Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Wpływ bliskości siłowni wiatrowej na skład chemiczny mięsa gęsi
Joanna Marć-Pieńkowska
Sylwester Borowski
nr katalogowy: 122550
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Mięso drobiowe odkostnione mechanicznie
Dorota Pietrzak
Mirosław Słowiński
Jan Mroczek
nr katalogowy: 61893
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Utrwalające działanie dymu wędzarniczego
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53054
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Techniki wizyjne do oceny jakości mięsa
Fabian Magda
nr katalogowy: 59757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład chemiczny i wartość odżywcza owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
R. Zadernowski
M. Szałkiewicz
S. Czaplicki
nr katalogowy: 14666
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Pozyskiwanie i jakość mięsa wielbłąda
nr katalogowy: 100645
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
Stopy na osnowie FeAl - skład chemiczny, wytwarzanie i przetwarzanie
WOJCIECH SZKLINIARZ
AGNIESZKA KOŚCIELNA
nr katalogowy: 33212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Kukurydza - Skład chemiczny mąki kukurydzianej i niektóre aspekty wartości żywieniowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30243
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Problemy w identyfikacji mięsa oddzielonego mechanicznie
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 111265
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
Wpływ warunków prądowych na właściwości elektrolitycznych powłok kompozytowych Zn-Ni+Ni
KATARZYNA WYKPIS
MAGDALENA POPCZYK
ANTONI BUDNIOK
EUGENIUSZ ŁĄGIEWKA
nr katalogowy: 49879
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Otłuszczenie tuszy i skład kwasów tłuszczowych wchodzących w skład lipidów a jakość mięsa
J.D. Wood
M. Enser
A.V. Fisher
G.R. Nute
P.R. Sheard
R.I. Richardson
S.I. Hughes
F.M. Whittington
nr katalogowy: 48691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Oznaczanie składu chemicznego złomu stalowego
anna KONSTANCIAK
KamIL KORZEŃ
nr katalogowy: 73814
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-9
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 15069
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-8
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 15060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Porównawcze badania wybranych właściwości petrochemicznego osadu ściekowego, gudronu i węgla energetycznego
WIESŁAW KOŹLAK
JANUSZ PYSIAK
nr katalogowy: 107094
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-1
Wpływ sposobu napawania rur kotłowych na mikrostrukturę i skład chemiczny napoin
Magdalena Rozmus-Górnikowska
MAREK BLICHARSKI
Jan Kusiński
LUDWIK KUSIŃSKI
MAREK MARSZYCKI
nr katalogowy: 83227
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
Emilian Szczerbicki
nr katalogowy: 19995
AURA 2005-6
POLIOKSYETYLENOWANE SURFAKTANTY NIEJONOWE (2)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 8453
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 41174
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Wpływ długości fali promieniowania laserowego na strukturę i własności cienkich warstw Bi2O3 wytwarzanych techniką PLD
SŁAWOMIR KĄC
ŁUKASZ CIENIEK
nr katalogowy: 40433
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-4
Laserowe stopowanie stali niskowęglowej węglikiem krzemu
RADZISZEWSKA A.
KUSIŃSKI J.
KAC S.
nr katalogowy: 9906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Jęczmień jako surowiec w produkcji piekarskiej
Alicja Kawka
nr katalogowy: 12579
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Polski Koncern Mięsny DUDA wchodzi do Małopolski
nr katalogowy: 9548
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-3
Wpływ procesu laserowego odkształcania na mikrostrukturę i skład chemiczny nadstopu niklu
MAGDALENA ROZMUS-GÓRNIKOWSKA
nr katalogowy: 150669
10.15199/24.2024.3.1
laserowe odkształcanie
nadstop niklu
CMSX4
mikrostruktura
skład chemiczny
Laser Shock Processing
nickel superalloy
CMSX4
microstructure
chemical composition
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Opis zużycia żeliwa chromowego strumieniem ścierniwa
ANDRZEJ DROTLEW
BOGDAN PIEKARSKI
MIECZYSŁAW WYSIECKI
nr katalogowy: 17188
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-5
WPŁYW STĘŻENIA PODFOSFORYNU SODOWEGO NA WŁAŚCIWOŚCI ELEKTROLITYCZNYCH POWŁOK CYNKOWO-NIKLOWYCH
KATARZYNA WYKPIS
nr katalogowy: 59565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Zarodki pszenne (cz. 4). Zarodki handlowe. Skład chemiczny - ciąg dalszy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6482
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kukurydza (cz. 3.) Dalszy ciąg budowy oraz skład chemiczny ziarniaków
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Menu z Amorem w tle Dieta o właściwościach afrodyzjakalnych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 18639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Cz. l. Metody otrzymywania i skład chemiczny
A. Borys
nr katalogowy: 14789
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Azotowanie stopu tytanu Ti-6Al-4V w warunkach przetopienia laserowego
R. Filip
J. Sieniawski
nr katalogowy: 10062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Możliwości przetwórcze dzikiego ptactwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66663
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
Odlewniczy stop miedzi Cu-Ni-Si-Cr-Zr Ś wytwarzanie, struktura i zastosowanie
Mikuszewski T.
nr katalogowy: 20917
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Blachy samochodowe typu DP i TRIP walcowane metodą obróbki cieplno-mechanicznej
ADAMCZYK J.
GRAJCAR A.
nr katalogowy: 2052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Aktywność antyoksydacyjna oraz skład chemiczny soków jabłkowych dostępnych na polskim rynku
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 14662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Zarodki żytnie - skład chemiczny i wykorzystanie
Henryk GĄSIOROWSKI
Piotr KOŁODZIEJCZYK
nr katalogowy: 14096
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Budowa i właściwości warstw typu a-SiCxNy
S. Kłuska
S. Zimowski
S. Jonas
A. Czyżewska
nr katalogowy: 10163
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-3
Blachy stalowe o strukturze wielofazowej dla przemysłu samochodowego
ADAMCZYK J.
GRAJCAR A.
nr katalogowy: 9895
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-5
Analiza zależności między orientacją, kształtem i wielkością ziaren na przykładzie stopu aluminium z litem
TOMASZ CZUJKO
JAROSŁAW MIZERA
DARIUSZ ZASADA
KRZYSZTOF K. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 2167
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Struktura, skład chemiczny i fazowy powłok naniesionych metodą reaktywnego rozpylania magnetronowego na podłoże z mosiądzu
DOBRZAŃSKI L.
LUKASZKOWICZ K.
nr katalogowy: 2060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-3
Oczyszczanie odcieków ze składowisk odpadów komunalnych za pomocą wysokoefektywnych metod utleniania i elektroutleniania
JEREMI NAUMCZYK
ANNA DMOCHOWSKA
IZABELA PROKURAT
nr katalogowy: 16542
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ składu chemicznego kąpieli do cynkowania zanurzeniowego na strukturę i właściwości powłoki
Henryk Kania
Piotr LIBERSKI
nr katalogowy: 62455
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Warstwy tlenkowe na wybranych stopach aluminium i ich odporność korozyjna w zależności od rodzaju stopu
DOROTA RYLSKA
LESZEK KLIMEK
nr katalogowy: 21704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Modyfikacja warstwy wierzchniej stali zaworowej martenzytycznej H9S2(X4CrSi9-3)poprzez azotowanie jarzeniowe
T. Burakowski
J. Tacikowski
J. Trojanowski
W. Napadłek
A. Woźniak
nr katalogowy: 10074
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Gronowe wina organiczne
nr katalogowy: 32837
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 56273
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
AURA 2019-8
Bóbr - nietypowe źródło mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 121731
10.15199/2.2019.8.2
bóbr
wydajność rzeźna
skład tkankowy tuszy
skład chemiczny mięsa
beaver
slaughter value
tissue composition
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Modyfi kacja właściwości mąki przez jej dodatkowe rozdrabnianie
nr katalogowy: 54209
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
Skład chemiczny zmiękczaczy fosforanowych
PIOTR KRÓL
EUZEBIUSZ DZIWIŃSKI
ZENONA SIWEK
nr katalogowy: 42585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
SZKŁO I CERAMIKA 2007-3
Warto ich poznać
Teresa Siekierska
nr katalogowy: 27241
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-5
Katalityczna hydrorafinacja cieczy węglowych
MAREK LEWANDOWSKI
ZENON SARBAK
nr katalogowy: 41334
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-5
Przyczyny powstawania wad powierzchniowych powłoki cynkowej na rurach stalowych
Henryk Kania
Piotr Liberski
Paweł PodolsKi
Adam Tatarek
nr katalogowy: 26170
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-10
Wpływ temperatury na kinetykę wzrostu i strukturę powłok cynkowych otrzymanych na łańcuchach wykonanych ze stali 23GHNMA+V
HENRYK KANIA
PIOTR LIBERSKI
nr katalogowy: 87404
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wpływ nawożenia azotowego na plon i wartość żywieniową ziarna owsa
RenataTobiasz-Salach
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 99942
OPAKOWANIE 2018-1
Specjalizacja na całej linii
nr katalogowy: 111850
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
AGRO-VISBEK tutaj liczy się jakość
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 85165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
INDYKPOL - smak i zdrowie na co dzień
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 68848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Środki wspomagające działanie pestycydów - światowe kierunki rozwoju a sytuacja w kraju
BRONISŁAW NARANIECKI
MAREK H. MARCIŃSKI
nr katalogowy: 42991
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Badanie stabilności termicznej materiałów powłokowych stosowanych do produkcji kabli elektrycznych
Waldemar JASKÓŁOWSKI
Ryszard CHYBOWSKI
Marzena PÓŁKA
nr katalogowy: 30822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mocne punkty
nr katalogowy: 29145
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Zwilżalność powłok płytek drukowanych, jako wskaźnik występowania defektów w lutowaniu bezołowiowym
JANUSZ SITEK
nr katalogowy: 40364
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Wpływ konwekcji na charakterystyki energetyczne łuku w DC-EAF
Anatolij M. KRUCZININ
Antoni SAWICKI
nr katalogowy: 36528
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-3
Wpływ procesu laserowego odkształcania na mikrostrukturę i skład chemiczny nadstopu niklu
MAGDALENA ROZMUS-GÓRNIKOWSKA
nr katalogowy: 150669
10.15199/24.2024.3.1
laserowe odkształcanie
nadstop niklu
CMSX4
mikrostruktura
skład chemiczny
Laser Shock Processing
nickel superalloy
CMSX4
microstructure
chemical composition
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133026
mięso
przetwory mięsne
systemy pakowania
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133026
mięso
przetwory mięsne
systemy pakowania
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Tradycyjny smak z jednego garnka...
nr katalogowy: 39102
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Mikroflora środowiskowa mięsa
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 117246
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-7
Wielofazowe kompozytowe powłoki dla zwiększenia odporności korozyjnej natryskiwanych cieplnie powłok
BOLESŁAW FORMANEK
KRZYSZTOF SZYMAŃSKI
BARTOSZ CHMIELA
BOŻENA SZCZUCKA-LASOTA
nr katalogowy: 45374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-2
Przetwarzanie biogazu z odpadów komunalnych na metanol do paliw do silników Otta
WOLFGANG FECHNER
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
nr katalogowy: 43391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Gryka - cenny surowiec w produkcji żywności funkcjonalnej
KAROLINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 31942
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Powłoka cynkowa na powierzchni odlewu z żeliwa sferoidalnego
DARIUSZ KOPYCIŃSKI
EDWARD GUZIK
nr katalogowy: 40484
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Synteza kompozytu CeO2+Gd2O3 dla tlenkowych ogniw paliwowych metodą MOCVD
AGATA SAWKA
ANDRZEJ KWATERA
nr katalogowy: 40474
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
WPŁYW PARAMETRÓW WYTWARZANIA NA JAKOŚĆ WLEWKÓW ZE STOPÓW Cu-Ti
LESZEK BLACHA
WOJCIECH SZKLINIARZ
GRZEGORZ SIWIEC
AGNIESZKA KOŚCIELNA
nr katalogowy: 39833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości kształtowania właściwości użytkowych mąki pszennej w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
PHU ADAM od sklepu do koncernu mięsnego
Magdalena Borek-Daruk
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 84418
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dym wędzarniczy w płynie - jakość produkcji
nr katalogowy: 55869
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Perspektywy wykorzystania mączki z prosa
nr katalogowy: 27808
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Kształtowanie mikrostruktury warstwy aluminidkowej na nadstopach niklu w niskoaktywnym procesie CVD
MARYANA YAVORSKA
MAREK PORĘBA
JAN SIENIAWSKI
nr katalogowy: 40476
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Cienkie warstwy B-Al-Mg nakładane techniką ablacji laserowej
AGNIESZKA RADZISZEWSKA
nr katalogowy: 40431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wpływ procesu ekstruzji mąki żytniej o zwiększonej zawartości składników prozdrowotnych na skład chemiczny ekstrudatów
IWONA JASIŃSKA
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 37059
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Struktura i kinetyka wzrostu zanurzeniowych powłok cynkowych otrzymanych w kąpielach z dodatkiem cyny
HENRYK KANIA
PIOTR LIBERSKI
nr katalogowy: 35992
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Badania szybkości korozji stali zbrojeniowej w środowiskach modelujących ciecz porową w betonie
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
PIOTR FALEWICZ
IZYDOR DRELA
nr katalogowy: 23691
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-9
Otrzymywanie i właściwości elektrolitycznych warstw stopowych Zn-Ni osadzanych pulsowo
KATARZYNA WYKPIS
ANTONI BUDNIOK
EUGENIUSZ ŁĄGIEWKA
nr katalogowy: 46456
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-5
Charakterystyka odporności korozyjnej elektrolitycznych pow łok stopowych Ni-W
MAGDALENA POPCZYK
nr katalogowy: 105816
10.15199/67.2017.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Wpływ sposobu pozyskiwania olejków eterycznych z wybranych roślin baldaszkowatych (Apiaceae) na ich skład chemiczny
Justyna Kwaśny
Otmar Vogt
Elwira Lasoń
nr katalogowy: 72466
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Komputerowy system kontroli eksperymentu i akwizycji sygnałów spektroskopowych
ADAM BUCZEK
GUSTAW SZAWIOŁA
EWA STACHOWSKA
WOJCIECH KOCZOROWSKI
ADRIAN WALASZYK
DANUTA STEFAŃSKA
ANDRZEJ JAROSZ
BOGUSŁAW FURMANN
nr katalogowy: 35668
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Opakowania dla przemysłu mięsnego
Halina Makała
nr katalogowy: 90912
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Gradientowe warstwy a-SiNx:H osadzane plazmochemicznie w układzie RF CVD
MARIA JURZECKA-SZYMACHA
STANISŁAWA KLUSKA
KATARZYNA TKACZ-ŚMIECH
nr katalogowy: 40481
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-9
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 150490
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Ocena możliwości stosowania metody EBSD w badaniach mikrostruktury stopów tytanu
Maria Sozańska
Bartosz Chmiela
nr katalogowy: 70323
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część I)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 85729
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Fundusze Promocji Produktów Rolno-Spożywczych
Zdzisław Woźniak
nr katalogowy: 70377
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część II )
nr katalogowy: 75375
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Noty o książkach
nr katalogowy: 65296
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWE folii stosowanych do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 144570
opakowanie
mięso
folia
substancje przeciwdrobnoustrojowe
olejki eteryczne
chitozan
bezpieczeństwo
packaging
meat
film
antimicrobial substances
essential oils
chitosan
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wędliny paczkowane w sklepach małoformatowych i supermarketach – drobiowe czy wieprzowe?
ELŻBIETA SZAREJKO
nr katalogowy: 151149
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Stabilizacja barwy mięsa bydlęcego w atmosferze tlenku węgla(II)
Karolina Semeriak
Andrzej Jarmoluk
Jagoda Ambrozik
Anna Zimoch
nr katalogowy: 59911
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Zasady bezpieczeństwa i higieny użytkowania nastrzykiwarek
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 111827
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Człowiek, jako najsłabsze ogniwo w obszarze produkcji
Joanna Piepiórka -Stepuk
nr katalogowy: 61125
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-6
Sztuczny marmur
nr katalogowy: 48107
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-5
Modelowanie współspalania węgla i biomasy w kotle energetycznym
MONIKA ZAJEMSKA
DOROTA MUSIAŁ PAWEŁ URBAŃCZYK
ANNA POSKART
GRZEGORZ GOLAŃSKI
nr katalogowy: 105793
10.15199/9.2017.5.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-4-5
Hybrydowe ceramiczne powłoki kompozytowe CMCs dla złożonych warunków zużycia korozyjnego
BOLESŁAW FORMANEK
BARTOSZ CHMIEL
KRZYSZTOF SZYMAŃSKI
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 51237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Ocena możliwości wykorzystania odpadów mineralnych do rewitalizacji składowiska odpadów flotacyjnych z przemysłu miedziowego
Zofia Spiak
Krzysztof Gediga
nr katalogowy: 68198
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Model matematyczny odazotowania stali w urządzeniu RH
PrzemysŁaW WoLiŃsKi
jan joWsa
nr katalogowy: 62520
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Skład chemiczny i parametry spalania biomasy z półnaturalnych łąk pozyskanej w technologii IFBB
Barbara Golińska
Piotr Goliński
nr katalogowy: 118608
10.15199/62.2019.2.26
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
OPAKOWANIE 2023-2
Dobre, bo polskie – powstanie marki Dolina Dobra
nr katalogowy: 142054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Przemysł chemiczny w Ministerstwie Przemysłu
JERZY PAPROCKI
nr katalogowy: 107918
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Przemysł chemiczny w Ministerstwie Przemysłu
JERZY PAPROCKI
nr katalogowy: 107707
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 50084
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-1
Normy opublikowane we wrześniu 2008 r.
nr katalogowy: 40699
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Nowoczesne wyroby ceramiczne dla odlewnictwa metali
nr katalogowy: 81701
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-3
Wpływ czystości i chropowatości stopu Ti6Al4V na odporność korozyjną w roztworze Ringera
RAFAŁ MICHALIK
HENRYK WOźNICA
nr katalogowy: 44831
AURA 2009-4
Metale ciężkie w osadach ściekowych
MACIEJ ŁĘCZYCKI
nr katalogowy: 44057
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
POWŁOKI OCHRONNE WYTWARZANE NA PRZERABIANYCH PLASTYCZNIE STOPACH MAGNEZU ZK60 I AZ80
MAREK NOWAK
BARTŁOMIEJ PŁONKA
KRZYSZTOF REMSAK
ANNA NAJDER
MARIUSZ BIGAJ
ANDRZEJ KŁYSZEWSKI
nr katalogowy: 81002
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Masło shea (masło karite). Cz. II. Skład chemiczny, metody przerobu i kierunki zastosowania
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Karolina Śliwa
nr katalogowy: 73265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Biorafinacja ziarna zbożowego
Joanna Harasym
nr katalogowy: 60159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ modułu krzemianu sodu na właściwości fizykochemiczne syntetycznych kompozytów tlenkowych CuO·SiO2
Anna Modrzejewska-Sikorska
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Sposób wytwarzania nowego inhibitora korozji do ochrony instalacji wodnych
ANDRZEJ MATYNIA
PIOTR FALEWICZ
SCHOLASTYKA KUCZKOWSKA
JAROSŁAW KOT
nr katalogowy: 107907
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Sposób wytwarzania nowego inhibitora korozji do ochrony instalacji wodnych
ANDRZEJ MATYNIA
PIOTR FALEWICZ
SCHOLASTYKA KUCZKOWSKA
JAROSŁAW KOT
nr katalogowy: 107696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikacja właściwości użytkowych mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 50890
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Zabezpieczenie przed korozją odlewów z żeliwa
DARIUSZ KOPYCIŃSKI
EDWARD GUZIK
nr katalogowy: 50695
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-7
Konferencja Naukowo-Techniczna „Problemy eksploatacyjne baz magazynowych produktów naftowych
Aleksandra Baraniak
nr katalogowy: 45380
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Powłoki antykorozyjne alternatywne dla powłok kadmowych
GINTER NAWRAT
WOJCIECH SIMKA
ARTUR MACIEJ
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
MAŁGORZATA ORŁOWSKA
nr katalogowy: 42876
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH