Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsne
nr katalogowy: 35415
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsa
nr katalogowy: 36008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
I Forum Producentów Żywności Ekologicznej
Marta Stus
nr katalogowy: 27065
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Pierwsze Forum Producentów Żywności Ekologicznej - problemy i propozycje rozwiązań
Jan Kamionek
nr katalogowy: 26233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Przetwórstwo produktów ekologicznych
A. Szeremeta
D. Jastrzębska
nr katalogowy: 20782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
50 lat Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
nr katalogowy: 63777
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-6
ZŁOTY INŻYNIER 2013 - Kandydaci
nr katalogowy: 75653
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Finistere - kraina produkcji roślin w Bretanii
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 32548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Zmiany w przepisach prawnych dotyczących biologicznej żywności
nr katalogowy: 47105
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Projekt ” Inkubator przetwórni polskich owoców” – szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 148472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Projekt „Inkubator przetwórni polskich owoców”– szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 150101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
OPAKOWANIE 2018-3
Wykorzystanie zasobów naturalnych tematem targów Anuga FoodTec 2018
Blanka Zapalska
nr katalogowy: 112792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Przemysł zbożowo-młynarski i wtórne przetwórstwo zbóż w 2009 r. i po I kwartale 2010 r.
nr katalogowy: 54190
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 49532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Produkcja i przemysłowe przetwórstwo buraków cukrowych a wzrost gospodarczy kraju
S. Miedziak
nr katalogowy: 9459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Przetwórstwo mięsa i mleka w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 7055
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Przetwórstwo mleka w Polsce. Stan i perspektywy
M. Pietrzak
P. Szajner
nr katalogowy: 20829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
XII Profesorskie Warsztaty Naukowe "Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych"
nr katalogowy: 28098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 54158
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
Konkretne efekty wsparcia ARiMR
Henryk Piekut
nr katalogowy: 67972
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Obowiązki producentów żywności przy obsłudze urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 104713
10.15199/64.2017.3.3
OPAKOWANIE 2012-3
Anuga FoodTec 2012: rekordowe targi na rekordowej powierzchni
nr katalogowy: 66335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 57020
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-11
Regulacje i wymagania dotyczące pracy w przestrzeniach zamkniętych
Rafał Hrynyk
nr katalogowy: 123600
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Technologia cook-freeze
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 58469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-11-12
PRZETWÓRSTWO MIEDZI W HUTNICTWIE KGHM POLSKA MIEDŹ S.A.
PIOTR KWAPISIŃSKI
nr katalogowy: 123929
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-7
PRZETWÓRSTWO METALI NIEŻELAZNYCH W UJĘCIU NAUKI I PRZEMYSŁU
Mieczysław Woch
nr katalogowy: 69586
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
OPAKOWANIE 2009-6
Przetwórstwo PET - wybrane problemy
Wojciech Hutny
nr katalogowy: 45081
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-8
Kronika
nr katalogowy: 46134
OPAKOWANIE 2012-5
Projektowanie opakowań transportowych z tworzyw sztucznych
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 67917
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
KRONIKA
nr katalogowy: 103671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego
nr katalogowy: 20759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Transport zewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 69908
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-7
Konferencje - PLASTPOL 2004
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 6602
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Przetwórstwo ziarna gryki
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 14027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Produkcja, eksport i import koncentratu jabłkowego w Polsce
K. Kubiak
nr katalogowy: 6735
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Przetwórstwo surowców łącznotkankowych na żelatynę w zakładach mięsnych
Jan Guziński
nr katalogowy: 1633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Ochrona klimatu a obowiązki użytkowników urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109047
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-7-8
Przetwórstwo i dystrybucja żywności w zrównoważonym rozwoju - wybrane zastosowania wskaźnika śladu węglowego
Piotr Konieczny
Jan Pikul
nr katalogowy: 61118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 22316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Rynek, produkcja i przetwórstwo zbóż po wejściu do UE
Roman URBAN
nr katalogowy: 20121
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Przetwórstwo ryb
R. Kozela
nr katalogowy: 15521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego po integracji z Unią
J. Drożdż
nr katalogowy: 14849
OPAKOWANIE 2005-8-1
Międzynarodowe Targi Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych PLASTPOL - 2005
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Pieczarki w przetwórstwie w Europie i w Polsce
K. Szudyga
nr katalogowy: 22421
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Przetwórstwo owoców i warzyw w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 6750
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Przetwórstwo i zastosowanie drutów ze stali nierdzewnych
ŁUKSZA J.
SKOŁYSZEWSKI A.
PAĆKO M.
RUMIŃSKI M.
nr katalogowy: 9872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Standardowa wymiana danych z kontrahentami za pomocą EDI i Internetu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Przetwórstwo owocowo-warzywne w aspekcie integracji z UE
B. Nosecka
nr katalogowy: 7063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wybrane informacje o strukturze oraz ekonomice polskiego i niemieckiego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 5152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Przetwórstwo zbożowo-młynarskie w latach 2004-2005
nr katalogowy: 14159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Festo - partnerem przemysłu spożywczego i maszyn pakujących
nr katalogowy: 66172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Optymalizacja przetwarzania produktów rolno-spożywczych w celu obniżenia emisji gazów cieplarnianych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 145286
10.15199/65.2023.9.2
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
przemysł rolno- -spożywczy
przetwórstwo
carbon footprint
greenhouse gas emissions
agri-food industry
processing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 70535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Przetwórstwo owoców i warzyw po akcesji Polski do Unii Europejskiej
B. Nosecka
nr katalogowy: 20724
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
OPAKOWANIE 2022-5
Tworzywa sztuczne w obiegu zamkniętym – raport
nr katalogowy: 137821
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-8
Kobieta wynalazca 2007 - kandydatki
nr katalogowy: 25357
OPAKOWANIE 2010-11
Znaczenie opakowań w ochronie środowiska
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 55425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Polski przemysł mleczarski, mięsny i drobiarski w Unii
Roman Urban
nr katalogowy: 58458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Przetwórstwo mleka w Rosji i szanse polskiego eksportu
Svitlana Shevelova
nr katalogowy: 64629
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-7
Minerał na wszystko?
nr katalogowy: 34479
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Barwienie tekstyliów z wykorzystaniem ultradźwięków
KAZIMIERZ RUSZKOWSKI
nr katalogowy: 29522
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 38803
OPAKOWANIE 2007-5
Jak ograniczyć obciążenie środowiska odpadami opakowaniowymi
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 26044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Zamieszanie wokół PROW
Henryk Piekut
nr katalogowy: 39242
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-5
SIMATIC S7-300 w mleczarni
Łukasz Lange
nr katalogowy: 38697
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
AURA 2008-4
Udział węgla w rozwoju polskiej energetyki
nr katalogowy: 34218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Polskie przetwórstwo rybne w latach 1990-2015
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 103651
10.15199/65.2017.1.4
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Rynek bawełny
nr katalogowy: 111861
OPAKOWANIE 2007-11
Recykling i selektywna zbiórka odpadów opakowaniowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 31010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Przemysłowe przetwórstwo kukurydzy na cele spożywcze
nr katalogowy: 29974
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Biogaz z odpadów przetwórstwa owocowo-warzywnego to większa efektywność
Natalia Aleksiejuk
Julia Hartman
Tomasz Marzec
nr katalogowy: 143877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Rozwój przemysłu paszowego w Afryce
nr katalogowy: 117565
OPAKOWANIE 2008-1
Targi K w Düsseldorfie
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 32627
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Targi K w Düsseldorfie
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 32178
CHŁODNICTWO 2007-8
Awarie i czynniki warunkujące niezawodność działania agregatów do schładzania wody lodowej
BOLESŁAW GAZIŃSKI
GRZEGORZ KRZYŻANIAK
LUCJAN KŁOS
nr katalogowy: 29382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Produkcja i przetwórstwo mleka w Polsce
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 38789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ - Regina Jeziórska STUDIUM PROCESU WYTŁACZANIA REAKTYWNEGO
nr katalogowy: 35974
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
PIONIER POLSKIEGO PRZETWÓRSTWA METALI NIEŻELAZNYCH 100-LECIE URODZIN PROFESORA JERZEGO WANTUCHOWSKIEGO
JÓZEF ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 35573
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42772
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Polskie firmy chemiczne w Internecie Część LX
nr katalogowy: 90053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Tradycyjne produkty mięsne A zji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 62722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Robert Sikora) PRZETWÓRSTWO TWORZYW POLIMEROWYCH. PODSTAWY LOGICZNE, FORMALNE I TERMINOLOGICZNE
Ryszard Steller
nr katalogowy: 33016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Zintegrowany system FAILSAFE
Łukasz Kwaśniak
nr katalogowy: 57766
OPAKOWANIE 2024-5
Systemy przetwórcze materiałów rolowych firmy Schober
nr katalogowy: 148869
CHŁODNICTWO 2010-4
Nowe rozwiązania i urządzenia Tecumseh
nr katalogowy: 51204
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Rozmawiamy z BOGNĄ DUDĄ-JANKOWIAK Wiceprezesem Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA SA
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 29123
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Większa suma sprawdzonych możliwości
nr katalogowy: 90898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Transport wewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 71084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Wypowiedź Pana Janusza Kobrynera - eksperta Izby Zbożowo-Paszowej
nr katalogowy: 67399
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Badania zawartości związków szkodliwych w materiałach opakowaniowych z papieru i tektury
Jadwiga Stufka-Olczyk
Małgorzata Michniewicz
Anna Milczarek
nr katalogowy: 66805
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 127697
chitozan
składniki dodane do żywności
innowacje
trwałość przechowalnicza
jakość
chitosan
food ingredients
innovations
shelf life
quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-26
Innowacyjne rozwiązania Instytutu Metali Nieżelaznych nagrodzone w 2014 r.
nr katalogowy: 88726
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68050
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
MPS - Snellman Oy na dobrej drodze do osiągnięcia celu
nr katalogowy: 79528
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Paryż w nowym opakowaniu
A. Kuź
nr katalogowy: 99384
OPAKOWANIE 2016-6
OPAKOWANIA Z PAPIERU I TEKTURY PRODUCENCI OPAKOWAŃ
nr katalogowy: 99090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-5
INNOWACYJNE ROZWIĄZANIA Instytutu Metali Nieżelaznych nagrodzone w 2014 r.
nr katalogowy: 89849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Olimpijczycy żywienia
Iwona Lipiec
nr katalogowy: 113666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
40 lat Wydziału Energetyki i Paliw AGH
Wojciech Suwała
nr katalogowy: 88649
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-2
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 41759
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-8
Białoruś sięga po energię atomową
nr katalogowy: 53299
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
OPAKOWANIE 2016-11
Seminarium "Opakowania tekturowe+flekso" Polskiej Izby Fleksografów
nr katalogowy: 102165
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-6
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 91804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
AACC International Centennial Meeting 18-21 października 2015, Minneapolis, Minnesota, USA
Beata Marchand
nr katalogowy: 95176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Ochrona środowiska w chłodniczym przetwórstwie i przechowalnictwie owoców i warzyw
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 86648
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
SWDO - system wspomagania doboru opakowań
Andrzej Hejduk
Anna Kosmacz-Chodorowska
Jan Świetlik
nr katalogowy: 57031
OPAKOWANIE 2009-12
II Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna."Przyszłość opakowań biodegradowalnych"
Edyta Walecka
nr katalogowy: 48332
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Jak czytać informacje o sektorze spożywczym
Jerzy Wlazło
nr katalogowy: 76483
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-4
Kształcenie w Instytucie Papiernictwa i Poligrafii Politechniki Łódzkiej
nr katalogowy: 59305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Festo - partnerem przemysłu spożywczego i maszyn pakujących
nr katalogowy: 57744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98570
OPAKOWANIE 2022-5
Tworzywa sztuczne w obiegu zamkniętym – raport
nr katalogowy: 137821
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 148717
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-12
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 111382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Drogie surowce hamują rozwój branży rybnej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 69899
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Zaplecze surowcowe polskiego przetwórstwa mięsa wieprzowego
Magdalena Kozera-Kowalska
nr katalogowy: 125594
10.15199/65.2020.3.2
przetwórstwo wieprzowiny
produkcja trzody chlewnej
import
konkurencja
pig meat processing
pig production
import
competition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Małe i średnie firmy spożywcze Gazele Biznesu 2014
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 91366
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wieprzowina PQS mie,so z certyfikatem
nr katalogowy: 105805
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
"Przetwórstwo spożywcze - partnerem czy konkurentem producenta rolnego"
MBD
nr katalogowy: 45693
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-5
PRZEMYSŁ METALI NIEŻELAZNYCH W LATACH 2001-2008 (WYRAŹNY WPŁYW GLOBALNEJ RECESJI OD 2008 R.)
ROLAND STASIAK
nr katalogowy: 44573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Celem Akademii jest rozwój branży
nr katalogowy: 42480
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Dariusz Gnot
nr katalogowy: 100093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Samowystarczalność zbożowa Polski na początku XXI w.
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 101312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Jakość a cena Wyzwania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 51255
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Działalność dydaktyczna Instytutu Papiernictwa i Poligrafii Politechniki Łódzkiej
Marek Kryczka
nr katalogowy: 50198
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dania - światowy lider w produkcji mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Marta Marciniak
nr katalogowy: 49796
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kukurydza.Przemiał kukurydzy "na sucho"
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 43804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Liderzy przetwórstwa produktów zwierzęcych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 42532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Sektor rybny w Polsce tendencje rozwojowe
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 47070
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Processing of thermoplastic starch by a batch process and with single - screw extruders Przetwórstwo skrobi metodą periodyczną oraz przy użyciu wytłaczarek jednoślimakowych
Krzysztof Bajer
Andrzej Stasiek
Aneta Raszkowska-Kaczor
Dagmara Bajer
nr katalogowy: 81965
10.12916/przemchem.2014.76
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Przetwórstwo kukurydzy Część 1. Właściwości fizyczne i wymagania jakościowe ziarna kukurydzy
nr katalogowy: 83995
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LIV – 2010 r.
nr katalogowy: 56219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Produkcja i przetwórstwo owoców - polska specjalność trudna do utrzymania
nr katalogowy: 41068
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
O owocach i przetworach w Senacie RP
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 118714
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-11
Jak realizujemy wymagania ISO/TS 16949 w POLMO ŁOMIANKI S.A.?
Mirosława Borzęcka
nr katalogowy: 102117
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
KRONIKA
nr katalogowy: 99851
OPAKOWANIE 2015-3
Trzy dni z przetwórstwem opakowań
nr katalogowy: 90324
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-2-3
Elektryka niepolska?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 89458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Biogaz z odpadów przetwórstwa owocowo-warzywnego to większa efektywność
Natalia Aleksiejuk
Julia Hartman
Tomasz Marzec
nr katalogowy: 143877
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Polski rynek piwa i chmielu pod lupą UOKiK
nr katalogowy: 151220
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Tradycja z przyszłością
DM
nr katalogowy: 87679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Jakość i nowoczesność decydują o naszej pozycji na rynku
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 70374
OPAKOWANIE 2019-10
Polska europejskim hubem produkcji opakowań
nr katalogowy: 122973
OPAKOWANIE 2020-6
Skoncentrowani na przyszłości jak wiązka lasera
nr katalogowy: 126822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Kebab po polsku
Jarosław Diakun
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 122295
kebab
gastronomia
przetwórstwo mięsa.
kebab
gastronomy
meat processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Charakterystyka i metody oczyszczania ścieków w przemyśle piekarskim i cukierniczym
Agata Marzec
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 121103
10.15199/65.2019.6.7
ścieki
BZT5
ChZT
piekarstwo
cukiernictwo
wastewater
BOD5
COD
bakery
confectionery
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH