Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wołowina? Z przyjemnością!
nr katalogowy: 63780
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 151146
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Składowanie wołowiny odkostnionej przed wywozem
Andrzej Puka
nr katalogowy: 30658
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Rynek bydła w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 152023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 67045
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Organizacja rynku mięsa w Unii Europejskiej - środki wsparcia
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 97946
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
Determinanty jakości zarządzania
Tadeusz Wawak
nr katalogowy: 21954
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61123
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Rynek wołowiny w Polsce-stan aktualny
Łukasz Cukierski
nr katalogowy: 9528
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-2
Od Redakcji
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 20501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 20744
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-7
Determinanty i bariery wdrażania rachunków kosztów jakości
Marlena Ciechan-Kujawa
nr katalogowy: 3556
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-3
Determinanty wyboru i walidacji metody analitycznej w badaniach materiałoznawczych
ANDRZEJ WYCIŚLIK
nr katalogowy: 10039
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Po czym poznać dobrą wołowinę?
nr katalogowy: 119005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
II Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 96227
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 59414
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Recenzje
Bogusław CĄDEREK
nr katalogowy: 11542
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2011 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 69411
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Jak nazwać wędliny konfekcjonowane
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 120390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
KALEJDOSKOP I–II 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 147573
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Jakość zarządzania uczelnią wyższą a determinanty jej rozwoju
Aleksander Gwiazda
nr katalogowy: 66281
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Szefowie kuchni na szlaku polskiej wołowiny
nr katalogowy: 125921
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Za nami spotkanie branży wołowej
nr katalogowy: 95697
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 33826
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Konsumpcja wołowiny w Polsce w okresie transformacji systemowej
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 73017
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
OPAKOWANIE 2019-1
Dni Otwarte w Ulma Packaging Polska
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 118296
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
System jakości wołowiny - QMP promuje PZPBM
nr katalogowy: 76490
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
KRONIKA
nr katalogowy: 87490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Polskie Steki z długo sezonowanej wołowiny Najlepsze z najlepszych
nr katalogowy: 85462
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Czytelnia z prasy fachowej
nr katalogowy: 118457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90205
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Opakowania dla przemysłu mięsnego
Halina Makała
nr katalogowy: 90912
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Możliwości wzrostu produkcji i poprawy jakości wołowiny
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 22714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Unia w kalejdoskopie
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4259
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Spożycie produktów zbożowych w Polsce - poziom, struktura, determinanty
Marlena Piekut
nr katalogowy: 93453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBIN
nr katalogowy: 22038
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Obrót jagnięciną
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9527
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Profesjonalna sprzedaż wyrobów
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 9583
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Rynek żywności pochodzenia zwierzęcego. Stan po integracji z UE
R. Urban
nr katalogowy: 14791
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Międzynarodowe standardy w obrocie handlowym wołowi na australijską
Adam Olszewski
nr katalogowy: 9622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Obroty żywcem wołowym na rynku krajowym po akcesji do UE
Krzysztof Serdeyn
nr katalogowy: 16749
ELEKTROINSTALATOR 2019-4
Ceny materiałów i robót elektrycznych - kwiecień 2019 r.
nr katalogowy: 120377
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Strategia dla pokoleń
Wacław Pawlak
nr katalogowy: 57367
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
Ceny materiałów i robót elektrycznych – wrzesień 2021 r.
nr katalogowy: 134089
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Determinanty efektywnego wdrożenia filozofii lean manufacturing
Mariusz Bożek
Adam HENDZELEWICZ
nr katalogowy: 65118
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Nie zawsze więcej znaczy lepiej
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 149956
ELEKTROINSTALATOR 2021-11
Ceny materiałów i robót elektrycznych – październik 2021 r.
nr katalogowy: 134721
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego - Walne Zebranie Członków UPPCH
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 96529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 48399
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego
Jerzy Strzelecki
Stanisław Tyszkiewicz
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 16718
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Co pisza inni - ze swiata
A.Ł.
nr katalogowy: 9530
ELEKTROINSTALATOR 2019-8
Ceny materiałów i robót elektrycznych - wrzesień 2019 r.
nr katalogowy: 123029
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynek mięsa w Unii Europejskiej: powrót do stabilności
nr katalogowy: 151603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Wołowina na medal
nr katalogowy: 83920
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
ELEKTROINSTALATOR 2019-5
Ceny materiałów i robót elektrycznych - maj 2019 r.
nr katalogowy: 121065
ELEKTROINSTALATOR 2019-2
Ceny materiałów i robót elektrycznych - luty 2019 r.
nr katalogowy: 119023
ELEKTROINSTALATOR 2018-7
Ceny materiałów i robót elektrycznych - październik 2018 r.
nr katalogowy: 117162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Przemysł paszowy i determinanty jego rozwoju - część 1
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41880
ELEKTROINSTALATOR 2019-9
Ceny materiałów i robót elektrycznych - październik 2019 r
nr katalogowy: 123541
ELEKTROINSTALATOR 2019-1
Ceny materiałów i robót elektrycznych - styczeń 2019 r.
nr katalogowy: 118842
ELEKTROINSTALATOR 2020-6
Ceny materiałów i robót elektrycznych – maj 2020 r.
nr katalogowy: 126878
ELEKTROINSTALATOR 2019-7
Ceny materiałów i robót elektrycznych - sierpień 2019 r.
Piotr Piwowarczyk
nr katalogowy: 122427
ELEKTROINSTALATOR 2020-5
Ceny materiałów i robót elektrycznych – kwiecień 2020 r.
nr katalogowy: 126533
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wiadomości
nr katalogowy: 100634
ELEKTROINSTALATOR 2021-8
Ceny materiałów i robót elektrycznych – lipiec 2021 r.
nr katalogowy: 133126
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2011 r.
nr katalogowy: 64646
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Przemysł paszowy i determinanty jego rozwoju - część 2
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 43811
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Zakup owoców do produkcji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 121169
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2016 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 107972
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
ELEKTROINSTALATOR 2021-7
Ceny materiałów i robót elektrycznych – czerwiec 2021 r.
nr katalogowy: 132691
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
Ceny materiałów i robót elektrycznych – kwiecień 2021 r.
nr katalogowy: 131821
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 80005
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112172
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Czynniki rynkowe wpływające na cenę mąki
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 32974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
ELEKTROINSTALATOR 2018-8
Ceny materiałów i robót elektrycznych - listopad 2018 r.
nr katalogowy: 117662
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Proces minimalizacji kosztów zakupu mąki za pomocą algorytmu badań operacyjnych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133651
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 84408
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-1
Jakościowe determinanty rozwoju cywilizacyjnego
Rafał ŁAGOWSKI
nr katalogowy: 124633
10.15199/46.2020.1.3
rozwój cywilizacyjny
ekonomia
technika
sztuka
civilization development
economics
technology
art
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Wołowina godna zaufania
nr katalogowy: 76514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Proces minimalizacji kosztów zakupu mąki za pomocą algorytmu badań operacyjnych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133651
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-4
Gwarancja zakupu płytek ceramicznych
Mariusz Stańczyk
nr katalogowy: 56243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wahania sezonowe w spożyciu owoców
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 77520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Opakowania przyszłości rodzaje i funkcje opakowań aktywnych
Małgorzata Świtała
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 111094
10.15199/65.2017.12.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Branża mięsna potrzebuje zielonego światła
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Poziom i struktura spożycia produktów zbożowych w różnych typach gospodarstw domowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 38773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
ELEKTROINSTALATOR 2023-2
RYNEK
nr katalogowy: 142129
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rośnie rynek sieci
nr katalogowy: 135420
AUTO MOTO SERWIS 2024-6
Ile będzie kosztować Twój wymarzony samochód?
nr katalogowy: 152007
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wybrane systemy opakowań do mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 100638
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
OPAKOWANIE 2012-9
Integratory TTI jako innowacyjny element opakowania
WOJCIECH KOZAK
MARTA BIEGAŃSKA
nr katalogowy: 71158
ELEKTROINSTALATOR 2021-9
Ceny materiałów i robót elektrycznych – sierpień 2021 r.
nr katalogowy: 133520
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-10
Przedsiębiorstwo hutnicze jako klient instytucjonalny na rynku zaopatrzeniowym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 55026
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Badanie gotowości przedsiębiorstw budowlanych do wdrażania innowacji organizacyjnych
Jarosław Górecki
nr katalogowy: 99330
10.15199/33.2016.06.74
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148475
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Wybrane zagadnienia bezpieczeństwa konsumentów wody do spożycia
Janusz R. Rak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 41414
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 68037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Testy DNA - pewność, że ryby i owoce morza pochodzą z wiarygodnych źródeł. Dobra identyfikacja
nr katalogowy: 98393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-6
Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki
nr katalogowy: 151842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”
nr katalogowy: 128789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”
nr katalogowy: 128789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (2)
M. Piekut
nr katalogowy: 22390
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
ELEKTROINSTALATOR 2024-11
JAK KUPOWAĆ ENERGIĘ DLA FIRMY?
nr katalogowy: 151536
CHŁODNICTWO 2009-11
Przykład predykcji czasu zamrażania żywności przy użyciu modelu analityczno-empirycznego
JAROSŁAW SUROWSKI
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 47915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Lekcja z mistrzami
nr katalogowy: 143113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Spożycie mięsa w 2004 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 9570
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Głęboki dołek świński źródła i skutki
Roman Urban
nr katalogowy: 42531
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Ceny materiałów i robót elektrycznych - listopad 2017 r.
Piotr Piwowarczyk
nr katalogowy: 111732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Amortyzacja środków trwałych sfinansowanych dotacją
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101627
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kanadyjski rynek zbożowy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141694
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-3
Odżelazianie i odmanganianie wód podziemnych w złożach chalcedonitowych
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
Łukasz Weber
nr katalogowy: 58172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Naturalna żywność jednego kliknięcia
Marek Tarnowski
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 111763
10.15199/64.2018.1.2
OPAKOWANIE 2019-3
Opakowania inteligentne: przykłady z życia wzięte
nr katalogowy: 119319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Promocja pieczywa - jednym z najważniejszych celów organizacji branżowych organizacji młynarskich we wszystkich krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 44458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Zmiany w zasadach interwencji na rynku zbóż – zakupy
Marian Borek
nr katalogowy: 51695
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Jakość szynek konserwowych
Marius z Florek
Piotr Domaradzki
Małgorzata Ryszkowska-Siwko
Piotr Skałecki
Katarzyna Brogowska
Izabela Jaruga
nr katalogowy: 102860
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Europejski Stół – tradycja, nowoczesność, jakość rozmawiamy z Januszem Rodziewiczem, prezesem SRW RP
nr katalogowy: 50780
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97360
OPAKOWANIE 2005-1
LEASING - Twój strategiczny ruch
nr katalogowy: 11062
OPAKOWANIE 2005-4
LEASING-Twój strategiczny ruch
nr katalogowy: 11151
OPAKOWANIE 2005-1
LEASING - Twój strategiczny ruch
nr katalogowy: 11062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Wpływ jakości prognoz na wartość obrotu na rynku bilansującym
Katarzyna HALICKA
nr katalogowy: 50495
ELEKTROINSTALATOR 2024-8-9
Zakup energii elektrycznej w ramach umowy PPA
nr katalogowy: 150242
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 104732
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2015 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93932
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
ABP Poland z inicjatywą na rzecz rozwoju zrównoważonej produkcji wołowiny w Polsce
nr katalogowy: 144568
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Co pisza inni
nr katalogowy: 1729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12849
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Co dają systemy jakości mięsa?
nr katalogowy: 73860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Prognozy dotyczące rynku mięsa czerwonego i drobiu
nr katalogowy: 151148
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH