Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Mleczne produkty fermentowane a poziom cholesterolu
MAŁGORZATA ZIARNO
ANNA ZAJĄC
nr katalogowy: 24748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Tradycyjne roślinne napoje fermentowane o działaniu prozdrowotnym
Monika Zielińska
Monika Hoffmann
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 91473
10.15199/64.2015.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Tradycyjny ajran i kumys
Beata Marchand
nr katalogowy: 94288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Wyniki XV Ogólnopolskiego Konkursu Winiarskiego
nr katalogowy: 22410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Fermentowany napój sojowy o właściwościach prozdrowotnych
Dorota Zielińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 56553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
OPAKOWANIE 2022-9
Naważarka wielogłowicowa od Ishidy
nr katalogowy: 139580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Metody selekcji mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 55116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Mleczne produkty fermentowane źródłem kwasu gamma-aminomasłowego
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 87252
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Czas na herbatę
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 42269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Miody pitne - historia, regulacje prawne oraz technologia produkcji
Alicja Synowiec
Wiesław Wzorek
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 3)
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 67231
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Valpolicella, Ripasso, Amarone, Recioto...
winny maniak
nr katalogowy: 89418
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
"Dajmy szansę cydrom w Polsce" - ciąg dalszy - Forum dyskusyjne w ślad za naszą publikacją
Wojciech Bronicki
nr katalogowy: 75475
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Bakterie jako partner drożdży piwowarskich w produkcji piw kwaśnych
Barbara Foszczyńska
Joanna Chmielewska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 101015
10.15199/64.2016.9.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Owcze produkty spożywcze.Aspekty towaroznawcze
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 14961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Napoje na lato
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127628
woda
pragnienie
napoje gazowane
napoje niegazowane
mrożona herbata i kawa
piwa bezalkoholowe
kwas chlebowy
kwas buraczany
water
thirst
carbonated drinks
non-carbonated drinks
iced tea and coffee
non-alcoholic beers
kvass
beetroot acid
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowy trend - produkty o niskim GI
nr katalogowy: 23754
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Krajalnica Weber 904 - najwyższa wydajność i wielofunkcyjność w plastrowaniu mięsa
nr katalogowy: 67061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Biozasady
nr katalogowy: 115027
OPAKOWANIE 2018-10
Dla drukarń i producentów opakowań
nr katalogowy: 116778
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Nie będzie depozytów na opakowania
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 112840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Produkty uboczne na paszę - obowiązki piekarza i cukiernika
nr katalogowy: 116920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Produkty miesiąca
nr katalogowy: 93164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Słonecznikowe rarytasy
nr katalogowy: 4165
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Konkurs Produkty najwyższej jakości
m.w
nr katalogowy: 9493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Kraft deklaruje ealkę z otyłością
nr katalogowy: 7052
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Konkurs Produkty najwyższej jakości
m.w
nr katalogowy: 9493
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Krupnioki śląskie i inne produkty posiadające Chronione Oznaczenie Geograficzne
Marlena Piekut
nr katalogowy: 104156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Masło czy margaryna
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 19012
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Profesjonalny serwis wirówek i dekanterów gwarancją efektywnej i bezpiecznej eksploatacji
nr katalogowy: 55051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Inspiracje na Targach Marek Własnych w Kielcach
nr katalogowy: 151922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Bakterie fermentacji mlekowej – tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania w przetwórstwie mięsa
Elżbieta HAĆ-SZYMAŃCZUK
Edyta LIPIŃSKA
Aneta CEGIEŁKA
Kamil PIWOWAREK
nr katalogowy: 148325
bakterie fermentacji mlekowej
mięsne produkty fermentowane
bakteriocyny
biokonserwowanie
lactic acid bacteria
fermented meat products
bacteriocins
biopreservation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Nowoczesne produkty hydroizolacyjne firmy WEBAC
nr katalogowy: 120268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Lansowanie diety bezglutenowej naukowo nieuzasadnione
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 95180
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Nowe produkty w ofercie Onduline
nr katalogowy: 17462
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-3
Profesjonalny serwis wirówek i dekanterów gwarancją efektywnej i bezpiecznej eksploatacji
nr katalogowy: 18927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Polskie produkty lokalne naszą narodową szansą
M. J. Przegalińska
J. Bortkun
nr katalogowy: 6848
GAZETA CUKROWNICZA 2006-11
Niektóre uwarunkowania w zagospodarowaniu wybranych produktów przemysłu cukrowniczego
S. Wawro
R. Gruska
nr katalogowy: 21548
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Produkty rolnictwa ekologicznego na targach BioFach 2005 w Norymberdze
L Piecyk
nr katalogowy: 14592
OPAKOWANIE 2005-3
Nowe produkty z etykietami samoprzylepnymi brazylijskiej firmy Prodesmag
L. F.
nr katalogowy: 11117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Innowacyjne technologie kriogeniczne
nr katalogowy: 54151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
X edycja Konkursu im. Stanisława Staszica na najlepsze produkty innowacyjne „Laur Innowacyjności 2020”
nr katalogowy: 128442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
X edycja Konkursu im. Stanisława Staszica na najlepsze produkty innowacyjne „Laur Innowacyjności 2020”
nr katalogowy: 128442
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Produkty pełnoziarniste.Częśc 1.Produkty zbożowe i substancje odżywcze.
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 41871
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Nowe produkty firmy Tanatex Chemicals
nr katalogowy: 46991
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Sposoby zabezpieczania opakowań
SVITLANA KHADZHYNOVA
KATERYNA ZOLOTUKHINA
nr katalogowy: 124021
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-4
Zabezpieczanie przed korozją zbiorników magazynowych na ropę naftową i produkty jej przerobu w świetle wymagań ochrony środowiska
A. Baraniak
nr katalogowy: 10850
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Produkty poligraficzne utrwalane promieniami UV bezpieczne dla użytkowników
nr katalogowy: 127298
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Produkty poligraficzne utrwalane promieniami UV bezpieczne dla użytkowników
nr katalogowy: 127298
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Energooszczędne produkty VELUX
nr katalogowy: 32513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Ciekawe produkty nagrodzone Złotymi Medalami Taropaku
nr katalogowy: 40045
CHŁODNICTWO 2008-4
Wentylatorowe chłodnice powietrza
nr katalogowy: 34639
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Lamix - inwestycji ciąg dalszy - wypowiedź prezesa Mirosława Laszko
nr katalogowy: 50831
CHŁODNICTWO 2009-5
Aereco Wentylacja prezentuje produkty wentylacyjne ALDES
nr katalogowy: 44583
OPAKOWANIE 2012-4
Amcor Flexibles podwójnie nagrodzony w konkursie Alufoil
nr katalogowy: 67117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
Bawełna w USA
nr katalogowy: 120422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycja na liście
nr katalogowy: 114695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Jak skutecznie szukać miejsca dla nowych produktów?
HENRYK MRUK
nr katalogowy: 33020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Festyn promujący rolnictwo ekologiczne i jego produkty
nr katalogowy: 30663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Produkty tradycyjne i regionalne - kampania zakończona
Marta Stus
nr katalogowy: 30221
OPAKOWANIE 2007-9
Polskie produkty ogrodnicze zasługują na dobre pakowanie
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 29740
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Godło Teraz Polska dla asfaltów MODBIT z LOTOSU
nr katalogowy: 37563
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
OPAKOWANIE 2013-12
Produkty z serii Fit od UPM Raflatac
nr katalogowy: 81162
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-6
Nowe produkty WEBAC w izolacjach przeciwwodnych w budownictwie
nr katalogowy: 84504
OPAKOWANIE 2016-6
Kotkamills- produkty z tektury wielowarstwowej
nr katalogowy: 99081
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 89668
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Dobre i złe retrofity. Jak je rozróżnić?
nr katalogowy: 148085
OPAKOWANIE 2024-11
Tetra Prisma Aseptic Edge – nowe opakowania on-the-go
nr katalogowy: 151684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 113424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego a gospodarka odpadami
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 97361
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
PRODUKTY
nr katalogowy: 139245
OPAKOWANIE 2018-5
Ulma: najnowsze produkty do pakowania próżniowego
nr katalogowy: 113719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Tłuszcze AarhusKarlshamn w świetle współczesnych zaleceń żywieniowych
nr katalogowy: 31390
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Tradycyjne i regionalne technologie oraz produkty w żywieniu człowieka
Agnieszka Latoch
nr katalogowy: 39134
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
System jakości w laboratorium
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 24119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Z polskich winnic
nr katalogowy: 82382
OPAKOWANIE 2012-11
ISO 12931 walczy z fałszerzami opakowań
nr katalogowy: 72391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Karpatkowa jesień z Martin Braun
nr katalogowy: 63543
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 119303
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Ekologiczne i bezpieczne instalacje chłodnicze firmy PPH COOL
nr katalogowy: 143958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Metody oceny jakości tłuszczów stosowanych do smażenia
Anna Wątroba
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 50153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
Teraz Polska to jakość
nr katalogowy: 80483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Dieta przeciwzapalna
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146305
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Koła Gospodyń Wiejskich wyruszyły w teren, aby promować lokalne i tradycyjne produkty
nr katalogowy: 116117
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Współczesne techniki analizy chemicznej i oznaczeń fizykochemicznych
JADWIGA GUBERSKA
HANNA OTWINOWSKA
PAWEŁ KIKOLSKI
MARCELA PALCZEWSKA-TULINSKA
BEATA B. KŁOPOTEK
BOŻENA KOSMACIŃSKA
nr katalogowy: 43281
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Nowe produkty Petrochemii Płock SA w aspekcie jakości i ochrony środowiska
MIROSŁAWA CUKRAS
IRENEUSZ BEDYK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WIESŁAW ŻYLIK
nr katalogowy: 43136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Ciastko w kawiarni droższe niż na wynos?
nr katalogowy: 32334
CHŁODNICTWO 2008-11
Konferencja "Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka"
Elżbieta Solska
nr katalogowy: 39383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Popyt na produkty mleczarskie
KRYSTYNA ŚWIETLIK
nr katalogowy: 38790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Światowy rynek słodzików a napoje "Better for You"
Michał Linowski
nr katalogowy: 37622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Produkty procesu utleniania kwasów fulwowych chloranem(I) sodu i dioksydanem
ANNA M. ANIELAK
MILENA GRZEGORCZUK
RAFAŁ SCHMIDT
nr katalogowy: 35981
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Produkty firmy Schöck w nowoczesnej prefabrykacji
nr katalogowy: 134575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
DOZÓR TECHNICZNY 2023-6
Nowe produkty zamykane zwiększające bezpieczeństwo
norelem
nr katalogowy: 146463
CHŁODNICTWO 2010-5
Chłodnice powietrza do przechowywania warzyw i owoców
HELPMAN
nr katalogowy: 51922
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty premium w delikatesach Alma i Bomi
Renata Grochowska
Tomasz Kowal
nr katalogowy: 64637
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Jeden wzór, trzy parasole
nr katalogowy: 73925
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Obrót opakowaniami wielokrotnego użytku w nowej ustawie
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 79264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Sezonowość w karcie
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 123627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Konkursy
nr katalogowy: 96453
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Nowe produkty firmy BFT
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 105688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Produkty mięsne w atmosferze ochronnej
nr katalogowy: 83608
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Co decyduje o jakości styropianu?
nr katalogowy: 74068
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Panasonic wprowadza nowe produkty w obszarze klimatyzacji
nr katalogowy: 57672
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH