Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania probiotyków
Kinga Malczewska
Julia Kopczyńska
Olha Kostiuchenko
Joanna Żylińska-Urban
Magdalena Kowalczyk
nr katalogowy: 143470
10.15199/65.2023.5.6
probiotyki tradycyjne
probiotyki nowej generacji
zdrowie
mechanizm działania probiotyków
traditional probiotics
next-generation probiotics
health
probiotic mechanisms of action
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania probiotyków
Kinga Malczewska
Julia Kopczyńska
Olha Kostiuchenko
Joanna Żylińska-Urban
Magdalena Kowalczyk
nr katalogowy: 143470
10.15199/65.2023.5.6
probiotyki tradycyjne
probiotyki nowej generacji
zdrowie
mechanizm działania probiotyków
traditional probiotics
next-generation probiotics
health
probiotic mechanisms of action
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Probiotyki – aspekty prawne w UE
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 145681
10.15199/65.2023.10.2
probiotyk
oświadczenie zdrowotne
mikroflora jelitowa
etykietowanie żywności
probiotic
health claims
gut microflora
food labelling
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania probiotyków
Kinga Malczewska
Julia Kopczyńska
Olha Kostiuchenko
Joanna Żylińska-Urban
Magdalena Kowalczyk
nr katalogowy: 143470
10.15199/65.2023.5.6
probiotyki tradycyjne
probiotyki nowej generacji
zdrowie
mechanizm działania probiotyków
traditional probiotics
next-generation probiotics
health
probiotic mechanisms of action
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Selen w preparatach probiotycznych
ILONA MOTYL
nr katalogowy: 51364
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przeżywalność bakterii probiotycznych suszonych rozpyłowo w skali ćwierćtechnicznej
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 108065
10.15199/65.2017.7.5
L. rhamnosus
suszenie rozpyłowe w skali ćwierćtechnicznej
masło kakaowe
L. rhamnosus
spray drying in ¼
-technical scale
cocoa butter
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
SYNTHETIC BIOLOGY IN PERSPECTIVE
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 124389
10.15199/180.2019.4.1
bioeconomy
bioengineering
biotechnology
xenobiology
biotransformations
biological constructs and devices
genetically modified organisms
bioekonomia
bioinżynieria
biotechnologia
ksenobiologia
biotransformacje
konstrukty biologiczne
organizmy genetycznie modyfikowane
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza związków selenu w probiotycznym preparacie selenowym
Ilona Motyla
Eliza Kurek
nr katalogowy: 59897
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
SYNTHETIC BIOLOGY IN PERSPECTIVE
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 124389
10.15199/180.2019.4.1
bioeconomy
bioengineering
biotechnology
xenobiology
biotransformations
biological constructs and devices
genetically modified organisms
bioekonomia
bioinżynieria
biotechnologia
ksenobiologia
biotransformacje
konstrukty biologiczne
organizmy genetycznie modyfikowane
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wybrane chemiczne i fizyczne właściwości liofilizowanych, potencjalnie probiotycznych fermentowanych napojów mleczarskich oraz ocena ich rehydracji
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Sybilla Kłapsia
Marek Szmigielski
Beata Zdybel
nr katalogowy: 113857
10.15199/62.2018.5.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Molekularne narzędzia monitorowania biotechnologicznych procesów przemysłowych
Daria Krefft
Kamila Homa
Marta Głębocka
Olga Nałęcz
Małgorzata Ponikowska
Gabriela Jędrzejczak
Krystyna Seroczyńska
Justyna Banaszczyk
Piotr M. Skowron
Joanna Jeżewska-Frąckowiak
nr katalogowy: 121325
10.15199/62.2019.7.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Karczoch zwyczajny innowacyjny surowiec o szerokim zastosowaniu
Monika Michalak-Majewska
Dorota Teterycz
nr katalogowy: 115042
10.15199/65.2018.7.7
karczoch
inulina
enzymy proteolityczne
biogaz
globe artichoke
inulin
proteolytic enzymes
biogas
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH