Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-4
Uwodornienie oleju z szybkiego wytlewania węgla brunatnego do frakcji paliwowych
JAN SURYGAŁA
EWA ŚLIWKA
ROBERT WANDAS
nr katalogowy: 42959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Czekolada na lato
nr katalogowy: 106094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Tak pachnie ciemna czekolada
nr katalogowy: 124740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Czekolada & owoce" ...niejedno ma imię
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 72862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Madame Czekolada
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 58744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Gorąca czekolada na zimowe dni
Agata Baldwin
Michał Kleiber
nr katalogowy: 134812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Gorąca czekolada na zimowe dni
Agata Baldwin
Michał Kleiber
nr katalogowy: 134812
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Gotujemy z czekoladą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Inteligentne i aktywne opakowania do żywności
D. Czajkowska
nr katalogowy: 14895
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada pełna natury
nr katalogowy: 143457
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada pełna natury
nr katalogowy: 143457
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Przysmak z Parmy
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4088
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Fontanna inspiracji
nr katalogowy: 46095
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekoladowe ABC. O tym trzeba pamiętać!
nr katalogowy: 128334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Czekolada zdrożeje - przewiduje Barry Callebaut
nr katalogowy: 40777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Czekolada do picia na gorąco – rozkosz dla podniebienia i profit dla biznesu
nr katalogowy: 146309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-3
Surowa świeżość w ciepłym wydaniu
Elżbieta Łupińska
nr katalogowy: 93517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekoladowe ABC. O tym trzeba pamiętać!
nr katalogowy: 128334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 145348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Czekolada - słodki pokarm bogów?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jesienne czekoladowe chwile
Maria Zaleska
nr katalogowy: 150837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Klasyka zawsze powraca
nr katalogowy: 109763
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-12
Dokonanie przeglądu i wybór optymalnej metody garbowania softów bydlęcych wodoodpornych Część I
WŁADYSŁAW MYJAK
MAŁGORZATA BOGATEK
nr katalogowy: 39778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Czekoladowy raj nie tylko dla Odkrywców, czyli festiwal nowości w KOMPLET Polska
nr katalogowy: 112496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 148560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Kakao i czekolada pod lupą
nr katalogowy: 5164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Doskonałe desery wzbogacone dodatkiem kakao
nr katalogowy: 6995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Propozycje na Dzień Dziecka
nr katalogowy: 19107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Słodki dylemat
MARIUSZ KAPCZYŃSKI
nr katalogowy: 11995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jak marzenie
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Czekoladowy czar
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12111
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Kawa jak czekolada
nr katalogowy: 135328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Temperowanie
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Czekolada i nie tylko
nr katalogowy: 19137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Kawa jak czekolada
nr katalogowy: 135328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekolada czysta z natury
nr katalogowy: 138267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekolada czysta z natury
nr katalogowy: 138267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekolada w wersji 3D
nr katalogowy: 128335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Marcepan i czekolada plastyczna alternatywa, dla mas cukrowych
Sławomir Szewczyk
nr katalogowy: 103081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 140160
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Brzmienie betonu - doświadczenia architekta
Tomasz Konior
nr katalogowy: 109443
10.15199/33.2017.09.17
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-1
Surowa ziemia materiał budowlany przeszłości i przyszłości
Piotr Leon Narloch
Krzysztof Ostrowski
nr katalogowy: 82107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Czekolada inspiruje
nr katalogowy: 64997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Nowości lodziarskie 2019
nr katalogowy: 118898
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA WODNA 2012-2
Efektywność działania Stacji Uzdatniania Wody w Walendowie
MATEUSZ ZAWADKA
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 65677
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Możliwości połączeń są nieograniczone
nr katalogowy: 105345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Boska czekolada
nr katalogowy: 62790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Czekolada na wybiegu - Konkurs World Chocolate Masters
nr katalogowy: 39001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Żurawina i czekolada - stworzone dla siebie
nr katalogowy: 37756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Couva 850 NH - innowacja w produkcji cukierniczych polew tłuszczowych
nr katalogowy: 34907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
World Chocolate Masters - Czekolada na podium
nr katalogowy: 79480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czekoladowa architektura smaku
nr katalogowy: 76981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Lody i czekolada
nr katalogowy: 57910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada bez kakao – czy to możliwe?
nr katalogowy: 143456
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Ropa naftowa
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekolada w wersji 3D
nr katalogowy: 128335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nurkowski. Świat czekolady według Pomati
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Trzeba szukać swojego stylu
nr katalogowy: 81763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Czekoladowy obraz świata
nr katalogowy: 123763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czekolada spożywana z umiarem jest elementem zdrowej diety
nr katalogowy: 148926
OPAKOWANIE 2013-1
Czekolada w kompostowalnym opakowaniu
nr katalogowy: 73768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 127420
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Czekolada u Napoleona
nr katalogowy: 53366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Wileńskie spotkanie cukiernicze
nr katalogowy: 56943
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Inspiracje na nowy sezon. Rozmowa z Barbarą Borowicz
nr katalogowy: 128314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Inspiracje na nowy sezon. Rozmowa z Barbarą Borowicz
nr katalogowy: 128314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Czekolada przyszłości
nr katalogowy: 140778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada bez kakao – czy to możliwe?
nr katalogowy: 143456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czy wzrost cen kakao wpłynie na jakość czekolad?
nr katalogowy: 148928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wielkie Święto Czekolady
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 56350
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Nadzienia do pralin. Ganasz c.d.
nr katalogowy: 129973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Cukiernicze trendy na jesień i zimę
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 134226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Czekolada – trendy 2024
nr katalogowy: 147190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Zupa zamiast obiadu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 65472
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Znakowanie czekolady i kakao
Katarzyna Krzewska
nr katalogowy: 109764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Nadzienia do pralin Gianduja
nr katalogowy: 128991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Nadzienia do pralin. Ganasz c.d.
nr katalogowy: 129973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nurkowski. Świat czekolady według Pomati
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Cukiernicze trendy na jesień i zimę
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 134226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Czekolada przyszłości
nr katalogowy: 140778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Ślubne wypieki – cukiernicze trendy, które zaskoczą Twoich gości!
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Czekoladowa przyjemność dla każdego
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 118026
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Przeżywalność suszenia sublimacyjnego przez bakterie fermentacji mlekowej i drożdże
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 41436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Czekolada po mistrzowsku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 48361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Dobra Carma
nr katalogowy: 48016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 124746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Nadzienia do pralin Gianduja
nr katalogowy: 128991
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Technologie oczyszczania gliceryny technicznej
Grzegorz Borówka
Wojciech Krasodomski
Grzegorz Semerjak
Jan Lubowicz
Mateusz Krzak
nr katalogowy: 130373
10.15199/62.2021.2.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Technologie oczyszczania gliceryny technicznej
Grzegorz Borówka
Wojciech Krasodomski
Grzegorz Semerjak
Jan Lubowicz
Mateusz Krzak
nr katalogowy: 130373
10.15199/62.2021.2.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Bogata oferta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Architektura czekoladowego smaku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 80929
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Sprzedaż lodów gałkowych przemysłowych
nr katalogowy: 41667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Argentyńskie malbeki
winny maniak
nr katalogowy: 72224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyroby cukiernicze w Indochinach
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 69084
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
MODA na MINI...
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 62785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Cukiernie Koszyc - Europejskiej Stolicy Kultury 2013
Marek Perzyński
nr katalogowy: 78893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Cukiernie Koszyc - Europejskiej Stolicy Kultury 2013
Marek Perzyński
nr katalogowy: 78892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Ziemia ubijana jako materiał budowlany w klimacie umiarkowanym
Agnieszka Kaliszuk-Wietecka
Piotr Leon Narloch
nr katalogowy: 81393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Słodkie rewolucje na krańcu Europy
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Mistrzostwo po raz trzeci
nr katalogowy: 59496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Ruby - czwarty rodzaj czekolady
nr katalogowy: 118031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wielkie święto czekolady
nr katalogowy: 64998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 123769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
170 lat firmy E.Wedel
nr katalogowy: 131667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
170 lat firmy E.Wedel
nr katalogowy: 131667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Czekoladowy biznes
nr katalogowy: 103522
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Tworzone z pasji
nr katalogowy: 86259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Kawa Fairtrade czy direct trade?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 119921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Słodki świat PRL-u,czyli jakie desery jadaliśmy w czasie, gdy cukier był na kartki, a czekoladę zastępowały produkty czekoladopodobne?
nr katalogowy: 103085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Dobry czas dla rzemieślniczej, wegańskiej czekolady
nr katalogowy: 129756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Cukry w ganaszu
nr katalogowy: 145346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Sztuka słodowania po polsku - czyli sztuka radzenia sobie ze zmiennością
Krzysztof Kucharski
nr katalogowy: 102279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83803
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
O nowościach, trendach i regulacjach na rynku lodziarskim
nr katalogowy: 118896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
30 lat inspiracji – wywiad z Markiem Robachą z okazji 30-lecia Primulator
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134815
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Nowa metoda oznaczania liczby hydroksylowej poligliceroli
Izabela Semeniuk
Jacek Kosno
Bronisław Naraniecki
Beata Koreń-Szwarc
nr katalogowy: 71688
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Spektrometr Elektronowego Rezonansu Paramagnetycznego (EPR), do pomiaru liczby spinów w badanym materiale
JAN DUCHIEWICZ
ANDRZEJ DOBRUCKI
ANDRZEJ FRANCIK
WACŁAW STACHOW
TADEUSZ OLEŚ
TOMASZ DUCHIEWICZ
nr katalogowy: 56016
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
DOZÓR TECHNICZNY 2014-1
Podstawowe kryteria doboru stacji uzdatniania wody do kotłów parowych płomienicowo-płomieniówkowych i wytwornic pary
Jarosław Ostrowski
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 82010
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Nowe wymagania Unii Europejskiej dotyczące stosowania wybranych dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 86268
AURA 2011-3
Zanieczyszczenia ropopochodne w środowisku glebowym
Tomasz PAWUL
Jacek ANTONKIEWICZ
nr katalogowy: 57922
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Właściwości smarne oksyetylatów frakcji glicerynowej z instalacji biodiesla
BRONISŁAW NARANIECKI
MAREK LUKOSEK
ELŻBIETA ROGOŚ
JACEK KOSNO
nr katalogowy: 54881
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Układy membranowe do oczyszczania toksycznych ścieków garbarskich
Paweł RELIGA
Paweł GIERYCZ
nr katalogowy: 54857
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 147900
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Badania laboratoryjne procesu usuwania jonów amonowych z zastosowaniem klinoptylolitu dla wody podziemnej z Ostrołęki
Marek Apolinarski
Aleksandra Gorczyńska
Ewelina Stefańska
nr katalogowy: 84264
AURA 2012-11
Słoneczna Kreta kosmetycznie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 72200
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
RÓŻNE
nr katalogowy: 59404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Thermogravimetric study of the impact of additives on the biomass combustion process Badania termograwimetryczne wpływu dodatków na proces spalania biomasy
Leszek Ziemiański
Anna Duda
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Wojciech Krasodomski
Jarosław Markowski
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 104026
10.15199/62.2017.2.31
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-9
Skórowarki i odbłoniarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 133383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
ISM 2018 - nowości w świecie słodyczy i przekąsek
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 113442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Wino i czekolada
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 64135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Punk rock i czekolada
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 141829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Znaki towarowe problemy rejestracji i używania
nr katalogowy: 74719
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Lecytyna znaczenie i zastosowanie
Izabela Podgórska
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 94959
10.15199/65.2015.11.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 51679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 147667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Kofeina w produkcji żywności aspekty prawne i zdrowotne
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 78242
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Cena zdrowia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 96444
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Wpływ procesu toryfikacji na jakość biomasy
Anna Duda
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 113507
10.15199/62.2018.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badanie procesu niskoi średniotemperaturowej karbonizacji biomasy
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
Michał Rejdak
Aleksander Sobolewski
nr katalogowy: 110738
10.15199/62.2017.11.10
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-2
Producenci i dostawcy surowców do produkcji stali na współczesnym rynku światowym
Andrzej PAULO
Mariusz KRZAK
nr katalogowy: 118874
10.15199/24.2019.2.3
stal
złom
węgiel metalurgiczny
rynek stali
steel
scrap
metallurgical coal
steel market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Wykorzystanie ultrasłabej emisji fotonowej do klasyfikacji i oceny jakości czekolad
Karolina TRZYNIEC
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Dariusz BARAN
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 123734
10.15199/48.2019.12.52
emisja fotonów
czekolada
jakość żywności
sztuczne sieci neuronowe.
photon emission
chocolate
quality of food
artificial neural networks.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Identyfikacja stopnia rozwoju pleśni z rodzaju Aspergillus w substancji biologicznej przy wykorzystaniu emisji fotonowej
Anna MIERNIK
Aneta ŁOPATKA
nr katalogowy: 135349
10.15199/48.2022.01.18
emisja fotonowa
pleśnie
Aspergillus
photon emission
molds
Aspergillus
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH