Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2010-9
Rozkład wytworów papierniczych oraz donic z masy papierowej z dodatkiem otrębów zbożowych w wybranych rodzajach gleby
Izabela Modzelewska
Maciej Pietrzak
nr katalogowy: 54382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Jubileusz prezesa Mieczysława Pankiewicza
nr katalogowy: 14497
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Jubileusz prezesa Mieczysława Pankiewicza
nr katalogowy: 14497
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Na wznoszącej fali - IT dla przemysłu spożywczego
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20578
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Roma w Nowem
nr katalogowy: 4980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Rynek pieczywa w 2010 r.
nr katalogowy: 4801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Projekt ustawy o nadmiernych zapasach produktów rolnych
Roman Jurga
nr katalogowy: 4873
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Struktura polskiego rynku profili okiennych z PVC
nr katalogowy: 2603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
ABC informatyki w piekarni i cukierni. Analiza potrzeb informatycznych fi rmy
Maciej Latawiec
nr katalogowy: 19089
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-7-8
Xffl Seminarium Techniczne BOBRME Kornel "Problemy eksploatacji maszyn i napędów elektrycznych
Mariusz Czechowicz
nr katalogowy: 7631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Czółko
nr katalogowy: 142270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
OPAKOWANIE 2017-10
Synteza 10 marek
Filip Boruszak
nr katalogowy: 110038
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
SZANSE I WYZWANIA BRANŻY MIĘSNEJ – KONFERENCJA UPEMI
nr katalogowy: 138122
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Inter-Ice - kolejne interesujące spotkanie
Marta Stus
nr katalogowy: 24464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Sposób na ofertę zgodną z trendami
nr katalogowy: 138271
AUTO MOTO SERWIS 2021-1
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 134570
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Bezpieczna „Przemysłowa Jesień”
nr katalogowy: 127513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Nurkowski. Zapraszamy na targi Expo Sweet
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 147183
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Od redakcji
Anna Bogdan
Paweł Lachman
nr katalogowy: 136351
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
ZAAWANASOWANY MODUŁ ZASILAJĄCY APC
nr katalogowy: 142487
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Tomasz Szypuła w czołówce najlepszych lodziarzy świata!
nr katalogowy: 149425
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Świat wyrobów higienicznych z papieru - targi dla branży tissue
nr katalogowy: 125565
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Wadima
nr katalogowy: 131219
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Najlepsze opakowanie na świecie
nr katalogowy: 138034
CHEMIK 2024-1
Branżowe Centrum Umiejętności (BCU) dla SITPChem w Policach
nr katalogowy: 148366
OPAKOWANIE 2010-12
Zwycięskie projekty tegorocznego konkursu STI Design Award 2010
nr katalogowy: 56156
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-2
Nowe oprogramowanie Camstar Electronics Suite zapewnia inteligentną produkcję
nr katalogowy: 118769
AURA 2023-6
Rzeki solą płynące
Katarzyna Czupryniak
Ewa Paluszkiewicz
nr katalogowy: 143540
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Zastrzyk wiedzy, szczypta emocji i liderzy branży – zbliża się POLAGRA 2023
nr katalogowy: 143988
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
TAROPAK - w dobrym opakowaniu
nr katalogowy: 53861
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Jesienne inspiracje
nr katalogowy: 145334
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Wzrost produkcji żywności i FMCG nawet o 49%
nr katalogowy: 148658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
A może chałka do porannej kawy?
nr katalogowy: 149846
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
XX Święto Papieru
Izabela Mieczkowska
nr katalogowy: 133161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
USA – prognozowane rekordowe zbiory kukurydzy i soi
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145415
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Polska mebluje świat?
Marek Bielski
nr katalogowy: 139182
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Jaka praca taka płaca
Jan Marek Mołoniewicz
nr katalogowy: 50347
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Nieprzeciętni
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 62007
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Likwidacja szkód
Bogusław Raatz
nr katalogowy: 135688
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Jubileuszowe targi „Budma 2022”
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 136784
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Jak optyczny czujnik odległości O1D zmienia procesy produkcji żywności?
nr katalogowy: 137264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
O pożytkach z restauracji multimedialnych
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 50345
OPAKOWANIE 2020-7
FINAT gotowy do działania w postpandemicznej rzeczywistości
nr katalogowy: 127230
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
INŻYNIEROWIE Z KRAKOWA ZMIENIAJĄ ŚWIAT
nr katalogowy: 136472
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Programy wspierania termomodernizacji budynków wielorodzinnych
Joanna Klimczak
nr katalogowy: 142942
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Oczywista nieoczywistość, czyli Inspiration Day 2.0
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 140157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Chleba nie zabraknie. Rozmowa ze Stanisławem Butką, prezesem SRP RP
nr katalogowy: 140145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
EuroSkills Gdańsk 2023
nr katalogowy: 143115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Uczta dla branży gastronomicznej
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 50353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Zmiany, jakie nadchodzą z powodu Covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Wirtuozi polskiego nanodruku
nr katalogowy: 129877
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
FILOZOFIA POJĘĆ TECHNICZNYCH (198)
nr katalogowy: 145518
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Zmiany w zróżnicowanej składce wypadkowej
nr katalogowy: 149048
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Michał Flis zwycięzcą prestiżowego konkursu dla młodych sommelierów
nr katalogowy: 150014
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Konesera „szturm obyczajowy"
nr katalogowy: 137444
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-1
Opakowania z tektury falistej – ryzyka i szanse
DANIEL BRUNTON
nr katalogowy: 147015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Planowanie produkcji w Systemie CSB
nr katalogowy: 78285
GOSPODARKA WODNA 2010-10
*
Jan Żelazo
nr katalogowy: 54661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Planowanie produkcji w Systemie CSB
Adam Steć
nr katalogowy: 101602
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
VI Kongres Ekspertów Samochodowych
nr katalogowy: 135842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
2023 – trudny rok dla branży piwowarskiej
nr katalogowy: 146642
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Technologiczne uwarunkowania rozwoju efektywności energetycznej w budownictwie
Jadwiga Fangrat
nr katalogowy: 81408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Zarządzanie marketingowe. Kilka praktycznych uwag
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 143492
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-1
Trudny sezon i wielkie wyzwania dla branży płytek ceramicznych
Maksymilian Miros
nr katalogowy: 147967
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-5
Wyjątkowy czas w biznesie tektury falistej i opakowań – krótkie podsumowanie IX kadencji władz SPP
PAWEŁ ROGALKA
nr katalogowy: 148838
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-7
20 lat International Paper w Polsce
AGNIESZKA KUNIEC
SEWERYN DUDA
nr katalogowy: 71848
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Z ŻYCIA PZITS
nr katalogowy: 66490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
To był zupełnie inny sezon lodziarski. Rozmowa z Jarosławem Zbaliszynem, dyrektorem handlowym firmy Comprital Polska
nr katalogowy: 128999
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kryzys w gastronomii odczuwalny również przez browary
nr katalogowy: 129629
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Dać nadzieję na przetrwanie
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 129531
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
CENTRUM BADAŃ I ROZWOJU GOSPODARKI OBIEGU ZAMKNIĘTEGO
nr katalogowy: 141633
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-5
Prawo geodezyjne i kartograficzne ma 35 lat
Ryszard RUS
nr katalogowy: 148501
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
La Dolce IFA
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 113618
OPAKOWANIE 2010-10
Recykling materiałów opakowaniowych po produktach spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54760
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Zmiany strukturalne w sektorze papierów higienicznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 132726
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Od redakcji
Jerzy Klimczak
nr katalogowy: 132549
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 145402
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wytwarzanie i właściwości fizyczno-chemiczne granulatu paszowego z dodatkiem odpadów selera
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Sebastian Majewski
nr katalogowy: 151027
10.15199/62.2024.10.10
odpady warzywne
granulacja
pasza
jakość granulatu
vegetable waste
granulation
fodder
granulate quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
30 lat Akademii Inżynierskiej w Polsce
nr katalogowy: 137431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Udane targi EXPO SWEET!
nr katalogowy: 136990
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-2
Oscary za technikę
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 147461
DOZÓR TECHNICZNY 2024-1
AGV i AMR stają się coraz bardziej złożone
nr katalogowy: 147281
AURA 2024-9
Papier, a ekologia
Alicja JARZĄBEK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 150516
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Przecinarka ramowa
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 78367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowe wyzwania dla lodziarni – lody w czasie pandemii
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 131669
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 148538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Analiza możliwości zastosowania jonitów produkcji krajów RWPG do demineralizacji wody wodociągowej
JOLANTA BOHDZIEWICZ
MICHAŁ BODZEK
nr katalogowy: 107932
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
120 lat polskiej branży hutniczej: technika, ludzie, otoczenie
Janusz SZPYTKO
nr katalogowy: 69416
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-7
Determinanty tworzenia strategii w przedsiębiorstwach telekomunikacyjnych
Anna Korzeniewska
nr katalogowy: 53265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Bariery rozwoju przemysłu i ich przełamywanie
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 57622
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-8
Niepomyslne perspektywy dla amerykańskiego rynku papierów drzewnych - niski popyt i nadprodukcja
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 93338
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Z życia SPP
nr katalogowy: 129821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Konferencje – I Debata Kampanii Polska Chemia w 2021 r.
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 131415
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Z wiatru i słońca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 134339
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
KARTA NIEZAWODNOŚCI MODUŁÓW FOTOWOLTAICZNYCH PVEL 2023
PV Evolution Labs (PVEL)
nr katalogowy: 145967
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-9
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 150715
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Zwiększenie trwałości elementów instalacji UW-10 w wyniku obróbki cieplno-chemicznej w warunkach wyładowania jarzeniowego i pod obniżonym ciśnieniem
ANDRZEJ KRAWCZYK
JERZY MICHALSKI
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 107723
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Standaryzacja jako sposób doskonalenia systemu wytwarzania wyrobów metalowych
Monika GÓRSKA
Kamila ADAMUS
nr katalogowy: 80624
OPAKOWANIE 2017-1
PACKAGING SPECTRUM: Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
Maria Sielicka
Karolina Assman
nr katalogowy: 103741
10.15199/42.2017.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Aktualności
nr katalogowy: 127902
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Z życia branży
nr katalogowy: 135705
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Jak widzą najbliższą przyszłość przedstawiciele organizacji zrzeszonych w POBE?
nr katalogowy: 136352
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-10
S jak służba medycyny pracy Służby Więziennej
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 139725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Targi Kompozyt-Expo®
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 140448
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
RÓŻNE
nr katalogowy: 59404
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
STANOWISKO DO POMIARÓW JAKOSCIOWYCH ŁACZA RADIOWEGO IEEE 802.11 W WARUNKACH MORSKICH
Krzysztof Bronk
Rafał Niski
Kacper Wereszko
Krzysztof Żurek
nr katalogowy: 101799
10.15199/59.2016.6.75
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Biomass from cultivation of sunflower and wheat as substitute of conventional fuels Biomasa z uprawy słonecznika oraz pszenicy jako substytut paliw konwencjonalnych
Zbigniew Wzorek
Kinga Krupa-Żuczek
nr katalogowy: 93016
10.15199/62.2015.8.19
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
PITTI FILATI 86 - Relacja z florenckich targów przędz prezentujących tendencje na sezon wiosna-lato 2021
Katarzyna Maciejewska-Serra
Paola Gallerini
nr katalogowy: 128510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polskie piwo ... quo vadis???
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 140083
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Normalizacja współdziała z postępem technicznym i innowacjami
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 132494
10.15199/74.2021.7.6
normalizacja
standaryzacja
dyrektywy UE
patenty
normalization
standarization
EU Directives
patents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Normalizacja współdziała z postępem technicznym i innowacjami
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 132494
10.15199/74.2021.7.6
normalizacja
standaryzacja
dyrektywy UE
patenty
normalization
standarization
EU Directives
patents
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Skuteczność usuwania fenolu z roztworów wodnych za pomocą karbonizatów otrzymanych z węgla i biomasy roślinnej
Andrzej Rozwadowski
nr katalogowy: 125793
10.15199/62.2020.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ procesu granulowania na właściwości chemiczne wytworzonego granulatu
Dorota Dec
Jolanta Piekut
Roman Hejft
nr katalogowy: 115523
10.15199/62.2018.8.23
AURA 2024-8
Skwalen – niezwykle cenny związek organiczny dla zdrowia i urody
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149940
10.15199/2.2024.8.1
skwalen
wątroba rekina
roślinne źródła skwalenu
wła ściwości prozdrowotne
poprawa kondycji skóry
squalene
shark liver
plant sources of squalene
health-promo ting properties
skin condition improvement
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-4
Formalizacja zapisów wiedzy metalurgicznej na potrzeby systemów ekspertowych
Barbara MRZYGŁÓD
nr katalogowy: 125907
10.15199/24.2020.4.2
modelowanie procesów
formalizacja wiedzy
reprezentacja wiedzy
sztuczne sieci neuronowe
wytwarzanie żeliwa ADI
kucie ma􀀐
trycowe
process modelling
knowledge formalization
knowledge representation
artificial neural networks
ADI cast iron production
die forging
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
OPAKOWANIE 2015-7
Przed tar ga mi Fach Pack 2015
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 92405
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
The grid element temperature considering when selecting measures to reduce energy losses on the example of reactive power compensation
Stanislav S. GIRSHIN
Aleksandr AY. BIGUN
Elena V. IVANOVA
Elena V. PETROVA
Vladimir N. GORYUNOV
Aleksandr O. SHEPELEV
nr katalogowy: 115227
10.15199/48.2018.08.24
insulated cables
energy losses
temperature
reactive power compensation.
kompensacja mocy biernej
straty energii
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Opakowania do żywności - wymagania, kontrowersje i trendy
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 119419
10.15199/65.2019.3.8
bezpieczeństwo
tworzywa sztuczne
biodegradowalność
opakowania jadalne
safety
plastics
biodegradability
edible packages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Analiza śladu węglowego a wyzwania klimatyczne dla produkcji mąki
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 148948
10.15199/61.2024.3.4
emisja gazów cieplarnianych
ślad węglowy mąki
przemysł młynarski
znakowanie żywności
zrównoważony rozwój
greenhouse gas emissions
flour carbon footprint
milling industry
food labeling
sustainability
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH