Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Probiotyki a żywność pochodzenia roślinnego
J. Kraszewska
W. Wzorek
nr katalogowy: 20788
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
AURA 2024-10
Co zamiast mięsa i nabiału?
nr katalogowy: 150962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. II. Napoje i żywność pochodzenia roślinnego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 98611
10.15199/65.2016.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Bakterie probiotyczne w produktach mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 50749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Ocena właściwości lepkosprężystych elastomeroasfaltów z dodatkiem upłynniacza pochodzenia roślinnego
Andrzej Plewa
nr katalogowy: 92577
10.15199/33.2015.07.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego po integracji z Unią
J. Drożdż
nr katalogowy: 14849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Nowe asortymenty makaronu z dodatkiem białka pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 32967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 123181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Która frytura Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Janusz Czapski
nr katalogowy: 105832
10.15199/65.2017.5.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Problem ignorowany
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 74945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Study on the possibility of using the vegetable paraffin oil as a potential substitute of mineral paraffin oil (paraffinum liquidum) in cosmetic formulations. Badania możliwości zastosowania frakcji parafinowej pochodzenia roślinnego jako potencjalnego substytutu oleju parafinowego mineralnego (paraffinum liquidum) w formulacjach kosmetycznych
Jan Wójcik
Julia Hawranke
nr katalogowy: 77806
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Jak produkować pieczywo specjalne wysokiej jakości
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 75347
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Rośliny źródłem naturalnych substancji przeciwutleniających
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 151920
10.15199/65.2024.12.6
przeciwutleniacze
polifenole
przyprawy
owoce
herbata
tarczyca bajkalska
antioxidants
polyphenols
spices
fruits
tea
Baikal skullcap
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Orlica, czyli gosari
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 69661
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wegetariańska śmietana
nr katalogowy: 5174
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 121521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Błonnik pokarmowy - wielofunkcyjny kompleks składników
Anna Diowksz
nr katalogowy: 18987
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Wpływ środków chemicznych stosowanych w pralniach wodnych na właściwości włókien bawełnianych - wiadomości podstawowe
JADWIGA ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 34787
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Analiza aktywności wody wybranych surowców oraz produktów piekarskich i ciastkarskich
Krzysz
nr katalogowy: 12727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Profil betacyjanin w produktach z buraka ćwikłowego
Tomasz Sawicki
Wiesław Wiczkowski
nr katalogowy: 90895
10.15199/64.2015.4.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Proces ciągłego otrzymywania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
Wiesław Szeja
Jan Hehlmann
Michał Glados
Anna Borodeńko
nr katalogowy: 14325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Zapasy zbóż w świetle projektu ustawy o nadmiernych zapasach
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 6276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zanieczyszczenia chemiczne żywności - krytyczne wyróżniki jakości i bezpieczeństwa żywności
M.W. Obiedziński
M. Korzycka-lwanow
nr katalogowy: 14761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Suplementy diety pochodzenia roślinnego i zwierzęcego - limity zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych
D. Czajkowska
nr katalogowy: 20771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Wpływ receptury oraz warunków ekstruzji na zdolność pochłaniania tłuszczu pelletów ziemniaczanych
Agnieszka TRELA
Leszek MOŚCICKI
nr katalogowy: 20035
OPAKOWANIE 2014-11
Pierwsze w pełni roślinne opakowanie Tetra Pak
nr katalogowy: 87885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Ekstrakty roślinne w produktach mlecznych
Dorota Zaręba
Mariola Kozłowska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 55112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Evaluation of agricultural and animal origin waste-to-energy technologies and the environmental impact of their co-firing with fossil fuels Ewaluacja energetycznego wykorzystania substancji odpadowych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego oraz wpływu na środowisko procesów ich współspalania z paliwami kopalnymi
Andrzej J. Wandrasz
Krzysztof Pikoń
Magdalena Bogacka
nr katalogowy: 93589
10.15199/62.2015.9.27
OPAKOWANIE 2008-3
Biopolimery do produkcji opakowań
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 34033
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Elektroforeza kapilarna - wysokosprawna technika w analizie farmaceutycznej
WIOLETA MARUSZAK
nr katalogowy: 28382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Alergeny pokarmowe pochodzenia roślinnego
AGATA SZYMKIEWICZ
nr katalogowy: 27945
CHŁODNICTWO 2008-7
Zastosowanie skroplonego dwutlenku węgla w przechowalnictwie produktów żywnościowych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 36344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Oleje niepospolite
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 23324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Kontrola stosowania substancji dodatkowych do żywności w UE - dane z systemu RASFF
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 122450
10.15199/65.2019.9.3
substancje dodatkowe
system RASFF
food additives
RASFF system
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Znakowanie żywności regionalnej i tradycyjnej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106175
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Oznaczanie hormonów steroidowych w próbkach środowiskowych z wykorzystaniem technik LC-MS
Jolanta Skotnicka-Pitak
nr katalogowy: 32945
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 30024
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Współspalanie węgla i biomasy w BOT Elektrowni Opole SA
Adam Micker
nr katalogowy: 29365
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Produkty pełnoziarniste część II. Witaminy i mikroelementy obecne w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 43802
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rozważania nad spożyciem mięsa przez człowieka
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 81264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wpływ procesu ekstruzji mąki żytniej o zwiększonej zawartości składników prozdrowotnych na skład chemiczny ekstrudatów
IWONA JASIŃSKA
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 37059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Fundament bezpiecznej żywności(II) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 30 kwietnia 2015 r. poz. 594.)
Joanna Obara
nr katalogowy: 98409
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Nazewnictwo roślinnych zamienników produktów mięsnych
Agnieszka Szymecka-Wesołowska
nr katalogowy: 152029
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 65705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Żywność wygodna z ryb i innych surowców pochodzenia wodnego
P. J. Bykowski
nr katalogowy: 14819
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Piknik Poznaj Dobrą Żywność
łęk
nr katalogowy: 45687
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BIOPOLIMERY - NOWE MATERIAŁY OPAKOWANIOWE
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 70835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Równoważniki energetyczne różnych rodzajów biomasy pochodzenia roślinnego.
Stanisław GAD
Agnieszka PAWLAK
nr katalogowy: 60092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na granicy
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 110918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Niebezpieczne skrzyżowania
nr katalogowy: 39485
OPAKOWANIE 2018-3
Nowe folie UPM Raflatac do produkcji etykiet
nr katalogowy: 112813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-3
Wpływ lepiszczy modyfikowanych na właściwości techniczne mieszanek mineralno-asfaltowych
Andrzej Plewa
nr katalogowy: 112690
10.15199/33.2018.03.06
mieszanka mineralno-asfaltowa
asfalt modyfikowany
upłynniacz pochodzenia roślinnego.
asphaltmix
modified binder
fluidizers of vegetable origin.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kontrola pochodzenia: od analizy procesów do zastosowania w praktyce (cz. 1)
nr katalogowy: 74638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej
Małgorzata Sierocka
Michał Świeca
nr katalogowy: 148474
10.15199/64.2024.2.6
żywność niskoprzetworzona
brązowienie enzymatyczne
oksydaza polifenolowa
peroksydaza
utrwalanie żywności
low-processed food
enzymatic browning
polyphenol oxidase
peroxidase
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Dowód pochodzenia
nr katalogowy: 33030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 40669
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Elektrownia już w domu
nr katalogowy: 74613
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-11
Rewolucja w farbach!
Krzysztof Laba
nr katalogowy: 123469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 2
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 83234
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Dobre praktyki rolnicze GAP w produkcji roślinnej i zwierzęcej
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 79251
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Novel Foods - nowa żywność w UE oraz możliwości jej zastosowania w przemyśle mięsnym
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
nr katalogowy: 122546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Od azotanów do N-nitrozoamin
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78102
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Walory żywieniowe szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Ryby modne i wygodne
PIOTR J. BYKOWSKI
nr katalogowy: 29140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Groźny PAH
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 50339
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Degradacja gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
MIROSŁAW ANIOŁ*
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
EWA HUSZCZA
WANDA MĄCZKA
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
nr katalogowy: 44467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Energia zielona, emisje CO2
HENRYK DRECHNOWICZ
nr katalogowy: 63988
OPAKOWANIE 2015-3
Tetra Pak realizuje cele środowiskowe
nr katalogowy: 90343
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Komputerowa analiza struktury porowatej adsorbentów otrzymanych z odpadowych materiałów pochodzenia roślinnego w procesie aktywacji chemicznej kwasem fosforowym
Mirosław Kwiatkowskia
Elżbieta Broniek
nr katalogowy: 73262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie produktów odpadowych pochodzenia roślinnego w kompozytach elastomerowych
Anna Kosmalska
Anna Masek
Marian Zaborski
Anna Podsędek
Dorota Sosnowska
nr katalogowy: 59873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. II. Zmiany popytu na żywność
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 74711
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności - kto nas chroni? co nam zagraża?
Anna Karwowska
nr katalogowy: 88494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Opakowania biodegradowalne
Maciej Combrzyński
nr katalogowy: 66833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
POŻEGNANIE - Profesor dr hab. Henryk Gąsiorowski
Jan Michniewicz
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 44360
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Profesor dr. hab. Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 43809
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Papier
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 98463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Hydrotermalny rozkład w wodzie w stanie podi nadkrytycznym celulozy jako substancji modelowej dla biomasy pochodzenia roślinnego
Hanna Pińkowska
Paweł Wolak
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 58218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. I. Techniki molekularne – analiza DNA
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Kinetyka procesu barwienia naturalnych włókien celulozowych wybranymi barwnikami bezpośrednimi i reaktywnymi
Zdzisława Malinowska -Graboś
Andrzej Gawłowski
nr katalogowy: 50684
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 65589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Transglutaminaza. Jak wykorzystać zalety enzymu w piekarstwie?
Beata Marchand
nr katalogowy: 95777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 93087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Kompozycja wolnych aminokwasów jako marker źródła pochodzenia miodów
Katarzyna Janiszewska
Magda Aniołowska
Maciej Howis
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 59867
AURA 2014-2
Mordercze rośliny
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 82237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Żywność modyfikowana genetycznie - korzyści i ryzyko
Anna Gronowska-Senger
nr katalogowy: 57203
CHŁODNICTWO 2019-4
Warunki i zaplecze techniczne związane z przechowywaniem żywności w magazynach spożywczych
Marian Panasiewicz
nr katalogowy: 122517
10.15199/8.2019.4.4
magazyny żywności
mikroklimat
systemy wentylacyjno-klimatyzacyjne
food storage
microclimate
ventilation and air conditioning systems
OPAKOWANIE 2018-12
Rozpakuj swoją przyszłość na Warsaw Pack 2019
nr katalogowy: 117920
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Biogospodarka w sektorze rolno-spożywczym
Eugeniusz K. Chyłek
nr katalogowy: 71074
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Skoncentrowani na "czystej etykiecie" Żywność barwiąca: wydajna i naturalna
nr katalogowy: 61780
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93095
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nietoksyczny środek zapobiegający powstawaniu śluzu bakteryjnego w maszynach papierniczych
nr katalogowy: 126944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Rosnące ryzyko występowania białka sojowego w produktach przemiału zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 149821
AURA 2017-7-8
Kiełki roślin kapustowatych - żywność funkcjonalna
Anna KRZEPIŁKO
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Iwona ZYCH-WĘŻYK
nr katalogowy: 108378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Misja - kontrola pochodzenia produktów spożywczych
nr katalogowy: 115588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. I. Żywność pochodzenia zwierzęcego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 97380
10.15199/65.2016.3.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Mięsne regulacje Wybrane przepisy prawne dotyczące mięsa i produktów mięsnych
Joanna Obara
nr katalogowy: 97184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Sól sodowa kopolimeru styrenowo-maleinowego w postaci proszkowej
ALFONS RATAJ
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 107330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – grudzień 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 65515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Pestycydy pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51611
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Toksyny w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 70137
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Technologiczne aspekty produkcji wędlin premium
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 83130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Smak ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 48014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
EXBERRY Żywność Barwiąca to spełnienie oczekiwań konsumentów
nr katalogowy: 67222
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Czynniki biologiczne i rolnictwo
Robert Kozela
nr katalogowy: 79885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Druga strona biodegradowalności. Czy biodegradowalne butelki i słomki są takie rzeczywiście?
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 131497
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Żywność pochodzenia morskiego konsumpcja a potencjalne zagrożenia
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 54152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Bühler. Możliwości wykorzystania roślin strączkowych. Okazały się bardzo obiecującymi składnikami w odżywianiu nowych pokoleń
Alexandra Londoño Baderschneider
nr katalogowy: 133705
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Źródła pochodzenia i aktywność biologiczna resweratrolu
Elżbieta Biller
nr katalogowy: 143875
10.15199/64.2023.3.2
resweratrol
suplementy
żywność
bioaktywność
resveratrol
supplements
foods
bioactivity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Źródła pochodzenia i aktywność biologiczna resweratrolu
Elżbieta Biller
nr katalogowy: 143875
10.15199/64.2023.3.2
resweratrol
suplementy
żywność
bioaktywność
resveratrol
supplements
foods
bioactivity
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
OPAKOWANIE 2014-12
Opakowania z surowców odnawialnych to ochrona przyszłości
nr katalogowy: 88453
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 96863
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Pomiary środowiska pracy w praktyce - część szósta Zapylenie i oznaczanie wolnej krystalicznej krzemionki
Robert Gągoł
nr katalogowy: 96568
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH