Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Biologicznie aktywne składniki żywności wspomagające redukcję masy ciała Cz. II. Mechanizmy działania
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
PIOTR SERAFIN
nr katalogowy: 29255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności Cz. II. Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Marcin Kidoń
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 86357
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Świdośliwa - cenny surowiec dla przetwórstwa
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 99251
10.15199/64.2016.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 85835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Składniki funkcjonalne napojów energetycznych i energetyzujących
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 77515
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Anna Jędrusek-Golińska
Danuta Górecka
Krystyna Szymandera-Buszka
nr katalogowy: 98615
10.15199/65.2016.5.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Porowate spieki bioaktywne
R. Sindut
M
Łączka
K. Cholewa-Kowalska
J. Najman
nr katalogowy: 7474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Prozdrowotne związki zawarte w ziarnie zbóż i pseudozbóż
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 144368
ziarna zbóż
związki bioaktywne
substancje prozdrowotne
cereal grains
bioactive compounds
health-promoting substances
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Właściwości przeciwcukrzycowe wybranych składników pochodzenia roślinnego
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 150450
10.15199/65.2024.9.2
Cukrzyca
hiperglikemia
berberyna
pokrzywa
morwa biała
gorzki melon
Diabetes
hyperglycemia
berberine
nettle
white mulberry
bitter melon
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Otrzymywanie bioaktywnych powłok na podłożu tytanu metodą osadzania elektroforetycznego (EPD)
Barbara Szaraniec
Łukasz Zych
nr katalogowy: 70310
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Zastosowanie wybranych przypraw w dietoterapii
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska- -Niedworok
nr katalogowy: 105776
10.15199/65.2017.4.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Wzbogacanie żywności w związki polifenolowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Dorota Wajda
nr katalogowy: 71976
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 56232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Możliwe efekty oddziaływania ultradźwięków na jakość odwadnianych owoców i warzyw
Karolina Siucińska
Witold Płocharski
Dorota Konopacka
Dominik Mierzwa
Stefan J. Kowalski
nr katalogowy: 94401
10.15199/64.2015.10.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku wycierki ziemniaczanej na proces zagęszczania mieszanek perzu
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut*
Sławomir Obidziński
nr katalogowy: 113861
10.15199/62.2018.5.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Technology of production of phyto-mineral formulations new generation Technologia wytwarzania nowej generacji preparatów fito-mineralnych
Fabiola Bubel
Sebastian Opaliński
Adam Grzelak
Anna Stochmal
nr katalogowy: 86578
10.12916/przemchem.2014.1628
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Zmiany zawartości składników błonnika i metabolitów polarnych w jasnej mące pszennej, uzyskanej z ziarna odmian pszenicy uprawianych na przestrzeni ostatnich 200 lat w Wielkiej Brytanii
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-7
Postęp w technologii biomateriałów stosowanych w chirurgii narządów człowieka
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 43440
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Powłoki wapniowo-fosforanowe wytwarzane metodą zol-żel
BOŻENA PIETRZYK
nr katalogowy: 40457
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-10
Wpływ warunków kondycjonowania na efektywność działania bioaktywnych półmasek filtrujących
BEATA GUTAROWSKA
IZABELA ŁYSIAK
nr katalogowy: 38609
OPAKOWANIE 2022-5
Bioaktywne opakowanie wydłuża świeżość truskawek
nr katalogowy: 137834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Wynalazki
nr katalogowy: 136740
OPAKOWANIE 2022-5
Bioaktywne opakowanie wydłuża świeżość truskawek
nr katalogowy: 137834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności Cz. I. Obróbka wstępna i przetwarzanie żywności
Marcin Kidoń
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 83595
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego
Krzysztof Dziedzic
Maria Różańska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 117682
10.15199/65.2018.12.8
przemysł zbożowy
produkty odpadowe
skład
wykorzystanie w żywności
grain industry
byproducts
composition
use in food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Nieoczywiste składniki
nr katalogowy: 122292
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Wynalazki
nr katalogowy: 136740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Składniki gazowe dymów spawalniczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nowa żywność i nowe składniki żywności
KATARZYNA STOŚ
LUCJAN SZPONAR
HANNA KUNACHOWICZ
WIOLETTA BOGUSZ
nr katalogowy: 25463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Wpływ temperatury na zawartość barwników antocyjanowych w przetworach owocowych
Agata Górska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 59096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Składniki obowiązkowe KPP 2023
nr katalogowy: 144998
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Serwatka firmy Carbery na polskim rynku
nr katalogowy: 43852
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Tajniki perfekcyjnych lodów - Tworzenie sorbetów: kluczowe aspekty produkcji lodów na bazie wody
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 6622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Plastyfikatory polimerowe o właściwościach powierzchniowo czynnych jako składniki biodegradowalnych materiałów polimerowych
Paulina Szczepaniak
nr katalogowy: 141542
10.15199/62.2023.1.11
biodegradowalne materiały polimerowe
plastyfikatory polimerowe
właściwości powierzchniowo czynne
biodegradable polymeric materials
polymeric plasticizers
surface-active properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
Marzena Grdeń
nr katalogowy: 106752
10.15199/65.2017.6.3
superfood
superżywność
związki bioaktywne
działanie prozdrowotne
superfood
bioactive compounds
health- -promoting effect
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Sadze - kominowa i techniczna
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Niematerialne składniki organizacji
JAROSŁAW DOMANSKI
nr katalogowy: 19387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Cukierniczy As
nr katalogowy: 4171
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Preparat do naprawy karoserii
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kwas linolowy ze sprzężonymi wiązaniami podwójnymi w modyfikowanych olejach roślinnych i w tłuszczu mlekowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
ROBERT BODKOWSKI
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HANNA GWARDIAK
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
nr katalogowy: 49079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Smar penetrujący w aerozolu
Andrzej Bądkowskl
nr katalogowy: 207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Tendencje światowego chmielarstwa
M. Stasiak
nr katalogowy: 14720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Unifine. Trufle
nr katalogowy: 12702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Master Martini. Śmietankowa kopuła
nr katalogowy: 12872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Master Martini. Ciasto Panettone
nr katalogowy: 12816
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane 2005 - część 2
K. Wasińska
nr katalogowy: 16645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Właściwości prozdrowotne berberyny
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 148173
10.15199/65.2024.4.4
Berberyna
berberys zwyczajny
składniki bioaktywne
choroby metaboliczne
Berberine
barberry
bioactive components
metabolic diseases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Unifine. Torcik Wielkanocny z musem mascarpone i czerwoną porzeczką
nr katalogowy: 12652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
AURA 2006-11
"Cudze chwalicie swego nie znacie" Od A do Z o Suwalskim Parku Krajobrazowym
AGNIESZKA PIESZALSKA
AGNIESZKA JOSZCZYK-NIKITIUK
nr katalogowy: 21402
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Wpływ wody na papiery o różnym składzie. Cz. 1. Składniki i struktura papieru - rys historyczny
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 18859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Przepisy Mirosława Pelczara z Mistrzostw Świata Młodych Cukierników
nr katalogowy: 5133
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Wpływ metod pogłębionego utleniania na degradację kwasów żywicznych występujących w ściekach celulozowo-papierniczych
Agnieszka Jagiełła
Małgorzata Michniewicz
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 4676
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
"Żywność prozdrowotna - składniki i technologia"
nr katalogowy: 85268
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Analiza własności napawanych laserowo powierzchni przylgni zaworów wylotowych silników okrętowych po korozji w powietrzu i w gazach spalinowych
HANNA SMOLEŃSKA
WŁODZIMIERZ KOŃCZEWICZ
nr katalogowy: 17142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Zastosowanie włóknistego bemitu do wytwarzania powłok w platynowych katalizatorach do dopalania zanieczyszczeń w gazach
ZOFIA JAWQRSKA-GALAS
STANISŁAW JANIAK
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 107311
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Karta charakterystyki w służbie bhp cz. 1 cz. 3 Sekcja 3 - skład/informacja o składnikach
Anna Łuczak
nr katalogowy: 103417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Wrocławski Browar Profesja wciąż eksperymentuje
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134189
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH