSTYNA GORZELAK
nr katalogowy: 61525
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Posadzki przemysłowe wymagania higieniczno-sanitarne
JOANNA PIEPIÓRKA
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 37386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Opracowanie receptury i technologii wytwarzania mikroemulsyjnego, wielofunkcyjnego ekopreparatu przeznaczonego do mycia twardych powierzchni
Anita Bocho-Janiszewska
Katarzyna Sarna
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
Jolanta Jasińska
Monika Pęksa
nr katalogowy: 114932
10.15199/62.2018.7.14
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Energooszczędna i wydajna technika mycia - przemysłowe myjki Guggenberger w polskich zakładach
nr katalogowy: 76263
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Zmniejsz ryzyko zanieczyszczenia biologicznego w wieżach chłodnicznych
nr katalogowy: 128779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Do wszystkiego JEDNA. Komorowa myjka Guggenberger
nr katalogowy: 94482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Zmniejsz ryzyko zanieczyszczenia biologicznego w wieżach chłodnicznych
nr katalogowy: 128779
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Myjnie parowe propozycją dla utrzymania czystości w sektorze przemysłowym
nr katalogowy: 118343
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-11
Współczesne sorpcyjne metody unieszkodliwiania ścieków zawierających pestycydy
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 108274
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WYBRANE PROBLEMY UTRZYMANIA CZYSTOŚCI I HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 145524
czystość i higiena w zakładach mięsnych
środki czystości
metody
sposoby i techniki mycia
cleanliness and hygiene in meat processing plants
cleaning agents
methods
ways and techniques of washing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Ochrona środowiska w Zakładach Scheringa
T. Brzozowski
nr katalogowy: 107100
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-6
Czujnik PLUS P4 OMNI
nr katalogowy: 48102
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Posadzki w przemyśle mięsnym
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Skuteczność i optymalizacja procesów mycia w zakładzie
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 78781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Czystość z połyskiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 110316
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-2
Budownictwo przemysłowe wczoraj, dziś, jutro
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 124982
10.15199/33.2020.02.04
rewolucje przemysłowe
budynki starej i nowej generacji
ekologia.
industrial revolutions
old and new generation buildings
ecology.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
CHŁODNICTWO 2016-5
Preparaty do dezynfekcji i czyszczenia klimatyzacji Rectorseal
nr katalogowy: 98553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
CCP mycia i dezynfekcji w zakładach przetwarzających warzywa i owoce
Marek Pasik
nr katalogowy: 98018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Pora na zmywanie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47111
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Centralne stacje CIP kontrola zbiorników i czujników pomiarowych
Joanna Piepiórka
Iwona Wojtasik
nr katalogowy: 46507
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Kryteria skuteczności mycia i dezynfekcji
Robert Palka
nr katalogowy: 42880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Czynniki wpływające na jakość mycia naczyń Czyste zależności
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 97689
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Skuteczność na zmywaku
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86992
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Uszczelnienia pod posadzki w pomieszczeniach mokrych
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 84790
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Optymalizacja zawartości substancji aktywnych w celu poprawy jakości ekologicznych środków do mycia podłóg drewnianych
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
Anita Bocho-Janiszewska
Jolanta Jasińska
Monika Pęksa
nr katalogowy: 114929
10.15199/62.2018.7.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Programy mycia i dezynfekcji w browarach
JOANNA PIEPIÓRKA
nr katalogowy: 36007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Szklany problem Szkło w restauracjach i barach
Ryszard Berent
nr katalogowy: 97180
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Preparaty dymu wędzarniczego w przemyśle mięsnym
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 16716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Mycie płytowych wymienników ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 75466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Oddziaływania mechaniczne Joanna Piepiórka-Stepuk, Maciej Wawrzyniak, Dariusz Piotrowski
Joanna Piepiórka-Stepuk
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 102271
10.15199/65.2016.11.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Zmywanie na błysk(I) Maszyny do mycia naczyń
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Wybieramy zmywarkę
nr katalogowy: 123641
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-11
Mniejszy jednostkowy koszt mycia dzięki wyższej wydajności i niższemu zużyciu energii
nr katalogowy: 134636
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Detergenty do mycia naczyń w konsumenckich zmywarkach automatycznych
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144972
10.15199/62.2023.9.5
chemia gospodarcza
związki powierzchniowo czynne
detergent do zmywarek
automatyczne mycie naczyń
household chemicals
surfactants
dishwasher detergent
automatic dishwashing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Ekologia w procesie mycia – zmywarki Multiwasher
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 149416
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Centralny System Mycia - fakty i mity
nr katalogowy: 67525
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarki Multiwasher – ekologia i ekonomia w procesie mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143447
DOZÓR TECHNICZNY 2024-3
Problematyka mycia elementów obrabianych po operacjach docierania jednotarczowego powierzchni płaskich
Adam Barylski
nr katalogowy: 148953
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Detergenty do mycia naczyń w konsumenckich zmywarkach automatycznych
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144972
10.15199/62.2023.9.5
chemia gospodarcza
związki powierzchniowo czynne
detergent do zmywarek
automatyczne mycie naczyń
household chemicals
surfactants
dishwasher detergent
automatic dishwashing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Multi Washer - wielofunkcyjne zmywarki wózkowe dla piekarni i cukierni
nr katalogowy: 116905
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Nowoczesny system mycia zbiorników dla zakładów celulozowo-papierniczych
nr katalogowy: 39515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Środki natłuszczające do skór bez akcyzy!
nr katalogowy: 123902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Urządzenia do mycia matryc. Perfekcyjne czyszczenie w krótszym czasie
nr katalogowy: 101319
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-2
Symulacja pracy jednotorowej stacji mycia
Jacek Plichta
nr katalogowy: 17297
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Multi Washer – efektywne mycie koszy
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127409
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Nowocześnie i skutecznie - pianowa technika mycia
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 107969
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Multi Washer – efektywne mycie koszy
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127409
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Proces mycia w browarze referencyjnym Część I. Uwarunkowania higieniczne i projektowe
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 95660
10.15199/64.2015.11-12.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dym wędzarniczy w płynie - jakość produkcji
nr katalogowy: 55869
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Enzymy Novozymes dla gorzelnictwa - nowoczesne preparaty scukrzające z grupy SAN oraz enzymy pomocnicze
T. Kapela
L. Solarek
nr katalogowy: 6799
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Prasy dwuwałowe w celulozowni
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 130100
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Prasy dwuwałowe w celulozowni
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 130100
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Walidacja metody HPLC stosowanej dla kontroli procesu mycia aparatury przy wytwarzaniu substancji farmaceutycznej
PIOTR A. BARAN
ANNA BIELEJEWSKA
MAGDALENA M. GLICE
HANNA BECZKOWICZ
WIOLETA MARUSZAK
BOŻENNA KOSMACIŃSKA
PIOTR GOŁĘBIEWSKI
nr katalogowy: 29226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarki Multiwasher – ekologia i ekonomia w procesie mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Techniki mycia stosowane w przemyśle mięsnym
Joanna Piepiórka
Jarosław Diakun
Mariusz S. Kubiak
Mariusz Sencio
nr katalogowy: 42879
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Mikroprocesorowy układ sterowania częstotliwością fali napięcia wyjściowego zasilającej zespół przetworników ultradźwiękowych w urządzeniach do mycia technologicznego
Paweł FABIJAŃSKI
Ryszard ŁAGODA
nr katalogowy: 80704
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Analiza zanieczyszczeń oraz dobór środków myjąco-dezynfekujących
JOANNA PIEPIÓRKA
nr katalogowy: 33024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Mycie enzymatyczne w przemyśle spożywczym
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 97876
10.15199/65.2016.4.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 40669
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Z czego wynika popularność zmywarek Multi Washer w Polsce?
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 150829
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Produkty oksyetylenowania o wąskiej dystrybucji homologów
WIESŁAW HRECZUCH
ZBIGNIEW KRASNODĘBSKI
KAZIMIERZ PYŻALSKI
nr katalogowy: 106654
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Preparat do smarowania pasków napędowych
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7964
AURA 2023-2
Mała szczoteczka, a duży problem
Alejanda Borunda
nr katalogowy: 141758
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Preparaty gorsze od AIDS
nr katalogowy: 1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Zmywarki komorowe - wygodnie, szybko i ekonomicznie
nr katalogowy: 92623
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Preparat w aerozolu do odblokowywania części mechanicznych
Aleksander Bądkowski
nr katalogowy: 8249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Fruitlogistica 2015 - nowoczesne maszyny do owoców i przetworów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90893
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Preparat chroniący podwozia
A. Bądkowski
nr katalogowy: 339
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Im starszy, tym lepszy
nr katalogowy: 22044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Czyste innowacje
nr katalogowy: 115757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Nie czekaj - myj! Nowe myjki komorowe na polskim rynku
nr katalogowy: 71376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Ważna decyzja
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Zmywanie na błysk
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4329
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Ochrona obiektów przed oblodzeniem
B. Cichy
J. Kwiecień
L. Kwiatkowski
nr katalogowy: 21864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
AURA 2005-5
ZABÓJCZE, CHOĆ MAJĄ CHRONIĆ
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 8432
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-4
Nie bój się remontu łazienki
nr katalogowy: 7835
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
AURA 2023-2
Mała szczoteczka, a duży problem
Alejanda Borunda
nr katalogowy: 141758
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Zakaźne choroby zawodowe w Polsce
Barbara Otto
nr katalogowy: 143
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 127262
środki myjące
surfaktanty
mycie
dezynfekcja
przetrwalniki
cleaning agents
surfactants
washing
disinfection
spores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Mycie naczyń w zmywarce nigdy nie było tak proste i tanie
nr katalogowy: 18606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Jednostki operatorskie z IP69K
nr katalogowy: 53848
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-9
Wpływ płynu do mycia szyb na destrukcję powłok akrylowych nadwozi samochodowych
DANUTA KOTNAROWSKA
PAULINA URBAN
nr katalogowy: 133454
10.15199/40.2021.9.2
powłoki akrylowe
starzenie klimatyczne
starzenie płynem do mycia szyb
destrukcja
acrylic coatings
climatic ageing
screenwash
destruction
OPAKOWANIE 2006-10
Opakowanie z dozownikiem stanowi doskonałe rozwiązanie dla płynów do mycia rąk
nr katalogowy: 21896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Dobrze zaprojektowane
nr katalogowy: 125919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-12
Wpływ dawkowania zewnętrznego źródła węgla organicznego na skuteczność usuwania azotu azotanowego ze ścieków w oczyszczani mechaniczno-biologicznej
Marta Dul
Andrzej Wałęga
Agnieszka Cupak
nr katalogowy: 88407
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Analiza i badania rezonansowego falownika szeregowego zasilającego urządzenia do mycia technologicznego
P. Fabijański
R. Łagoda
nr katalogowy: 1115
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 72001
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
Zagrożenia chemiczne w myjni samochodowej
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 115721
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dezynfekcja w przetwórstwie mięsnym
Joanna Piepiórka
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 55867
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Analiza pracy i badania eksperymentalne układu falownika rezonansowego zasilającego ultradźwiękowe urządzenia do mycia technologicznego
Paweł FABIJAŃSKI
Ryszard ŁAGODA
nr katalogowy: 3727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 23 i 24 z 2014 r.)
nr katalogowy: 89488
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Od redakcji
nr katalogowy: 27183
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Jak monitorować i weryfikować higienę w zakładach mięsnych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 126895
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-2-3
Nowe preparaty chemiczne firmy ISOCHEM
nr katalogowy: 13492
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Małe, ale groźne Drobnoustroje w żywności - znajomość tych zagadnień jest niezbędna dla prawidłowego prowadzenia procesów mycia i dezynfekcji oraz wdrażania systemu HACCP
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wstępne oczyszczanie ścieków z wodnego mycia pojemników po olejach roślinnych
Sławomir Żak
nr katalogowy: 151019
10.15199/62.2024.10.2
ścieki z wodnego mycia pojemników po olejach roślinnych
separacja olejów
wstępne oczyszczanie ścieków
taśmowy zbierak olejów
flotacja
wastewater from water cleaning of vegetable oil containers
oil separation
wastewater pretreatment
belt oil skimmer
flotation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Bezpieczeństwo w Twoich rękach
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91735
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Historia mydła. Cz. I. Początki
Adam Wojtyło
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 143280
10.15199/62.2023.5.2
mydło
historia mydła
początki produkcji mydła
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Ocena skuteczności procesów mycia w przemyśle spożywczym
Joanna Piepiórka
nr katalogowy: 41831
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Zastosowanie środków powierzchniowo czynnych do usuwania tłuszczów i olejów z powierzchni metalowych
EWA ŁĘKAWSKA
EWA ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 43128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
II Forum Technologii Browarniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 73566
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
Produkcja firmy KILIA
nr katalogowy: 9656
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Zmywanie - duży problem
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 29640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zmywarki Multi Washer, czyli jak obniżyć koszty mycia
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 141609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Multi Washer pozwala podnieść poziom higieny i obniżyć koszty mycia
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 144833
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Medyczny odczynnik analityczny
A. Bądkowski
nr katalogowy: 15776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Zastosowanie preparatów pektynowych
Andrzej Gasik
Marta Mitek
nr katalogowy: 74635
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Skuteczność procesów mycia w przemyśle spożywczym
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 20847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Kontrola mikrobiologiczna w browarze (2)
J. Baranowska
nr katalogowy: 20680
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 58168
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
PERSONALIA
nr katalogowy: 57054
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 33027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 31127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Posadzki UCRETE gwarancją utrzymania najwyższych standardów higieny
nr katalogowy: 30677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 29261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Nowoczesne rozwiązania mycia i dezynfekcji
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 29259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Kombinacja różnych funkcji - nowy zawór spustowy Unique-TO
nr katalogowy: 20805
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Na zmywaku(I) Mycie naczyń
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18665
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Higiena rąk w przemyśle mięsnym
Robert Palka
Hanna Bartnicka
nr katalogowy: 119686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Nowości
nr katalogowy: 51066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
GEA prezentuje nowe kompaktowe maszyny do mycia matryc, usuwające resztki makaronu i przekąsek
nr katalogowy: 129587
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Oznaczanie zawartości pestycydów chloroorganicznych brojlerów kurzych o różnych genotypach i sposobach żywienia
Ewelina Węsierska
Agnieszka Raj
nr katalogowy: 23522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Naturalne pestycydy i ich zastosowanie w ochronie roślin
TADEUSZ WOLSKI
AGNIESZKA LUDWICZUK
nr katalogowy: 28394
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
Badanie właściwości enzymów unieruchomionych metodą szybkiej immobilizacji na złożach do chromatografii powinowactwa
ANDRZEJ K.M. KABZIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 42602
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
Kompleksowa modyfikacja siluminu EN AC-AlSi7Mg dodatkami złożonymi
Piątkowski J.
nr katalogowy: 20919
OPAKOWANIE 2017-1
Lepsza efektywność i wykorzystanie zasobów dla branży spożywczej
nr katalogowy: 103735
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-8
Mycie rąk ważne jak karabin
Robert Kozela
nr katalogowy: 8147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zmywarki Multi Washer, czyli jak obniżyć koszty mycia
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 141609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zmywarki Multi Washer, czyli jak obniżyć koszty mycia
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 141609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Multi Washer - uniwersalne zmywarki wózkowe firmy Somengil
nr katalogowy: 113034
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
AB Enzymes u progu nowego sezonu sokowniczego
nr katalogowy: 20622
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Sojowe preparaty białkowe - otrzymywanie i zastosowanie
E. Dłużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 14806
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część I
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 80542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Zastosowanie lecytyny rzepakowej w ciekłych kompozycjach detergentowych
Sebastian Pastewski
Krystyna Mędrzycka
Jolanta Zimoch
nr katalogowy: 14303
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Multi Washher - zmywarki nie tylko do wózków
nr katalogowy: 120480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
GEA prezentuje nowe kompaktowe maszyny do mycia matryc, usuwające resztki makaronu i przekąsek
nr katalogowy: 129587
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 38218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologia wytwarzania i skład chemiczny preparatów wapniowych ze skorup jaj i dolomitu
Barbara Dolińska
Agnieszka Mikulska
Szymon Dragan
Zbigniew Dobrzański
Tadeusz Trziszka
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59851
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
SILTEN RENO certyfikowany system renowacji murów
nr katalogowy: 90220
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
Polskie wersje norm dotyczących maszyn dla przemysłu spożywczego
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 115718
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
Polskie wersje norm dotyczących maszyn dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 115717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Praktyczne rozwiązania z zakresu mycia i dezynfekcji w przemyśle rybnym
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 25857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Higienizacja komór wędzarniczych
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111092
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
An innovative method for assessment of quality and economic parameters of hand dishwashing liquids Innowacyjna metoda jakościowej i ekonomicznej oceny płynów do ręcznego mycia naczyń
Wiesław Hreczuch
Emilia Kazek
Arkadiusz Chruściel
Karolina Dąbrowska
nr katalogowy: 95017
10.15199/62.2015.11.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Chromatograficzne badanie skuteczności regeneracji gruboziarnistych preparatów węgla aktywnego przeprowadzonej za pomocą CO2 w stanie nadkrytycznym
HENRYK GRAJEK
ZYGFRYD WITKIEWICZ
HELENA JANKOWSKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Zastosowanie modyfikowanego węgla aktywnego jako materiału elektrodowego do badań układu redoks Cu(II)/Cu(O)
WITOLD DARLEWSKI
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Współczesne osiągnięcia w syntezie i produkcji herbicydów do zwalczania chwastów jednoliściennych
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 107258
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Multi Washer - uniwersalne zmywarki wózkowe dla przemysłu mięsnego
nr katalogowy: 116040
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH