Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Wzbogacanie mąki w witaminy oraz sole wapniai
Roman Jurga
nr katalogowy: 4827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Charakterystyka kwasów omega 3 i ich zastosowanie w żywności funkcjonalnej
K. Marciniak- Lukasik
K. Krygier
nr katalogowy: 7240
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wzbogacanie mąki w mikroelementy optymalnym sposobem na ograniczenie wielu schorzeń ludzi
nr katalogowy: 109916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wzbogacanie mąki pszennej witaminą D sposobem zapobiegania jej niedoborom w organizmie człowieka
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wzbogacanie mąki pszennej witaminą D sposobem zapobiegania jej niedoborom w organizmie człowieka
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 6838
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-7-8
Eutrofizacja wód
MARTA PODEDWORNA
MAŁGORZATA MARCINIEWICZ
nr katalogowy: 1347
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Wzbogacanie produktów mleczarskich w witaminy i kwasy omega
nr katalogowy: 20756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wzbogacanie wartości żywieniowej pieczywa
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
CHŁODNICTWO 2006-10
Metoda Dehydrofreezing (D-F) - znaczenie i przyszłość
ANNA KAMIŃSKA
nr katalogowy: 21417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132052
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Podwyższenie trwałości części maszyn metodą dyfuzyjnego borowania
PRZYBYŁOWICZ K.
DEPCZYŃSKI W.
nr katalogowy: 2034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Zastosowanie równania Boltzmanna do opisu procesów wzbogacania surowców
Dariusz Urbaniak
Tomasz Wyleciał
Dimitri A. Osipov
Vladimir P. Zhukov
nr katalogowy: 116807
10.15199/62.2018.10.15
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-5
Możliwości obniżenia emisji tlenków azotu z pieców przemysłowych wyposażonych w palniki tlenowe
TOMECZEK J.
GóRAL J.
ROZPONDEK M.
OCHMAN J.
nr katalogowy: 16972
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Wzbogacanie żywności
Renata Gasparska
nr katalogowy: 25193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Wzbogacanie makaronów dodatkami z błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 33831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-9
WZBOGACANIE SREBRA W PROCESIE PRZERÓBKI RUD MIEDZI
ANDRZEJ WIENIEWSKI
BOŻENA SKORUPSKA
NORBERT KUBACZ
nr katalogowy: 38338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Wzbogacanie żywności - wartości deklarowane a rzeczywiste
DOROTA JANTARSKA
BARBARA RATKOVSKA
HANNA KUNACHOWICZ
nr katalogowy: 23595
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Analiza zanieczyszczeń zlewni rzeki Warty w regionie myszkowsko-częstochowskim na podstawie wskaźników tlenowych i biologicznych
Stanisław Kruszyński
Jarosław Boryca
Mariusz Ślęzański
nr katalogowy: 27976
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Utalentowani uczniowie pod skrzydłami Śląskiej Izby
Szymon Konkol
nr katalogowy: 59343
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Mąka ze zbóż kaszowych i soi wzbogacająca mąkę pszenną
nr katalogowy: 75663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-6
Wzbogacanie węgla kamiennego
Władysław Matlak
nr katalogowy: 105939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Od kropelki oleosomu do żywności funkcjonalnej nowej generacji
Beata Piłat
nr katalogowy: 105773
10.15199/65.2017.4.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Wzbogacanie żywności w związki polifenolowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Dorota Wajda
nr katalogowy: 71976
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Mąka ze zbóż kaszowych wzbogacająca mąkę pszenną wypiekową
nr katalogowy: 49663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Wzbogacanie żywności w witaminy – za i przeciw
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska- -Żurek
nr katalogowy: 48953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Mąki z roślin strączkowych alternatywą i uzupełnieniem mąki pszennej
nr katalogowy: 79013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Wzbogacanie chleba przez dodatek do mąki pszennej innych mąk
nr katalogowy: 81084
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki kukurydzianej i jęczmiennej na właściwości ciasta i jakość chleba pszennego
MICHAEL ABDALLA
JESSICA HOEMPLER
nr katalogowy: 45901
CHŁODNICTWO 2013-5
Akademia Grupy KLIMA-THERM Otwarcie nowego Centrum Szkoleniowo-Badawczego w Katowicach
nr katalogowy: 76704
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Pomiar zapachowego zanieczyszczenia powietrza w obiektach przemysłowych przy zastosowaniu chromatografii gazowej i mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej
JACEK CZERWIŃSKI
HENRYK SOBCZUK
HENRYK WASĄG
nr katalogowy: 44475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Prefabrykowana hala przemysłowa po 40 latach eksploatacji
Andrzej Kmita
Michał Musiał
Wojciech Pawlak
Janusz Pędziwiatr
Dariusz Styś
nr katalogowy: 84909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Marketing relacji
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 119430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Wykorzystanie mąki owsianej, jęczmiennej, ryżowej i gryczanej do produkcji mieszanek mącznych i chleba
nr katalogowy: 62921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wybór dostawcy usług hostingowych
Beata Mosór
nr katalogowy: 56326
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-3
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 58234
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Vibratory granulators Granulatory wibracyjne
Jan Sidor
Jacek Feliks
nr katalogowy: 91323
10.15199/62.2015.5.22
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Lody z dodatkami prozdrowotnymi
Maja Bulwarska
Anna Florowska
nr katalogowy: 62562
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Jakość stanowiska pracy w filozofii Kaizen
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 90678
10.15199/46.2015.4.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wpływ stopowania laserem diodowym na własności i strukturę warstwy wierzchniej stali narzędziowej do pracy na gorąco
Leszek A. Dobrzański
Ewa Jonda
nr katalogowy: 81472
AURA 2014-5
Ochrona wód (4)
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 84537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-12
Metoda wyboru Lokalnej Stacji Doczyszczania Wody
Maciej Malarski
nr katalogowy: 64362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-1
ANALIZA WYBRANYCH WŁAŚCIWOŚCI KOMPOZYCJI KLEJOWYCH Z NANONAPEŁNIACZAMI
Barbara CIECIŃSKA
Andrzej KUBIT
nr katalogowy: 104075
AURA 2016-1
Technologie otrzymywania biometanu z biogazu
Karolina ROSIAK
Katarzyna KLEMBA
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 96087
10.15199/2.2016.1.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Usprawnianie podejmowania decyzji w budownictwie dzięki zróżnicowaniu sposobów wykorzystywania porównywania parami
Mirosław Dytczak
Grzegorz Ginda
Barbara Jastrząbek
nr katalogowy: 99297
10.15199/33.2016.06.41
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Znaczenie pszenicy dla Afryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 93462
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Intensyfikacja produkcji metanolu w wyniku wzbogacania gazu syntezowego w dwutlenek węgla
JERZY SKRZYPEK
MAREK BEREZOWSKI
MARIA LACHOWSKA
HENRYK MOROZ
JAN HETMAŃCZYK
CZESŁAW GRABIŃSKI
PAWEŁ NOWAK
MARIAN SKOP
nr katalogowy: 107113
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-9
Nowe funkcje w zespołach zabezpieczeń MiCOM platformy P10
Andrzej Juszczyk
nr katalogowy: 70434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty wzbogacone kwasem foliowym (wit. z grupy B)
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 64641
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Theoretical consideration for oxygen enrichment from air using high-TC superconducting membrane
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 69277
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Analiza zmian podstawowych wskaźników eutrofizacji wód w zbiorniku retencyjnym Turawa
Adam Rak
nr katalogowy: 62887
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Biomass of freshwater algae as raw material for the industry and agriculture. Biomasa alg słodkowodnych surowcem dla przemysłu i rolnictwa
Grzegorz Schroeder
Beata Messyasz
Bogusława Łęska
Joanna Fabrowska
Marta Pikosz
Andrzej Rybak
nr katalogowy: 77836
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Odsiarczanie stali za pomocą wdmuchiwania proszku (CaO) w procesie obróbki pozapiecowej stali
Dariusz JOCHYMCZYK
Marek WARZECHA
Jan JOWSA
Paulina KARWALA
nr katalogowy: 76899
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wzbogacanie mąki w witaminy i substancje mineralne na świecie i w Polsce
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 57889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Wykorzystanie pola magnetycznego do wzbogacenia powietrza tlenem
Antoni CIEŚLA
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
Wojciech KRASZEWSKI
nr katalogowy: 95250
10.15199/48.2015.12.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Dodatek do mąki pszennej innych mąk w produkcji pieczywa
Roman Jurga
nr katalogowy: 93459
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Magnetic separation of mobile phones used after the thermal treatment process in the fluidized bed reactor Separacja magnetyczna zużytych telefonów komórkowych po procesie termicznej utylizacji w reaktorze fluidyzacyjnym
Amelia Kowalska
Witold Żukowski
nr katalogowy: 105272
10.15199/62.2017.4.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Effect of coal cleaning on the content of some heavy metals in Polish bituminous coals Wpływ procesu wzbogacania na zawartość niektórych metali ciężkich w polskich węglach kamiennych
Dorota Makowska
Krzysztof Bytnar
Tadeusz Dziok
Teresa Rozwadowska
nr katalogowy: 88657
10.12916/przemchem.2014.2048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Możliwości wykorzystania: mąki owsianej, jęczmiennej, ryżowej, gryczanej, sojowej oraz mąk z innych roślin oleistych
nr katalogowy: 74249
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena możliwości wykorzystania gazu wielkopiecowego jako paliwa zastępczego
anDrzej ŁĘDzKi
ryszarD staCHUra
zygmUnt WCisŁo
miKoŁaj BernasoWsKi
arKaDiUsz KLimCzyK
nr katalogowy: 62503
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
ZMNIEJSZENIE ZAWARTOŚCI WĘGLA ORGANICZNEGO W KONCENTRATACH MIEDZI POPRZEZ WPROWADZENIE ODRĘBNEGO WĘZŁA PRZEROBU PÓŁPRODUKTÓW
BOŻENA SKORUPSKA
NORBERT KUBACZ
nr katalogowy: 76049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Wzbogacony jadłospis
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-10
BAZA SUROWCOWA METALI NIEŻELAZNYCH NA TLE EWOLUCJI RYNKU W OSTATNIM STULECIU
ANDRZEJ PAULO
MARIUSZ KRZAK
nr katalogowy: 94584
10.15199/67.2015.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-12
Badania przebiegu korozji austenitycznej stali w ciekłej cynie w temperaturze od 485 do 665°C
ZENON A. OPIEKUN
nr katalogowy: 55948
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-7
PORÓWNANIE SELEKTYWNOŚCI WZBOGACANIA w ołów W UKŁADZIE TECHNOLOGICZNYM FLOTACJI RUDY MIEDZI W ZWR LUBIN Ołów
Magdalena Duchnowska
Alicja Bakalarz
Przemysław B. Kowalczuk
Antoni Muszer
Jan Drzymała
Andrzej Łuszczkiewicz
nr katalogowy: 99664
10.15199/67.2016.7.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Studies on quantitative and qualitative changes in dissolved inorganic carbon content in a river drainage area Badania zmian ilościowych i jakościowych rozpuszczonego węgla nieorganicznego w strefie drenażu rzecznego
Stanisław Chmiel
Stanisław Hałas
Justyna Janusz
Sławomir Głowacki
Andrzej Trembaczowski
nr katalogowy: 91693
10.15199/62.2015.6.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Zagospodarowanie odpadów z procesów flotacji rud cynkowo-ołowiowych
Sylwester Żelazny
nr katalogowy: 116168
10.15199/62.2018.9.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Bartosz Kulczyński
Marzena Bueschke
Anna Gramza-Michałowska
Oskar Szczepaniak
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 115595
10.15199/65.2018.8.8
odwadnianie osmotyczne
bioaktywne związki
wzbogacanie żywności
osmotic dehydration
bioactive compounds
food fortification
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Bioremediacja "in-situ" zestarzałego odpadu wiertniczego zanieczyszczonego substancjami ropopochodnymi
Teresa Steliga
Piotr Jakubowicz
nr katalogowy: 117470
zanieczyszczenia ropopochodne
biodegradacja
bioremediacja
mikroorganizmy autotochtoniczne
odpad wiertniczy
petroleum hydrocarbons
biodegradation
bioremediation
indigenous microorganisms
drilling waste
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-9
Ocena korozyjności wody pitnej miasta Krakowa
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 122616
10.15199/17.2019.9.5
korozyjność wody
woda pitna
jakość wody
corrosive water
drinking water
water quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Produkcja i uzdatnianie biogazu w Polsce to konieczność czy szansa?
Jan CEBULA
Aleksandra JANUSZ-CYGAN
nr katalogowy: 125880
biogaz
substraty do produkcji biogazu
oczyszczanie i wzbogacanie biogazu.
biogas
substrates for biogas production
biogas purification and enrichment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ koagulantów PAX 16 i PAX 25, stosowanych w inaktywacji fosforu, na stężenie glinu w wybranych roślinach wodnych
Marta Buśko
Małgorzata Gałczyńska
Artur Ciemniak
nr katalogowy: 125774
10.15199/62.2020.4.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Zastosowanie impregnacji próżniowej w przemyśle spożywczym
Magdalena Trusińska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149068
10.15199/65.2024.6.5
impregnacja próżniowa
wzbogacanie
wymiana masy
żywność funkcjonalna
vacuum impregnation
enrichment
mass exchange
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Nasiona lnu oleistego jako źródło składników odżywczych w diecie
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 151422
10.15199/65.2024.11.7
siemię lniane
superfood
Linum usitatissimum
żywność funkcjonalna
flaxseed
superfood
Linum usitatissimum
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Nasiona lnu oleistego jako źródło składników odżywczych w diecie
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 151422
10.15199/65.2024.11.7
siemię lniane
superfood
Linum usitatissimum
żywność funkcjonalna
flaxseed
superfood
Linum usitatissimum
functional food
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-8
Ochrona katodowa konstrukcji morskich za pomocą anod galwanicznych - projektowanie według wytycznych normy DNVGL-RP-B401
MACIEJ KALINOWSKI
nr katalogowy: 121839
10.15199/40.2019.8.2
ochrona katodowa w przemyśle morskim
ochrona galwaniczna
ochrona protektorowa
projektowanie galwanicznej ochrony katodowej.
cathodic protection in marine industry
galvanic anode cathodic protection
galvanic anode protection system design
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-3
Refractory metals as alloying additives for metallic materials formed via powder metallurgy techniques
ALICJA DUDA
BARTOSZ KOPYCIŃSKI
GRZEGORZ MATULA
ADRIANA WRONA
nr katalogowy: 147714
10.15199/40.2024.3.2
metal alloys
refractory metals
powder metallurgy
sintering
materials engineering
stopy metali
metale wysokotopliwe
metalurgia proszków
spiekanie
inżynieria materiałowa
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-3
Refractory metals as alloying additives for metallic materials formed via powder metallurgy techniques
ALICJA DUDA
BARTOSZ KOPYCIŃSKI
GRZEGORZ MATULA
ADRIANA WRONA
nr katalogowy: 147714
10.15199/40.2024.3.2
metal alloys
refractory metals
powder metallurgy
sintering
materials engineering
stopy metali
metale wysokotopliwe
metalurgia proszków
spiekanie
inżynieria materiałowa
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-1
NOWY SPOSÓB I URZĄDZENIE DO REGENERACJI KWAŚNYCH ROZTWORÓW CHLORKU MIEDZI STOSOWANYCH PRZY PRODUKCJI OBWODÓW DRUKOWANYCH
DOROTA KOPYTO
WIT BARANEK
ZBIGNIEW MYCZKOWSKI
KATARZYNA LESZCZYŃSKA-SEJDA
MACIEJ MATUSEWICZ
TADEUSZ MATUSEWICZ
WOJCIECH MATUSEWICZ
nr katalogowy: 112180
10.15199/67.2018.1.5
obwody drukowane
regeneracja roztworów trawiących
proces utleniania
reaktor
printed circuits
etching solutions regeneration
oxidation process
reactor
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH