Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Możliwości wykorzystania L-(+)-a-tokoferolu i karboksyhemoglobiny jako inhibitorów procesów przemian barwników hemowych
Karolina Semeriak
Jagoda Ambrozik-Haba
Andrzej Jarmoluk
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
nr katalogowy: 68193
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
CHŁODNICTWO 2007-3
Trwałość mięsa indyków w warunkach chłodniczych
JACEK KONDRATOWICZ
ŻANETA KUŁO
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 24972
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Stabilizacja barwy mięsa bydlęcego w atmosferze tlenku węgla(II)
Karolina Semeriak
Andrzej Jarmoluk
Jagoda Ambrozik
Anna Zimoch
nr katalogowy: 59911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Odbarwianie roztworów błękitu metylenowego w zaawansowanych procesach utleniania za pomocą rodników siarczanowych i hydroksylowych
Piotr Zawadzki
Małgorzata Deska
nr katalogowy: 130842
10.15199/62.2021.3.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Odbarwianie roztworów błękitu metylenowego w zaawansowanych procesach utleniania za pomocą rodników siarczanowych i hydroksylowych
Piotr Zawadzki
Małgorzata Deska
nr katalogowy: 130842
10.15199/62.2021.3.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Mięso drobiowe odkostnione mechanicznie
Dorota Pietrzak
Mirosław Słowiński
Jan Mroczek
nr katalogowy: 61893
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Rola wybranych substancji smakowych i aromatyzujących
Halina Makała
nr katalogowy: 59065
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Opakowania dla przemysłu mięsnego
Halina Makała
nr katalogowy: 90912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Metody oznaczania barwników naturalnych w produktach spożywczych
Małgorzata Krępska
Jolanta Jagiełło
Magdalena Lasoń-Rydel
Katarzyna Sieczyńska
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 121320
10.15199/62.2019.7.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Antrachinon - cenny surowiec w syntezie barwników
JAN BARANIAK
JERZY JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 106666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Możliwości zwiększenia opłacalności eksportu polskich barwników
JAN BARANIAK
EWA DREWNOWSKA
nr katalogowy: 106631
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Zróżnicowanie podstawowych właściwości sorpcyjnych barwników gryfalanowych w barwieniu poliamidu
M. Oczkowski
P. Wlachos
nr katalogowy: 5909
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
3,8-Diaminodibenzpiranon jako potencjalny zamiennik benzydyny w syntezie barwników bezpośrednich
JERZY SZADOWSKI
nr katalogowy: 106168
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Analiza sorpcji barwników Gryfalan podczas barwienia wełny w średnich intensywnościach
M. Oczkowski
B. Gajdzicki
M. Al-Hamdan
nr katalogowy: 6113
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Wydzielanie barwników spożywczych ze ścieków za pomocą ekstrakcji hydrofobowymi cieczami jonowymi
MONIKA STASIEWICZ
nr katalogowy: 55584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Ogólna sytuacja w produkcji barwników w Polsce
JAN BARANIAK
nr katalogowy: 107123
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Formy płynne anionowych barwników bezpośrednich do papieru
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 53875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zmodyfikowane barwniki cyjanurowe
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 28660
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-9
Charakterystyka Zakładu Barwników
JAN KALINOWSKI
nr katalogowy: 42644
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Problem szkodliwości barwników azowychdiazowania
AGNIESZKA LISIAK
MICHAŁ MIKLAS
nr katalogowy: 24589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Nowa generacja barwników spożywczych metalizowanych!
nr katalogowy: 66226
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
Magazyny energii elektrycznej dużej mocy
Mariusz Kłos
Józef Paska
Łukasz Rosłaniec
Piotr Marchel
Łukasz Michalski
nr katalogowy: 78902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Utlenianie barwników ozonem i nadtlenkiem wodoru w roztworach wodnych
RYSZARD TOSIK
nr katalogowy: 28795
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Sorption properties of lignite for some acid dyes Zdolności sorpcyjne węgla brunatnego w stosunku do wybranych barwników kwasowych
Joanna Kyzioł-Komosińska
Agnieszka Dzieniszewska
Iwona Krzyżewska
nr katalogowy: 84170
10.12916/przemchem.2014.657
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Use of ion exchangers, ion exchange membranes, polymeric sorbents and biopolymers in removal of acid and reactive dyes from aqueous solutions. Zastosowanie jonitów, membran jonowymiennych, sorbentów polimerowych oraz biopolimerów w procesie usuwania barwników kwasowych i reaktywnych z roztworów wodnych
Magdalena Greluk
nr katalogowy: 75917
CHŁODNICTWO 2018-6
Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach
Tomasz Pukszta
Anna Platta
nr katalogowy: 117862
10.15199/8.2018.6.3
antocyjany
stabilność barwników
mrożone owoce
anthocyanins
stability of dyes
frozen fruits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Zmiana struktury krajowego asortymentu barwników metalokompleksowych
JAN BARANIAK
nr katalogowy: 106603
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wydzielanie barwników spożywczych tetrafluoroboranem 1-metylo-3-oktyloksy-metyloimidazoliowym
Monika Branicka
nr katalogowy: 20278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie ultrafiltracji układów micelarnych w procesie separacji barwników
Małgorzata Bielska
Krystyna Prochaska
nr katalogowy: 20272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Zastosowanie H2O2 i NaClO do utleniania wybranych barwników z udziałem katalizatora Fe(II)
ANNA JÓŹWIAK
RYSZARD TOSIK
AGNIESZKA DĘBICKA
nr katalogowy: 28784
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-2
Nowe wydawnictwa - Osiągnięcia w dziedzinie farb i tworzyw. Prace badawcze Instytutu Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników Oddział Farb i Tworzyw w Gliwicach
Praca Zbiorowa
nr katalogowy: 89673
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Ultrafiltracja wodnych roztworów małocząsteczkowych barwników azowych
Beata Korzystka
Krystyna Prochaska
nr katalogowy: 20371
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nowatorskie technologie stosowane w produkcji barwników
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 79242
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Zastosowanie trocin jako tanich sorbentów do usuwania barwników azowych z wody
Krzysztof Kuśmierek
Magda Gałan
Władysław Kamiński
Andrzej Świątkowski
nr katalogowy: 124837
10.15199/62.2020.2.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-9
Skuteczność adsorpcji barwników azowych na popiołach lotnych ze spalania węgla kamiennego
Małgorzata Jędrzejczak
Katarzyna Golińska
nr katalogowy: 133538
10.15199/17.2021.9.3
barwniki azowe
popioły lotne
węgiel aktywny
adsorpcja
azo dyes
fly ash
activated carbon
adsorption
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Fotokatalityczne usuwanie barwników organicznych z wody w obecności ditlenku tytanu, przy zastosowaniu reaktora z wewnętrznym źródłem promieniowania
B. Zielińska
A. W. Morawski
nr katalogowy: 13708
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Research in the field of azaanalogues of porphyrins and their application in pigment industry Badania w dziedzinie azotowych analogów porfiryn i ich zastosowania w przemyśle barwników syntetycznych
Jarosław Piskorz
Tomasz Gośliński
Jadwiga Mielcarek
nr katalogowy: 87914
10.12916/przemchem.2014.1855
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Stowarzyszenie Polskich Chemików Kolorystów przesłało do redakcji list, który publikujemy w całości. List podpisali: Lucjan Szuster i Stanisław Pruś.
nr katalogowy: 60645
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Inteligentne tekstylia o właściwościach termoregulacyjnych. Część III. Włókna o właściwościach termoregulacyjnych
Wiesława Bendkowska
nr katalogowy: 60639
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 23626
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Układy hybrydowe krzemionka-barwnik organiczny: otrzymywanie i zastosowanie
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 28731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-12
Charakterystyka kinetyczna fluidalnej warstwy katalizatora kobaltowego do procesu utleniania amoniaku
JAN PETRYK
nr katalogowy: 43520
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Zastosowanie miedziowych kompleksów chlorofilu jako barwników naturalnych
Elżbieta Vogt
Otmar Vogt
Ewelina Poręba
Anna Malaca
nr katalogowy: 120220
10.15199/62.2019.5.6
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-6
BADANIA KALORYMERTYCZNE WYBRANYCH ODLEWNICZYCH STOPÓW MAGNEZU
ROMAN PRZELIORZ
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 36049
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 42590
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-4
Stary-nowy gracz polimerowy
nr katalogowy: 33322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-9
Ostazin H - barwniki reaktywne do druku
WOJCIECH MICHAŁOWSKI
nr katalogowy: 29956
CHŁODNICTWO 2009-4
Ocena degradacji barwników chlorofilowych i karotenoidowych
RENATA POLAK
ANDRZEJ KRZYKOWSKI
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 44074
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Wpływ temperatury na zawartość barwników antocyjanowych w przetworach owocowych
Agata Górska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 59096
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-11
ROLA ZAŁOŻONEGO KSZTAŁTU ZIAREN W SYMULACJI PRZEMIANY FERRYTYCZNEJ
MONIKA PERNACH
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 31358
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowoczesne metody usuwania barwników syntetycznych ze ścieków przemysłowych
Małgorzata Deska
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 132564
10.15199/62.2021.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowoczesne metody usuwania barwników syntetycznych ze ścieków przemysłowych
Małgorzata Deska
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 132564
10.15199/62.2021.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Udział bakterii i grzybów w usuwaniu wybranych barwników trifenylometanowych
WIOLETTA PRZYSTAŚ
EWA ZABŁOCKA-GODLEWSKA
ELŻBIETA GRABIŃSKA-SOTA
nr katalogowy: 35035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Zdrowy hedonizm: odkrywamy przełomowe trendy w dziedzinie naturalnych barwników
nr katalogowy: 142141
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Barwniki do żywności trudności z ich doborem i stosowaniem
Elżbieta Dłużewska
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Źródła barwników w żywności
Milena Krępska
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 67946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Mikroorganizmy jako alternatywne źródło barwników w żywności
Marcelina Olszak
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 91476
10.15199/64.2015.5.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Instytut nowych możliwości
nr katalogowy: 65528
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Wpływ struktury i własności stali chromowo-molibdenowej na zmiany współczynnika tłumienia fali ultradźwiękowej
IZABELA PIETRYKA
nr katalogowy: 17060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Synteza i właściwości metalokompleksowych barwników typu 1:2 - pochodnych 1-(3'-N-benzenosulfonamido)fenylo-3-metylopirazolonu-5
KAZIMIERZ BLUS
JAN KRASKA
nr katalogowy: 42969
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-2
Analiza strukturalna produktów przemiany bainitycznej w zakresie podwójnego rozpadu austenitu
TADEUSZ Z. WOŹNIAK
nr katalogowy: 17221
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Identyfikacja właściwości termicznych materiałów fazowo zmiennych z dodatkiem wybranych nanomateriałów
Jerzy Wołoszyn
nr katalogowy: 140467
10.15199/62.2022.11.16
właściwości termiczne
DSC
nano-PCM
czas topnienia
magazynowanie energii termicznej
thermal properties
DSC
nano-PCM
melting time
thermal energy storage
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-4
Przełom na rynku barwników do skór - wizja stała się rzeczywistością
SYLWIA CHRZĄSZCZ
ALICJA GŁODO
MAGDALENA JEMIOŁ
MICHAŁ LUDWICKI
nr katalogowy: 25287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mity i fakty na temat soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 100344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - maj 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 60667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie sorbentów różnego typu w procesie usuwania barwników z roztworów wodnych i ścieków przemysłowych
Monika Wawrzkiewicz
nr katalogowy: 65154
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Barwniki stosowane w żywności - obowiązujące przepisy prawne
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 92078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ promieniowania UV na przemiany eteru tert-butylowo-etylowego w środowisku wodnym
Jerzy Gaca
Alicja Gackowska
nr katalogowy: 20275
CHŁODNICTWO 2016-11
Ocena stabilności barwników chlorofilowych i karotenoidowych w czasie przechowywania mrożonego szpinaku
Tomasz Pukszta
Aneta Ocieczek
Dagmara Grygiel
nr katalogowy: 102543
10.15199/8.2016.11.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-1
Przemiany fazowe w stopie Ti6Al7Nb przy chłodzeniu ciągłym z zakresu jednofazowego Beta
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 83228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Specjalistyczne barwniki do napojów oraz barwniki emulgowane Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 79266
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-4
Zastosowanie materiałów przemiany fazowej w klimatyzacji
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 34263
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-7
CHT/Bezema w hotelu Magellan
nr katalogowy: 85742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Zdrowy hedonizm: odkrywamy przełomowe trendy w dziedzinie naturalnych barwników
nr katalogowy: 142141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Produkcja wyciągów barwiących w warunkach warzelni
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
nr katalogowy: 62803
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
Luminescencyjne koncentratory energii promieniowania słonecznego w zakresie widzialnym i bliskiej podczerwieni
OLGIERD JEREMIASZ
JERZY SARNECKI
WOJCIECH NIKIEL
MARIAN TEODORCZYK
ARTUR WNUK
ROMAN KOZŁOWSKI
GRZEGORZ GAWLIK
nr katalogowy: 51814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Blok przemiany częstotliwości odbiornika radaru śledzącego na pasmo Ku
Daniel GRYGLEWSKI
Paweł KOPYT
Wojciech WOJTASIAK
nr katalogowy: 80126
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Internetowe szkolenia dla firm
nr katalogowy: 126409
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-1
Wpływ jednoczesnego zastosowania różnych materiałów fazowo zmiennych na warunki termiczne przegrody
Anna Zastawna-Rumin
Katarzyna Nowak
nr katalogowy: 89236
10.15199/33.2015.01.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Temperatura przemiany szklistej - parametr stabilności żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
IWONA SITKIEWICZ
nr katalogowy: 38043
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
List do Redakcji "Przeglądu Włókienniczego - Włókno Odzież Skóra"
nr katalogowy: 76039
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Czarne chmury zbierają się nad dodatkami do żywności z numerami "E" - najlepszym antidotum jest żywność barwiąca
nr katalogowy: 123398
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-10
Nowoczesna, ekologicznie bezpieczna technologia produkcji kwasu siarkowego (TK/TA)
PIOTR GRZESIAK
nr katalogowy: 106896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Postęp w przetwórstwie tworzyw polimerowych
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 45399
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
Wspomnienie Mgr inż. Janusz Nowacki (1928–2013)
nr katalogowy: 78100
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-7
Razem lepiej
nr katalogowy: 149564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Metody oceny wybranych właściwości dyspergatorów stosowanych w przemyśle barwnikarskim
JERZY ANTCZAK
nr katalogowy: 108288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Brunaty do skóry zawierające dwa układy chromoforowe: azowy i nitrowy
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 54534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-2
Otrzymywanie alkoholu 2-chloroallilowego z odpadowego 1,2,3-trichloropropanu
EUGENIUSZ MILCHERT
ANNA KOTAS-WASIELAK
nr katalogowy: 43565
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-4
Studia nad jednostadiowym procesem przemiany metanu w etylen w reaktorze rurowym
MARIAN TANIEWSKI
KRZYSZTOF SKUTIL
RITA LACHOWICZ
DYMITR CZECHOWICZ
ALFRED LACHOWICZ
nr katalogowy: 43112
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-12
Przemiany dibenzotiofenu i jego alkilowych pochodnych w procesach głębokiego hydroodsiarczania
DANUTA CZACHOWSKA-KOZŁOWSKA
MAREK LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 28629
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 101645
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Czerń od Boruty
nr katalogowy: 53769
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników w Toruniu obchodzi Jubileusz 60-lecia
Ewa Zdziebłowska
Monika Kurpas
Dariusz Łubkowski
nr katalogowy: 140992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Informacja "nie zawiera..." a wprowadzanie konsumenta w błąd
Joanna Olszak
nr katalogowy: 74720
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-6
150 lat firmy BASF
nr katalogowy: 92156
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Sorption of acid and reactive dyes from aqueous solutions on minerals. Sorpcja barwników kwasowych i reaktywnych z roztworów wodnych na minerałach
Magdalena Greluk
nr katalogowy: 76855
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Zastosowanie elektrod Ti/TiO2-RuO2 modyfikowanych CeO2 w utlenianiu barwnika Acid Orange 7
Elżbieta Kuśmierek
Ewa Chrześcijańska
nr katalogowy: 71708
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Kuchnie farb. Precyzyjne systemy dozowania dla wykończalnia
nr katalogowy: 112407
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Zastosowanie barwników fluorescencyjnych w przemyśle włókienniczym
Magda Adamczyk
Anna Słubik
Iwona Masłowska-Lipowicz
nr katalogowy: 138112
10.15199/62.2022.6.3
barwniki
barwniki fluorescencyjne
fluorescencja
dyes
fluorescent dyes
fluorescence
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników w Toruniu obchodzi Jubileusz 60-lecia
Ewa Zdziebłowska
Monika Kurpas
Dariusz Łubkowski
nr katalogowy: 140992
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Efekt pamięci kształtu w taśmach stopu Ti-Ni-Cu
Tomasz Goryczka
Józef Lelątko
Patrick Ochin
nr katalogowy: 70318
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Use of chitosan and its modifications for removal of reactive dyes from aqueous solutions Zastosowanie chitozanu i jego modyfikacji do usuwania barwników reaktywnych z roztworów wodnych
Krzysztof Barbusiński
Szymon Salwiczek
Dariusz Zdebik
nr katalogowy: 95897
10.15199/62.2015.12.19
OPAKOWANIE 2022-9
FachPack: przemiany w branży opakowań
nr katalogowy: 139566
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Spożywcze organiczne barwniki syntetyczne. Charakterystyka, metody analityczne
Irena Baranowska
nr katalogowy: 14329
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-12
Wykres Molliera narzędziem dla inżynierów Podstawowe przemiany na wykresie h-x
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 72915
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Wpływ zmiany stanu naprężenia na przyspieszenie przemiany austenitu szczątkowego w martenzyt w średniowęglowych stalach typu TRIP
syLWia WieWiÓroWsKa
nr katalogowy: 62526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ zanieczyszczeń w kwasie fosforowym na zawartość Na5P3O10-I (Fazy-I) w tripolifosforanie sodu
DANUTA PAWŁOWSKA-KOZIŃSKA
REGINA KIJKOWSKA
ZYGMUNT KOWALSKI
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 28736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Słodycze dla dzieci bez ostrzegawczych informacji
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 66767
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Maspex nie traci impetu
AŁ
nr katalogowy: 14622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 135325
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
PORADNIK Wino dla inżyniera (201) Wina bratanków
winny maniak
nr katalogowy: 113969
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-2
Inteligentne tekstylia o właściwościach termoregulacyjnych. Część II - Enkapsulacja PCM
Wiesława Bendkowska
nr katalogowy: 58017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Identyfikacja właściwości termicznych materiałów fazowo zmiennych z dodatkiem wybranych nanomateriałów
Jerzy Wołoszyn
nr katalogowy: 140467
10.15199/62.2022.11.16
właściwości termiczne
DSC
nano-PCM
czas topnienia
magazynowanie energii termicznej
thermal properties
DSC
nano-PCM
melting time
thermal energy storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Identyfikacja właściwości termicznych materiałów fazowo zmiennych z dodatkiem wybranych nanomateriałów
Jerzy Wołoszyn
nr katalogowy: 140467
10.15199/62.2022.11.16
właściwości termiczne
DSC
nano-PCM
czas topnienia
magazynowanie energii termicznej
thermal properties
DSC
nano-PCM
melting time
thermal energy storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Identyfikacja właściwości termicznych materiałów fazowo zmiennych z dodatkiem wybranych nanomateriałów
Jerzy Wołoszyn
nr katalogowy: 140467
10.15199/62.2022.11.16
właściwości termiczne
DSC
nano-PCM
czas topnienia
magazynowanie energii termicznej
thermal properties
DSC
nano-PCM
melting time
thermal energy storage
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Sorpcja barwników przez włókna z modyfikowanego tworzywa poliimidoamidowego
J. Michałowska
nr katalogowy: 19830
AURA 2005-5
ZNANE I NIEZNANE OBLICZA GRZYBÓW
Piotr Krupa
nr katalogowy: 8425
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-11
Barwniki anionowe do barwienia włókien poliamidowych z asortymentu "Polfa" SA Pabianice
R. Sapieżyńska-Łoś
nr katalogowy: 22288
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Seminarium Nowa generacja barwników reaktywnych firmy EVERLIGHT
W. Michałowski
nr katalogowy: 6136
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Modyfikowanie sorpcji barwników kationowych w procesie barwienia poliakrylonitrylu
M. Oczkowski
B.Gajdzicki
nr katalogowy: 13844
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Poszukiwanie barwników reaktywnych do jednokąpielowego, jednoetapowego barwienia mieszanek poliester-celuloza
K. Blus
nr katalogowy: 13705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 136992
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-11
Modernizacja zasilania natrysków prasy zaklejającej MP 3
Jerzy Jarzemski
nr katalogowy: 4692
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-9
Postęp w barwieniu barwnikami reaktywnymi na kolor czarny
STANISŁAW PRUŚ
BOGUMIŁ GAJDZICKI
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 122410
10.15199/60.2019.09.1
barwienie bawełny
Reactive Black 5
odporność na utlenianie UV
pomiar K / S
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Formy morfologiczne bliźniaków (mikrobliźniaków) przemiany w stalach niskowęglowych z mikrododatkiem wanadu
WŁADYSŁAW OSUCH
nr katalogowy: 51414
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Prezentacja firm Comercial Quimica Masso SA i Sumitomo Chemical Europe SA - w Łodzi
W. Michałowski
nr katalogowy: 19851
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Seminarium firm- SETAS KIMYA i PTH MIKRONET Sp. z o.o.
J. Michałowska
nr katalogowy: 13695
CHŁODNICTWO 2004-10
Trwałość barwy jeżyn mrożonych w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
Lucjan Krala
nr katalogowy: 763
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Tworzenie sieci współpracy i stymulowanie innowacyjności dla firm branży chemicznej regionu łódzkiego
S. Pruś
nr katalogowy: 19850
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Sorpcja wybranych barwników reaktywnych przez włókna wiskozowe, karbaminianowe, wiskozowo-karbaminianowe i lyocell
Z. Malinowska-Graboś
nr katalogowy: 6115
CHŁODNICTWO 2004-7
Intensywność oddychania, zawartość witaminy C i barwników chlorofilowych w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
Lucjan Krala
Maria Witkowska
nr katalogowy: 739
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Janusz Czapski
nr katalogowy: 105832
10.15199/65.2017.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Od redakcji
nr katalogowy: 70068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Tlenki cyrkonu otrzymywane w procesie reaktywnego rozpylania magnetronowego
JANUSZ MARKOWSKI
PIOTR ŻARNOCH
nr katalogowy: 40917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Wpływ stężenia SO2 w miazdze owocowej na przebieg enzymatycznego rozkładu pektyn
E. Pogorzelski
A. Wilkowska
nr katalogowy: 20541
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Eukesolar® Farbstoffe E flüssig - nowa gama produktów do barwienia natryskowego wolna od N-metylopirolidonu (NMP)
nr katalogowy: 19774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Wódki kolorowe. Fotostabilność barwnika truskawek w wódkach
A. Pizło
H. Pizło
nr katalogowy: 6709
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Czy po wejściu Polski do UE zmieni się rynek makaronów
Roman Jurga
nr katalogowy: 6289
CHŁODNICTWO 2006-4
Wpływ kontrolowanej atmosfery na jakość kapusty włoskiej przechowywanej chłodniczo
MARIA WITKOWSKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 16123
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - kwiecień 2005
nr katalogowy: 14577
OPAKOWANIE 2013-8
Inspiracja tradycją
nr katalogowy: 78667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Wybór optymalnej metody otrzymywania 3,8-diaminofenantrydonu
JERZY SZADOWSKI
JAROSŁAW DEREŃ
nr katalogowy: 106606
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-3
Techniki immobilizacji stosowane w biotechnologiach ochrony środowiska. Część III. Bioimmobilizacja w dekoloryzacji barwników i odzyskiwaniu metali
Krzysztof Wojciechowski
Tomasz Czaiński
nr katalogowy: 82943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ nanocząstek srebra na niektóre fizykochemiczne i biologiczne właściwości nanokompozytów polietylenowych
Józef Richert
Agnieszka Richert
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 70096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Badania wybranych mieszanin polimerowych przetwarzanych w laboratoryjnych i przemysłowych warunkach recyklingu
Bogusław Królikowski
nr katalogowy: 70085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Posadzki epoksydowe w bardzo krótkim czasie
nr katalogowy: 7085
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Jak sprostać konkurencji
nr katalogowy: 13911
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-7
Bezpieczeństwo pożarowe z zastosowaniem bloków gipsowych
Tomasz Kania
nr katalogowy: 45728
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Właściwości stopu Ti-Ni-Cu wykazującego pamięć kształtu wytworzonego metodą melt-spinning
TOMASZ GORYCZKA
JÓZEF LELĄTKO
DARIUSZ OLESZAK
JERZY LATUCH
nr katalogowy: 47824
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
Nowa rzeczywistość, nowe wyzwania
nr katalogowy: 120587
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-4
Modyfikacja siluminu AK9 dodatkami złożonymi
Piątkowski J.
nr katalogowy: 7292
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-23
Przemiany
hen
nr katalogowy: 5622
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Modelowanie struktury stali w funkcji szybkości i temperatury odkształcania
ANDRZEJ LIS
PAWEŁ WIECZOREK
JADWIGA LIS
nr katalogowy: 54103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Katalizatory hydrokrakingu
Grażyna Fabiś
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 6609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Niebezpieczne przemiany Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4273
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-10
Z DZIAŁALNOŚCI STOWARZYSZENIA SEP
nr katalogowy: 1231
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-5
Kultura miejsca pracy w procesie humanizacji
Roman Przybyszewski
nr katalogowy: 11482
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Outplacement - sposób na zatrudnienie
T. Miara
nr katalogowy: 9473
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-1
Technologia otrzymywania dinitrochlorobenzenu
HALINA KRZYŻANOWSKA
DANUTA JAZIENICKA
nr katalogowy: 43218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-10
Otrzymywanie glicydolu
EUGENIUSZ MILCHERT
AGNIESZKA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 42175
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 94408
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zastosowanie sorbentu haloizytowego do usuwania syntetycznych barwników azowych Acid Red 27 i Reactive Black 5 z roztworów wodnych
Piotr Sakiewicz
Krzysztof Piotrowski
Dominika Boryń
Milena Kruk
Joanna Mścichecka
Irena Korus
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 127557
10.15199/62.2020.8.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Fluoryzujące barwniki pochodne kumaryny
WOJCIECH CZAJKOWSKI
MARIOLA KAźMIERSKA
nr katalogowy: 28349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Przemiana tlenku diazotu w plazmie nierównowagowej
Krzysztof Krawczyk
nr katalogowy: 20283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Wszystko w rodzinie
TADEUSZ TULIBACKI
nr katalogowy: 11989
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-1
Zastosowanie MFM do opisu struktury warstw azotowanych jarzeniowo na stali Fe27Ni2TiAlMoNb
Tomasz Borowski
jerzy Jeleńkowski
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 49844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Substancje dodatkowe - stosowanie w Polsce
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 84429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Podatność recyklatów PE-LD/PEokso na degradację wywołaną działaniem ciepła oraz ekspozycją w warunkach podwyższonej wilgotności
Krzysztof Bortel
Błażej Chmielnicki
nr katalogowy: 70075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Sok z buraka ćwikłowego.Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Janusz Czapski
Katarzyna Gościnna
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 63783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH