Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-9
Ostazin H - barwniki reaktywne do druku
WOJCIECH MICHAŁOWSKI
nr katalogowy: 29956
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-2
Barwniki reaktywne do włókien poliamidowych
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 96741
10.15199/60.2016.02.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-11
Barwniki anionowe do barwienia włókien poliamidowych z asortymentu "Polfa" SA Pabianice
R. Sapieżyńska-Łoś
nr katalogowy: 22288
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Barwniki organiczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-5
Polifunkcyjne barwniki reaktywne
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 98382
10.15199/60.2016.05.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-2
Fluorescencyjne barwniki rezolowe
ALEKSANDRA MALINOWSKA
ANDRZEJ PUSZYŃSKI
nr katalogowy: 28521
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Barwniki polfanilowe do skór w postaci płynnej
RAISA SAPIEŻYŃSKA-ŁOŚ
nr katalogowy: 29414
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Specjalistyczne barwniki do napojów oraz barwniki emulgowane Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 79266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
DIETA - Z gabinetu dietetyka: jak poprawić morfologię poprzez dietę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147657
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Barwniki reaktywne do barwienia włókien celulozowych w środowisku obojętnym
Wojciech Czajkowski
Joanna Paluszkiewicz
nr katalogowy: 6610
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Proces usuwania barwy z wykorzystaniem chityny trocin i popiołów
URSZULA FILIPKOWSKA
nr katalogowy: 16492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Nowoczesne barwniki reaktywne do włókien celulozowych
WOJCIECH CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 28813
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Odporności wybarwień barwnikami reaktywnymi w procesach prania
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 32892
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Niebezpieczne barwniki syntetyczne w żywności
Ewa Sicińska
Anna Brzozowska
nr katalogowy: 54165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Barwniki do żywności trudności z ich doborem i stosowaniem
Elżbieta Dłużewska
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44553
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-3
Techniki immobilizacji stosowane w biotechnologiach ochrony środowiska. Część III. Bioimmobilizacja w dekoloryzacji barwników i odzyskiwaniu metali
Krzysztof Wojciechowski
Tomasz Czaiński
nr katalogowy: 82943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Źródła barwników w żywności
Milena Krępska
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 67946
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Zastosowanie elektrod Ti/TiO2-RuO2 modyfikowanych CeO2 w utlenianiu barwnika Acid Orange 7
Elżbieta Kuśmierek
Ewa Chrześcijańska
nr katalogowy: 71708
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Barwniki naturalne i barwiąca żywność firmy Chr. Hansen w wyrobach cukierniczych
nr katalogowy: 78888
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Mikroorganizmy jako alternatywne źródło barwników w żywności
Marcelina Olszak
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 91476
10.15199/64.2015.5.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Nowa generacja barwników spożywczych metalizowanych!
nr katalogowy: 66226
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 50084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Wpływ temperatury na zawartość barwników antocyjanowych w przetworach owocowych
Agata Górska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 59096
CHŁODNICTWO 2016-11
Ocena stabilności barwników chlorofilowych i karotenoidowych w czasie przechowywania mrożonego szpinaku
Tomasz Pukszta
Aneta Ocieczek
Dagmara Grygiel
nr katalogowy: 102543
10.15199/8.2016.11.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Spożywcze organiczne barwniki syntetyczne. Charakterystyka, metody analityczne
Irena Baranowska
nr katalogowy: 14329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Słodycze dla dzieci bez ostrzegawczych informacji
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 66767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 131996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Dóhler. Kompleksowy wymiar kompetencji w zakresie owocu i technologii
nr katalogowy: 6959
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Seminarium Nowa generacja barwników reaktywnych firmy EVERLIGHT
W. Michałowski
nr katalogowy: 6136
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Modyfikowanie sorpcji barwników kationowych w procesie barwienia poliakrylonitrylu
M. Oczkowski
B.Gajdzicki
nr katalogowy: 13844
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Postęp w barwieniu włókien celulozowych
W. Michałowski
nr katalogowy: 6034
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Aromaty, barwniki, konserwanty - perspektywy stosowania
R. Zawirska-Wojtasiak
nr katalogowy: 14809
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 136992
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-5
Barwniki reaktywne SUMIFIX HF rozwiązaniem problemu uzyskiwania intensywnych kolorów
F. Dauthwaite
nr katalogowy: 5946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Syntetyczne organiczne barwniki spożywcze jako dodatki do żywności
J. Janiak
nr katalogowy: 20800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Odporność wybarwień na tarcie. Omówienie wybranych metod znormalizowanych
Agnieszka Lisiak-Kucińska
nr katalogowy: 103007
10.15199/60.2016.12.5
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Fotokatalityczne usuwanie barwników organicznych z wody w obecności ditlenku tytanu, przy zastosowaniu reaktora z wewnętrznym źródłem promieniowania
B. Zielińska
A. W. Morawski
nr katalogowy: 13708
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Metody oznaczania barwników naturalnych w produktach spożywczych
Małgorzata Krępska
Jolanta Jagiełło
Magdalena Lasoń-Rydel
Katarzyna Sieczyńska
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 121320
10.15199/62.2019.7.23
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Mikrobiologiczna produkcja karotenoidów
Urszula Błaszczyk
Paweł Sroka
nr katalogowy: 76646
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zmodyfikowane barwniki cyjanurowe
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 28660
AURA 2015-2
Pielęgnacja włosów
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 89313
10.15199/2.2015.2.9
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 23626
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Fluoryzujące barwniki pochodne kumaryny
WOJCIECH CZAJKOWSKI
MARIOLA KAźMIERSKA
nr katalogowy: 28349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Barwniki stosowane w żywności - obowiązujące przepisy prawne
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 92078
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Zastosowanie miedziowych kompleksów chlorofilu jako barwników naturalnych
Elżbieta Vogt
Otmar Vogt
Ewelina Poręba
Anna Malaca
nr katalogowy: 120220
10.15199/62.2019.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Monitoring jakości drożdży
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 30033
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-12
W setną rocznicę założenia Stowarzyszenia Chemików Kolorystów
nr katalogowy: 39769
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2008 r.
nr katalogowy: 39542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Barwniki syntetyczne a nowe regulacje prawne
nr katalogowy: 37624
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Konferencja firmy ERCA POLAND
nr katalogowy: 34784
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Problem szkodliwości barwników azowychdiazowania
AGNIESZKA LISIAK
MICHAŁ MIKLAS
nr katalogowy: 24589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Zwrot ku naturalnym barwom
nr katalogowy: 68867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 79491
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Walidacja metod i niepewność wyników w badaniach zawartości metali ciężkich w wyrobach włókienniczych
AGNIESZKA LISIAK-KUCIŃSKA
nr katalogowy: 65531
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Dosing and separation of tracking dyes in glass chip for capillary gel electrophoresis
Wojciech KUBICKI
Rafał WALCZAK
nr katalogowy: 76309
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Właściwości adsorpcyjne sepiolitu
MAREK MAJDAN
EYUP SABAH
MONIKA BUJACKA
nr katalogowy: 38416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Barwniki syntetyczne a nowe regulacje prawne
nr katalogowy: 38045
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
SENSIENT TECHNOLOGIES Corp. to nie tylko barwniki
nr katalogowy: 23838
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Synteza i rozdział 5- i 6-aminofluorescein
PIOTR KOPCZACKI
nr katalogowy: 28663
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-9
Postęp w barwieniu barwnikami reaktywnymi na kolor czarny
STANISŁAW PRUŚ
BOGUMIŁ GAJDZICKI
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 122410
10.15199/60.2019.09.1
barwienie bawełny
Reactive Black 5
odporność na utlenianie UV
pomiar K / S
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2007 r.
nr katalogowy: 32218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Syntetyczne barwniki organiczne w technologii żywności
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 29253
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-12
Barwniki zawiesinowe o podwyższonych odpornościach na sublimację
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 39780
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Technologie
nr katalogowy: 141023
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Barwniki naftochinonowe- lawson, lapachol, juglon - zastosowanie do barwienia tkaniny poliamidowej w sub- i nadkrytycznym CO2
ZYGMUNT BORUSZCZAK
ANNA KOSMALSKA
PAWEŁ WAWRZYNIAK
MARIAN ZABORSKI
nr katalogowy: 23631
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Utlenianie wybranych barwników metalokompleksowych nadtlenkiem wodoru i chloranem(I) sodu
PIOTR ANIELAK
STANISŁAW WIKTOROWSKI
nr katalogowy: 28775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Jakie barwniki warto wybrać
nr katalogowy: 151741
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Wydzielanie barwników spożywczych ze ścieków za pomocą ekstrakcji hydrofobowymi cieczami jonowymi
MONIKA STASIEWICZ
nr katalogowy: 55584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowoczesne metody usuwania barwników syntetycznych ze ścieków przemysłowych
Małgorzata Deska
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 132564
10.15199/62.2021.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowoczesne metody usuwania barwników syntetycznych ze ścieków przemysłowych
Małgorzata Deska
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 132564
10.15199/62.2021.7.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Innowacje produktowe firmy Nutrimix
nr katalogowy: 66082
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
Luminescencyjne koncentratory energii promieniowania słonecznego w zakresie widzialnym i bliskiej podczerwieni
OLGIERD JEREMIASZ
JERZY SARNECKI
WOJCIECH NIKIEL
MARIAN TEODORCZYK
ARTUR WNUK
ROMAN KOZŁOWSKI
GRZEGORZ GAWLIK
nr katalogowy: 51814
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Owoce i warzywa nie tylko w przetworach owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 116715
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-4
Promieniotwórczość naturalna płytek ceramicznych
Marian Drabek
nr katalogowy: 48121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Wybór optymalnej metody otrzymywania 3,8-diaminofenantrydonu
JERZY SZADOWSKI
JAROSŁAW DEREŃ
nr katalogowy: 106606
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Zmiana struktury krajowego asortymentu barwników metalokompleksowych
JAN BARANIAK
nr katalogowy: 106603
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
3,8-Diaminodibenzpiranon jako potencjalny zamiennik benzydyny w syntezie barwników bezpośrednich
JERZY SZADOWSKI
nr katalogowy: 106168
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-9
Kompozyty cyjanurowych barwników bezpośrednich i kwasowych do barwienia skóry
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 79293
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-5
Co o trudnościach w odbarwianiu makulatury wiedzieliśmy i pisaliśmy
PAWEŁ WANDELT
nr katalogowy: 76956
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ - Gerd Collin GESCHICHTE DER STEINKOHLENTEERCHEMIE AM BEISPIEL DER RÜTGERSWERK
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 52480
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Brunaty do skóry zawierające dwa układy chromoforowe: azowy i nitrowy
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 54534
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Formy płynne anionowych barwników bezpośrednich do papieru
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 53875
AURA 2009-4
Metale ciężkie w osadach ściekowych
MACIEJ ŁĘCZYCKI
nr katalogowy: 44057
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-9
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego mas papierniczych oraz wody technologicznej stosowanych w procesie produkcji papieru
Beata Gutarowska
Anna Cichocka
nr katalogowy: 47865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
EXBERRY Żywność Barwiąca to spełnienie oczekiwań konsumentów
nr katalogowy: 67222
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Nowe możliwości redukcji 4-nitro-N-alkilonaftalimidów
ZBIGNIEW NIEWIADOMSKI
JERZY SZADOWSKI
KRZYSZTOF WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 106989
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Sorption of acid and reactive dyes from aqueous solutions on minerals. Sorpcja barwników kwasowych i reaktywnych z roztworów wodnych na minerałach
Magdalena Greluk
nr katalogowy: 76855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-9
Historyczny zarys ochrony przed korozją. Cz. 1 Farby
MICHAŁ JACZEWSKI
nr katalogowy: 133455
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-9
Skuteczność adsorpcji barwników azowych na popiołach lotnych ze spalania węgla kamiennego
Małgorzata Jędrzejczak
Katarzyna Golińska
nr katalogowy: 133538
10.15199/17.2021.9.3
barwniki azowe
popioły lotne
węgiel aktywny
adsorpcja
azo dyes
fly ash
activated carbon
adsorption
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-1
Światłoczułe barwniki organiczne o właściwościach luminescencyjnych – teoria i zastosowanie
ALICJA DUDA
BARTOSZ KOPYCIŃSKI
nr katalogowy: 135886
10.15199/40.2022.1.2
barwniki organiczne
fotoluminescencja
fotoluminofory
organic dyes
photoluminescence
photoluminophores
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
nr katalogowy: 67217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Barwniki naturalne oraz barwiąca żywność firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 78294
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Nowa technologia barwienia barwnikami reaktywnymi. Cz. I
Władysław Myjak
nr katalogowy: 54858
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Wpływ projektowania graficznego na środowisko naturalne
FABRICE PELTIER
nr katalogowy: 147465
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Ogólna sytuacja w produkcji barwników w Polsce
JAN BARANIAK
nr katalogowy: 107123
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-7
Kompleksy miedziowe barwników azowych do barwienia włókien poliamidowych, wełny i skóry
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 85749
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 149186
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Politechnika a odrodzenie kraju (2)
nr katalogowy: 116611
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-11
Czwarta rewolucja przemysłowa - szanse i bariery
WŁODZIMIERZ DOMINIKOWSKI
nr katalogowy: 117746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Nowe rozporządzenie w sprawie dodatków do żywności a koncentraty barwiące EXBERRY
nr katalogowy: 50745
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Zmiany dyrektyw w sprawie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 46496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Barwniki naturalne oraz barwiąca żywność firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
Colorobbia wspaniale łączy prawie stuletnią tradycję z wyzwaniami XX wieku
nr katalogowy: 122337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Trendy kolorystyczne w cukiernictwie
nr katalogowy: 143932
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Sorption properties of lignite for some acid dyes Zdolności sorpcyjne węgla brunatnego w stosunku do wybranych barwników kwasowych
Joanna Kyzioł-Komosińska
Agnieszka Dzieniszewska
Iwona Krzyżewska
nr katalogowy: 84170
10.12916/przemchem.2014.657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - maj 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 60667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Marcepan i czekolada plastyczna alternatywa, dla mas cukrowych
Sławomir Szewczyk
nr katalogowy: 103081
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Specjalistyczne barwniki do napojów firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77516
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Przydatność wybranych gatunków drewna egzotycznego do produkcji okien
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 53539
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Abstrakty konferencji ANTYKOROZJA 2024
nr katalogowy: 149436
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Stowarzyszenie Polskich Chemików Kolorystów przesłało do redakcji list, który publikujemy w całości. List podpisali: Lucjan Szuster i Stanisław Pruś.
nr katalogowy: 60645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 94408
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Przegląd płyt i elementów okładzinowych z tworzyw sztucznych na elewacje budynków
Agnieszka Gorycka
nr katalogowy: 62577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 80288
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
List do Redakcji "Przeglądu Włókienniczego - Włókno Odzież Skóra"
nr katalogowy: 76039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Lody. Jakość czy ilość?
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 56947
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Wpływ temperatury na proces sorpcji błękitu metylenowego na alginianie wapnia
Sylwia Kwiatkowska-Marks
nr katalogowy: 124473
10.15199/62.2020.1.17
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Wpływ czynników materiałowych i technologicznych na efekt napowietrzenia betonu
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 63296
OPAKOWANIE 2021-5
Kompletna linia do produkcji opakowań z pulpy w ofercie Infografu
nr katalogowy: 131765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Zastosowanie trocin jako tanich sorbentów do usuwania barwników azowych z wody
Krzysztof Kuśmierek
Magda Gałan
Władysław Kamiński
Andrzej Świątkowski
nr katalogowy: 124837
10.15199/62.2020.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Odbarwianie roztworów błękitu metylenowego w zaawansowanych procesach utleniania za pomocą rodników siarczanowych i hydroksylowych
Piotr Zawadzki
Małgorzata Deska
nr katalogowy: 130842
10.15199/62.2021.3.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Odbarwianie roztworów błękitu metylenowego w zaawansowanych procesach utleniania za pomocą rodników siarczanowych i hydroksylowych
Piotr Zawadzki
Małgorzata Deska
nr katalogowy: 130842
10.15199/62.2021.3.12
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-10
Seminarium szkoleniowe firmy CHT
Anna Zakrzewska
nr katalogowy: 116827
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zastosowanie sorbentu haloizytowego do usuwania syntetycznych barwników azowych Acid Red 27 i Reactive Black 5 z roztworów wodnych
Piotr Sakiewicz
Krzysztof Piotrowski
Dominika Boryń
Milena Kruk
Joanna Mścichecka
Irena Korus
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 127557
10.15199/62.2020.8.5
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-8
Odporność na starzenie powłok na drewno eukaliptusa
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 69996
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Chleb na (w) "Celowniku"
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 66200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 127551
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-2
Metody odzysku poliolefinowych odpadów opakowaniowych
Irena Wojnowska-Baryła
Katarzyna Bernat
Dorota Kulikowska
Magdalena Zielińska
Agnieszka Cydzik-Kwiatkowska
Patrycja Sokołowska
nr katalogowy: 82478
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Projekt SoLaPack - zapobieganie migracji substancji szkodliwych z opakowań pochodzenia celulozowego
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 82764
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
System próżniowego dozowania materiałów sypkich
WIESŁAW KOPERA
MARCIN KIEŁBASIŃSKI
TADEUSZ KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 91926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Produkcja wyciągów barwiących w warunkach warzelni
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
nr katalogowy: 62803
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-6
Oczyszczanie ścieków poprodukcyjnych w układzie chemiczno-biologicznym: Fenton-SBR
Krzysztof Piaskowski
Renata Świderska-Dąbrowska
nr katalogowy: 60344
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Wykorzystanie odpadów pogarbarskich z dużą zawartością tlenków chromu w procesie metalotermicznym
Zygmunt WCISŁO
Andrzej MICHALISZYN
Wojciech ŚLĘZAK
nr katalogowy: 80614
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Use of ion exchangers, ion exchange membranes, polymeric sorbents and biopolymers in removal of acid and reactive dyes from aqueous solutions. Zastosowanie jonitów, membran jonowymiennych, sorbentów polimerowych oraz biopolimerów w procesie usuwania barwników kwasowych i reaktywnych z roztworów wodnych
Magdalena Greluk
nr katalogowy: 75917
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-1
Charakterystyka ścieków kosmetycznych
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
Piotr Wiliński
Jeremi Naumczyk
nr katalogowy: 96361
10.15199/17.2016.1.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Metody oceny wybranych właściwości dyspergatorów stosowanych w przemyśle barwnikarskim
JERZY ANTCZAK
nr katalogowy: 108288
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Wpływ właściwości rozpuszczalnika na przebieg elektrochemicznego utleniania fenotiazyny w roztworach niewodnych
KAROL BUCHALIK
WITOLD DARLEWSKI
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 106638
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Marmury sztuczne z odpadów surowców mineralnych
Julita Rojek
Irena Gołębiowska
Aleksander Świtoński
nr katalogowy: 81392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-1
Wykorzystanie ablacji laserowej w zdobniczym grawerowaniu płytek ceramicznych
Józef Borkowski
Weronika Piestrzyńska-Dziedziejko
nr katalogowy: 83229
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Aspekty prawne i technologiczne zastosowania barwników w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 85158
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Research in the field of azaanalogues of porphyrins and their application in pigment industry Badania w dziedzinie azotowych analogów porfiryn i ich zastosowania w przemyśle barwników syntetycznych
Jarosław Piskorz
Tomasz Gośliński
Jadwiga Mielcarek
nr katalogowy: 87914
10.12916/przemchem.2014.1855
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Mikroreaktor krzemowo-szklany do syntezy 2-izopropoksy-5- nitrobenzaldehydu
Paweł KNAPKIEWICZ
Krzysztof SKOWERSKI
Dagmara E. JASKÓLSKA
Paweł KOWALSKI
Tomasz K. OLSZEWSKI
nr katalogowy: 71396
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Ekstrakty glonowe. Biologiczny koncentrat przyszłości
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68142
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Badania zawartości związków szkodliwych w materiałach opakowaniowych z papieru i tektury
Jadwiga Stufka-Olczyk
Małgorzata Michniewicz
Anna Milczarek
nr katalogowy: 66805
AURA 2011-7
Toksyny bakteryjne
Maria J. CHMIEL
Agnieszka CIENIUCH
nr katalogowy: 61080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Optymalizacja jakości surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 60164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wpływ ponownej oceny EFSA na ustawodawstwo Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 78770
SZKŁO I CERAMIKA 2013-1
Właściwości optyczne szkieł barwnych modyfikowanych jonami metali przejściowych
Ag nieszka Terczyńska-Madej
Marek Myszkowski
Dominik Bysiek
Katarzyna Cholewa-Kowalska
Maria Łączka
nr katalogowy: 74562
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Makrocykle porfirynoidowe jako związki budulcowe do tworzenia nanoukładów
Michał Kryjewski
Aleksandra Śmigielska
Tomasz Gośliński
nr katalogowy: 51791
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Nowe absorbery promieniowania ultrafioletowego polepszające właściwości ochronne wyrobów bawełnianych
Zbigniew Niewiadomski
Wojciech Czajkowski
Justyna Mamnicka
nr katalogowy: 59087
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Self tan formulations. Maillard reaction in cosmetology Samoopalacze. Reakcja Maillarda w kosmetyce
Jacek Arct
Katarzyna Pytkowska
Marta Piętka
nr katalogowy: 97890
10.15199/62.2016.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-9
Pigmenty w barwieniu i druku wyrobów włókienniczych. Cz. 2
TADEUSZ LASKOWSKI
nr katalogowy: 93522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 127551
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Konferencje
Jerzy Polaczek
Zofia Machowska
nr katalogowy: 135155
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-1
Konferencja online Click-Watch-Talk 3.0 dla branży materiałów kompozytowych
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 136545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Substancje dodatkowe - stosowanie w Polsce
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 84429
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH