Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 121759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ZASTOSOWANIA DRONÓW I SENSORÓW WIZYJNYCH I AKUSTYCZNYCH DO ZDALNEJ DETEKCJI I LOKALIZACJI OBIEKTÓW I ZDARZEŃ
Piotr Szczuko
Grzegorz Szwoch
Maciej Szczodrak
Józef Kotus
Andrzej Czyżewski
nr katalogowy: 101928
10.15199/59.2016.8-9.75
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Próba zastosowania oceny porównawczej produktów handlowych w celu uzyskania lepszej poprawności wyników analizy sensorycznej
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 121986
10.15199/65.2019.8.6
metoda sensoryczna
analiza porównawcza
wyniki fałszywie dodatnie i fałszywie ujemne
parametry czułości i selektywności
parametry poprawności
sensory method
comparative analysis
false-positive and false-negative results
parameters of sensitivity and selectivity
parameters of corectness
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Szybki skaner optyczny wykorzystujący sensory konfokalne
Dariusz LITWIN
Adam CZYŻEWSKI
Jacek GALAS
Maciej KOCHANOWSKI
Stefan SITAREK
Maciej SOCJUSZ
Piotr WIKLIŃSKI
nr katalogowy: 77945
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-7
Sensory na świecie
nr katalogowy: 9096
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Synergy E-business-Based Control Mode of Perception Mechanism
Yuyan JIANG
Hao SUN
Ping LI
Zheng WANG
Zhuting ZHANG
nr katalogowy: 66634
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
ELEKTROINSTALATOR 2020-3
CZUJNIKI W PROCESACH AUTOMATYZOWANEJ PRODUKCJI
DAMIAN ŻABICKI
nr katalogowy: 125586
CHŁODNICTWO 2013-3
Cena czy bezpieczeństwo?
nr katalogowy: 75518
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Sensory organs and sensing devices
TATSUO TOGAWA
nr katalogowy: 35599
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Rozpoznawanie obiektów morskich na podstawie obrazów FLIR metodą analizy obrazów własnych (eigenimages)
Tadeusz PIETKIEWICZ
nr katalogowy: 89917
10.15199/48.2015.03.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Porównanie dwóch klasyfikatorów opartych na metodzie DTW i połączonych metodach PCA-LDA do rozpoznawania obiektów morskich na podstawie obrazów FLIR
Tadeusz PIETKIEWICZ
nr katalogowy: 123263
10.15199/48.2019.11.51
rozpoznanie obrazowe w podczerwieni
klasyfikator PCA-LDA
klasyfikator DTW.
FLIR images recognition
PCA-LDA classifier
DTW classifier.
OPAKOWANIE 2017-1
PACKAGING SPECTRUM: Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
Maria Sielicka
Karolina Assman
nr katalogowy: 103741
10.15199/42.2017.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-9
ANALIZA ŹRÓDEŁ CIEPŁA W BEZZAŁOGOWYCH STATKACH POWIETRZNYCH
Krzysztof GÓRSKI
Korneliusz SIERPOWSKI
Przemysław PTAK
Wojciech HORYŃ
nr katalogowy: 150850
10.15199/13.2024.9.5
bezzałogowe statki powietrzne
obraz ter miczny
wydzielanie ciepła
systemy wykrywania BSP
unmanned Aerial Vehicles
thermal imaging
heat release
uAV detection systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
System do monitorowania ruchu i zachowań osób starszych
Jerzy Kołakowski
Magdalena Berezowska
Karol Radecki
Vitomir Djaja -Jośko
Ryszard Michnowski
Jacek Cichocki
Anna Badawika
Łukasz Malicki
nr katalogowy: 92007
10.15199/59.2015.6.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
OPAKOWANIE 2006-8-2
Sensory przyspieszeń w badaniach opakowań przeciwwstrząsowych
Jacek Majewski
nr katalogowy: 17884
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Metody poprawy jakości zobrazowania powierzchni Ziemi otrzymanego z wykorzystaniem radaru z syntetyczną aperturą radarów SAR
KRZYSZTOF KULPA
JACEK MISIUREWICZ
ANDRZEJ GADOŚ
MACIEJ SMOLARCZYK
nr katalogowy: 46332
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
Digital signal processing in the diagnosis of brainstem auditory evoked potentials
Andrzej P. Dobrowolski
Michał Suchocki
Kazimierz Tomczykiewicz
nr katalogowy: 67418
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
TECHNIKA SENSOROWA- Nowoczesne sensory - moduły edukacyjne
Z. Niedbała
D. Węglarska
M. Węglarski
nr katalogowy: 996
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Mobile system for diagnosis temperature and touch sensing disorders
Jakub Mruczkiewicz
Krzysztof Plec
Mateusz Majchrzycki
Andrzej Rybarczyk
nr katalogowy: 81422
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-11
Sorpcyjne sensory wilgotności z materiałem ceramicznym
Jacek Majewski
nr katalogowy: 15372
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Nowe książki - SENSORY W OBRABIARKACH CNC
nr katalogowy: 115398
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Magnetosprężyste sensory sił ściskających wykorzystujące rdzenie pierścieniowe
R. Szewczyk
A. Bieńkowski
nr katalogowy: 1152
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Wybrane problemy przetwarzania sygnałów wyjściowych detektora fazy w odbiorniku radaru dopplerowskiego w sensorze mikrofalowym do detekcji funkcji życiowych
Mariusz Łuszczyk
Łukasz Dąbrowski
nr katalogowy: 82073
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Odtwarzanie rozkładu odkształcenia przy pomocy światłowodowej siatki Bragga
Małgorzata DETKA
Zdzisław KACZMAREK
nr katalogowy: 76305
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-5
Rozłączniki napowietrzne SN o konstrukcji otwartej typu uchylnego i o konstrukcji zamkniętej - analiza porównawcza, zastosowanie w automatyzacji sieci podmiejskich kablowych
Stanisław Kiszło
Michał Szymański
Andrzej Frącek
nr katalogowy: 113599
10.15199/74.2018.5.9
rozłączniki napowietrzne średniego napięcia
automatyka sieci SN
konstrukcje rozłączników otwarte uchylne i zamknięte
sensory prądowe i napięciowe
zdolność łączeniowa
medium voltage switch disconnectors
automatic power grid
open swing-type and close switch disconnectors
voltage sensor
current sensor
connecting ability
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-5
Rozłączniki napowietrzne SN o konstrukcji otwartej typu uchylnego i o konstrukcji zamkniętej - analiza porównawcza, zastosowanie w automatyzacji sieci podmiejskich kablowych
Stanisław Kiszło
Michał Szymański
Andrzej Frącek
nr katalogowy: 113599
10.15199/74.2018.5.9
rozłączniki napowietrzne średniego napięcia
automatyka sieci SN
konstrukcje rozłączników otwarte uchylne i zamknięte
sensory prądowe i napięciowe
zdolność łączeniowa
medium voltage switch disconnectors
automatic power grid
open swing-type and close switch disconnectors
voltage sensor
current sensor
connecting ability
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-5
Rozłączniki napowietrzne SN o konstrukcji otwartej typu uchylnego i o konstrukcji zamkniętej - analiza porównawcza, zastosowanie w automatyzacji sieci podmiejskich kablowych
Stanisław Kiszło
Michał Szymański
Andrzej Frącek
nr katalogowy: 113599
10.15199/74.2018.5.9
rozłączniki napowietrzne średniego napięcia
automatyka sieci SN
konstrukcje rozłączników otwarte uchylne i zamknięte
sensory prądowe i napięciowe
zdolność łączeniowa
medium voltage switch disconnectors
automatic power grid
open swing-type and close switch disconnectors
voltage sensor
current sensor
connecting ability
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Detekcja gazowego chloru przy użyciu ogniwa elektrochemicznego z elektrolitem stałym 8YSZ
Małgorzata DZIUBANIUK
Jan WYRWA
Paweł PASIERB
Mieczysław RĘKAS
nr katalogowy: 68587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Projekt optoelektronicznego systemu do wykrywania biomarkerów w oddechu
Jacek WOJTAS
Tadeusz STACEWICZ
Janusz MIKOŁAJCZYK
Zbigniew BIELECKI
nr katalogowy: 80146
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Sztuczne sieci neuronowe i kierunki ich zastosowań w przemyśle. Klasyfikacja i rodzaje zadań wykonywanych przez sztuczne sieci neuronowe
ROBERT DROBINA
ANETA GRECKA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 98054
10.15199/60.2016.04.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Badania właściwości piezoelektrycznych folii z politereftalanu etylenu PET pod kątem jej zastosowania na sensory ściskania i rozciągania
Ewa KLIMIEC
Wiesław ZARASKA
Szymon KUCZYŃSKI
nr katalogowy: 63360
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Radiolokacyjne źródła informacji dla systemów dowodzenia i kierowania
JERZY MIŁOSZ
ANDRZEJ KARWOWSKI
nr katalogowy: 35095
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Zastosowanie sensorów magnetosprężystych do monitorowania procesu spalania w silnikach Diesla lokomotyw serii SM
Adam BIEŃKOWSKI
Roman SZEWCZYK
Jacek SALACH
Jerzy CZERWIŃSKI
Aleksandra KOLANO-BURIAN
nr katalogowy: 51518
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-1
ANALIZA PORÓWNAWCZA WYBRANYCH METOD PRZETWARZANIA SYGNAŁU EKG I DETEKCJI ZAŁAMKÓW R W ŚRODOWISKU GRAFICZNYM
Michał Bernat
nr katalogowy: 118244
10.15199/13.2019.1.4
elektrokardiogram
zmęczenie
zdatność bojowa
analiza rytmu serca
detekcja załamków R
zespół PQRST.
electrocardiogram
fatigue
compatibility
heart rhythm analysis
R wave detection
PQRST syndrome.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Wpływ temperatury pracy sensora gazu na jego odpowiedź statyczną i dynamiczną
WOJCIECH MAZIARZ
JAN KOSZUR
JERZY JAŹWIŃSKI
nr katalogowy: 24675
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-1
Uniwersalny Kontroler Radiowy w systemie STRADAR
Sylwester Kaczmarek
Mariusz Miszewski
Marcin Wyczyński
nr katalogowy: 130333
10.15199/59.2021.1.1
UKR
system STRADAR
sensory
Straż Graniczna
monitorowanie akwenów morskich
URC
STRADAR system
sensors
Border Guard
maritime areas monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-1
Uniwersalny Kontroler Radiowy w systemie STRADAR
Sylwester Kaczmarek
Mariusz Miszewski
Marcin Wyczyński
nr katalogowy: 130333
10.15199/59.2021.1.1
UKR
system STRADAR
sensory
Straż Graniczna
monitorowanie akwenów morskich
URC
STRADAR system
sensors
Border Guard
maritime areas monitoring
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Platform posturographic system using polymer sensors
Bogdan DZIADAK
Valentyna DUDNYK
Marcin JURCZAK
Przemysław WISZNIEWSKI
Kamil WOJTAS
nr katalogowy: 132288
10.15199/48.2021.06.15
Posturograph
Center of Pressure
Stabilogram
FSR.
: Posturograf
Stabilogram
Sensory polimerowe
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-12
Praktyczne testy technologii BSP
Krzysztof KONIECZNY
nr katalogowy: 151702
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
OPAKOWANIE 2018-10
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ technik pakowania na jakość mięsnych wyrobów garmażeryjnych w trakcie przechowywania
Patrycja Miszta
Iwona Michalska-Pożoga
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 116781
10.15199/42.2018.10.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Analiza mikroprocesorowych systemów pomiarowych do zastosowań w tekstronice
Marcjan NOWAK
Adam JAKUBAS
Ewa ŁADA-TONDYRA
nr katalogowy: 95281
10.15199/48.2015.12.45
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-7
Indoor Environmental Quality Assessment Model IEQ Developed in ITB. Part 2. Model Reliability Analysis
MICHAŁ PIASECKI
KRYSTYNA BARBARA KOSTYRKO
nr katalogowy: 114718
10.15199/9.2018.7.3
Indoor Environmental Quality
IEQ
internal incongruity
uncertainty estimation
Jakość Środowiska Wewnętrznego
IEQ
estymowana niepewność
wewnętrzna sprzeczność
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Analiza parametrów pracy wybranych czujników pola magnetycznego
Tomasz PRAUZNER
Paweł PTAK
nr katalogowy: 88212
10.12915/pe.2014.12.69
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Układy sterowania laserami kaskadowymi
Dariusz SZABRA
Mirosław NOWAKOWSKI Janusz MIKOŁAJCZYK
Jacek WOJTAS
Zbigniew BIELECKI
nr katalogowy: 80118
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Mikroprocesorowy czujnik CO2
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Zbigniew BIELECKI
Dominika MAJSTEREK
Anna ZAJĄC
nr katalogowy: 93271
10.15199/48.2015.09.47
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-11
INŻYNIERIA SYSTEMÓW INTERNETU RZECZY
nr katalogowy: 134719
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
SAMOORGANIZUJĄCA SIĘ, OKAZJONALNA SIEĆ BEZPRZEWODOWA Z TRANSMISJĄ WIELOETAPOWĄ W ZARZĄDZANIU KRYZYSOWYM
Krzysztof Łoziak
Janusz Gozdecki
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 93774
10.15199/59.2015.8-9.65
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Moisture analysis of building walls using tomographic measurements
Tomasz RYMARCZYK
Paweł TCHÓRZEWSKI
Konrad NIDERLA
Przemysław ADAMKIEWICZ
Konrad KANIA
Jan SIKORA
nr katalogowy: 125677
10.15199/48.2020.04.22
electrical tomography
sensors
inverse problem.
tomografia elektryczna
sensory
zagadnienie odwrtone.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Wykorzystanie matrycy kamertonów piezoelektrycznych do wysokorozdzielczych pomiarów masy biomolekuł
Karol WASZCZUK
Jarosław OLSZEWSKI
Michał ŚWIĄTKOWSKI
Wiktor HERWICH
Teodor GOTSZALK
Jacek RYBKA
nr katalogowy: 55158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Sensory szklane - metoda wczesnego monitorowania mikroklimatu w muzeum
ELŻBIETA GREINER-WRONOWA
nr katalogowy: 53253
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Diagnozowanie procesu reaktywnego rozpylenia
ANDRZEJ BRUDNIK
nr katalogowy: 59601
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Analiza możliwości zastosowania sensorów inercjalnych MEMS w projekcie PROTEUS
MACIEJ KALARUS
PIOTR SITEK
KAROL BRZOSTOWSKI
ANNA FOKS-RYZNAR
RADOSLAV DARAKCHIEV
nr katalogowy: 56018
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-8-9
Sieci sensoryczne w układach monitorowania zagrożeń środowiskowych
Bogdan Miedziński
Kamil Staniec
Krzysztof Rutecki
Grzegorz Debita
Jacek Majewski
nr katalogowy: 53887
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Wybrane zastosowania spektroskopii absorpcyjnej
Jacek Wojtas
Zbigniew Bielecki
Tadeusz Stacewicz
Arkadiusz Tkacz
Artur Prokopiuk
Paweł Magryta
nr katalogowy: 101104
10.15199/13.2016.9.14
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Wykorzystanie przekładników niekonwencjonalnych i magistrali procesowej w systemach sterowania i zabezpieczeniach elektroenergetycznych
Steven A. Kunsman
Nicholas Powers
Bharadwaj Vasudevan
David G. Hart
nr katalogowy: 97784
10.15199/74.2016.4.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
SYGNAŁY O TECHNICE - Nauka Innowacje
nr katalogowy: 50656
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
Bezprzewodowe sieci sensoryczne charakterystyka i bezpieczeństwo
Igor DUNAJEWSKI
nr katalogowy: 41889
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Dobór rozwiązań telemechaniki z myślą o przyszłości
Paweł Bielenica
nr katalogowy: 122232
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Skanowanie z drona
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 103763
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Polymer-based sensors for measurement of low humidity in air and industrial gases
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 99980
10.15199/48.2016.08.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Zastosowanie tanich czujników inercyjnych w układzie regulacji kąta pochylenia pojazdu balansującego
Stanisław CHUDZIK
nr katalogowy: 91619
10.15199/48.2015.06.35
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Optoelektroniczny system do wykrywania markerów chorobowych w wydychanym powietrzu
Zbigniew BIELECKI
Tadeusz STACEWICZ
Jacek WOJTAS
Janusz MIKOŁAJCZYK
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Mirosław NOWAKOWSKI
Robert MĘDRZYCKI
nr katalogowy: 93167
10.15199/13.2015.8.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
Ultrasonic tomography for reflection and transmission wave analysis
Tomasz RYMARCZYK
Michał GOŁĄBEK
Tomasz CIEPLAK
Konrad KANIA
Przemysław ADAMKIEWICZ
nr katalogowy: 125255
10.15199/48.2020.03.37
ultrasound tomography
sensors
multiplexer.
tomografia ultradźwiękowa
sensory
multiplekser.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Ultrasound tomography measuring system for acquisition and analysis data
Tomasz RYMARCZYK
Michał GOŁĄBEK
Piotr BOŻEK
Przemysław ADAMKIEWICZ
Michał MAJ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 118971
10.15199/48.2019.03.26
Ultrasound Tomography
Sensors
Inverse Problem.
tomografia ultradźwiękowa
sensory
zagadnienie odwrotne.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
ECT Measurement System with Optical Detection for Quality Control of Flow Process
Tomasz RYMARCZYK
Jakub SZUMOWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Karol DUDA
Jan SIKORA
nr katalogowy: 102624
10.15199/48.2016.12.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Rheometric measurements and sensory analysis of some cosmetics Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków
Joanna Płocica
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Paweł Turek
nr katalogowy: 95886
10.15199/62.2015.12.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Correlation method of compensating the zero temperature-drift of four-electrode low-range electrochemical NO2 and SO2 gas concentration sensors
Tomasz Adrikowski
nr katalogowy: 142236
10.15199/48.2023.03.12
four-electrode electrochemical sensor
low-range NO2 and SO2 sensors
temperature-dependent baseline effects
temperature- drift compensation.
czteroelektrodowy sensor elektrochemiczny
niskozakresowe sensory NO2 i SO2
krzywa bazowa zależna od temperatury
kompensacja dryfu temperatury.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Correlation method of compensating the zero temperature-drift of four-electrode low-range electrochemical NO2 and SO2 gas concentration sensors
Tomasz Adrikowski
nr katalogowy: 142236
10.15199/48.2023.03.12
four-electrode electrochemical sensor
low-range NO2 and SO2 sensors
temperature-dependent baseline effects
temperature- drift compensation.
czteroelektrodowy sensor elektrochemiczny
niskozakresowe sensory NO2 i SO2
krzywa bazowa zależna od temperatury
kompensacja dryfu temperatury.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
System sensorów do wykrywania i predykcji uszkodzeń układu jezdnego wagonu towarowego taboru kolejowego
Szymon CZERWIŃSKI
Mariusz KUCHAREK
Łukasz WALAS
Karol MAKOWIECKI
Przemysław WISZNIEWSKI
nr katalogowy: 144178
10.15199/48.2023.07.32
Geolokalizacja
Kolej
Internet Rzeczy
Sensor
Geolocalisation
Railway
Internet of Things
Sensor
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Z prędkością światła przez wyrób dziewiarski
Bernd Walz
nr katalogowy: 44481
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Aktuatory i sensory w technologii MEMS jako mikroelektromaszynowe elementy mechatroniki
Andrzej NAPIERALSKI
Michał SZERMER
Krzysztof SZANIAWSKI
Michał OLSZACKI
Cezary MAJ
nr katalogowy: 46053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Pięć za pięć
nr katalogowy: 59203
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Użycie klasyfikacji fasetowej do opisu zasobów w sieciach kooperujących obiektów
Jarosław Domaszewicz
nr katalogowy: 89724
10.15199/59.2015.2-3.7
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Sensory optoelektroniczne do detekcji markerów chorobowych z laserami przestrajalnymi w zakresie < 2,5 mikro m
Tadeusz Stacewicz
Jacek Wojtas
Paweł Magryta
Tomasz Ligor
Dariusz Szabra
Artur Prokopiuk
Zbigniew Bielecki
Bogusław Buszewski
Janusz Mikołajczyk
Mirosław Nowakowski
Robert Mędrzycki
nr katalogowy: 101106
10.15199/13.2016.9.16
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Zmiany przewodnictwa elektrycznego materiałów polimerowych na skutek działania par substancji organicznych. Cz. I
Agnieszka Brochocka
nr katalogowy: 63511
AURA 2020-5
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 126247
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Innowacyjna armatura sanitarna
Mariusz Szychowski
nr katalogowy: 119224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Charakterystyka sensoryki opakowań
Halina Podsiadło
Anna Chud
nr katalogowy: 108784
10.15199/65.2017.8.6
opakowania
sensoryka
artykuły spożywcze
packaging
sensory
food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Fuzja Wielosensoryczna w Zagadnieniu Detekcji Bezzałogowych Statków Powietrznych
Janusz DUDCZYK
Roman CZYBA
Krzysztof SKRZYPCZYK
nr katalogowy: 146701
10.15199/48.2023.12.02
systemy antydronowe
fuzja danych
detekcja dronów
identyfikacja
rozpoznanie
algorytm śledzący
UAV
anti-drone system
data fusion
drone detection
identification
recognition
tracking algorithm
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Exposure to electric field from frequency range 0 - 1 Hz, analysis of human body penetration
Zygmunt J. GRABARCZYK
nr katalogowy: 88194
10.12915/pe.2014.12.51
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-11
Wyznaczanie wysokoczęstotliwościowych parametrów materiałów lepkosprężystych za pomocą rezonatorów kwarcowych
KRZYSZTOF JASEK
MATEUSZ PASTERNAK
MICHAŁ GRABKA
nr katalogowy: 117294
10.15199/13.2018.11.7
warstwy lepkosprężyste
zespolony moduł ścinania
rezonatory kwarcowe
viscoelastic layers
complex shear modulus
quartz resonators
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Electrical Capacitance Tomography and Optical Detection in Quality Control System
Tomasz RYMARCZYK
Jakub SZUMOWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Paweł TCHÓRZEWSKI
Jan SIKORA
nr katalogowy: 111063
10.15199/48.2017.12.53
Electrical Capacitance Tomography
Inverse Problem
Sensors
elektryczna tomografia pojemnościowa
zagadnienie odwrotne
sensory
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-9
Masowe zbieranie danych wymaga wydajnych i kompletnych rozwiązań pomiarowych
Grzegorz Sobina
nr katalogowy: 100633
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-12
Co jeszcze można odkryć w geodezji?
Dariusz Barcikowski
Piotr Kaczmarczyk
nr katalogowy: 129386
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
AUTO MOTO SERWIS 2020-6
Silnik EA888 koncernu Volkswagen w warsztacie (cz. 5)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135568
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
BADANIE WPŁYWU SENSORA ULTRADŹWIĘKOWEGO NA BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWNIKA SAMOCHODU OSOBOWEGO
Jan Matuszewski
Piotr Gołek
nr katalogowy: 148418
10.15199/13.2024.4.2
sensory samochodowe
czujnik ultradźwiękowy
pomiar odległości
platforma Arduino
car sensors
ultrasonic sensor
distance measurement
Arduino platform
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Skalowalny system z aktywnymi sensorami do zarządzania stacjami elektroenergetycznymi
Aleksander Lisowiec
Paweł Michalski
Piotr Prystupiuk
Krzysztof Broda
nr katalogowy: 115782
sensor pomiarowy napięcia
sensor pomiarowy prądu
paszportyzacja
voltage sensor
current sensor
passportization
OPAKOWANIE 2014-1
Zamknięcia z reakcją sensoryczną
nr katalogowy: 82130
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Nanokompozyty TiO2 / SnO2 jako rezystancyjne sensory gazu
Anna KUSIOR
Joanna KLICH-KAFEL
Marta RADECKA
Maria LUBECKA
Adam CZAPLA
Katarzyna ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 68572
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wpływ głodówki przedubojowej na właściwości technologiczne i sensoryczne mięśnia najdłuższego grzbietu (M. longissimus dorsi) u świń
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53487
AUTO MOTO SERWIS 2020-6
Silnik EA888 koncernu Volkswagen w warsztacie (cz. 5)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135568
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-4
Jednoczenie branży geodezji lotniczej na rzecz zrównoważonej przyszłości
nr katalogowy: 148011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Waveform-Reconfigurable Emitter Design for Multi Frequency Electrical Tomography
Tomasz RYMARCZYK
Andres VEJAR
nr katalogowy: 127366
10.15199/48.2020.08.34
electrical tomography
sensors
FPGA
internet of things
tomografia elektryczna
sensory
FPGA
internet rzeczy
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
Charakteryzacja materiałów dielektrycznych z wykorzystaniem pobudzonych różnicowo sekcji linii sprzężonych
Ilona Piekarz
Jakub Sorocki
nr katalogowy: 120936
10.15199/59.2019.6.68
charakteryzacja materiałów dielektrycznych
linie sprzężone
pobudzenie różnicowe
characterization of dielectric materials
coupled lines
differential feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-10
SPOSOBY OGRANICZANIA ZUŻYCIA ENERGII BEZPRZEWODOWYCH SENSORÓW MEMS
Marcin Osiniak
Zbigniew Pióro
Edward Antoszkiewicz
Lidia Łukasiak
nr katalogowy: 134106
10.15199/13.2021.10.2
monitoring konstrukcji dachów
inklinometr MEMS
szumy sensorów MEMS
filtracja szumów
roof construction monitoring
MEMS inclinometer
noise of MEMS sensors
noise dumping
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
METODA LOKALIZOWANIA SENSORÓW IoT PRZY UŻYCIU MOBILNEJ STACJI BAZOWEJ
Jacek Stefański
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 128941
10.15199/59.2020.7-8.35
IoT
metoda asynchroniczna
radionawigacja
radiowe sieci sensorowe
Asynchronous method
IoT
radio navigation
wireless sensor networks
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
METODA LOKALIZOWANIA SENSORÓW IoT PRZY UŻYCIU MOBILNEJ STACJI BAZOWEJ
Jacek Stefański
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 128941
10.15199/59.2020.7-8.35
IoT
metoda asynchroniczna
radionawigacja
radiowe sieci sensorowe
Asynchronous method
IoT
radio navigation
wireless sensor networks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Przegląd protokołów przeznaczonych do transmisji danych w systemach Internetu Rzeczy
Beata KRUPANEK
nr katalogowy: 116851
10.15199/48.2018.11.11
Internet Rzeczy
transmisja danych
protokoły komunikacyjne
chmura.
Internet of Things
data transmission
transmission protocols
cloud.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-8
Projekt autonomicznego parkingu z wykorzystaniem sieci sensorycznych
Patryk Migaj
Marcin Kryjom
Jan Kalak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 144587
sieci sensoryczne
sensory
czujniki
autonomiczny parking
transmisja danych
sensor networks
sensors
autonomous parking
data transmission
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-10
WYKORZYSTANIE DETEKCJI WYCHWYTU ELEKTRONÓW DO BADANIA MIGRACJI ZWIĄZKÓW KARBONYLOWYCH Z NACZYŃ EKOLOGICZNYCH DO ŻYWNOŚCI
Karolina Brończyk
Agata Dąbrowska
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 145694
10.15199/13.2023.10.4
naczynia ekologiczne
związki karbonylowe
migracja
profil sensoryczny kawy
ecological vessels
carbonyl compounds
migration
sensory profile of coffee
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-12
Metoda pomiaru pojemności pasożytniczej wysokonapięciowych sensorów prądu przemiennego
Janusz KACZMAREK
Ryszard RYBSKI
Dariusz KAPELSKI
nr katalogowy: 151784
10.15199/48.2024.12.30
przekładnik napięciowy
rezystancyjny dzielnik napięcia
metody pomiarowe
pojemność pasożytnicza rezystora
voltage transformer
resistive voltage divider
measurement methods
resistor parasitic capacitance
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of image analysis for quantification of cardiac function in vivo by MRI in the mouse model of heart failure
SYLWIA KOSECKA
LESZEK WOJNAR
RAFAŁ PETRYNIAK
TOMASZ SKÓRKA
SYLWIA HEINZEPALUCHOWSKA
URSZULA TYRANKIEWICZ
STEFAN CHŁOPICKI
nr katalogowy: 37849
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
the analysis of closed-die forging process with the help of computer simulation
JOZEF BÍLIK
MÁRIA KAPUSTOVÁ
nr katalogowy: 37255
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Detekcja neutronów i detekcja radonu przy wykorzystaniu krzemowych detektorów naładowanych cząstek – nowa koncepcja osobistej dozymetrii
Maciej WĘGRZECKI
Jan BAR
Tadeusz BUDZYŃSKI
Michał CIEŻ
Piotr GRABIEC
Helena KŁOS
Jan KULAWIK
Dariusz LIPIŃSKI
Andrze j PANAS
Werner RÜHM
SARNECKI
Wojciech SŁYSZ
Iwona WĘGRZECKA
Marek WIELUNSKI
Krzysztof WITEK
Michał ZABOROWSKI
nr katalogowy: 68570
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-9
Sprawozdanie z 7. Międzynarodowego Sympozjum MMT 2011
Krzysztof Bakuła
nr katalogowy: 62244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Comparison of induction motor diagnostic methods based on spectra analysis of current and instantaneous power signals
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Dmytro MAMCHUR
Andrii KALINOV
nr katalogowy: 73191
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Optical sensor with liquid crystal sensitive element for amino acids detection
Waldemar WÓJCIK
Zinoviy MYKYTYUK
Mariya VISTAK
Gryhoriy BARYLO
Ruslan POLITANSKYI
Ivan DISKOVSKYI
Iryna KREMER
Mariya IVAKH
Wolodymyr KOTSUN
nr katalogowy: 125692
10.15199/48.2020.04.37
optical sensors
monitoring amino acids
biological objects.
sensory optyczne
monitorowanie aminokwasów
obiektów biologicznych.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
A hybrid tomography for assessing the moisture level of walls and building condition
Tomasz RYMARCZYK
Michał OLESZEK
Jakub SZUMOWSKI
Paweł TCHÓRZEWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 118390
10.15199/48.2019.02.23
Electrical Impedance Tomography
Inverse Problem
Sensors
elektryczna tomografia impedancyjna
zagadnienie odwrotne
sensory
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Możliwości i ograniczenia monitorowania otoczenia z wykorzystaniem czujnika LiDAR
Kacper PODBUCKI
nr katalogowy: 135371
10.15199/48.2022.01.40
skaner LiDAR
monitorowanie otoczenia
detekcja przeszkód/obiektów
pomiar odległości
LiDAR scanner
environment monitoring
object/obstacle detection
distance measurement
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-4
Analiza jakości danych fotogrametrycznych i teledetekcyjnych z wykorzystaniem BSP
Michał SOCZEK
Jakub WAJDA
Daniel LIBERA
Przemysław LEŃ
nr katalogowy: 147997
10.15199/50.2024.4.3
BSP
model 3D
LiDAR
pomiary sytuacyjno-wysokościowe
UAV
3D model
LiDAR
situational and altitude measurements
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH