Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2021-10
Wykorzystanie grzybów leczniczych w medycynie
Małgorzata OSMENDA
nr katalogowy: 133678
grzyby lecznicze
metabolity
leki
medycyna
metoda HCLP
medicinal fungi
metabolites
medicines
medicine
HCLP method
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z cholesterolem na bakier
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 60145
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-11
Borowina w Uzdrowisku Ustroń - od wydobycia do regeneracji
ZYGMUNT BIAŁAS
nr katalogowy: 1383
AURA 2009-9
Sanus per aquam - "Zdrowie dzięki wodzie"
nr katalogowy: 46798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42989
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-10
Mechanik samochodowy, konserwator Część 9: Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka (cd.) Plan naprawczy
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 94239
AURA 2013-1
Grzyby na znaczkach Poczty Polskiej
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 73607
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Grzyby - producenci i przetwórcy
nr katalogowy: 22422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
AURA 2022-1
Rośliny lecznicze w Rodopach Zachodnich
Piotr SIWEK
nr katalogowy: 135525
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Grzyby i glony na ocieplonych fasadach
A. Jędrzejowski
nr katalogowy: 2350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Duch odnowy
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4015
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wody mineralne i lecznicze w uzdrowiskach Podkarpacia
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 21527
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Charakterystyka i wykorzystanie karpackich wód leczniczych
BOGUSŁAW PORWISZ
ANDRZEJ SZCZEPAŃSKI
BARBARA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 21519
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 100602
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Grzyby w bioremediacji - przegląd
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 97100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Bezpieczne grzybobranie
nr katalogowy: 116456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 93432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-21
Mikologia farmaceutyczna
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 109669
mikologia
farmaceutyka
medycyna konwencjonalna
medycyna komplementarna
mycology
pharmaceutics
orthodox medicine
complementary medicine
AURA 2015-7
Grzyby ponownie na znaczkach Poczty Polskiej
Andrzej Żarczyński
nr katalogowy: 92239
AURA 2011-10
Wykorzystać mikroba Grzyby
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62841
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
O chemii farmaceutycznej
H. Juskowiak
nr katalogowy: 42604
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Wody życia
nr katalogowy: 140098
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Lecznicze menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 35777
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach zakładów mięsnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 104728
AURA 2024-12
Różne oblicza grzybów nadrzewnych
Ewa KRÓL
Barbara ABRAMCZYK
Elżbieta MIELNICZUK
nr katalogowy: 151905
10.15199/2.2024.12.2
grzyby nadrzewne
bioróżnorodność
pozytywne i negatywne znaczenie
arboreal fungi
biodiversity
positive and negative significance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
AURA 2010-12
Sezon miodobrania minął ...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 56432
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-3
Przyczyny nadmiernej wilgotności w pomieszczeniach mieszkalnych jako czynnika porażenia przez grzyby pleśniowe
Jan Jeruzal
Joanna Bogusławska-Kozłowska
nr katalogowy: 66700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Gorący temat
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11966
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Polska i Świat Wydarzenia
nr katalogowy: 113610
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
AURA 2012-10
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach inwentarskich
Agnieszka GALUS-BARCHAN
nr katalogowy: 71246
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Grzyby uszlachetniają len i bawełnę
nr katalogowy: 22204
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Mikrobiologiczne skażenie elewacji budynków
B. Nowak
R. Zamorowska
nr katalogowy: 17682
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-1
Zastosowanie metody oznaczania ergosterolu do szybkiej oceny zanieczyszczenia grzybami na różnych etapach produkcji papieru
Beata Gutarowska
Anna Cichocka
nr katalogowy: 49389
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Porażenie biologiczne spoin - realne zagrożenia
MARIUSZ GARECKI
TOMASZ HERTMAN
nr katalogowy: 21245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Mała gastronomia - duży kłopot
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4078
AURA 2005-5
ZNANE I NIEZNANE OBLICZA GRZYBÓW
Piotr Krupa
nr katalogowy: 8425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of mycotoxins in winter wheat seeds from various cultivation systems Zawartość mikotoksyn w ziarnie pszenicy ozimej pochodzącym z różnych systemów uprawy
Joanna Horoszkiewicz-Janka
nr katalogowy: 99655
10.15199/62.2016.7.22
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Misski wagi ciężkiej
Anna WYTRYKUS
nr katalogowy: 4777
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-6
Czynniki biologiczne jako stymulatory chemicznych reakcji korozyjnych
G. Wieczorek
nr katalogowy: 2937
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-12
Suszenie na życzenie
jaz
nr katalogowy: 13168
AURA 2018-7
Tajemnicze życie grzybów
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 114805
CHŁODNICTWO 2012-5
Innowacyjne, antybakteryjne, elastyczne przewody MasterSan dla wentylacji i klimatyzacji
nr katalogowy: 68025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Zagrożenia dla zbóż - grzyby strzępkowe
A. Stolarska
K. Janda
nr katalogowy: 7225
AURA 2013-6
RECENZJE
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 77071
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Spoiny Ceresit - czy są odporne na grzyby - pleśnie
TOMASZ HERTMAN
nr katalogowy: 21246
OPAKOWANIE 2006-1
Suszone grzyby w słoikach z PET
nr katalogowy: 18092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Wędrówka po mieście Merkurego
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 12101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
PRZEPISY DIETETYKA
nr katalogowy: 91538
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 3: Ocena ryzyka dla czynników biologicznych (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102900
OPAKOWANIE 2023-5
Grzyby lekiem na plastikowe odpady?
nr katalogowy: 143409
AURA 2010-1
RECENZJE
nr katalogowy: 49127
AURA 2012-9
Nauka uzdrowi uzdrowiska?
nr katalogowy: 70482
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Otrzymywanie fug budowlanych odpornych na działanie drobnoustrojów
S. Kubica
H. Kuczyńska
A. Ślusarczyk
W. Fediuk
A. Domańska-Pyśko
E.Brzezicka
nr katalogowy: 17843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2024-11
Mikroskopijni współlokatorzy i ich wpływ na zdrowie człowieka
Ewa KRÓL
Elżbieta MIELNICZUK
Barbara ABRAMCZYK
nr katalogowy: 151520
10.15199/2.2024.11.2
Grzyby pleśniowe
szkodliwość
syndrom chorego budynku
Mold fungi
harmfulness
sick building syndrome
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-1
Dezynfekcja w magazynach muzealnych i bibliotecznych metodą jonizacji fotokatalitycznej
Katarzyna Pietrzak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Remisz
nr katalogowy: 82752
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Zanieczyszczenia w urządzeniach klimatyzacyjnych
Małgorzata Majka
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 53565
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Grzyby chorobotwórcze występujące w pszenicy i ich wpływ na ilość i jakość ziarna
Marek KORBAS
nr katalogowy: 6407
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
AURA 2023-3
Czy grzyby mogą zastąpić plastik?
Marc Gunther
nr katalogowy: 142208
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Ćwiczenia w solniczce
nr katalogowy: 108571
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-1
Grzyby pleśniowe przyczyną biodeterioracji powłok syntetycznych stosowanych w nowoczesnym budownictwie mieszkaniowym
MARLENA PIONTEK
KATARZYNA BEDNAR
nr katalogowy: 57219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Bioadsorpcja jonów ołowiu na wybranych złożach bioadsorbentów.Studia literaturowe
JÓZEF NASTAJ
ANNA HNAT
nr katalogowy: 37046
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Kukurydza - Część 3. Właściwości fizyczne masy zbożowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 25868
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Mikrobiologiczny atak
nr katalogowy: 23700
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Bioindykatory skażenia środowiska związkami metali
HELENA GÓRECKA
nr katalogowy: 28802
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Grzybobranie
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31731
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Renowacyjne systemy antyrysowe do naprawy spękanych elewacji
nr katalogowy: 29886
AURA 2007-8
Wiadomości z internetu
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 29009
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Oznakowanie materiałów elewacyjnych
Monika Wasiak-Gromek
nr katalogowy: 38181
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Powiew wielkiego świata
nr katalogowy: 36861
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Leśny raport
nr katalogowy: 35189
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28356
AURA 2014-8
Grzyby rządzą światem
Piotr Skubała
nr katalogowy: 85820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Biotechnologia lecznicza
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 46630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Nadgryzione zdrowie?
nr katalogowy: 126709
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Systemy zarządzania środowiskiem i jakością a proces restrukturyzacji podmiotów leczniczych
Ewa Popławska
nr katalogowy: 81142
AURA 2012-11
Rośliny lecznicze i użytkowe w kulturze wczoraj i dziś
Kamila MUSIAŁ
nr katalogowy: 72197
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania naturalnych wód mineralnych
Janusz Rak
nr katalogowy: 62500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
AURA 2008-12
Potrzebne nowe elektrownie
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 39841
CHŁODNICTWO 2008-5
Kompleksowo, solidnie i na czas 15 lat Przedsiębiorstwa Handlowo-Usługowego IGLOTECH
Jacek Romański
nr katalogowy: 35529
AURA 2024-12
Właściwości lecznicze sumaka octowca Rhus typhina L.
Ewa ZALEWSKA
nr katalogowy: 151906
10.15199/2.2024.12.3
sumak octowiec
substancje biologicznie czynne
właściwości lecznicze
staghorn sumac
biological active substances
medicinal properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mrożonek z grzybów jadalnych
EMILIA BERNAŚ
GRAŻYNA JAWORSKA
nr katalogowy: 25012
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Kanapki w piekarni
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 23768
AURA 2010-2
Ziołowe potpourri, czyli sposób na chandrę, mole i odory
PAULINA JAKOWIENKO
nr katalogowy: 50104
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
PIERNIKI, SŁODKA SZOPKA I STU POMOCNIKÓW MIKOŁAJA
Maria Banasik
nr katalogowy: 41666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Lekarstwa nie lubią tytoniu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 46685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-8
ZE WSPOMNIEŃ GEODETÓW - Moja przygoda iracka (1974-1979). Cz. II
TADEUSZ DZIKIEWICZ
nr katalogowy: 29173
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
teksty-preteksty
nr katalogowy: 69369
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Nie masz wina nad Węgrzyna
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 52084
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Wody życia
nr katalogowy: 140098
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Trzecie pokolenie Ramischów
nr katalogowy: 63501
AURA 2014-12
Czy każdy gatunek jest ważny?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 88233
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
AURA 2014-7
Wielka encyklopedia pszczelarstwa
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 85248
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Regeneracja ciała i ducha
Henryk Piekut
nr katalogowy: 108575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Badania nad przydatnością 2,4-diacetylofloroglucyny (DAPG) jako substancji aktywnej w ochronie roślin przed patogenami glebowymi
ZBIGNIEW T. MALIŃSKI
ZBIGNIEW J. BURGIEŁ
MAŁGORZATA WASZNIEWSKA
IDRIS AL AMIN
JERZY ZAKRZEWSKI
MONIKA KARPIŃSKA
nr katalogowy: 27195
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-1
Monitoring i usuwanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych w pomieszczeniach archiwalnych i bibliotecznych
JUSTYNA SKÓRA
KATARZYNA PIETRZAK
BEATA GUTAROWSKA
PIOTR PIETROWSKI
nr katalogowy: 74007
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Korozja biologiczna tworzyw gipsowych
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 52330
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Hydrofobiny - produkty metabolizmu grzybów strzępkowych jako potencjalna przyczyna gushingu pierwotnego piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 89765
10.15199/64.2015.2.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-25
Zegar
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 111306
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Zawartość mykotoksyn fuzaryjnych w ziarnie zbóż w zależności od technologii uprawy i płodozmianu
EDYTA ALEKSANDROWICZ
nr katalogowy: 150885
10.15199/61.2024.5.3
Fusarium
mykotoksyny
pszenica
płodozmian
uprawa
Fusarium
mycotoxins
wheat
crop rotation
cultivation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Występowanie, geneza, wiek i zagrożenia antropogeniczne wód leczniczych w województwie małopolskim
Józef Chowaniec
Piotr freiwald
Tomasz Operacz
Bogusław Porwisz
Krzysztof Witek
Andrzej Zuber
nr katalogowy: 46651
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-9
Nowy sposób wprowadzania srebra do płaskich wyrobów włókienniczych metodą wykończalniczą. Cz. I
Barbara Filipowska
Anetta Walawska
Michał Miklas
nr katalogowy: 62745
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
AURA 2020-11
Porosty – grzyby o niezwykłych właściwościach
Wiesław FAŁTYNOWICZ
nr katalogowy: 128904
10.15199/2.2020.11.1
właściwości chemiczne
zagrożenia
bioindykacja
rola w przyrodzie
lichens
chemical properties
threats
bioindication
role in natur
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Historia jednej szklanej butelki
nr katalogowy: 116706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-4
Korozja biologiczna materiałów do spoinowania i uszczelniania płytek ceramicznych
Anna Wiejak
nr katalogowy: 48119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Grzybobranie
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 70513
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Nowości
nr katalogowy: 89296
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE GRZYBÓW ROZKŁADAJĄCYCH DREWNO W PROCESACH BIOTECHNOLOGICZNYCH
Izabela Betlej
Krzysztof J. Krajewski
nr katalogowy: 70837
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Zastosowanie mikrobiocydów alkiloamoniowych w ochronie papieru przed grzybami strzępkowymi
ANNA KOZIRÓG
BEATA GUTAROWSKA
BOGUMIŁ BRYCKI
nr katalogowy: 65556
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Odporność termo-olejowo modyfi kowanego drewna na działanie grzybów pleśniowych
ANDRZEJ FOJUTOWSKI
ALEKSANDRA KROPACZ
ANDRZEJ NOSKOWIAK
nr katalogowy: 52914
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
OPAKOWANIE 2020-11
Etykietowanie zabezpieczające przed manipulacją
nr katalogowy: 129023
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Wszystko z kwasówki
Henryk Piekut
nr katalogowy: 106006
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Automaty kontra kryzys
nr katalogowy: 51158
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-3
Jak pozyskać środki finansowe na wdrażanie innowacji i transfer technologii w Polsce?
Aneta Sugier
nr katalogowy: 50216
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
Różnorodne formy korozji biologicznej występujące na elewacjach budynków
JERZY KARYŚ
nr katalogowy: 49880
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Zdrowe kalosze
WŁODZIMIERZ JANAS
nr katalogowy: 85177
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
ŁUGOWANIE LATERYTOWYCH RUD NIKLONOŚNYCH Z UŻYCIEM GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
AGNIESZKA SZYMAŃSKA
ZYGMUNT SADOWSKI
IRENA MALISZEWSKA
AGNIESZKA SZUBERT
nr katalogowy: 45711
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ zakładów utylizacji odpadów komunalnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44471
AURA 2009-5
Ochrona przyrody i różnorodności biologicznej w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 44202
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
Żeby lasów, przybywało
nr katalogowy: 41541
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-9
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego mas papierniczych oraz wody technologicznej stosowanych w procesie produkcji papieru
Beata Gutarowska
Anna Cichocka
nr katalogowy: 47865
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-10
OTRZYMYWANIE NANOCZĄSTEK METALI METODAMI BIOTECHNOLOGII
ZYGMUNT SADOWSKI
IRENA HELENA MALISZEWSKA
nr katalogowy: 47395
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Sprzedaż płytek ceramicznych przez internet
Bogumił Predoń
nr katalogowy: 46142
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Lokalny smak
Tadeusz Drozda
nr katalogowy: 57192
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Czerń od Boruty
nr katalogowy: 53769
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Technologia renowacyjna DEEP PROTECTION
nr katalogowy: 122912
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-5
Antysmogowy chodnik
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 118860
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Jedzenie ma przyszłość!
nr katalogowy: 104279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Bzyczący problem: co zrobić, by twój biznes nie padł jak mucha
nr katalogowy: 149997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Mikroplastik zagrożeniem dla zbóż?
nr katalogowy: 149831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on antifungal properties of photocatalytic paints Badania nad przeciwgrzybowymi właściwościami farb fotokatalitycznych
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
Anna Morszczyzna
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 84193
10.12916/przemchem.2014.766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Silver nanoparticles as components of agricultural chemicals Nanocząstki srebra jako składniki preparatów agrochemicznych
Agnieszka Sobczak-Kupiec
Bożena Tyliszczak
Zbigniew J. Burgieł
Dagmara Malina
Katarzyna Bialik-Wąs
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 87206
10.12916/przemchem.2014.1730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Wpływ aktywności wody na wzrost drobnoustrojów
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71078
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
MATERIAŁY TECHNICZNE MODYFIKOWANE BIOCYDAMI A ICH OPORNOŚĆ NA ROZWÓJ GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH
Anna Koziróg1
Agnieszka Wysocka-Robak
Kazimierz Przybysz
Zofia Żakowska
Regina Jeziórska
nr katalogowy: 70888
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WYKORZYSTANIE TECHNIKI MIKROFALOWEJ W NIEINWAZYJNYM OCZYSZCZANIU BUDYNKÓW Z MIKROBIOLOGICZNYCH SKAŻEŃ
Rafał L. Górny
Anna Ławniczek-Wałczyk
Marcin Cyprowski
Małgorzata Gołofit-Szymczak
nr katalogowy: 70861
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
KOROZJA BIOLOGICZNA BETONU JAK SZCZEGÓLNY PRZYPADEK KOROZJI. NEGATYWNY WPŁYW MIKROORGANIZMÓW NA BETON
Justyna Zapała
nr katalogowy: 70850
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-12
Grzyby mikroskopowe jako czynnik zagrażający trwałości papieru oraz zdrowiu pracowników w pomieszczeniach bibliotecznych i archiwalnych
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anna Koziróg
nr katalogowy: 64870
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
The impact of surfactants on efficiency of the triazole fungicides Wpływ związków powierzchniowo czynnych na skuteczność fungicydów z grupy triazoli
Zuzanna Sawinska
Łukasz Sobiech
Jakub Danielewicz
Agnieszka Perek
Joanna Horoszkiewicz-Janka
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 98953
10.15199/62.2016.6.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Zwycięstwo smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 50352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Międzynarodowe Święto Chleba w kraju i za granicą
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49809
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-1
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rozkład i korozja mikrobiologiczna materiałów technicznych"
Anna Koziróg
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 49376
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH