Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność funkcjonalna - żywność poszukiwana
Marta Stus
nr katalogowy: 18989
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych a żywności (cz.1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 18990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Na stołówce
nr katalogowy: 101274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Zdrowy styl życia
Dorota Szaleniec-Plichta
nr katalogowy: 68307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Przez żołądek do zdrowia
nr katalogowy: 31738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Projektowanie nowych wyrobów spożywczych
nr katalogowy: 31128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Żurawina i czekolada - stworzone dla siebie
nr katalogowy: 37756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 94055
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Bio menu
nr katalogowy: 37912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 65459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Ekociasta i bezglutenowe słodkości królowały na targach Natura Food w Łodzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
BIOEXPO Warsaw
nr katalogowy: 132098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
"Jej wysokość" mąka kasztanowa
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 122803
mąka kasztanowa
żywność
zdrowie
produkt
odżywianie.
chestnut flour
food
health
product
nutrition.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Szkoła od kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 78853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb Cechowy pod patronatem św. Anny
nr katalogowy: 56367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 84674
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Wiadomości
nr katalogowy: 92606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Przepis na długą młodość
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 132676
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zmiany w spożyciu przetworów zbożowych
Stan isław Urban
nr katalogowy: 49660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Ferie a zdrowe odżywianie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 82204
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dieta dla kobiet w ciąży i karmiących
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Przepis na długą młodość
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 132676
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Czy intensywnie pracując mamy szansę na zdrowe odżywianie się?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116908
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
STRES
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 60273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Błonnik w ofercie Brenntag Polska
Jerzy Baczewski
Monika Kajzer
nr katalogowy: 59559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Co jeść, by dłużej cieszyć się młodością?
nr katalogowy: 108070
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70411
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Jak zdrowo się odżywiać podczas zimowych wyjazdów?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 96421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Dieta Kanapkowa smaczna i zdrowa
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 92633
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Na zapleczu w przedszkolu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 89395
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Konferencja firmy Cargill
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 83792
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-3
Implanty naczyń krwionośnych
nr katalogowy: 68444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czy TRADYCJA staje się w piekarstwie synonimem nowoczesności?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 75785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 114693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA PSZENNE Część 5.
nr katalogowy: 95775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Kosmiczna żywność kosmiczny problem
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 73467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Alergeny pokarmowe czy możemy czuć się bezpiecznie?
Anna Jędrusek-Golińska Dorota Piasecka-Kwiatkowska
nr katalogowy: 100996
10.15199/65.2016.8.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Problem fałszowania żywności w Polsce
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 100742
10.15199/47.2016.9.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Drogowskazy zdrowia
nr katalogowy: 126738
AURA 2012-4
Wiosna za oknem i w nas...
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 67510
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Krople oczne. Wymagania dla produktu oraz specyfika procesu wytwarzania
Aleksandra Zdeb
Maria Melissa
nr katalogowy: 66458
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
Integracja w zarządzaniu opieką zdrowotną - istota, systemy, zasady
Zofia Zymonik
Małgorzata Fiałkowska
nr katalogowy: 77766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
30 Years of semiochemicals in the Institute of Industrial Organic Chemistry 30 Lat badań nad związkami semiochemicznymi w Instytucie Przemysłu Organicznego
Jacek Grodner
nr katalogowy: 103101
10.15199/62.2016.12.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Fertilizers with controlled release of mineral components produced with the use of aqueous dispersions of biodegradable aliphatic copolyesters Nawozy o kontrolowanym uwalnianiu składników mineralnych otrzymywane z zastosowaniem wodnych dyspersji biodegradowalnych kopoliestrów alifatycznych
Krzysztof Lubkowski
ALeksandra Smorowska
Rafał Wróbel
Agnieszka Romanowska-Osuch
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 92502
10.15199/62.2015.7.23
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Mięso w diecie ewolucyjnej człowieka
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 126896
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Wieloaspektowa Analiza Spektralna Sygnałów Fonokardiograficznych
Wojciech LEJKOWSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Bartłomiej GAWRON
Robert OLSZ
nr katalogowy: 109834
10.15199/48.2017.10.17
fonokardiografia
elektrokardiografia
metrologia medyczna
tony serca
analiza spektralna
phonocardiography
electrocardiography
medical metrology
heart sounds
spectral analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Przeciwnowotworowe właściwości warzyw i owoców
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 122484
10.15199/64.2019.8-9.5
aktywność antynowotworowa
związki o działaniu antynowotworowym
warzywa
owoce
anticancer activity
compounds with antitumour action
vegetable
fruits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Badania oczyszczania surowego ekstrakcyjnego kwasu fosforowego
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Marta Porwoł
Maciej Kaniewski
Dominik Nieweś
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 121318
10.15199/62.2019.7.21
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Świadomość konsumentów dotycząca zdrowego odżywiania
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 124145
10.15199/65.2019.12.5
dieta
zachowania konsumentów
bezpieczeństwo żywności
diets
consumer behavior
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Kasza jako wartościowy produkt żywieniowy
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 124487
10.15199/65.2020.1.4
kasze
wartości odżywcze i zdrowotne
częstotliwość i forma spożycia
groats
nutritional and health values
frequency and form of consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH