Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przekąski mięsne – smaczna alternatywa
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 127699
produkty mięsne
mięso
konsument
jakość
wartość odżywcza
meat products
meat
consumer
quality
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Wędliny dojrzewające w słońcu Podlasia
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 87963
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
MIĘSO, SUROWE WYROBY MIĘSNE, PRODUKTY MIĘSNE – prawidłowa klasyfikacja
Joanna Bogucka
Karol Socha
nr katalogowy: 142888
mięso
surowe wyroby mięsne
produkty mięsne
MOM
prawo żywnościowe
meat
meat preparations
meat products
MSM
food law
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wybrane systemy opakowań do mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 100638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Salmonella pokonana
nr katalogowy: 18504
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Wygrać z Salmonellą
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11886
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Dopracowane pomysły na wysokiej jakości produkty mięsne
Piotr Andrzej Pawłowski
nr katalogowy: 63862
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Z firmą INWESTEL o mięsie surowym
nr katalogowy: 67055
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Innowacyjne rozwiązania w Prime Food
nr katalogowy: 14793
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Wędzenie produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 9499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Szanse dla regionalnych i tradycyjnych przetworów mięsnych. Część l
Jacek Zin
nr katalogowy: 9626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Produkty mięsne w atmosferze ochronnej
nr katalogowy: 83608
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61704
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Tradycyjne produkty mięsne Azji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 63177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Informacje
nr katalogowy: 26949
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 149195
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Opakowania - niezbędny element w obrocie towarowym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 31755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 50747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Wyposażenie techniczne magazynów w zakładach mięsnych
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 80782
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 109652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Dieta przeciwzapalna
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146305
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Prognozowany spadek produkcji pasz w UE
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139844
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Sery na serio
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Technologia sous vide
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 65462
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Zakłady mięsne wyróżnione godłem AGRO POLSKA
nr katalogowy: 68853
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96665
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
OPAKOWANIE 2018-1
Sprawdzone rozwiązania Trepko do pakowania
nr katalogowy: 111848
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 41830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Przekąski mięsne w Polsce i na świecie
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 58470
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Tradycyjne produkty mięsne A zji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 62722
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Wyedukować sprzedawcę, dotrzeć do klienta
Henryk Piekut
nr katalogowy: 96749
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96229
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Jakość parówek oferowanych konsumentom w sprzedaży detalicznej
Halina Makała
nr katalogowy: 68842
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Tradycyjne produkty mięsne Ameryki Północnej i Południowej
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 63863
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Charakterystyka półproduktów do grillowania. Czas wrzucić coś na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91738
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
UPEMI - To, co najlepsze na Twoim talerzu!
nr katalogowy: 77871
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Jaka będzie żywność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 57359
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Oryginalne nazwy produktów mięsnych
nr katalogowy: 123017
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Jakie korzyści odnoszą zakłady mięsne z prowadzenia sklepów?
nr katalogowy: 147896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Wpływ wybranych parametrów suszenia na jakość kiełbas suchych
Jolanta Sienkiewicz
Adam Olszewski
Justyna Pieciul
nr katalogowy: 61709
AURA 2023-3
Słoneczne systemy nawadniania
Nailach Kimani
nr katalogowy: 142200
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
AURA 2009-2
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 41376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Słowniczek zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 148258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Nowe techniki pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Marek Cierach
Agnieszka Bilicka
nr katalogowy: 53795
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Nazewnicze wpadki w branży mięsnej
nr katalogowy: 119298
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
OPAKOWANIE 2021-11
Motioncutter: cięta propozycja od Konica Minolta
nr katalogowy: 134615
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Mięsne rarytasy
nr katalogowy: 4052
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Zakłady mięsne Salus
nr katalogowy: 1708
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Informacje
nr katalogowy: 16778
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Nazwy mięsnych przekąsek
nr katalogowy: 120748
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Zakłady Mięsne NOWAK już w Unii
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1541
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Zakłady Mięsne MAZURY SA już w Unii
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Mięsne Specjały Polskiej Kuchni
nr katalogowy: 145172
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Mięsne perspektywy
nr katalogowy: 107976
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków SA już w Unii
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 1567
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Zakłady Mięsne SALUS w przeddzień certyfikacji
nr katalogowy: 67060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Wielkanoc - mięsne święta i polska tradycja
nr katalogowy: 67058
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Listeria monocytogenes - badanie na liczbę czy obecność?
Robert Palka
nr katalogowy: 86271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami
Piotr Gawin
nr katalogowy: 147897
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Co piszą inni
nr katalogowy: 1613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Grzyby - producenci i przetwórcy
nr katalogowy: 22422
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsne
nr katalogowy: 35415
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Informacje
nr katalogowy: 24126
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 104151
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Nie boją się Unii
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Skuteczna integracja "w chmurze"
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 101719
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Oo... zamiast ee..
J. Knyziak
nr katalogowy: 15856
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Nie zawsze więcej znaczy lepiej
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 149956
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
OPAKOWANIE 2024-8
System MES w firmie – monitorowanie i kontrola produkcji
nr katalogowy: 150220
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Dlaczego branża mięsna nie walczy z czarnym PR?
nr katalogowy: 76747
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
HEINEN Freezing - 30 lat doświadczeń!
nr katalogowy: 75480
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część I. Skóry świeże - fizyczne metody konserwacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Twarogowe bogactwo
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 83436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Znamy zwycięzców konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”!
nr katalogowy: 150016
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Innowacje organizacyjne - szansa dla łańcucha dostaw produktów mięsnych
Karol Krajewski
Agnieszka Tul -Krzyszczuk
nr katalogowy: 86626
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Tradycja sześciu pokoleń
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 63750
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część II. Chemiczne metody konserwacji skór - środki konserwujące i sposoby ich aplikacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13947
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Wady i uszkodzenia wełny oraz sposoby zapobiegania ich powstawaniu
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 59662
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Łukowska spiżarnia zapełniona po brzegi
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 71049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ umowy CETA na handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 104677
10.15199/65.2017.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Dystrybucja produktów mięsnych
Stanisław Urban
nr katalogowy: 93929
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Alergeny w przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 74703
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Opakowania żywności stosowane w technologii mikrofalowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 52218
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
KRONIKA
nr katalogowy: 103671
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 33027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 31127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 29261
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Czysta woda pitna
nr katalogowy: 36970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Świdośliwa – jeszcze jeden wartościowy krzew owocowy do masowej uprawy
Augustyn Mika
nr katalogowy: 50132
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Lotne składniki w szynce surowo dojrzewającej "Serrano" poddanej ciśnieniowaniu
nr katalogowy: 60580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 31708
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Uszczelnienia zaworów
nr katalogowy: 29087
OPAKOWANIE 2012-4
Hubergroup wdraża NewV pack MGA
nr katalogowy: 67121
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
System HiPACS do jednoczesnego wiercenia i pogłębiania otworów w łącznikach lotniczych
nr katalogowy: 133002
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Nowe trendy w wyprawie skór w jarbur – chem
nr katalogowy: 150024
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Zakłady Mięsne SKIBA wybrały rozbiór potokowy firmy MPS
nr katalogowy: 54640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Jedz, co chcesz
nr katalogowy: 32370
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Obuwie męskie
TERESA IBEK
nr katalogowy: 35481
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
System HiPACS do jednoczesnego wiercenia i pogłębiania otworów w łącznikach lotniczych
nr katalogowy: 133002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Nieoczywiste połączenia w diecie(część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149853
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 42104
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Nowe - nie znaczy złe...
nr katalogowy: 46315
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Zakład Mięsny Wiesbauer wyznacza standardy wspierane przez innowacyjne koncepcje i rozwiązania techniczne CSB-System
nr katalogowy: 54308
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH