Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Propozycja metody obliczania maksymalnego i minimalnego zużycia ciepła na potrzeby określenia kosztu zakupu ciepła do lokalu w budynku wielorodzinnym
Aleksandra Specjał
nr katalogowy: 137688
10.15199/9.2022.5.1
koszty ogrzewania
podzielnik kosztów ogrzewania
koszty zakupu ciepła
minimalny koszt ogrzewania
maksymalny koszt ogrzewania
heating costs
heat cost allocator
heat purchase costs
minimum heating cost
maximum heating cost
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Propozycja metody obliczania maksymalnego i minimalnego zużycia ciepła na potrzeby określenia kosztu zakupu ciepła do lokalu w budynku wielorodzinnym
Aleksandra Specjał
nr katalogowy: 137688
10.15199/9.2022.5.1
koszty ogrzewania
podzielnik kosztów ogrzewania
koszty zakupu ciepła
minimalny koszt ogrzewania
maksymalny koszt ogrzewania
heating costs
heat cost allocator
heat purchase costs
minimum heating cost
maximum heating cost
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Propozycja metody obliczania maksymalnego i minimalnego zużycia ciepła na potrzeby określenia kosztu zakupu ciepła do lokalu w budynku wielorodzinnym
Aleksandra Specjał
nr katalogowy: 137688
10.15199/9.2022.5.1
koszty ogrzewania
podzielnik kosztów ogrzewania
koszty zakupu ciepła
minimalny koszt ogrzewania
maksymalny koszt ogrzewania
heating costs
heat cost allocator
heat purchase costs
minimum heating cost
maximum heating cost
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Propozycja metody obliczania maksymalnego i minimalnego zużycia ciepła na potrzeby określenia kosztu zakupu ciepła do lokalu w budynku wielorodzinnym
Aleksandra Specjał
nr katalogowy: 137688
10.15199/9.2022.5.1
koszty ogrzewania
podzielnik kosztów ogrzewania
koszty zakupu ciepła
minimalny koszt ogrzewania
maksymalny koszt ogrzewania
heating costs
heat cost allocator
heat purchase costs
minimum heating cost
maximum heating cost
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-12
Rynek serwetek papierowych w Polsce Paper napkins market in Poland
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 81327
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Determinants of the matrices of solutions to the standard and positive linear electrical circuits
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 103839
10.15199/48.2017.02.61
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
Managing electricity consumption for household sector in Indonesia
Yusri Syam AKIL
Wardi
Zaenab MUSLIMIN
Kifayah AMAR
nr katalogowy: 131564
10.15199/48.2021.05.06
Managing electricity consumption
energy saving
household sector
Indonesia
zarządzanie zużyciem energii
gospodatrstw domowe
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Exploitation cost of low voltage induction motors
Jakub BERNATT
nr katalogowy: 53451
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Powiązane z normami pomiary właściwości magnetycznych przy wymuszeniu niesinusoidalnym
Michael HALL
nr katalogowy: 11713
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek owoców w I kwartale 2022 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 137307
10.15199/64.2022.2.8
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek owoców w I kwartale 2022 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 137307
10.15199/64.2022.2.8
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Rynek owoców w lutym i marcu 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 148476
10.15199/64.2024.2.7
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Corrugated Board Production and Consumption 2008 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 46474
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 149358
10.15199/64.2024.3.5
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 145709
10.15199/64.2023.5.2
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Nowoczesne metody klasyfikacji tusz przeżuwaczy
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 134013
tusze wołowe i owcze
metody oceny i klasyfikacji
urządzenia pomiarowe
beef and sheep carcasses
evaluation and classification methods
measure devices
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Transport w działalności przedsiębiorstw branży metalowej
Ewa STANIEWSKA
nr katalogowy: 95809
10.15199/24.2015.11.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
Corrugated Board Production and Consumption 2006 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 29483
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-8
Corrugated Board Consumption and Production 2007 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 37775
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-5
Operation of Electrical Vehicles Fast Charging Stations in Warsaw - Case study of innogyGO! collecting point
Krzysztof ZAGRAJEK
Konrad WRÓBLEWSKI
Piotr BICZEL
Łukasz SOSNOWSKI
nr katalogowy: 126125
10.15199/48.2020.05.03
electric vehicles
electric vehicles charging stations
e-car sharing
distribution grid operation
power quality
pojazdy elektryczne
stacje ładowania pojazdów elektrycznych
wypożyczalnie samochodów elektrycznych
praca sieci dystrybucyjnej
jakość energii elektrycznej.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Rynek owoców
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 139109
10.15199/64.2022.4.4
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 129607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (1)
M. Piekut
nr katalogowy: 20604
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 1.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 86881
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Mathematical modelling of battery energy storage systems in the additional service market of the United Electric Power System of Ukraine
Petro LEZHNIUK
Yulia MALOGULKO
Ihor PROKOPENKO
nr katalogowy: 133552
10.15199/48.2021.10.05
additional service market
battery energy storage system
frequency support reserve
frequency recovery reserve
rynek usług dodatkowych
system magazynowania energii baterii
rezerwa wsparcia częstotliwości
rezerwa odtworzenia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Miejsce reklamy we współczesnym marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 47544
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-3
Decision Making Model of Data Center Chilled Water Cooling System
PIOTR KOWALSKI
MIECZYSŁAW POROWSKI
nr katalogowy: 97444
10.15199/9.2016.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Reducing energy consumption in production processes and parameters describing the quality of electrical energy
Andrzej LANGE
Marian PASKO
nr katalogowy: 124675
10.15199/48.2020.02.03
parametry jakości energii elektrycznej
wyższe harmoniczne napięć i prądów
moc bierna
filtry pasywne.
electrical energy quality
higher harmonics of voltages and currents
reactive power
passive filters.
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
OPAKOWANIE 2009-I
Hispack 2009 the best of packaging in Barcelona
nr katalogowy: 42505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek jabłek i gruszek w lutym i marcu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 142848
10.15199/64.2023.2.4
jabłka
gruszki
ceny skupu
eksport
apple
pear
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek jabłek i gruszek w lutym i marcu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 142848
10.15199/64.2023.2.4
jabłka
gruszki
ceny skupu
eksport
apple
pear
purchase prices
export
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności
Małgorzata Kowalska
Paulina Mitrosz
Klaudia Osytek
nr katalogowy: 117676
10.15199/65.2018.12.4
zafałszowanie żywności
dodatki do żywności
kontrola żywności
food adulteration
food additives
food control
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-4
Prognoza zapotrzebowania krajowego na gaz ziemny oraz na usługę przesyłową gazu ziemnego na potrzeby rynku krajowego w perspektywie 2040 roku
Jacek Ciborski
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 119693
10.15199/17.2019.4.2
gaz ziemny
zużycie gazu ziemnego
zapotrzebowanie szczytowe
natural gas
natural gas demand
peak demand for natural gas
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Development of electric systems for hybrid and electric vehicles
Bartłomiej TWOREK
nr katalogowy: 114181
10.15199/48.2018.06.30
Instalacje elektryczne w pojazdach samochodowych
Pomiar zużycia energii elektrycznej w pojazdach
Automotive Electric Systems
Measurement of energy losses
Power Rail
Energy Distribution Controller
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 143876
10.15199/64.2023.3.3
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 143876
10.15199/64.2023.3.3
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2021 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 134175
10.15199/64.2021.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2021 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 134175
10.15199/64.2021.5.3
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Paper industry companies on Top 500 in 2006
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 26205
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Gate level thermal simulation of CMOS ICs with emphasis on switching power
SŁAWOMIR KŁĄB
ANDRZEJ NAPIERALSKI
GILBERT De MEY
nr katalogowy: 48902
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Analiza kosztów zakupu i eksploatacji elektrycznych urządzeń gospodarstwa domowego
Mateusz OLKOWSKI
Marek SUPRONIUK
Piotr PAZIEWSKI
Karol PIWOWARSKI
Bogdan PERKA
nr katalogowy: 144444
10.15199/48.2023.08.37
koszty eksploatacyjne AGD
klasy energetyczne
energooszczędność
household appliances operating costs
energy classes
energy efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Method of forecasting and calculation of electric load of utilities and household consumers under uncertainty
Saidjon TAVAROV
Ziad EL KHATIB
Firuz KAMALOV
Aleksandr SIDOROV
Rustam VALEEV
Murodbek SAFARALIEV
nr katalogowy: 148128
10.15199/48.2024.04.28
electrical load
power consumption
generalized uncertainty coefficient
specific load
obciążenie elektryczne
zużycie energii
uogólniony współczynnik niepewności
obciążenie właściwe
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Spalanie pochodzących z odpadów komunalnych opakowań wielowarstwowych zawierających poli(chlorek winylu)
Petr Buryan
Tomáš Hlinčík
nr katalogowy: 124859
10.15199/62.2020.2.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
A VECM Analysis of the Impact of Economic Growth and Investment on Electricity Consumption in Indonesia
Andi Abdul Halik LATEKO
Yusri Syam AKIL
nr katalogowy: 147346
10.15199/48.2024.02.28
Vector Error Correction Model
economic growth
investment
electricity consumption
Indonesia
Vector Error Correction Model
wzrost gospodarczy
inwestycje
zużycie energii elektrycznej
Indonezja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling household power consumption by residents of the Republic of Tajikistan
Saidjon Tavarov
Anton Smolin
Murodbek Safaraliev
Sergey Kokin
Ozod Mirakov
Javod Ahyoev
nr katalogowy: 142252
10.15199/48.2023.03.28
power consumption
mathematical and computer model
ambient temperature
pobór mocy
model matematyczny i komputerowy
temperatura otoczenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling household power consumption by residents of the Republic of Tajikistan
Saidjon Tavarov
Anton Smolin
Murodbek Safaraliev
Sergey Kokin
Ozod Mirakov
Javod Ahyoev
nr katalogowy: 142252
10.15199/48.2023.03.28
power consumption
mathematical and computer model
ambient temperature
pobór mocy
model matematyczny i komputerowy
temperatura otoczenia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
THE USE OF TECHNICAL KNOWLEDGE IN LABOUR ECONOMICS
Novruz Elmanovich KASUMOV
nr katalogowy: 135287
10.15199/180.2021.4.5
labour consumption
physiological energy norms
physical activity indicator
average energy consumption of labour
cost
price
pracochłonność
fizjologiczne normy energetyczne
wskaźnik aktywności fizycznej
średnia energochłonność pracy
koszt
cena
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Domestic Consumption Profiler (DCP) with Distributed Pricing Model Framework to Optimize Load Management in Smart Grids
Rana Muneeb Hassan
nr katalogowy: 148973
10.15199/48.2024.06.12
Consumption profiling
load management
pricing framework
domestic profiling
load optimization
Profilowanie zużycia
zarządzanie obciążeniem
ramy cenowe
profilowanie krajowe
optymalizacja obciążenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Strategia marki
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Some implications of the use of alternative fuels in the blast furnace
PAvlinA PustĚJovsKÁ
siMonA JursovÁ
nr katalogowy: 63438
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Agent Based Modelling in Digital Twins for Household Water Consumption Forecasting
Sultan ALAMRI
Imran USMAN
Saad ALVI
nr katalogowy: 147113
10.15199/48.2024.01.33
Water Resources
Water Supply
Water System Dynamics
Agent-Based Modelling (ABM)
Digital Twin (DT)
Demand Side Management (DSM)
Zasoby wodne
zaopatrzenie w wodę
Dynamika systemu wodnego
modelowanie agentowe (ABM)
Cyfrowy bliźniak (DT)
Zarządzanie popytem (DSM)
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 112058
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-8
The Use of Biogas
JOANNA KAZIMIEROWICZ
LECH DZIENIS
nr katalogowy: 93184
10.15199/9.2015.8.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Development and validation of model of the electric car energy consumption
Wojciech MOĆKO
Wojciech GIS
nr katalogowy: 80865
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Charging infrastructure and testing of the electric vehicle energy battery decline
Anna ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 117975
10.15199/48.2019.01.38
electric vehicle
charging
charging infrastructure.
samochód elektryczny
ładowanie
infrastruktura ładowania.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The design and implementation of an energy efficient street lighting monitoring and control system
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Daniel SIMION
nr katalogowy: 72140
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ wykorzystania zdolności produkcyjnej na energochłonność produkcji surowego soku z buraków ćwikłowych
Roman Kowalczyk
Dorota Szwan
nr katalogowy: 46202
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
ykorzystanie metod eksploracji danych do długookresowego prognozowaniu popytu na rynku dóbr przemysłowych
Bogdan RĘBIASZ
Wojciech SZULC
nr katalogowy: 68914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
A Set of Low-power Microcontroller-based Modules Used for Testing of Small Energy Measurement Methods
Dariusz PALMOWSKI
Grzegorz LENTKA
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 116853
10.15199/48.2018.11.13
Energy-harvesting
low-power microcontrollers
small energy measurement
current consumption profile.
pozyskiwanie energii z otoczenia
mikrokontrolery niskomocowe
pomiar małych energii
profil poboru prądu.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Wpływ jakości prognoz na wartość obrotu na rynku bilansującym
Katarzyna HALICKA
nr katalogowy: 50495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Rynek owoców w październiku i listopadzie 2023 r
Paweł Kraciński
Łukasz Chmielewski
nr katalogowy: 146656
10.15199/64.2023.6.3
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-12
Energy consumption analysis for a 6-axis industrial robot in the packing process
Paweł STRĄCZYŃSKI
Łukasz GRUSZKA
Robert KAZAŁA
Tomasz GRZMIL
nr katalogowy: 151755
10.15199/48.2024.12.01
industrial robot
energy consumption
robot path planning
robot przemysłowy
zużycie energii
planowanie ścieżki robota
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
A home energy management algorithm in demand response events for household peak load reduction
Maytham S. AHMED
Azah MOHAMED
Raad Z. HOMOD
and Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 104332
10.15199/48.2017.03.46
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Energy storage dimensioning and feasibility analysis for household consumption scheduling based on fluctuations of Nord Pool Spot price
Argo ROSIN
Aivar AUVÄÄRT
Denis LEBEDEV
nr katalogowy: 65336
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Diagram of daily consumption of electricity, houses appliances, distribution them into categories by importance of electricity supply
Petr ZÁVADA
Karel SOKANSKÝ
nr katalogowy: 60836
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
TADVISIO - nowe rozwiązanie suszarni przedmuchowej w maszynach tissue
nr katalogowy: 118739
OPAKOWANIE 2010-I
FLEXERGIS Ltd.
nr katalogowy: 50915
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
New constructions of dryers for production of environmentally safe cereal products at reduced specific energy consumption
Igor Bezbah
Aleksandr Zykov
Valentyna Bandura
Petr Osadchuk
Yurii Paladiichuk
Igor Mazurenko
nr katalogowy: 145786
10.15199/48.2023.10.21
drying
grain
thermosiphons
energy consumption
suszenie
ziarno
termosyfony
zużycie energii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Auxiliary systems consumption in electric vehicle
Mario VRAŽIĆ
Oriana BARIĆ
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 88185
10.12915/pe.2014.12.42
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-10
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 2.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 87240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Rynek owoców
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 139109
10.15199/64.2022.4.4
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Uwarunkowania pierwotnej czystości oraz właściwości korzystnych dla zdrowia naturalnych wód mineralnych i źródlanych
Teresa Latour
nr katalogowy: 109569
10.15199/64.2017.9.4
naturalne wody mineralne
wody źródlane
pierwotna czystość
właściwości biochemiczne
natural mineral waters
spring waters
original purity
biochemical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
High Efficiency Flywheel Motor Generator Model with Frequency Converter Controlled
M.S. ALI
Mahidur R SARKER
Ahmad ASRUL IBRAHIM
Ramizi MOHAMED
nr katalogowy: 134146
10.15199/48.2021.11.34
Simulation
modelling
flywheel
motor generator
power consumption
voltage stability
frequency stability
silnik z kołem zamachowym
.zasobnik energii
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Forecasting South Sulawesi Electrical Energy Consumption Using Artificial Neural Network
Sri Mawar SAID
Andi Muhammad ILYAS
nr katalogowy: 147756
10.15199/48.2024.03.34
Electricity consumption
Artificial Neural Network
back-propagation
Zużycie energii elektrycznej
sztuczne sieci neuronowe
propagacja wsteczna
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142046
10.15199/64.2023.1.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142046
10.15199/64.2023.1.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Forecasting Modeling and Analysis of Power Engineering in China Based on Semi-Parametric Regression Model
Xiaojia Wang
Bengong Yu
Zhiqiang Chen
Liqiang Hou
nr katalogowy: 75295
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rynek owoców w grudniu 2023 i styczniu 2024 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 147570
10.15199/64.2024.1.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Application of a New Meta-heuristic Algorithm using Egyptian Vulture Optimization for Economic
Abdelkader SI TAYEB
Hamid BOUZEBOUDJA
nr katalogowy: 120455
10.15199/48.2019.06.11
Egyptian Vulture Optimization
Algorithm Economic dispatch problem
electric power generation.
algoytm Egiposki sęp
ekonomiczny rozsył energii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Automated Power Factor Correction Through Microcontroller in Energy Sector
Pawan Kumar PANDEY
Ramesh KUMAR
Manish SINGLA
Sergey KOKIN
Murodbek SAFARALIEV
Javod AHYOEV
nr katalogowy: 150738
10.15199/48.2024.10.12
energy
power factor
internet of things
controller
capacitor bank
energia
współczynnik mocy
Internet rzeczy
kontroler
bateria kondensatorów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
A new method of analysis of breaking magnet damages in induction watt-hour meters
Ryszard GOLEMAN
Henryka D. STRYCZEWSKA
Tomasz GIŻEWSKI
nr katalogowy: 123707
10.15199/48.2019.12.25
induction watt-hour meter
braking magnet damage
magnetisation state
illegal energy consumption.
watomierz indukcyjny
uszkodzenie magnesów hamujących
stan magnesowania
nielegalny pobór energii
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. II. Prognozowanie i badania właściwości termomechanicznych tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95642
10.15199/28.2015.6.39
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Solar modules temperature analysis system for photovoltaic installation
MACIEJ PIOTROWICZ
WITOLD MARAŃDA
nr katalogowy: 48908
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of Frequency Locked Loop in Consumption Peak Load Control
Đurđe M. PERIŠIĆ
Aleksandar ŽORIĆ
Slobodan OBRADOVIĆ
Petar SPALEVIĆ
nr katalogowy: 65450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Research of pressure losses and justification of forms of sideevaporative heat exchangers channels in livestock pr
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
nr katalogowy: 144192
10.15199/48.2023.07.46
microclimate
livestock premises
ventilation
heat exchanger
parameters
research
dependencies
mikroklimat
wymienniki ciepła
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Optimization of differential power analysis
Zdenek MARTINASEK
Tomas MACHA
Ondrej RASO
Josef MARTINASEK
Pavel SILHAVY
nr katalogowy: 64250
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Funkcje ceny w marketingu usług hotelarskich
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 137479
cena
funkcja ceny
rodzaje cen
znaczenie ceny
price
price function
price types
price importance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Funkcje ceny w marketingu usług hotelarskich
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 137479
cena
funkcja ceny
rodzaje cen
znaczenie ceny
price
price function
price types
price importance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH