Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ impulsowego pola elektrycznego na barwę wina
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
nr katalogowy: 117361
10.15199/48.2018.12.63
impulsowe pole elektryczne
PEF
kolor wina
winogrona
metoda CIELab.
pulsed electric field
PEF
wine colour
grapes
CIELab method.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Wine-bary
winny maniak
nr katalogowy: 114538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Wino z grillem za miastem
winny maniak
nr katalogowy: 79812
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
5. Wine Expo Poland
nr katalogowy: 124236
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Colour rendition quality of typical fluorescent lamps determined by CIE Colour Fidelity Index and Colour Rendering Index
Justyna KOWALSKA
Irena FRYC
nr katalogowy: 121190
10.15199/48.2019.07.20
colorimetry
colour rendering index
colour fidelity index
CIE illuminants.
kolorymetria
wskaźnik oddawania barw
wskaźnik wierności barwy
iluminanty CIE.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-5
PORADNIK Wino dla inżyniera (106)
winny maniak
nr katalogowy: 74975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Mistrzostwa Wine + Dessert
nr katalogowy: 136226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Mistrzostwa Wine + Dessert
nr katalogowy: 136226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Świetne wina w dobrym miejscu Quinta Vale D. Maria i nowy wine-bar Bristolu
winny maniak
nr katalogowy: 81051
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-9
ARTYKUŁ MIESIĄCA - LIPIEC 2011
Marcin Karabin
nr katalogowy: 62247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Ciekawe chilijskie wina w nowym wine-barze Nowy "Mielżyński" i wina El Principal
winny maniak
nr katalogowy: 91220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Otrzymywanie win agrestowych
E. Pogorzelski
M. Kobus
nr katalogowy: 20685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Automatic detection of colour charts in images
Andrzej KORDECKI
Henryk PALUS
nr katalogowy: 86947
10.12915/pe.2014.09.49
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
PORADNIK Wino dla inżyniera (27)
winny maniak
nr katalogowy: 48463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
#WineOfChange
nr katalogowy: 117498
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Porównanie dokładno´sci reprodukcji barw dla wybranych systemów kalibracji kolorymetrycznej monitorów LCD
Artur BAL
Andrzej KORDECKI
Henryk PALUS
Mariusz FRA˛CKIEWICZ
nr katalogowy: 97594
10.15199/48.2016.04.16
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Pod znakiem dwunastek
nr katalogowy: 123656
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-4
Total colour management in textiles
nr katalogowy: 19884
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Pomysł na winny biznes
winny maniak
nr katalogowy: 75791
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
NCS - notacje - recepcja
Ryszard BOJAR
nr katalogowy: 3749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Dobre czerwone z RPA
winny maniak
nr katalogowy: 83933
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Improving the Performance of Machine Learning with Sequential Feature Selection and Grid Search
Tsehay Admassu ASSEGIE
Sangeetha MURUGAN
Rajkumar GOVINDARAJAN
Komal Kumar NAPA
Nageswari D
nr katalogowy: 149530
10.15199/48.2024.07.29
K-Nearest Neighbors
parameter tuning
machine learning
jakość wina
dostrajanie parametrów
uczenie maszynowe
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
FlintGroup stawia na rozwój serwisów - otwarcie Global Colour Centre i Global Innovation Centre
Izabela Czekajewska
Marta Rutkowska
nr katalogowy: 109585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Na wino za miasto
winny maniak
nr katalogowy: 79622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Nowy Mistrz Polski Sommelierów
nr katalogowy: 149492
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The impact of the colour of the surface on the results of measurements taken with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80853
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Similarity detection of image using vector quantization and compression
Petr BEREK
Michal PRÍLEPOK
Jan PLATOŠ
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80845
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Nowa linia FUG Knauf Bauprodukte
Artur Kwiatkowski
nr katalogowy: 35514
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
PORADNIK Wino dla inżyniera (199) Videlec z winem
winny maniak
nr katalogowy: 113294
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Wpływ wybranych parametrów napięcia zasilającego na właściwości elektryczne, fotometryczne i kolorymetryczne zintegrowanych świetlówek kompaktowych
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 91034
10.15199/48.2015.04.43
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Colour Measurement as a Tool for Monitoring Oil Quality
nr katalogowy: 86880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Opportunities to apply LED RGB systems in lighting
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 37135
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-12
Application of Image Analysis Methods for Assessing the Print Quality on Fabrics
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
KATARZYNA MADZIO
nr katalogowy: 146697
10.15199/54.2023.12.2
Printing on fabrics
Image analysis
Print quality
Automatiic quality assessment
Drukowanie na tkaninach
analiza obrazów
jakość druku
automatyczna ocena jakości
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Targi Alkoholi "Wine & Spirits 2009"
nr katalogowy: 46208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Wina dla gastronomii
winny maniak
nr katalogowy: 55350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Wina ze Złotego Stanu w Warszawie
winny maniak
nr katalogowy: 106255
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Mixing colours inside the optical fibre elements
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 37136
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Kalibracja kolorymetryczna w procesie pozyskiwania obrazów
Andrzej KORDECKI
Henryk PALUS
Artur BAL
nr katalogowy: 76304
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
METODA AUTOMATYCZNEJ IDENTYFIKACJI KOLORU SUKIEN
Michał Grega
nr katalogowy: 101757
10.15199/59.2016.6.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Spectrally Tuneable LED Lighting Simulator Laboratory Room at University of Pannonia
Ferenc SZABO
Peter CSUTI
Janos SCHANDA
nr katalogowy: 77617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Ocena możliwości modelowania temperatury barwowej najbliższej zestawu diod LED dużej mocy
Łukasz GRYKO
Urszula BŁASZCZAK
Andrzej ZAJĄC
Anna PALKOWSKA
nr katalogowy: 100529
10.15199/48.2016.09.41
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Bentonit - kopalina stosowana do klarowania win oraz soków owocowych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 47057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Boscaiola Bar diVINO na warszawskim Powiślu Nowe miejsce dla miłośników wina
winny maniak
nr katalogowy: 99772
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Wina na Chilean Wine Tour '2015 Chile znane i nieznane
winny maniak
nr katalogowy: 90573
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-19
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 54520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Kalifornijskie Pinot Noir Nie tylko Zinfandel i Cabernety z Napy
winny maniak
nr katalogowy: 105514
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Ocena wpływu ciekłego odplamiacza na bazie nadtlenku wodoru na trwałość barwników bezpośrednich stosowanych do barwienia wyrobów włókienniczych Notatka laboratoryjna
PAWEŁ KIKOLSKI
RENATA DUDEK
ELŻBIETA DŁUSKA-SMOLIK
nr katalogowy: 54180
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Trzy dekady wina w Polsce
nr katalogowy: 128561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Trzy dekady wina w Polsce
nr katalogowy: 128561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-2
Kolejny Projekt badawczy realizowany przez Polskie Stowarzyszenie Korozyjne
nr katalogowy: 141914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Rozważania teoretyczne o skuteczności świetlnej i oddawaniu barw przez źródła światła
Wojciech ŻAGAN
nr katalogowy: 80180
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Znawcy wina
nr katalogowy: 110915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie oznaczania zabarwienia różnych cukrów metodami oficjalnymi z metodą referencyjną MOPS przy pH 7,0
Krystyna Lisik
Maciej Siedziako
nr katalogowy: 81025
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Wpływ warunków pomiar u barwy na współrzędne barwy nadruku
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ RYCHTER
nr katalogowy: 88278
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Constant-current driving of the RGB LED
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 55179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 95668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021
nr katalogowy: 132677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Wine Expo Poland i Warsaw Oil Festival 2018
nr katalogowy: 115023
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Wpływ Impulsowego Pola Elektrycznego na zawartość antocyjanów w winie
Ewa KORZENIEWSKA
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Andrzej CZARNECKI
Agnieszka PIEKARSKA
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 111546
10.15199/48.2018.01.15
PEF
pole elektryczne
antocyjany
czerwone wino
PEF
electric field
antocyjans
red wine.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Wina, whisky i coś jeszcze
nr katalogowy: 32385
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
OPAKOWANIE 2004-6
DCP-nowy produkt do kolorowego druku cyfrowego w ofercie Ecco-Papier
nr katalogowy: 3266
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Toast za Mistrza
nr katalogowy: 115021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
REZWERATROL - środek dobry na wszystko?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 24358
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021
nr katalogowy: 132677
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Technika segmentacji obrazów barwnych i jej właściwości
Henryk PALUS
nr katalogowy: 11667
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Zmiany barwy, zawartości polifenoli i właściwości przeciwrodnikowych soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
A. Sokół-Łętowska
A. Z. Kucharska
nr katalogowy: 20711
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Pionowa degustacja win Torre dei Beati Cociapazza i Mazzamurello
winny maniak
nr katalogowy: 87684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Food & Wine
winny maniak
nr katalogowy: 57402
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Badania powierzchni świetlnej kostkowych pulpitów nastawczych
Juliusz KAROLAK
nr katalogowy: 81927
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-8
Polymers Point Colour Journal nr 4473, Materials Perfortnance 2-2004,3-2004
nr katalogowy: 2965
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Analiza związków fenolowych w winogronach i winie
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 36239
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wystarczy trzymać poziom
nr katalogowy: 58079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kuchnia i wina na Rosevia Resort&Mielżyński Week Rosevia na Czerskiej
winny maniak
nr katalogowy: 98915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Regulacja barwy diod LED RGB przy zasilaniu impulsowym
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 67785
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
The possibilities of adjusting the luminous flux of the metal halide lamps
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 55194
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Owoce krajowe cennym surowcem winiarskim
Joanna Laskowska
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 32210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Badanie odpor ności farb na ścieranie z zastosowaniem ur ządzeń typu Sutherland
MARTA GAJADHUR
nr katalogowy: 88277
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
SZKŁO I CERAMIKA 2011-4
Wpływ jakości surowców na właściwości barwiące cyrkonowego pigmentu prazeodymowego
Cecylia Dziubak
nr katalogowy: 61532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Kuchnia bez granic
nr katalogowy: 108493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
O winie, jedzeniu, partnerstwie i zaufaniu
nr katalogowy: 134955
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
PORADNIK Wino dla inżyniera (197) Kalifornia w Warszawie (2)
winny maniak
nr katalogowy: 112674
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
PORADNIK Wino dla inżyniera (216) Amarone na zimowe wieczory
winny maniak
nr katalogowy: 119272
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
PORADNIK Wino dla inżyniera (141) Wino w szpitalu
winny maniak
nr katalogowy: 88985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
O winie, jedzeniu, partnerstwie i zaufaniu
nr katalogowy: 134955
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Parameters of model luminaire with high power LED diodes
Krzysztof ZAREMBA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 25695
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Unconventional EPR studies of powder coatings
PIOTR PISIAK
BOGUMIŁ CIENIEK
IRENEUSZ STEFANIUK
nr katalogowy: 150481
10.15199/40.2024.9.5
EPR
paints
free radicals
paramagnetic centers
EPR
farby
wolne rodniki
centra paramagnetyczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Unconventional EPR studies of powder coatings
PIOTR PISIAK
BOGUMIŁ CIENIEK
IRENEUSZ STEFANIUK
nr katalogowy: 150481
10.15199/40.2024.9.5
EPR
paints
free radicals
paramagnetic centers
EPR
farby
wolne rodniki
centra paramagnetyczne
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-20
PORADNIK Wino dla inżyniera (207) Polskie wina z vitis vinife ra
winny maniak
nr katalogowy: 115876
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
PORADNIK Wino dla inżyniera (198) Nowo odkryta winna miejscówka
winny maniak
nr katalogowy: 112948
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
PORADNIK Wino dla inżyniera (185) Gdzie i co kupować? (2)
winny maniak
nr katalogowy: 107397
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-22-23
PORADNIK Wino dla inżyniera (137) Wino w puszce - hit czy herezja?
winny maniak
nr katalogowy: 87827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-1
Primitivo z mojej piwnicy (2)
winny maniak
nr katalogowy: 124314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Krótka podróż przez Amarone
winny maniak
nr katalogowy: 119019
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Utilisation of MnSi waste materials as ceramic pigments for colouring clinker products
Daniel Jarząb
Karolina Kraus
Radosław Lach
Magdalena Zarzecka-Napierała
Agnieszka Gubernat
nr katalogowy: 151552
10.15199/33.2024.11.07
pigment ceramiczny
MnSi
odpad
klinkier
pomiary barwy
układ przestrzenny CIEL*a*b*
ceramic pigment
MnSi
waste material
clinkier
colour measurements
colour space CIEL*a*b*
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Targi żywności płynnej i napojów drinktec 2017. Cz. 2
nr katalogowy: 111754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Pomysł na wino
nr katalogowy: 41524
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-1
Badania odporności wybarwień wyrobów włókienniczych na światło sztuczne. Przegląd i praktyczne zastosowanie metod znormalizowanych
Katarzyna Kaniowska -Chylewska
nr katalogowy: 74217
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Rioja w natarciu
Winemake
nr katalogowy: 115026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Burzliwe metody
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 49905
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Z Istrii i okolic
winny maniak
nr katalogowy: 65490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Wina z antypodów
winny maniak
nr katalogowy: 120198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Classic and convex non-negative matrix visualization in clustering two benchmark data
Anna M. BARTKOWIAK
nr katalogowy: 103186
10.15199/48.2017.01.14
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142017
OPAKOWANIE 2012-9e
EFI Expands Jetrion 4900 Line
nr katalogowy: 71177
OPAKOWANIE 2017-7
Właściwości przeciwutleniające i optyczne folii BOPP i PET modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińska
nr katalogowy: 107524
10.15199/42.2017.7.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
High-temperature three-colour thermal imager
Vladimir FIRAGO
Waldemar WOJCIK
nr katalogowy: 89382
10.15199/48.2015.02.47
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Polskie wina z vitis vinifera
winny maniak
nr katalogowy: 115765
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Austriackie winobranie
winny maniak
nr katalogowy: 116986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Szeroka oferta, ciekawe wina
winny maniak
nr katalogowy: 70523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Rozkosz dla podniebienia
winny maniak
nr katalogowy: 67393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Chile trochę inaczej
winny maniak
nr katalogowy: 76520
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Znad pięknego, modrego Dunaju
winny maniak
nr katalogowy: 58750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Porto i wina wytrawne z Douro 300 lat winnicy Quinta do Vallado
winny maniak
nr katalogowy: 103539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Z winem przez Niemcy
winny maniak
nr katalogowy: 95514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Tradycyjna majówka u Mielżyńskiego Wina z Portugalii
winny maniak
nr katalogowy: 99770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Nie tylko szklana butelka...
winny maniak
nr katalogowy: 89419
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142017
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
FPAA Accelerator for Machine Vision systems
Szymon SZCZĘSNY
Andrzej HANDKIEWICZ
Mariusz NAUMOWICZ
Michał MELOSIK
nr katalogowy: 93272
10.15199/48.2015.09.48
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dziesięć łyków szampana
winny maniak
nr katalogowy: 104996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Dwa łyki Portugalii
winny maniak
nr katalogowy: 60156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Barolo, Barbaresco, a może coś jeszcze...
winny maniak
nr katalogowy: 94070
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Zmienność parametrów świetlnych prostych opraw z diodami świecącymi
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 48191
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
KNIT-LINE - nowa linia do wykończania dzianin w szerokości
nr katalogowy: 76029
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Konkretne marzenia
nr katalogowy: 83253
OPAKOWANIE 2009-I
Cellulose Films - a Compostable Alternative to the Plastic Ones
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 42509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Znane i nieznane wina z Chile
winny maniak
nr katalogowy: 66923
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
O stolicach wielkich win
Zbigniewa Kłosa
nr katalogowy: 79789
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Wina De Grendel z Kraju Przylądkowego
winny maniak
nr katalogowy: 93449
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
Nanocząsteczkowy tlenek cynku w wykończeniach higienicznych tkanin
JUSTYNA SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA
nr katalogowy: 67933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Electro-optical system for the automated selection of dental implants according to their colour matching
Sergii V. PAVLOV
Aleksandr T. KOZHUKHAR
Sergiy V. TITKOV
Olexander S. BARYLO
Olena M. SOROCHAN
Waldemar WÓJCIK
Ryszard ROMANIUK
Tomasz ZYSKA
Azamat ANNABAEV
nr katalogowy: 104314
10.15199/48.2017.03.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Wpływ metody sterowania na stabilność parametrów chromatycznych diod LED
Jacek CHĘCIŃSKI
Zdzisław FILUS
nr katalogowy: 93229
10.15199/48.2015.09.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Praktyczne zastosowanie diod świecących w oświetleniu pośrednim
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 92117
10.15199/48.2015.07.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Road signs recognition with two-dimensional hidden Markov models
Janusz BOBULSKI
Henryk PIECH
nr katalogowy: 89364
10.15199/48.2015.02.29
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
OPAKOWANIE 2009-11
Standardowe warunki wizualnej oceny i pomiaru współrzędnych barw odbitek drukarskich oraz ich różnic
Tomasz Dąbrowa
nr katalogowy: 47750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Image encryption algorithms based on wavelet decomposition and encryption of compressed data in wavelet domain
Ewa ŚWIERCZ
nr katalogowy: 111974
10.15199/48.2018.02.19
image cryptosystem
security
wavelet transform
compression.
szyfrowanie obrazu
bezpieczeństwo
transformacja falkowa
kompresja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Image encryption algorithms based on wavelet decomposition and encryption of compressed data in wavelet domain
Ewa ŚWIERCZ
nr katalogowy: 111973
10.15199/48.2018.02.19
image cryptosystem
security
wavelet transform
compression.
szyfrowanie obrazu
bezpieczeństwo
transformacja falkowa
kompresja
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 89222
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Determination of the monitor brightness in the investigations of light sensitivity of retina
Vladimir FIRAGO
Oleksandra HOTRA
Alexey KUBARKO
Wojciech SURTEL
Baglan IMANBEK
nr katalogowy: 91617
10.15199/48.2015.06.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Inteligentne wielokanałowe systemy oświetleniowe bazujące na technologii SSL LED
Wojciech GRZESIAK
Piotr GUZDEK
Piotr MAĆKÓW
Tomasz MAJ
Artur POLAK
Dariusz SOLNICA2
Paweł IWANICKI2
nr katalogowy: 111992
10.15199/48.2018.02.37
Dioda LED
półprzewodnikowe źródła światła
CRI
współczynnik oddawania barw
SSL LED
Solid-State Lighting Light-Emitting Diode
CRI
Colour Rendering Index
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Odporność wyrobów z kompozytów polimerowo-drzewnych na czynniki środowiskowe
Ewa Sudoł
Magdalena Wasiak
nr katalogowy: 108694
10.15199/33.2017.08.24
kompozyty drzewno-polimerowe
odporność na czynniki środowiskowe
absorpcja wody
zmiany wymiarów
wytrzymałość na zginanie
zmiana barwy
wood-plastic composites
weathering resistance
water absorption
dimensional changes
bending strength
colour change.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Założenia konstrukcyjne wieloemiterowego źródła SSL do okresowej kontroli metrologicznej fotometrów
Mateusz PROROK
nr katalogowy: 121189
10.15199/48.2019.07.19
temperatura barwowa
metameryzm
LED
punkty chromatyczności
mieszanie barw
niepewność pomiaru
gama barw
colour temperature
metamerism
LED
chromaticity points
colour mixing
uncertainty measurement
gamut
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 103491
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
ETCC - European Technical Coatings Congress
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 70790
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-10
XIX konferencja naukowo-techniczna KONTRA 2014 "Trwałość budowli i ochrona przed korozją"
Adam Zybura
nr katalogowy: 87410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 72049
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 104096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Afryka Południowa – Wine of Origin i Zintegrowana Produkcja
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Analiza barwy suszonej cebuli
Ewa Golisz
Weronika Gas
Małgorzata Jaros
nr katalogowy: 117613
10.15199/64.2018.12.1
cebula
suszenie
barwa
onion
drying
colour
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Modyfikacja zawartości polifenoli w winach z wykorzystaniem impulsowego pola elektrycznego
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
Krzysztof POLITOWSKI
nr katalogowy: 117960
10.15199/48.2019.01.23
impulsowe pole elektryczne
PEF
polifenole
winogrona
Hibernal.
pulsed electric field
PEF
polyphenol
grapes
Hibernal
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 104721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Grand Cru znaczy: świetne wina
winny maniak
nr katalogowy: 86455
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-4
Jak wybierać barwę konstrukcji, aby była trwała
DAMIAN WOJDA
IZABELA KUNCE
nr katalogowy: 125860
10.15199/40.2020.4.2
powłoka nawierzchniowa PUR
starzenie UV
pomiar barwy
Δ
E00
PUR topcoat
UV weathering
colour measurement
Δ
E00
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-4
Jak wybierać barwę konstrukcji, aby była trwała
DAMIAN WOJDA
IZABELA KUNCE
nr katalogowy: 125860
10.15199/40.2020.4.2
powłoka nawierzchniowa PUR
starzenie UV
pomiar barwy
Δ
E00
PUR topcoat
UV weathering
colour measurement
Δ
E00
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
ETCC 2018 European Technical Coatings Congress
Helena Kuczyńska
nr katalogowy: 115922
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-12
Koniec czy falstart obrazowania w podczerwieni?
nr katalogowy: 117418
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH