Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Kusząca tabliczka Dlaczego warto jeść czekoladę
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Tłuszcz w czekoladzie
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Ziarno kakaowe - podstawowy surowiec do produkcji czekolady
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 56932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Przysmak świata(II) Jak powstają czekoladowe słodkości
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Co to jest ACTICOA TM
Renata Gasparska
nr katalogowy: 19030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Słodki smakołyk, czy lekarstwo.Czekolada
DANUTA GAJEWSKA JOANNA MYSZKOWSKA-RYCIAK
nr katalogowy: 18568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Zmiany wybranych właściwości fizykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. (Cz. III). Prażenie ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 22129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.I. Wstępna obróbka ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 19068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Jakość niższym kosztem - relacja z Seminarium ADM
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 61396
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Nowa wizja dla sektora kakao, znacząca rola nowych wyrobów czekoladowych
nr katalogowy: 115684
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Masło kakaowe Mycryo
nr katalogowy: 5130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Muzeum czekolady w Kolonii
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 52421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Kakao i czekolada pod lupą
nr katalogowy: 5164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
ADM Cocoa. Produkty kakaowe na targach Polagra-Food
nr katalogowy: 19005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Napój bogów(I) Dodaje energii, poprawia samopoczucie, zwiększa wydzielanie endorfin charakterystycznych dla zakochanych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Od ziarna kakaowego do czekolady (cz. II)
Paulina Kania- Lentes
nr katalogowy: 12841
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Pokarm królów i zakochanych
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 23298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Uprawa kukurydzy na ziarno w rozszerzonej Unii Europejskiej
nr katalogowy: 14072
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Przechowywanie ziarna zbóż o zróżnicowanych parametrach jakościowych
Jan Szyszło
Przemysław Bochat
nr katalogowy: 75009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jak wykorzystać cały potencjał owocu kakaowca
nr katalogowy: 150835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Praktyki dobrego przechowywania ziarna
Lesław Janowicz
nr katalogowy: 102724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Nowy produkt z całego ziarna pszenicy
nr katalogowy: 20036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Możliwości wykorzystania zapasów interwencyjnych w stabilizacji zaopatrzenia przedsiębiorstw w ziarno zbóż
nr katalogowy: 22335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Co zagraża ziarnu zbóż w okresie przechowywania
Alicja Sułek
nr katalogowy: 60165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wartość wypiekowa ziarna pszenicy ze zbiorów 2012 lepsza niż w dwóch poprzednich sezonach
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 71818
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Kontrola wilgotności i temperatury ziarna zbóż w czasie ich przechowywania
nr katalogowy: 60744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część I. Właściwości sorpcyjne ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody określania trwałości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30253
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Mąki razowe i sitkowe z ziarna pszenżyta
nr katalogowy: 62035
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 102732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Budowa ziarna pszenicy - ważne też dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60021
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Inne zboża jako surowce w biorafinerii
Joanna Harasym
nr katalogowy: 93455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy uprawianych w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
DABUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 29201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
15 lat Akademii Umiejętności Inspiracja
nr katalogowy: 144842
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Technologie godne uwagi Cz. 1. Wypiek pieczywa z uwodnionymi ziarnami zbóż
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78876
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
Kukurydza przyszłości
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mechaniczne uszkodzenie skrobi a wartość wypiekowa mąki
ALICJA CEGLIŃSKA
ANNA SZAJEWSKA
TADEUSZ HABER
nr katalogowy: 30245
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-7-8
Stanowisko i spiralno-wewnętrzna technika cięcia monokryształów SiC na płytki podłożowe
HOFMAN WŁADYSŁAW
nr katalogowy: 37489
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ekonomiczna konieczność zabezpieczania magazynowanego ziarna
nr katalogowy: 99939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 69725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Ziarno pszenicy - zawartość białka a ilość glutenu
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 88260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Od tradycji do nowoczesności – podsumowanie projektu Grupy Operacyjnej Pradawne Ziarno
Czesław Meus
nr katalogowy: 131271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Od tradycji do nowoczesności – podsumowanie projektu Grupy Operacyjnej Pradawne Ziarno
Czesław Meus
nr katalogowy: 131656
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Ekspandowane i ekstrudowane wyroby zbożowe - definicje podstawowe i możliwości zastosowań
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 41876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Ziarno zbóż, mąka, pieczywo - na polskim rynku"
nr katalogowy: 48344
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Czynniki wpływające na optymalne przechowywanie zboża
nr katalogowy: 71466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Od tradycji do nowoczesności – podsumowanie projektu Grupy Operacyjnej Pradawne Ziarno
Czesław Meus
nr katalogowy: 131271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Współczesne przechowalnictwo ziarna cz.I
Lesław Janowicz
Adam Kupczyk
Monika Janowicz
nr katalogowy: 105975
przechowalnictwo ziarna
agregat chłodniczy
mieszalnik
wentylator
rozrzutnik.
grain storage
chiller
mixer
fan
spreader.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Prawie wszystko o uszkodzeniach ziarna zbóż
nr katalogowy: 60170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 75898
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Akademia espresso
nr katalogowy: 42277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Mąka z ziarna ze zbiorów 2011 r. Takich dwóch kolejnych lat jeszcze nie było
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 63512
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Suszenie płatków zbożowych
nr katalogowy: 79516
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 78274
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część II. Wpływ zabiegu nawilżania na zmianę właściwości ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58929
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Proso właściwe (Panicum miliaceum L.) Cz. III. Możliwości wykorzystania w produkcji żywności oraz karmy i pasz
Beata Marchand
nr katalogowy: 98701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Zarodki pszenne (cz. 1)
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. II . Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jaglanej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian żyta
Agnieszka MICHALAK
nr katalogowy: 20044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Barista - mistrz kawy
DARIUSZ WASIELEWSKI
nr katalogowy: 11862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Barista - mistrz kawy
DARIUSZ WASIELEWSKI
nr katalogowy: 11862
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Uwagi na temat polepszania stanu higienicznego ziarna
nr katalogowy: 20141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Kukurydza (cz. 1) Wiadomości ogólne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Uwaga na odymka pszenicznika (Anguna tritici)
WITOLD KARNKOWSKI
nr katalogowy: 14041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
ADM - partner w innowacjach
nr katalogowy: 71381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Mąka ze zbiorów 2006 roku
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 22112
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Defekty w kawie
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 85199
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 72185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Właściwości wypiekowe niemieckiej mąki pochodzącej ze zbiorów 2003 r.
nr katalogowy: 6315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Liczba opadania i rozpływalność glutenu-za pomocą aparatów NIR
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów (cz. 2)
Dorota PIASECKA-KWIATKOWSKA
Agnieszka MAKOWSKA
nr katalogowy: 6429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Zmienność wartości technologicznej mąki odbieranej z poszczególnych pasaży przemiałowych młyna przemysłowego
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 22305
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Pierwsza kampania skupu według zasad wolnorynkowych już za nami
nr katalogowy: 6437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Nowe książki wydane przez Amerykańskie Stowarzyszenie Chemików Zbożowych (AACC)
Roman Jurga
nr katalogowy: 6404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Kierunki wykorzystania nadwyżki wyprodukowanego ziarna zbóż w Polsce
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 14024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Jakość mikrobiologiczna jęczmienia browarnego konserwowanego w silosie metalowym
Jolanta WAWRZYNIAK
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
Antoni RYNIECKI
Małgorzata WIEWIÓROWSKA
nr katalogowy: 22309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich. Nietolerancja laktozy i galaktozy
M. Ziarno
nr katalogowy: 20837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Opory przepływu powietrza przez ziarno zbóż i wybrane nasiona podczas wietrzenia
WALENTYNA KIZUN
ELŻBIETA KUSIŃSKA
nr katalogowy: 6320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Uwaga na niszczyka zjadliwego (Ditylenchus dipsaci) w nasionach bobiku
WITOLD KARNKOWSKI
nr katalogowy: 14091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Gatunkowanie mąk piekarskich u naszych wschodnich sąsiadów
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 87637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Branża młynarska we Francji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 150879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.9. Wymagania i postępowanie z ziarnem żyta i pszenicy przeznaczonym na mąki całoziarnowe (razowe)
Roman Jurga
nr katalogowy: 72905
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Spożycie przetworów zbożowych i sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 20152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stan i perspektywy przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 6374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Technologia czyszczenia i przerobu gryki na kaszę
Wiesław KOWALEWSKI
Roman GAŁĄZKA
Teresa GĄSIOROWSKĄ
nr katalogowy: 6319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Ziarno żyta jako źródło fitoestrogenów - związków o aktywności hormonalnej
Iwona JASIŃSKA
Piotr KOŁODZIEJCZYK
Jan MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 14102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Możliwości wykorzystania instrumentów Wspólnej Polityki rolnej w stabilizacji zaopatrzenia przedsiębiorstw w ziarno zbóż - kontyngenty importowe
Marian Borek
nr katalogowy: 23098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Alergia na białka mleka a procesy technologiczne. Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich
M. Ziarno
nr katalogowy: 20772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Krajowa produkcja pasz zbożowych w sezonie 2005-06
nr katalogowy: 20053
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19304
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Z kart historii rozwoju urządzeń mielących (cz. 2). Kilka uwag o najdawniejszej technice mielenia ziarna.
Kazimierz BOGACZYŃSKI
nr katalogowy: 14177
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Chleb razowy lub z całego ziarna, a nie - pełnoziarnisty
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 64105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Jakość pszenicy jako oferta polskiego producenta a potrzeby polskiego przemysłu piekarskiego i zbożowo-młynarskiego
Danuta ABRAMCZYK
Wojciech GÓRNIAK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 20046
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
KUKURYDZA "słoneczne ziarno zdrowia"
Roman Warzecha
nr katalogowy: 96062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
MANOMIN, czyli o emblemacie Minnesoty i jego wykorzystaniu w wypieku chleba
Beata Marchand
nr katalogowy: 89600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Firma BIN ma 30 lat
nr katalogowy: 127387
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Bühler – Ewolucja lub nawet rewolucja
Manfred Dess
nr katalogowy: 140654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Ziarno zbóż - cennym surowcem
nr katalogowy: 35951
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
O nowych nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 62036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 90786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Analiza Okrężna dla laboratoriów oceniających ziarno zbóż i przetwory zbożowe
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy wg cOBOrU
JÓZEF ZYCH
nr katalogowy: 29202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
JÓZEF ZYCH
nr katalogowy: 37054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Schładzanie, przewietrzanie i mieszanie ziarna składowanego w silosach
PRZEMYSŁAW BOCHAT
nr katalogowy: 36751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Mleczne produkty fermentowane a poziom cholesterolu
MAŁGORZATA ZIARNO
ANNA ZAJĄC
nr katalogowy: 24748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej Opracowano na podstawie prezentacji Jadwigi Rothkaehl - Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 80314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Wheat grain contaminated by microscopic fungi as a source of phenolic acids for potential application in the pharmaceutical industry Zanieczyszczone grzybami mikroskopowymi ziarno pszenicy jako źródło kwasów fenolowych o potencjalnym zastosowaniu w przemyśle farmaceutycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Danuta Kurasiak-Popowska
Jerzy Nawracała
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 98974
10.15199/62.2016.6.31
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 5)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-8
Wpływ filmu alkoholu diacetonowego na trwałość agregatów węgiel-pęcherzyk powietrza
BRONISŁAW JAŃCZUK
nr katalogowy: 42636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Substancje dodatkowe w produkcji płynnych produktów mleczarskich
DOROTA ZARĘBA
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 33816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Na sucho i na mokro
nr katalogowy: 33758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stan i perspektywy rynku ziarna i mąki na Ukrainie
nr katalogowy: 32436
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Osiągnięcia technologii molekularnych stosowane w analizie żywności
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 31132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami
nr katalogowy: 27181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Sytuacja cenowa na światowym i krajowym rynku pszenicy
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 38786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Ryż - cenny składnik żywności
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 35493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Poznań - Stary Rynek Święto Chleba
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 55257
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Mikroelementy oraz pozostałości insektycydów chloroorganicznych w ziarnie starodawnych gatunków pszenicy pochodzących z gospodarstw ekologicznych
Ewelina Kolankowska
Katarzyna Wojtkowiak
Arkadiusz Stępień
Dariusz J. Choszcz
Renata Pietrzak-Fiećko
nr katalogowy: 146983
10.15199/62.2024.1.4
masa tysiąca ziaren
tłuszcz
zanieczyszczenia
jakość ziarna
mass of a thousand grains
fat
contaminants
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Możliwości zaopatrzenia surowcowego dla przemysłu zbożowo-młynarskiego
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 39052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Interwencja, wsparcie i dodatkowe działania na rynku zbóż
nr katalogowy: 36655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza - kryzys przejściowy czy długoterminowy?
BOGDAn JUDZińSKi
nr katalogowy: 25157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Proso uprawiane w różnych regionach świata
nr katalogowy: 110960
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Stan i prognoza krajowego rynku pasz
nr katalogowy: 68970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Niesłodowane ziarno jęczmienia browarnego w pozyskiwaniu koncentratów spożywczych
Łukasz Szwed
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 78958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb – a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 146300
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Dodatki w produkcji masła i miksów na bazie tłuszczu mlecznego
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 38792
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Cechy ziarna owsa jako surowca do produkcji otrąb owsianych
MARIA LUTOWSKA
MALWINA TYRANOWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 37058
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Masło i jego wykorzystanie w branży ciastkarsko-cukierniczej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 34906
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
Instant
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 85300
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Rozwój techniki przemiałowej w Polsce od połowy XX wieku jako efekt wdrażania wyników badań naukowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 29996
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH