Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Dzięki technologi firmy ISHIDA, świeże mięso nie traci swych walorów smakowych
nr katalogowy: 78753
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Technologie utrwalania mięsa świeżego
nr katalogowy: 61713
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Jakość jest trendy!
nr katalogowy: 73871
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 99382
OPAKOWANIE 2017-5
Dobór folii do rodzaju produktu i sposobu jego pakowania
nr katalogowy: 106026
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Celowość stosowania zabiegu mechanicznej tenderyzacji do poprawy kruchości wieprzowiny kulinarnej
Fabian Magda
nr katalogowy: 46580
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
KRONIKA
nr katalogowy: 63869
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
35,97 mln euro na promocję produktów rolnych
nr katalogowy: 76641
OPAKOWANIE 2011-8
Ishida: automatyzacja na wyższym poziomie
nr katalogowy: 61739
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Mobilna energia chłodnicza od Aggreko - zastosowania
nr katalogowy: 106010
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Mięso i przetwory mięsne – segment produktów pakowanych
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 149958
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Na zdrowie...
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 44257
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Pora na karpia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56172
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanie
nr katalogowy: 95374
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Mrożone pieczywo nie jest świeże
nr katalogowy: 118419
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
CHŁODNICTWO 2021-1
Czym kierować się przy wyborze regałów chłodniczych
Szymon Mydlarz
nr katalogowy: 130456
OPAKOWANIE 2009-9
Opakowania produktów ogrodniczych jako ważny element obrotu wielkotowarowego
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Antonius Hendriks
Monika Wańtuchowicz
nr katalogowy: 46566
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-9
Świeże i czyste powietrze w pomieszczeniach
Jacek Kidoń
nr katalogowy: 116028
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
OPAKOWANIE 2011-2
Inteligentne opakowania - świeżość pod nadzorem
nr katalogowy: 57698
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
OPAKOWANIE 2012-7
Owoce i warzywa dłużej świeże
nr katalogowy: 69030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
System Fresh Bake – świeże pieczywo o każdej porze dnia i nocy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 138664
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Styl angielski z Małgorzatą Weber Wesołych Świąt
nr katalogowy: 147662
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Polskie mięso w dobrej formie
nr katalogowy: 152034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Zielona rewolucja
nr katalogowy: 67379
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Nowości
nr katalogowy: 4322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Magazynowanie produktów świeżych
P. Broniecki
nr katalogowy: 14893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Wielkie rybobranie
nr katalogowy: 46081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58702
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Chleb niepowszedni
nr katalogowy: 18587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rewolucja w piekarstwie – zawsze świeże pieczywo
nr katalogowy: 142508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Powłoki ochronne w technologii i przechowalnictwie mięsa
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 80679
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Oszczędność energii w systemach wentylacji
T. Trusewicz
nr katalogowy: 17692
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Od redakcji
nr katalogowy: 6906
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Kontrola temperatury - z klasą
nr katalogowy: 14576
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
OPAKOWANIE 2004-12
Powrót mleka do butelki
nr katalogowy: 3412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
PROSPONA. Owoce jak świeże przez cały rok
nr katalogowy: 12797
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Porcjowanie wagowe świeżych elementów mięsa bez kości
nr katalogowy: 1611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Od Redakcji
Maryla Burska
nr katalogowy: 12055
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Polskie mięso, europejski rynek - wyzwania, możliwości, bariery
nr katalogowy: 36776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-3
PaperlQ Plus - Sternik jakości papieru
Von Friedrich Rupprecht
nr katalogowy: 4565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Chleb dostarczany pocztą
nr katalogowy: 140143
CHŁODNICTWO 2020-1
System rekuperacji Heatpex Aria
nr katalogowy: 125112
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 67063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Mięsne regulacje Wybrane przepisy prawne dotyczące mięsa i produktów mięsnych
Joanna Obara
nr katalogowy: 97184
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rewolucja w piekarstwie – zawsze świeże pieczywo
nr katalogowy: 142508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 23162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
System Fresh Bake – świeże pieczywo o każdej porze dnia i nocy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 138664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Polskie Mięso na POLAGRZE 2004
nr katalogowy: 1727
OPAKOWANIE 2006-9
Opakowania z PET na mleko i przetwory mleczne
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 17903
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część I. Skóry świeże - fizyczne metody konserwacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 143941
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 62715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Konferencja Związku Polskie mięso
nr katalogowy: 1639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Kompleksowa kontrola pochodzenia (traceability) wraz z mobilną kompletacją dostaw w Systemie CSB
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 20801
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Walne Zebranie Związku "Polskie Mięso"
nr katalogowy: 16736
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Walne Zebranie Związku 'Polskie Mięso'
łęk
nr katalogowy: 9584
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Elektryczny TIR już w Berlinie
Erwin Halentz
nr katalogowy: 118210
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sushi funkcjonalne danie gotowe
Ewa Dybkowska
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Justyna Serwatka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 81365
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Przyjęcie i rozpatrywanie reklamacji od strony klienta
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 128631
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Rozmawiamy z Markiem Sadkowskim Przewodniczącym Rady Związku 'Polskie Mięso'
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 9643
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Kronika
nr katalogowy: 50790
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NOWA EDYCJA KAMPANII „POLSKIE MIĘSO – POLSKA SMAKUJE”
nr katalogowy: 147002
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Restauracja Brasserie w nowej hali Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 110318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Mój rynek
nr katalogowy: 64117
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2006
nr katalogowy: 16766
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Świeże najlepsze
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 29642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
"Świeże pieczywo" z supermarketu
nr katalogowy: 68223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na zmiany zawartości kwasy L-askorbinowego w mleku
D. Nowak
nr katalogowy: 14867
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Kulinarne show dla zmysłów
nr katalogowy: 56984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Piekarnia i restauracja PAUL już w Polsce
nr katalogowy: 93306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Wpływ parametrów suszenia mikrofalowego na zawartość polifenoli w wybranych ziołach
Małgorzata Nowacka
Karina Łuczywek
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 63169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Zielone na wiele sposobów
Ewa Czarniecka-Skubina
Magdalena Andruszkiewicz
nr katalogowy: 54774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Piknik z Kuroniami
nr katalogowy: 138205
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Od pomysłu do realizacji
Marek Joachimiak
nr katalogowy: 108492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Obsługa sprzedaży i logistyki - potencjał i wyzwanie
Adam Steć
nr katalogowy: 32307
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Energooszczędne nawiewniki okienne
Janusz Kopecki
nr katalogowy: 37526
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
nr katalogowy: 34816
AURA 2009-1
Mięso egzotyczne
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 40594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
CHŁODNICTWO 2008-7
Z systemem wentylacyjnym LUNOS Twój dom "oddycha"
nr katalogowy: 36338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kiełkująca moc
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25737
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
MAREL- Dlaczego naważanie stałowagowe?
nr katalogowy: 79527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Pieczywo z chlebomatu
nr katalogowy: 127873
OPAKOWANIE 2022-5
Bioaktywne opakowanie wydłuża świeżość truskawek
nr katalogowy: 137834
AURA 2008-12
Mięso może dodać Ci skrzydeł
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39853
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Promocja polskiego mięsa wśród ambasadorów
nr katalogowy: 106587
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34315
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34314
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
POLAGRA 2008
nr katalogowy: 36777
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Problemy eksportowe branży mięsnej
nr katalogowy: 84409
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Czy istnieje szansa na integrację branży mięsnej?
nr katalogowy: 77429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Czas na karpia
Robert Trzaska
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 124225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Ocena praktyk wyboru firm składujących mięso
nr katalogowy: 33854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 31138
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Sander Gourmet to gwarancja jakości
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 33031
CHŁODNICTWO 2008-10
Mrożonki owoców i warzyw jako polska specjalność eksportowa
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 38818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Warzywny ogród Ardo
nr katalogowy: 35782
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Wydarzenia
nr katalogowy: 131227
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
AURA 2009-4
Jedz i bądź szczęśliwy!
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 44060
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Wyzwania codziennych wypieków
nr katalogowy: 125815
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Wydarzenia
nr katalogowy: 131227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
OPAKOWANIE 2022-5
Bioaktywne opakowanie wydłuża świeżość truskawek
nr katalogowy: 137834
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rozdzielność asortymentowa w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 133029
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Study Tour: "Szlakiem Polskiego Mięsa - SMAKUJ DRÓB!"
nr katalogowy: 115081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
OPAKOWANIE 2011-6
Świeże sposoby pakowania
nr katalogowy: 60134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 81036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Apetyt na grilla
nr katalogowy: 52072
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-4
Praktyczne i oszczędne rozwiązania łazienkowe
Małgorzata Rycaj-Dąbrowska
nr katalogowy: 124013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89760
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Nowa publikacja "Mięso - podstawy nauki i technologii"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 64463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Świeże ryby z własnej hodowli i system informatyczny podstawą sukcesu w skali europejskiej
Jakub Szablewski
Hermann Schalk
nr katalogowy: 24316
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH