Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Lunch prasowy
nr katalogowy: 1773
CHŁODNICTWO 2020-3
Arla Foods analizuje zużycie energii za pomocą czujnika przepływu
nr katalogowy: 126902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
OPAKOWANIE 2004-5
Kraft Foods France kusi kawą Grand Mere Familial au lait
Janusz Rynkiewicz
nr katalogowy: 3234
OPAKOWANIE 2004-4
Opakowanie przyjazne dla konsumenta pomaga przywrócić pozycję rynkową firmy VIETTI FOODS
nr katalogowy: 3184
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
WHOLE GRAIN STORY Razowe produkty zbożowe częścią prozdrowotnej polityki Stanów Zjednoczonych Ameryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 86963
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Jedzenie dla wymagających
nr katalogowy: 36744
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Firma Dawn Foods na polskim rynku - nowe marki w ofercie mieszanek słodkich wypieków
nr katalogowy: 37757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Pectins. A useful raw material of plant origin. Production and uses Pektyny. Użyteczny surowiec pochodzenia roślinnego. Otrzymywanie i kierunki zastosowania
Hanna Pińkowska
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 89491
10.15199/62.2015.2.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 74036
OPAKOWANIE 2013-1
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 73750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 77392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Substancje dodatkowe a składniki żywności stosowane w celach technologicznych – stanowisko Komisji Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 127227
10.15199/65.2020.7.3
dodatki do żywności
ekstrakty roślinne
żywność barwiąca
food additives
plant extracts
colouring foods
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Dawn Foods & Royal Steensma: to, co najlepsze z obu świató
nr katalogowy: 150309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Na czym polega fenomen Whole Foods Market
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 55262
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Novel Foods - nowa żywność w UE oraz możliwości jej zastosowania w przemyśle mięsnym
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
nr katalogowy: 122546
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 9487
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Co piszą inni
nr katalogowy: 1624
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 9487
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Nowości
nr katalogowy: 19138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Kronika
nr katalogowy: 16678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Lady Amarena Poland
nr katalogowy: 136222
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
OPAKOWANIE 2006-1
Etykiety rekawowe poprawiają wygląd kubeczka do śmietany firmy Arla
L.F.
nr katalogowy: 18113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Koncentraty i soki owocowe z Izraela oraz ekologiczne Przysmaki Viands
nr katalogowy: 57198
OPAKOWANIE 2005-10
Majonezy Hellmann's w nowych opakowaniach firmy Amcor PET Packaging
nr katalogowy: 11304
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
OPAKOWANIE 2005-7
Standardowe i specjalne zaprojektowane innowacje firmy RPC Containers
Marzena Sędziak
Marian Feldman
nr katalogowy: 11243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kraft i Cadbury - pierwsze skutki przejęcia
Marta Stus
nr katalogowy: 51669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Strategie koncernów spożywczych w dobie kryzysu
nr katalogowy: 57752
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Zjonizowany organiczno- -mineralny nawóz "stymjod"
Adam Jeznach
nr katalogowy: 96069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Lady Amarena Poland
nr katalogowy: 136222
OPAKOWANIE 2020-9
Odpowiednie naważanie i kontrola jakości
nr katalogowy: 128126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Fitomelatonina w produktach spożywczych
Jacek Anioła
Aleksandra Malinowska
nr katalogowy: 111727
10.15199/65.2018.1.8
melatonina
zawartość fitomelatoniny
czynniki
żywność pochodzenia roślinnego
melatonin
phytomelatonin content
factors
plant foods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 39500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 32376
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
AURA 2022-1
Rośliny alimentacyjne – czy to był dobry wybór?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 135529
rośliny spożywcze
łust głąbigroszek
szarłat
katalog roślin świata
food plants
winged bean
amaranth
catalog of plants of the world
OPAKOWANIE 2011-2
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 57683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 33380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Herbata w menu
nr katalogowy: 31739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 31187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Herbata w menu
nr katalogowy: 36845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Herbata w menu
nr katalogowy: 35793
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Herbata w menu
nr katalogowy: 34404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 30198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 37919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Herbata w menu
nr katalogowy: 35149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Herbata w menu
nr katalogowy: 33557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 29651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 38475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Żywność konserwowana na rynku rosyjskim
nr katalogowy: 23599
OPAKOWANIE 2012-1
Cadbury zmienia opakowanie tabliczek czekolady Dairy Milk
nr katalogowy: 65303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Strategiczna rozbudowa
nr katalogowy: 101280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 78976
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
ROZMOWA MIESIĄCA
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150468
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Sterowanie i monitorowanie farmy fotowoltaicznej przy zastosowaniu aplikacji Siemensa SICAM Photovoltaic Power Plant Controller oraz Photovoltaic Power Plant Monitoring
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 130805
10.15199/74.2021.3.5
farmy fotowoltaiczne
SICAM
magazyny energii
zarządzanie farmą fotowoltaiczną
photovoltaic power plant
photovoltaic park
SICAM
energy storage
photovoltaic power plant management
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Ruszyła kampania informacyjna "Wiem, co wybieram"
Marta Stus
nr katalogowy: 38738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 76016
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Sterowanie i monitorowanie farmy fotowoltaicznej przy zastosowaniu aplikacji Siemensa SICAM Photovoltaic Power Plant Controller oraz Photovoltaic Power Plant Monitoring
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 130805
10.15199/74.2021.3.5
farmy fotowoltaiczne
SICAM
magazyny energii
zarządzanie farmą fotowoltaiczną
photovoltaic power plant
photovoltaic park
SICAM
energy storage
photovoltaic power plant management
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Elastyczny system ISHIDA efektywnym wsparciem przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 111822
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Wpływ procesów przetwórczych na właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Janusz Czapski
nr katalogowy: 31540
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
KRAJU I ZE ŚWI IATA
nr katalogowy: 55271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Nowe technologie części mokrej są gotowe na Box Plant 2025
nr katalogowy: 147464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Optimization model of the Joint operation of Pumped-Storage Hydro Plant and Wind Farm: Considering the Imbalances of Wind Power Output
Wei SONG
Kun ZHANG
Lingyun LI
Ming ZENG
Ge ZHANG
nr katalogowy: 75302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada bez kakao – czy to możliwe?
nr katalogowy: 143456
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Wyzwania rozliczeniowe związane ze stacjami regazyfikacji LNG z perspektywy OSD
Andrzej Żero
nr katalogowy: 141084
10.15199/17.2022.12.1
małe LNG
stacja regazyfikacji
pomiar LNG.
small scale LNG
satellite LNG regasification plant
measurement of LNG.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Wyzwania rozliczeniowe związane ze stacjami regazyfikacji LNG z perspektywy OSD
Andrzej Żero
nr katalogowy: 141084
10.15199/17.2022.12.1
małe LNG
stacja regazyfikacji
pomiar LNG.
small scale LNG
satellite LNG regasification plant
measurement of LNG.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 2. Instalacje do suszenia mas włóknistych w płatkach
nr katalogowy: 126942
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2019-2
Integrowana ochrona roślin jako element dobrej praktyki rolniczej
Marek KOPACKI
Patrycja Maria Stępniak
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 118524
10.15199/2.2019.2.3
integrowana ochrona roślin
metody niechemiczne
metody chemiczne
dobre praktyki w ochronie roślin
integrated plant protection
non-chemical methods
chemical methods
good practices in plant protection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Charakterystyka procesu uszkodzeń suwnic lejniczych wydziału stalowni
SZYMON SALAMON
nr katalogowy: 45872
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Steel plant transformer operational issues
Tadeusz GLINKA
Marek GLINKA
nr katalogowy: 69235
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-2
Simatic WinCC V6.2 z funkcjami Plant Intelligence
Krzysztof Okoński
nr katalogowy: 25237
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Energy storage system in connection with a PV power plant
Petr MOLDRIK
Daniel MINARIK
Zdenek HRADILEK
nr katalogowy: 80846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Elektrownia wodna Dychów jako źródło rozruchowe do odbudowy zdolności wytwórczych elektrowni cieplnych
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
nr katalogowy: 101232
10.15199/48.2016.10.45
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Współpraca elektrowni cieplnej ze źródłem geotermalnym
Janusz BUCHTA
nr katalogowy: 33439
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 106578
OPAKOWANIE 2015-12
Innowacje i nowe trendy na rynku opakowań towarów szybko rotujących
nr katalogowy: 95539
10.15199/42.2015.12.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
The system of the pumping plant hydrodynamic protection in the event of an emergency shutdown of the power supply
Tetyana Korenkova
Viktoriya Kovalchuk
Oleksandr Serdiuk
Mohamed Zaidan Qawaqzeh
nr katalogowy: 140349
10.15199/48.2022.11.19
pumping plant
emergency state
hydrodynamic protection
capacitive storage devices
hydro-turbine unit.
przepompownia
praca awaryjna
ochrona hydrodynamiczna
magazyny pojemnościowe
zespół hydroturbinowy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
The system of the pumping plant hydrodynamic protection in the event of an emergency shutdown of the power supply
Tetyana Korenkova
Viktoriya Kovalchuk
Oleksandr Serdiuk
Mohamed Zaidan Qawaqzeh
nr katalogowy: 140349
10.15199/48.2022.11.19
pumping plant
emergency state
hydrodynamic protection
capacitive storage devices
hydro-turbine unit.
przepompownia
praca awaryjna
ochrona hydrodynamiczna
magazyny pojemnościowe
zespół hydroturbinowy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Stany dynamiczne elektrowni wiatrowej z maszyną indukcyjną dwustronnie zasilaną
Tomasz LERCH
nr katalogowy: 60069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 40680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Vitafoods 2009 r.
nr katalogowy: 47538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 95795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Samostart i podanie napięcia oraz mocy rozruchowej z elektrowni wodnej Dychów do elektrowni Dolna Odra – próba systemowa
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
Krzysztof MARSZAŁKIEWICZ
nr katalogowy: 70600
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Determining energy production of CdTe photovoltaic system
Jan ŠLAMBERGER
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Restytucja zdolności wytwórczych elektrowni cieplnych w zachodniej części Krajowego Systemu Elektroenergetycznego w trakcie awarii katastrofalnej
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
nr katalogowy: 53695
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Creep damage zone detection in exploited power plant tubes with magnetoacoustic emission
Bolesław AUGUSTYNIAK
Leszek PIOTROWSKI
Marek CHMIELEWSKI
Martin J. SABLIK
nr katalogowy: 25136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Synthetic growth and development regulators of plants in modern agricultural production Syntetyczne regulatory wzrostu i rozwoju roślin w nowoczesnej produkcji rolniczej
Edward Grzyś
Anna Demczuk
Elżbieta Sacała
nr katalogowy: 86568
10.12916/przemchem.2014.1583
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Habilitacje - Natasza Borodynko
nr katalogowy: 64439
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Katalityczne oczyszczanie ścieków koksowniczych w wodzie w stanie nadkrytycznym
Xueping Wang
Zhenhua Tian
nr katalogowy: 144111
10.15199/62.2023.7.6
ścieki koksownicze
oczyszczanie ścieków
produkcja wodoru
sole zasadowe
zgazowanie wodą w stanie nadkrytycznym
coking plant wastewater
wastewater purification
hydrogen production
alkali salts
supercritical water gasification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Katalityczne oczyszczanie ścieków koksowniczych w wodzie w stanie nadkrytycznym
Xueping Wang
Zhenhua Tian
nr katalogowy: 144111
10.15199/62.2023.7.6
ścieki koksownicze
oczyszczanie ścieków
produkcja wodoru
sole zasadowe
zgazowanie wodą w stanie nadkrytycznym
coking plant wastewater
wastewater purification
hydrogen production
alkali salts
supercritical water gasification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Katalityczne oczyszczanie ścieków koksowniczych w wodzie w stanie nadkrytycznym
Xueping Wang
Zhenhua Tian
nr katalogowy: 144111
10.15199/62.2023.7.6
ścieki koksownicze
oczyszczanie ścieków
produkcja wodoru
sole zasadowe
zgazowanie wodą w stanie nadkrytycznym
coking plant wastewater
wastewater purification
hydrogen production
alkali salts
supercritical water gasification
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Box Plant 2025 – od RSR® do przetwarzania na tekturnicy papieru wstępnie zadrukowanego cyfrowo
nr katalogowy: 138583
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Próba systemowa uruchomienia bloku cieplnego w Elektrowni Turów jako weryfikacja możliwości wykorzystania Elektrowni Wodnej Dychów w procesie restytucji KSE
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA1
Daria ZŁOTECKA1
Adam KURZYŃSKI2
Marcin KACZMAREK2
Michał BRZOZOWSKI3
Jarosław BORODYNKO4
nr katalogowy: 118373
10.15199/48.2019.02.06
black-out
restytucja
system elektroenergetyczny
elektrownia wodna
elektrownia cieplna.
black-out
restitution
electric power system
hydro power plant
thermal power plant.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 41517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyroby cukiernicze w Indochinach
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 69084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Technologies for recycling polyethylene-aluminium laminates recovered from waste beverage cartons Technologie przetwarzania poużytkowych laminatów PE-Al odzyskanych z kartonowych opakowań na żywność płynną
Jan Zawadiak
Beata Orlińska
Tomasz Piotrowski
Szymon Wojciechowski
Mateusz Data
Piotr Rukuszewicz
nr katalogowy: 91337
10.15199/62.2015.5.35
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Box Plant 2025 – od RSR® do przetwarzania na tekturnicy papieru wstępnie zadrukowanego cyfrowo
nr katalogowy: 138583
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Badanie efektywności ekonomicznej wytwarzania energii elektrycznej
Justyna MICHALAK
nr katalogowy: 51560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Monitoring, diagnosis and localization of the partial shading fault in a photovoltaic power plant with an approach by artificial neural networks
Zakarya Saada
Soraya Zebirate
nr katalogowy: 140841
10.15199/48.2022.12.42
Solar Plant
Partial Shading Failure
Diagnostic system
Modeling of the Photovoltaic (PV) Plant System
Artificial Neuronal Network (ANN).
awaria częściowego zacienienia
system diagnostyczny
modelowanie systemu elektrowni fotowoltaicznej (PV)
sztuczna sieć neuronowa (ANN).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Monitoring, diagnosis and localization of the partial shading fault in a photovoltaic power plant with an approach by artificial neural networks
Zakarya Saada
Soraya Zebirate
nr katalogowy: 140841
10.15199/48.2022.12.42
Solar Plant
Partial Shading Failure
Diagnostic system
Modeling of the Photovoltaic (PV) Plant System
Artificial Neuronal Network (ANN).
awaria częściowego zacienienia
system diagnostyczny
modelowanie systemu elektrowni fotowoltaicznej (PV)
sztuczna sieć neuronowa (ANN).
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Impact of Pole Pair Number on the Efficiency of an Induction Generator for a Mini Hydro Power Plant
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Matej MLAKAR
Bojan ŠTUMBERGER
nr katalogowy: 74812
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Mitigation of Steel Making Plants’ Electrical Power Quality Problems Using SVC – A Case Study
Ahmed M. HASSAN
Amr ABOU-GHAZALA
Ashraf MEGAHED
nr katalogowy: 99574
10.15199/48.2016.07.27
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Wegańska alternatywa śmietany
nr katalogowy: 128325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Rok wyzwań dla branży roślinnej
Marta Młot
nr katalogowy: 147598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH