Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Wszechstronny jak burak
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Lody z buraków ćwikłowych
nr katalogowy: 150104
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
W Kończewicach buraki "jak złoto"
Barbara Marjankowska
nr katalogowy: 30598
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w Grupie P&L Polska
Jan Pytlewski
nr katalogowy: 35263
GAZETA CUKROWNICZA 2008-5
Czy buraki cukrowe mogą byćal ternatywnym surowcem do produkcji biopaliw w Polsce
Jan Grabka
nr katalogowy: 35271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Nowości
nr katalogowy: 16599
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Z czasopism obcych
Maciej Nowacki
nr katalogowy: 9393
GAZETA CUKROWNICZA 2004-4
Kampania 2003-2004 w Grupie Nordzucker
P. Wawro
nr katalogowy: 1435
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Wyposażenie techniczne jako element systemu produkcji buraków cukrowych
M. Bzowska-Bakalarz
A. Bieganowski
K. Gil
nr katalogowy: 9479
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Produkcja i przemysłowe przetwórstwo buraków cukrowych a wzrost gospodarczy kraju
S. Miedziak
nr katalogowy: 9459
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Jaką metodą można dokładnie określić dawkę azotu pod buraki cukrowe
E. Jaszczolt
nr katalogowy: 9380
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Charakterystyka dostawców buraka cukrowego w regionie lubelskim
M. Bzowskca-Bakalarz
A. Bieganowski
G. Bartnik
M. Banach
nr katalogowy: 1430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. I)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 88508
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 68891
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w Nordzucker Polska
nr katalogowy: 35264
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Piąta kampania KSC
Łukasz Wróblewski
nr katalogowy: 24959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Producenci zbóż na Premierach!
Milena Zacharzewska
nr katalogowy: 83392
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 60122
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
O buraczanym soku surowym jako surowcu do otrzymywania bioetanolu
Stanisław Wawro
Radosław Gruska
Maciej Stanisz
nr katalogowy: 51885
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Wykorzystanie prognozowania epidemii chwościka buraka w wyznaczaniu terminów stosowania fungicydów
Anna Majewicz
nr katalogowy: 45999
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Metody i środki regulacji zachwaszczenia w uprawach buraka cukrowego, czyli "Siedmiu wspaniałych"
Adam Paradowski
nr katalogowy: 45997
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Dzień Buraka Cukrowego w Nordzucker Polska SA - Sławkowo 2011
Małgorzata Żurawska
nr katalogowy: 62148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku trwania reformy rynku cukru UE
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 50992
OPAKOWANIE 2020-1
Precyzyjne naważanie stałowagowych opakowań
nr katalogowy: 124649
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Rozmowa ze Stanisławem Barnasiem - Prezesem Zarządu Głównego Krajowego Związku Plantatorów Buraka Cukrowego
nr katalogowy: 49785
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Jak przechowywano...buraki?
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 86822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Ile cukru w cukrze?
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 60144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Burak ćwikłowy – naturalne źródło zdrowia
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 148660
10.15199/65.2024.5.2
burak ćwikłowy
związki fenolowe
betalainy
zdrowie
beetroot
phenolic compounds
betalains
health
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 57430
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 57429
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Związek Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 64441
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Habilitacje - Natasza Borodynko
nr katalogowy: 64439
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Cukrownia Werbkowice - kontynuacja chlubnych tradycji...
nr katalogowy: 60120
AURA 2011-3
Utylizacja odpadów - alternatywne surowce do produkcji bioetanolu
Magdalena BRODA
Katarzyna LEJA
nr katalogowy: 57924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 73348
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
XI Dzień Buraka Cukrowego Südzucker Polska SA w Polwicy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 62149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Świnka na cenzurowanym
nr katalogowy: 126735
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Dzień Pola Pfeifer & Langen Glinojeck S.A.
Darek Kamiński
nr katalogowy: 78745
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w czwartym roku trwania reformy rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 54630
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Pierwsza dama obiadu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Kiszk (tarhana) - nie tylko turecka specjalność
Michael Abdalla
nr katalogowy: 64147
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-3
Wytłumaczyć jak dziadek krowie na miedzy
®Szczutek
nr katalogowy: 147643
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 60128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
SWDO - system wspomagania doboru opakowań
Andrzej Hejduk
Anna Kosmacz-Chodorowska
Jan Świetlik
nr katalogowy: 57031
OPAKOWANIE 2014-4
Biodegradowalne materiały opakowaniowe z kwasu polimlekowego (PLA)
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 83639
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 70128
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 68509
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 62151
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
35 lat Cukrowni Krasnystaw
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61691
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
130 lat Cukrowni Nakło
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 60125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Dżemy z owoców i warzyw
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Sabina Galus
nr katalogowy: 79269
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-7
Wpływ stopnia rozdrobnienia i rodzaju drewna na przebieg hydrolizy enzymatycznej polisacharydów zawartych w surowcu drzewnym
KAMILA PRZYBYSZ
PIOTR PRZYBYSZ
HALINA KALINOWSKA
nr katalogowy: 99906
10.15199/54.2016.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Methods for pretreatment of lignocellulose raw materials in second-generation bioethanol production Metody wstępnej obróbki surowców lignocelulozowych w procesie produkcji bioetanolu drugiej generacji
Marta Wilk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 90671
10.15199/62.2015.4.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Zmniejszenie dynamiki wzrostu zużycia nawozów sztucznych w świecie
JERZY GDYNIA
nr katalogowy: 107178
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku po reformie rynku cukru UE na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 81022
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 61682
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Udany IX Dzień Pola KSC SA w Werbkowicach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61680
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Wpływ systemu uprawy bezorkowej i uprawy tradycyjnej na plonowanie buraków pastewnych
Magdalena Jakubowska
Leszek Majchrzak
nr katalogowy: 60123
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Rozwój galicyjskiej ideologii przemysłu cukrowniczego w latach 1860-1918
Jan Wnęk
nr katalogowy: 54631
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Comparison of energy expenditures and CO2 emissions in the process for manufacturing compressed methane from corn silage and manure and for production of bioethanol from corn Porównanie nakładów energetycznych i emisji CO2 w procesach wytwarzania sprężonego metanu z kiszonki kukurydzianej i gnojowicy oraz bioetanolu z kukurydzy
Adam Kupczyk
Karol Tucki
Michał Sikora*
Magdalena Zubrzycka
Anna Bączyk
nr katalogowy: 100406
10.15199/62.2016.8.43
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Antyzbrylacze do nawozów saletrzanych. Cz. I. Zjawisko zbrylania
Aleksandra Tyc
Józef Hoffmann
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 120229
10.15199/62.2019.5.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Co powinniśmy wiedzieć o GMO w aspekcie dobrowolnego znakowania produktów mlecznych
Anna Kaliszewska-Suchodoła
nr katalogowy: 110160
10.15199/65.2017.10.4
genetycznie modyfikowane pasze
transfer GMO do mleka
techniki PCR
genetically modified feed
GMO transfer to milk
PCR technics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-6
Kiszony dereń, czyli „polska oliwka”
Karolina Bernacka
Agata Czyżowska
Agnieszka Tympalska
Katarzyna Wilczyńska
Narcyz Piórecki
Tomasz Sozański
Alicja Z. Kucharska
nr katalogowy: 152216
10.15199/64.2024.6.2
Cornus mas
kiszony dereń
fermentacja mlekowa
właściwości przeciwutleniające
Cornus mas
fermented cornelian cherry
lactic acid fermentation
antioxidant activity
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-12
Metody wykrywania centrów defektowych w materiałach półprzewodnikowych
Karol PIWOWARSKI
Patryk TOMCZYK
nr katalogowy: 152205
10.15199/13.2024.12.6
centra defektowe
materiały półprzewodnikowe
HRPITS
DLTS
defect centers
semiconductor materials
HRPITS
DLTS
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-12
Współfermentacja osadów ściekowych i produktu ubocznego rafinacji buraków cukrowych
Katarzyna Kalemba
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 117833
10.15199/17.2018.12.5
współfermentacja
osady ściekowe
melasa
produkcja biogazu
współfermentacja
osady ściekowe
melasa
produkcja biogazu
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-11
Proces destylacji a możliwość przedostania się niebezpiecznych substancji do powietrza oraz metody ich detekcji i pomiaru
PATRYCJA WIERCIŃSKA
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 145992
10.15199/9.2023.11.5
niebezpieczne substancje
gorzelnie
etanol
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
ekspozycja na środowisko
metody pomiarowe
hazardous substances
distillery
ethanol
air pollution
particulate matter
air quality
environmental exposure
measurement methods
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH