Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej trzody chlewnej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
nr katalogowy: 119684
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Główne zadania systemu próżniowego usuwania odpadów
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 115076
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 132613
odpady poubojowe
zagospodarowanie
przetwarzanie i utylizacja
metody utylizacji
slaughterhouse waste
management
processing and utilization
disposal methods
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Druk wielkoformatowy na drodze wzrostu
Sabine Slaughter
nr katalogowy: 141075
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Współczesna technika i technologie uboju drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126893
ubój drobiu
maszyny i urządzenia
metody oszałamiania i usuwania opierzenia
slaughter of poultry
machinery and equipment methods of stunning and removal of plumage
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Nowoczesne rozwiązania na linii ubojowej dla trzody chlewnej
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 113401
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej drobiu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 122017
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wpływ głodówki przedubojowej na właściwości technologiczne i sensoryczne mięśnia najdłuższego grzbietu (M. longissimus dorsi) u świń
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53487
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Druk wielkoformatowy na drodze wzrostu
Sabine Slaughter
nr katalogowy: 141075
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa jako nowy nurt w zarządzaniu
Jan Macias
nr katalogowy: 65117
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 73787
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Bi-Criteria Portfolio Optimization Models with Percentile and Symmetric Risk Measures by Mathematical Programming
Bartosz SAWIK
nr katalogowy: 71415
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Stability analysis of emissivity levels of the mobile computers
Marek Bugaj
Leszek Nowosielski
Marian Wnuk
Rafał Przesmycki
Kazimierz Piwowarczyk
nr katalogowy: 69627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Inexpensive discrete PSD controller with PWM power output
Ondrej KREJCAR
Robert FRISCHER
nr katalogowy: 58355
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
SIG Beverages Nasza odpowiedź na nowe wyzwania płynące z rynku to "Value added Bottling"
nr katalogowy: 29439
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Cogging torque reducing in electric machine by poling modification of magnetic circuit
Marcin WARDACH
nr katalogowy: 41248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Niepewność w porównaniach międzylaboratoryjnych przy zastosowaniu średniej ważonej lub arytmetycznej jako miary wartości odniesienia
Paweł FOTOWICZ
nr katalogowy: 41237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Wartość nabywcy kreowana przez opakowania produktów spożywczych
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 116122
10.15199/65.2018.9.7
wartość produktów szybko rotujących
kreowanie wartości dla nabywcy
opakowania mleka
FMCG products value
creating of value for the buyer
milk packaging
SZKŁO I CERAMIKA 2011-4
Przebieg charakterystycznych funkcji rozkładu Weibulla w zależności od parametrów
Wacław Marek Rećko
nr katalogowy: 61533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Skuteczność kluczowych technologii w określaniu stabilności i kompatybilności ropy naftowej
Dagmara Aptowicz
Aleksandra Małachowska
Katarzyna Kibort
Monika Rogowska
Jacek Gębicki
nr katalogowy: 145739
10.15199/62.2023.10.8
ropa naftowa
stabilność i kompatybilność
SARA
P-value
S-value
metody mikroskopowe
crude oil
stability and compatibility
SARA
P-value
S-value
microscopic methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Detektor przejścia małego prądu przez wartość zerową
Jerzy BAJOREK
Andrzej KAŁWAK
Józef NOWAK
nr katalogowy: 51527
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
VALUE STREAM MAPPING OF A UNIQUE COMPLEX PRODUCT MANUFACTURING PROCESS
Barbara BUKOWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 125712
10.15199/160.2020.1.6
Value stream mapping
unique complex product
problems analysis
pull system
Mapowanie strumienia wartości
niepowtarzalny produkt złożony
analiza problemów
system ssania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Issues with the goniophotometric measurement of luminaires with a circular T5 type fluorescent lamp
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 37122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego
Robert Mroczek
nr katalogowy: 112852
10.15199/65.2018.3.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Metoda utylizacji odchodów hodowlanych i odpadów poubojowych w intensywnym chowie gęsi na nawozy mineralno-organiczne
Małgorzata Mironiuk
Henryk Górecki
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Radosław Wilka
Piotr Rusekc
Urszula Sienkiewicz-Cholewad
nr katalogowy: 68182
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Calculation of electric shock current caused by touch and step voltage in grounding grids including climatic conditions
Roman SIKORA
Przemysław MARKIEWICZ
Ewa KORZENIEWSKA
Alyona NIKITINA
nr katalogowy: 148142
10.15199/48.2024.04.42
electric shock current
step voltage
touch voltage
human body impedance
grounding grid
prąd rażeniowy
napięcie krokowe
napięcie dotykowe
impedancja ciała człowieka
uziom
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
DC measurements method of the thermal resistance of power MOSFETs (Stałoprądowa metoda pomiaru rezystancji termicznej tranzystorów mocy MOS)
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 73350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Skuteczność kluczowych technologii w określaniu stabilności i kompatybilności ropy naftowej
Dagmara Aptowicz
Aleksandra Małachowska
Katarzyna Kibort
Monika Rogowska
Jacek Gębicki
nr katalogowy: 145739
10.15199/62.2023.10.8
ropa naftowa
stabilność i kompatybilność
SARA
P-value
S-value
metody mikroskopowe
crude oil
stability and compatibility
SARA
P-value
S-value
microscopic methods
AURA 2019-8
Bóbr - nietypowe źródło mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 121731
10.15199/2.2019.8.2
bóbr
wydajność rzeźna
skład tkankowy tuszy
skład chemiczny mięsa
beaver
slaughter value
tissue composition
chemical composition
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Porównanie niepewności standardowych estymacji czasu opóźnienia przy zastosowaniu funkcji korelacji wzajemnej i funkcji warunkowej wartości średniej modułu sygnału opóźnionego
Robert HANUS
nr katalogowy: 53013
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
High voltage test transformers, construction, design and their application in HV testing system
Bogdan TUŁODZIECKI
nr katalogowy: 58335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Impact of the voltage phase angle at the time of switching on the HTS transformer on the loss of winding superconductivity
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 124683
10.15199/48.2020.02.10
prąd włączania
transformator nadprzewodnikowy
nadprzewodnictwo.
inrusch current
superconducting transformer
superconductivity.
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Metoda utylizacji odpadów z przemysłu drobiarskiego na nawozy wieloskładnikowe
HENRYK GÓRECKI
HELENA GÓRECKA
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
MAŁGORZATA ARTMAŃSKA
MARZANNA BARAŃSKA
SYLWIA BIEGAŃSKA
nr katalogowy: 51337
CHŁODNICTWO 2014-2
Poprawa efektywności chłodzenia mięsa wieprzowego
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
PIOTR A. BARANOWSKI
nr katalogowy: 82599
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania nad redukcją emisji amoniaku z pomiotu drobiowego
Henryk Górecki
Małgorzata Artmańska
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Sylwia Baśladyńska
nr katalogowy: 59859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Technologia otrzymywania polipeptydów w procesie hydrolizy kolagenu i możliwości wykorzystania produktu
JERZY GUZIŃSKI
STANISŁAW OSTROWSKI
nr katalogowy: 54175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Sensitivity of the earned value indicator in the EVM analysis in various methods of organizing works
Daniel Przywara
nr katalogowy: 150641
10.15199/33.2024.09.09
metoda EVM
monitoring realizacji robót
wskaźnik wartości wypracowanej
earned value method
time-cost deviation
schedule
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Sensitivity of the earned value indicator in the EVM analysis in various methods of organizing works
Daniel Przywara
nr katalogowy: 150641
10.15199/33.2024.09.09
metoda EVM
monitoring realizacji robót
wskaźnik wartości wypracowanej
earned value method
time-cost deviation
schedule
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Termoanemometryczna metoda pomiaru wartości energetycznej gazu ziemnego
Orest Serediuk
Vitaliy Malisevych
Zygmunt L. Warsza
nr katalogowy: 110733
10.15199/62.2017.11.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
The influence of magnetic coupling factor k on value of impedance limiting fault current
Joanna KOZIEŁ
nr katalogowy: 44763
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
LED Driving Circuits Without Feedback
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 81936
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Niepewność standardowa oceny funkcji korelacji wzajemnej wyznaczanej metodą warunkowej wartości średniej modułu sygnału
Adam KOWALCZYK
Anna SZLACHTA
Robert HANUS
nr katalogowy: 81870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Engineering Methods of Evaluation of Additional Power Losses in Electric Power Networks at Non-Sinusoidal Conditions
Igor ZHEZHELENKO
Yuri SAYENKO
Tatiana BARANENKO
Ryszard PAWELEK
nr katalogowy: 85383
10.12915/pe.2014.07.050
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Condition Number for a Matrix
Roman DMYTRYSHYN
nr katalogowy: 75105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
A voltage divider with autocalibration - a review of structures
Jerzy NABIELEC
Andrzej WETULA
nr katalogowy: 101944
10.15199/48.2016.11.02
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Modulation-Mode and Power Assignment in SVD-Assisted Broadband MIMO Systems using Polynomial Matrix Factorization
André SANDMANN
Andreas AHRENS
Steffen LOCHMANN
nr katalogowy: 90994
10.15199/48.2015.04.03
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w ZPTO przy zmniejszonej wartości opałowej
Zbigniew Grabowski
nr katalogowy: 141089
10.15199/17.2022.12.6
spalanie odpadów
wartości opałowa
pojemność cieplna komory spalania.
waste incineration
calorific value
heat capacity of the combustion chamber.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w ZPTO przy zmniejszonej wartości opałowej
Zbigniew Grabowski
nr katalogowy: 141089
10.15199/17.2022.12.6
spalanie odpadów
wartości opałowa
pojemność cieplna komory spalania.
waste incineration
calorific value
heat capacity of the combustion chamber.
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-1
Po Konferencji Value 2003
nr katalogowy: 3464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Technologia mikroenkapsulacji we włókiennictwie. Cz. I. Przegląd stanu techniki
W. Bendkowska
nr katalogowy: 19924
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Precyzyjna przekładnia, Niemiecki rynek obrabiarek
nr katalogowy: 2240
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Identification of electric field strength in aircrafts
Joanna Michałowska
Paweł Tomiło
Jarosław Pytka
Łukasz Puzio
Arkadiusz Tofil
nr katalogowy: 141865
10.15199/48.2023.02.43
electromagnetic field
aircraft
exposure
density-based spatial clustering of applications with noise (DBSCAN)
cluster analysis
pole elektromagnetyczne
samoloty
narażenie
DBSCAN
analiza skupień.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Identification of electric field strength in aircrafts
Joanna Michałowska
Paweł Tomiło
Jarosław Pytka
Łukasz Puzio
Arkadiusz Tofil
nr katalogowy: 141865
10.15199/48.2023.02.43
electromagnetic field
aircraft
exposure
density-based spatial clustering of applications with noise (DBSCAN)
cluster analysis
pole elektromagnetyczne
samoloty
narażenie
DBSCAN
analiza skupień.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Ambiguity of Fuzzy Quantities and a New Proposal for their Ranking
Luca ANZILLI
Gisella FACCHINETTI
nr katalogowy: 71440
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-2
Wpływ zasobów niematerialnych na wartość firmy VALUE 2003
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 3478
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-7
Jakość procesu przepływu osób a teoria ograniczeń
Ewa KOWALSKA-NAPORA
Mariusz SROKA
nr katalogowy: 121525
10.15199/46.2019.7.2
teoria ograniczeń
koszt systemowy
topologia
łańcuch wartości
Theory of Constraints
system cost
topology
value chain
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Orzechy ziemne (Arachis hipogea L.) wpływ ogrzewania na ich właściwości
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 106759
10.15199/65.2017.6.8
orzechy ziemne
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
lizyna reaktywna
peanuts
oxidative stability
Rancimat test
reactive lysine
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-11-12
Moda jako wartość konsumencka – eksplikacja zagadnienia
Anna DEMBICKA
nr katalogowy: 135160
10.15199/46.2021.11–12.2
wartość klienta
kształtowanie wartości dla klienta
moda jako wartość konsumencka
współczesne nurty badań nad modą
lojalność klienta
customer value
shaping customer value
fashion as a consumer value
contemporary trends in fashion research
customer loy
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Wpływ restrukturyzacji przemysłu hutniczego na strukturę wartości przedsiębiorstwa
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 94322
10.15199/24.2015.10.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Zastosowanie dodatku mieszanki ziołowej w żywieniu kurcząt brojlerów a jakość ich tuszek i mięsa
Joanna Marć-Pieńkowska
Zbigniew Podkówka
nr katalogowy: 123987
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Study of Forming Process in Memristive Devices using Rectangular
Piotr ZEGARMISTRZ
Zbigniew GALIAS
nr katalogowy: 124164
10.15199/48.2020.01.04
memristor
memristive device
memristor forming
memory structures
nonlinear systems
memrystor
element memrystorowy
formowanie memrystorów
struktury pami˛ eci
obwody nieliniowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Impact of HTS transformer magnetic circuit parameters on the duration of the inrush current pulse
Grzegorz KOMARZYNIEC
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 124197
10.15199/48.2020.01.37
prąd włączania
transformator nadprzewodnikowy
nadprzewodnictwo.
inrusch current
superconducting transformer
superconductivity.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Increasing of the accuracy of estimating the coefficient of voltage harmonics of electrical supply systems
Vasyl HUDYM
Іvan HORODETSKYY
Vira KOSOVSKA
Domіnik MAMCARZ
Paweł KIEŁBASA
nr katalogowy: 147139
10.15199/48.2024.01.59
distortion factor
harmonics
interharmonics
electric arc equipment
współczynnik zniekształceń
harmoniczne
interharmoniczne
urządzenia łuku elektrycznego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Estimation of capacitors stray inductance by the analysis of overdamped discharge current curves
Ivan KOSTIUKOV
nr katalogowy: 131025
10.15199/48.2021.04.32
correlation coefficient
dielectric permittivity
insulation testing
voltage drop.
indukcyjność roz[proszona
kondensator
prąd rozładowania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Walcowanie materiałów trudno odkształcalnych w warunkach wymuszonej drogi odkształcenia
ZDZISŁAW CYGANEK
nr katalogowy: 53508
OPAKOWANIE 2011-4
Istota wartości użytkowej materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 59295
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Automatyczne wyznaczanie deformacji obiektów trójwymiarowych na potrzeby animacji twarzy
M. Witkowski
M. Kujawińska
R. Sitnik
nr katalogowy: 1174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
UKŁAD DO POMIRU ZESPOLONEGO TŁUMIENIA NAPIĘCIA WSPÓŁBIEŻNEGO (CMRR) WZMACNIACZY OPERACYJNYCH I KOMPARATORÓW NAPIĘCIA
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 138194
10.15199/13.2022.6.4
układy scalone
miernictwo układów scalonych
wzmacniacze operacyjne
komparatory napięcia
integrated circuits
measurement of integrated circuits
operational amplifiers
voltage comparators.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
UKŁAD DO POMIRU ZESPOLONEGO TŁUMIENIA NAPIĘCIA WSPÓŁBIEŻNEGO (CMRR) WZMACNIACZY OPERACYJNYCH I KOMPARATORÓW NAPIĘCIA
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 138194
10.15199/13.2022.6.4
układy scalone
miernictwo układów scalonych
wzmacniacze operacyjne
komparatory napięcia
integrated circuits
measurement of integrated circuits
operational amplifiers
voltage comparators.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
UKŁAD DO POMIRU ZESPOLONEGO TŁUMIENIA NAPIĘCIA WSPÓŁBIEŻNEGO (CMRR) WZMACNIACZY OPERACYJNYCH I KOMPARATORÓW NAPIĘCIA
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 138194
10.15199/13.2022.6.4
układy scalone
miernictwo układów scalonych
wzmacniacze operacyjne
komparatory napięcia
integrated circuits
measurement of integrated circuits
operational amplifiers
voltage comparators.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
UKŁAD DO POMIRU ZESPOLONEGO TŁUMIENIA NAPIĘCIA WSPÓŁBIEŻNEGO (CMRR) WZMACNIACZY OPERACYJNYCH I KOMPARATORÓW NAPIĘCIA
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 138194
10.15199/13.2022.6.4
układy scalone
miernictwo układów scalonych
wzmacniacze operacyjne
komparatory napięcia
integrated circuits
measurement of integrated circuits
operational amplifiers
voltage comparators.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Development and implementation of algorithms for measurement and reconstruction analysis in ultrasound tomography
Marcin DZIADOSZ
Mariusz MAZUREK
Oleksii HYKA
Marcin KOWALSKI
Dariusz WÓJCIK
nr katalogowy: 148150
10.15199/48.2024.04.50
ultrasound tomography
machine learning
forward problem
measurements
reconstruction
tomografia ultradźwiękowa
uczenie maszynowe
problem prosty
pomiary
rekonstrukcja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Pomiar stosunku dwu wielkości metodą iteracyjną
Eugenij VOLODARSKY
Zygmunt WARSZA
Larysa KOSHEVA
nr katalogowy: 84737
10.12915/pe.2014.06.046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Metoda wyznaczania optymalnych parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku pierścieniowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 74139
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Optoelectronic sensor for simultaneous and independent temperature and elongation measurement using Bragg gratings
Piotr KISAŁA
nr katalogowy: 72147
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Wpływ jittera sygnału taktującego na wartość skuteczną cyfrowo syntetyzowanego przebiegu sinusoidalnego
Grzegorz POPEK
Marian KAMPIK
nr katalogowy: 65454
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
Numeryczne prognozowanie wpływu prędkości pojazdu szynowego na obciążenie rozjazdu kolejowego
Krzysztof AnioŁEK
JErzy hEriAn
nr katalogowy: 62610
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Równoważniki energetyczne różnych rodzajów biomasy pochodzenia roślinnego.
Stanisław GAD
Agnieszka PAWLAK
nr katalogowy: 60092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Identyfikacja układu funkcyjnego multimetrów cyfrowych
Krzysztof PACHOLSKI
Artur SZCZĘSNY
nr katalogowy: 55500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-3
The methods for determining the CTOD at crack initiation
Ihor Dzioba
Piotr Furmańczyk
Sebastian Lipiec
nr katalogowy: 114487
10.15199/28.2018.3.5
crack tip opening displacement
fracture toughness
S355JR steel.
rozwarcie wierzchołka pęknięcia
charakterystyki odporności na pękanie
stal S355JR.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jakość ziarna pszenicy z magazynów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 144367
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-7
AIRENGINE DLA WI-FI
nr katalogowy: 121495
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Synteza głęboko przetworzonych związków chemicznych. Szansa polskiego przemysłu i polskiej nauki
JACEK KIJEŃSKIA
nr katalogowy: 28862
OPAKOWANIE 2013-10
Przyszłość biotworzyw 3. Międzynarodowa konferencja projektu PLASTiCE
nr katalogowy: 79780
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Disturbance of rotating magnetic field by magnetic impurities
Milvydas ŠIOŽINYS
Juozapas Arvydas VIRBALIS
nr katalogowy: 68772
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wpływ wymiarów próbki na wartość naprężenia ściskającego przy 10% odkształceniu styropianu EPS
Jacek Domski
Irena Domska
nr katalogowy: 141201
10.15199/33.2022.12.30
styropian
EPS
naprężenie ściskającego przy 10% odkształceniu jest podstawowe
expanded polystyrene
EPS
compressive stress at 10% strain
dimensions of test specimens.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Mathematical modeling of torrefaction of refuse-derived alternative fuel Modelowanie matematyczne toryfikacji paliwa pochodzącego z odpadów
Paweł Stępień
Andrzej Białowiec
nr katalogowy: 105749
10.15199/62.2017.5.37
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Series compensator's influence on the distance protection operation
Krzysztof SZUBERT
nr katalogowy: 83052
10.12915/pe.2014.03.029
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The impact of incorrectly selected soil permittivity value on focused GPR image
Mariusz ZYCH
nr katalogowy: 72087
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Emerging Trend and Hot topics Researches in Modeling and Management Science
Jinfeng Wang
nr katalogowy: 70718
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH